Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Zzp’ers moeten meer betalen met zakelijk energiecontract

De Autoriteit Consument & Markt wil dat energiebedrijven stoppen met het aanbieden van zakelijke contracten voor woonhuizen van zzp’ers.

De ondernemers zijn vaak goedkoper uit als ze een particulier energiecontract afsluiten. Zij hebben recht op consumentenbescherming bij het afsluiten van een energiecontract voor hun woonhuis als ze hun energie vooral privé gebruiken.

Hogere opzegvergoeding

De voorwaarden van een zakelijk energiecontract zijn anders dan een particulier energiecontract. Als je een zakelijk contract afsluit dan zit je hier vaak voor een langere periode aan vast. Wanneer je een zakelijk contract voortijdig wilt opzeggen dan moet je de hoge zakelijke opzegvergoeding betalen.

“De zakelijke voorwaarden zijn voor consumenten niet redelijk. De opzegvergoedingen zijn bijvoorbeeld hoger”, zegt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh. Wanneer energiebedrijven niet aan de zakelijke voorwaarden voor consumenten voldoen dan kan de ACM lasten onder dwangsom of boetes opleggen.

Total Gas & Power

Energiebedrijf Total Gas & Power kreeg de laatste tijd veel klachten over het aanbieden van zakelijke contracten aan zzp’ers, maar heeft beterschap beloofd. De ACM laat weten dat voormalige klanten van Total Gas & Power door het bedrijf worden gecompenseerd.

Advies voor zzp’ers

Ben je een zzp’er? Het is dan vaak goedkoper om een particulier energiecontract af te sluiten in plaats van een zakelijk energiecontract. Laat je niet overhalen door mooie praatjes van telefonische verkopers, maar neem zelf het heft in handen en vergelijk energie online. Op EasySwitch.nl kun je eenvoudig energieleveranciers vergelijken en zelf bepalen wat voor energiecontract je afsluit. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: