Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Wat moet ik bij een verhuizing doen met mijn energiecontract?

Verhuizen

Bij een nieuwe woning hoort ook een nieuw energiecontract! Wij zetten de stappen voor je op een rijtje:

  1. Start een vergelijking met je nieuwe postcode en huisnummer.
  2. Bij de huidige leverancier kan je het volgende aangeven: “geen i.v.m. verhuizing”.
  3. Je verbruik kan je overnemen van je oude woning en anders een schatting maken met het aantal personen van je huishouden.
  4. Vergelijken en voilà, het goedkoopste contract komt naar voren.

Bij jouw aanvraag kan je een extra notitie in het aanvraagformulier achterlaten, door aan te geven dat het om een verhuizing gaat, aangevuld met een startdatum van het contract. Zo’n aanvraag duurt bij een verhuizing vaak 14 dagen. Dus houd hier alvast rekening mee. Wil je dat jouw aanvraag sneller wordt opgepakt? Neem dan contact op met je nieuwe energieleverancier en geef aan dat je afziet van je 14 dagen bedenktijd. En zo wordt dat geregeld, dan is het nu de hoogste tijd maar eens die dozen in te pakken!

Goed om te weten: heb je nog een lopend contract op je oude woning? Dan is verhuizing geen reden om je contract boetevrij op te zeggen. Wanneer je geen boete wil betalen, ben je verplicht je oude contract mee te verhuizen. Dit kan je makkelijk regelen door contact op te nemen met je leverancier en je verhuizing aan ze door te geven. Zij zullen vervolgens leveren op je nieuwe adres, en wanneer je contract is afgelopen kun je gewoon weer overstappen.