Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Tele2 klaar voor kabeltelevisie

Tele2 is klaar voor het aanbieden van televisie via de analoge kabel. De telecomprovider zegt in gesprek te zijn met kabelmaatschappijen Ziggo en UPC over het krijgen van toegang tot het kabelnetwerk. Sinds de nieuwe Mediawet op 1 januari 2013 zijn kabelaars verplicht de wederverkoop van analoge tv-pakketten toe te staan.

Kabeltelevisie aanbieden

Behalve Tele2 heeft ook YouCa interesse in het aanbieden van analoge kabeltelevisie. In 2012 vroegen beide providers en T-Mobile en KPN aan de OPTA om verplichte openstelling van het kabelnetwerk. De OPTA wees dit verzoek af. Door wijzigingen van de Mediawet en Telecommunicatiewet per 1 januari 2013 worden de wensen van de providers nu toch ingewilligd. Kabelmaatschappijen moeten nu de wederverkoop van analoge tv-pakketten door andere aanbieders toestaan.

Openstelling kabelnetwerk

Op dit moment kunnen consumenten afhankelijk van hun postcode maar bij 1 aanbieder kabeltelevisie afnemen. Hier komt verandering in nu kabelmaatschappijen geen alleenrecht meer op het kabelnetwerk hebben. Tele2 hoopt snel duidelijkheid te hebben per wanneer de tv-diensten via de kabel aangeboden kunnen worden.

Digitale tv vergelijken

Digitale-tv-aanbieders vergelijkt u eenvoudig op EasySwitch.nl. Op basis van uw postcode ziet u welke aanbieders op uw woonadres leveren. Naar verwachting krijgt u in de toekomst de keuze uit meerdere aanbieders van kabeltelevisie. Stapt via onze vergelijker over van digitale-televisie-pakket en u profiteert van unieke kortingen. Ook voor internet en tv kunt u prima bij ons terecht.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: