Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Analoge TV blijft nog even.

Analoge televisie zal, naar verwachting, voorlopig blijven bestaan ondanks de opkomst van digitale tv.

Alleen Ziggo durft harde uitspraken te doen over het afnemen van analoge tv. Dit blijkt uit een rondvraag langs alle aanbieders. De aanbieders zijn het wel eens met Ziggo maar zijn iets minder uitdrukkelijk in hun uitspraken en verwachten en langzame terugloop van analoge aansluitingen. De ruimte die een analoge zender inneemt is vijf tot acht maal groter als die van een digitale zender.

Providers kunnen dus veel meer digitale zenders doorgeven, in plaats van analoge. Ziggo en UPC, de aanbieders van analoge tv, blijven echter verplicht vijftien analoge zenders door te geven, voor degenen die nog analoog televisie kijken. “Twee derde van onze klanten ontvangt al digitaal tv, dit laat zien dat de kijker wel degelijk in toenemende mate gaat profiteren van het betere beeld” laat Ziggo weten.

Analoge televisie zal waarschijnlijk op termijn verdwijnen maar de snelheid waarmee dat gaat wordt vaak overschat.” Analoge tv blijft heel belangrijk voor mensen” vertelt een woordvoerder van Tele2. Vooral mensen met meerdere tv’s willen geen extra kastjes en geen nieuwe kabels aanleggen. Tele2 merkt dat het toch een overstapdrempel is dat ze geen analoge televisie aanbieden.

Je ziet nu vaak cijfers dat analoge televisie aan het verdwijnen is door de komst van digitale tv. Deze cijfers kloppen vaak niet. Het is geen substitutiemarkt; het een vervangt het ander niet. Zoals gezegd kan er in de ene kamer digitale tv gekeken worden,  en op de andere kamer analoog.

De helft van onze klanten neemt analoge televisie af zonder digitaal product. Daarnaast zijn er dus ook nog mensen die digitaal en analoog hebben. Wij blijven dus ook zeker analoog tv-signaal leveren.  “Dit omdat zo’n groot aantal klanten nog analoge televisie bij ons kijkt, en klanten het nog steeds een goed product vinden”, aldus een zegsman van UPC.

De aanbieders durven geen harde voorspellingen te doen over hoe lang analoge tv nog zal blijven bestaan. Gezamenlijk verwachten ze in ieder geval  “de komende jaren”  nog analoog tv door te geven.

Over EasySwitch.nl

Via EasySwitch.nl kunt u snel een eenvoudig overstappen naar de goedkoopste internet provider en vervolgens veel geld besparen op uw rekening. U kunt op eenvoudige wijze en onafhankelijk alle prijzen van internet aanbieders vergelijken op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd. Naast internet vergelijken, kunt u ook energie vergelijken, digitale televisie vergelijken en vaste telefonie vergelijken.

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: