Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Per wanneer gaat mijn nieuwe energiecontract in?

Energiecontract

Je nieuwe contract gaat in vanaf de startleveringsdatum die de leverancier in het contract heeft vermeld. Het duurt meestal 4 à 6 weken voordat een leverancier kan gaan leveren. Dit heeft te maken met de 14 dagen bedenktijd en de 30 dagen opzegtermijn bij jouw vorige leverancier. Wanneer je in de vergelijker aangeeft dat je contract op een bepaalde datum afloopt, proberen leveranciers hier altijd rekening mee te houden. Maar als de datum in de nabije toekomst ligt, is dit niet altijd mogelijk. In dat geval blijf je bij je oude leverancier tot je nieuwe leverancier kan leveren.

Bij een verhuizing (nieuw contract) gaat je nieuwe energieleverancier vaak sneller leveren, onder de noemer: spoedaanvraag. Dit heeft vaak maar 2 weken nodig, en met grote uitzondering kan het soms het zelfs binnen 1 dag geregeld worden.

Goed om te weten: Je nieuwe leverancier zegt pas je oude energiecontract op, wanneer zij beginnen met leveren. Het kan zelfs zo zijn dat tot de dag van overstappen je nieuwe leverancier van niets weet, dit is verder geen probleem. Dit wordt onderling door de leveranciers goed geregeld.