Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Zonnepanelen voordeliger dan gewone stroom

Het gebruik van zonnepanelen is minstens 17% voordeliger dan energie die bij de energieleverancier vandaan komt. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu dat is gedaan als vooronderzoek voor de actie Zon Zoekt Dak.

Zonnepanelen tot 28% goedkoper

Energieleveranciers berekenen gemiddeld 3,5 eurocent meer voor zonne-energie dan wanneer consumenten zelf zonnepanelen aanschaffen. Dat bedrag ligt namelijk op € 0,19 per kWh. Dit kan echter nog lager, omdat een bedrag van € 0,16 per kWh realistischer is. Een consument bespaart in dat geval 28% ten opzichte van energie via de energieleverancier.

Actie: Zon Zoekt Dak

Natuur & Milieu heeft samen met Eneco de actie Zon Zoekt Dak gelanceerd. Het doel van de actie is om consumenten alle hulp te bieden die nodig is bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Een consument kan € 157 per jaar besparen door zonnepanelen te gebruiken. Naast dat het voor de consument geld oplevert, is het gebruik van zonnepanelen goed voor het milieu.

Meer zonnepanelen

Natuur & Milieu wil dat meer consumenten zonnepanelen aanschaffen en gaan gebruiken. Door middel van de actie Zon Zoekt Dak wordt het de consument zo voordelig en makkelijk mogelijk gemaakt om zonnepanelen te gaan gebruiken. Voor € 3700 (exclusief subsidie) beschikt een consument al over 8 panelen inclusief installatie en service.

Energie vergelijken

Wist u dat u door energie te vergelijken, kunt besparen? U vergelijkt op EasySwitch.nl eenvoudig alle energieleveranciers op premies en voorwaarden. Heeft u een goedkope energiedeal gevonden? Stap over en bespaar zo op uw energie.

Bron:

Natuur & Milieu

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: