Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Welke datum moet ik als einddatum invullen op het aanvraag formulier?

Overstappen

Of je een einddatum in moet vullen verschilt per energiecontract.

Heb jij een energiecontract met een vaste looptijd?
Dan moet je de einddatum van je huidige contract invullen.
Bijvoorbeeld: Je hebt een 1-jarig energiecontract en deze is begonnen op 01 – 01 – 2022, de einddatum van dit contract is dan 31 – 12 -2022. Een 1-jarig energiecontract loopt namelijk altijd 365 dagen. De datum die je dan op het aanvraagformulier invult is: 31-12-2022

Op het contract dat je ontvangt van de leverancier staat vaak de start- en einddatum aangegeven, deze kan je terug vinden in je mailbox of in de online omgeving van je energieleverancier.

Waarom is het belangrijk dat je dit goed invult?
Je nieuwe leverancier houdt deze datum aan bij het starten van je nieuwe contract. Wanneer je de datum niet goed invult en jouw nieuwe energieleverancier begint te vroeg met leveren dan kan je een opzegboete krijgen.

Heb je een variabel (vrij opzegbaar) contract?
Dan hoef je geen datum in te vullen. In het aanvraag formulier kun je dan aangeven dat je een contract voor onbepaalde tijd hebt. Je nieuwe leverancier zal dan zo snel mogelijk beginnen met leveren. Dit duurt altijd 4-6 weken.

Tip: Check de startdatum op je nieuwe contract altijd goed! Deze moet 1 dag later zijn dan de einddatum van je oude contract. Zo kun je, mocht de datum niet juist staan, deze nog veranderen binnen de 14 dagen bedenktijd.