Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Live-tv op elk scherm in huis

Het televisietoestel is tegenwoordig niet meer het enige scherm om tv op te kijken. Bij steeds meer providers kunt u live-tv-kijken op tablet, laptop, computer of smartphone (het ‘tweede scherm’). 

Het verschil tussen televisie en internet wordt steeds vager. Televisie, tablet, smartphone en computer nemen steeds meer functies van elkaar over. Afhankelijk van de provider kan elk scherm dienst doen als televisie. Op elke kamer een tv-toestel? Niet meer nodig dankzij live-tv.

Aanbieders live-tv

Kabelaars UPC en Ziggo en KPN en Telfort bieden momenteel live-tv aan. Klanten moeten hiervoor tv en internet of een speciaal pakket afnemen. Naast live-tv-kijken, maken klanten vaak gebruik van meerdere interactieve-tv-diensten, zoals programma gemist, videotheek thuis, een social media-functie en een programmagids.

  • UPC biedt het uitgebreide pakket Horizon aan. Hiermee bekijken klanten 80 kanalen op tv, laptop, pc, tablet of smartphone. Daarnaast zijn er via de geavanceerde mediabox tal van extra diensten mogelijk. Zoals op elk scherm foto’s, muziek en video bekijken.
  • Met de TV App kijken Ziggo-klanten live-tv met 14 Nederlandse zenders. De App is geschikt voor iPad, iPhone, iPod Touch en Android smartphones (2.3 of hoger) en tablets (3.0 of hoger).
  • KPN, biedt sinds september 2011 Interactieve TV Online aan. Klanten kijken via de internetverbinding op alle schermen naar ruim 30 kanalen.
  • Bij Telfort is het mogelijk om live-tv te kijken via pc, laptop, tablet en smartphone.

Nieuwe marktinitiatieven

Ook computer- en telecombedrijven spelen in op de digitale integratie. Zo werd in augustus 2012 Google-TV gelanceerd. Met een los kastje is het mogelijk om op televisie te internetten en apps te installeren. LG en Samsung willen binnenkort eigen Google-tv-apparaten lanceren. Apple heeft Apple TV: met een kastje spelen gebruikers materiaal van onder meer iTunes en Youtube op tv af.

Alles-in-een-pakketten vergelijken

Bij EasySwitch vergelijkt u gemakkelijk de aanbieders van interactieve en/of digitale televisie en internet met elkaar. Zo kunt u snel en eenvoudig overstappen naar de goedkoopste televisie-aanbieder. Wilt u ook vaste telefonie erbij? Kies dan voor een triple-play-pakket.

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: