Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Sterke daling Digitenne-abonnees

Het afgelopen jaar is het aantal Digitenne-klanten van KPN gedaald van 717.000 naar 556.000 abonnees. In de hoogtijdagen waren er 900.000 gebruikers van Digitenne. De uitzendlicentie van Digitenne loopt nog tot en met 31 januari 2017. Het is nog onbekend of KPN hierna de licentie verlengt of niet.

Groei aantal tv-klanten

Ondanks de sterke daling van Digitenne afgelopen jaar, ziet KPN het aantal tv-klanten toenemen. Dit is te danken aan de stijging van het aantal klanten met interactieve tv. In 3 maanden tijd steeg het aantal klanten met interactieve met 62.000, tot 1.424.000 abonnees.

Investeringen KPN

Digitenne is de afgelopen jaren sterk in prijs verhoogd, terwijl er in het aantal zenders niets is gewijzigd. Om het zenderaanbod te vergroten moet KPN overstappen naar DVB-S2. KPN besluit echter om te investeren in interactieve tv, glasvezel en televisie via het 4G-netwerk.

Profiteer van de concurrentie

Er is veel concurrentie op de Nederlandse markt van digitale tv. Tv-aanbieders introduceren nieuwe diensten, zoals live tv-kijken op de tablet of mobiel tv kijken via 4G. Sommige digitale-tv-aanbieders bieden extra scherpe aanbiedingen aan waar u van kunt profiteren. Kijk dus nu in de vergelijker van internet, bellen en/of tv welke aanbieder voor u de beste keuze is.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: