Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
bb_logo
Speciaal voor leden van Bizbundel kunt u onafhankelijk uw zorgverzekering vergelijken. In samenwerking met EasySwitch.nl ontvangt u bij een aantal verzekeraars ook nog tot 10% korting op uw aanvullende verzekering.

Hier leest u hoe het vergelijken van zorgverzekeringen werkt.

 

Stap over naar een betaalbare zorgverzekering in 2016

Zoals ieder jaar vinden er ook aankomend jaar veranderingen plaats in de zorg. Op Prinsjesdag 2015 is bekendgemaakt dat de maandelijkse premies stijgen en ook het eigen risico stijgt. Dit betekent dat u maandelijks meer gaat betalen voor uw zorgverzekering. Wilt u hoge kosten voorkomen? Maak dan een vergelijking. Zo ziet u bij welke zorgverzekeraar u een voordelige premie betaalt voor de door u gewenste dekking.

 

Iedereen heeft ieder jaar andere zorgbehoeften

Heeft u het afgelopen jaar zorg nodig gehad die u aankomend jaar opnieuw nodig zal hebben? Dan is het slim u hier aanvullend voor te verzekeren. Is er zorg waar u aanvullend  voor verzekerd bent maar aankomend jaar niet nodig denkt te hebben? Sluit hier dan geen aanvullende verzekering voor af en bespaar. Zo koopt u slim eigen zorg in. Bereken ook of een aantal losse tandartsafspraken niet goedkoper zijn dan een aanvullende verzekering.

 

Online zorgverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van zorgverzekeringen is absoluut niet ingewikkeld. Het enige wat u hoeft te doen is uw belangrijkste gegevens in te vullen, zodat de vergelijker een vergelijking op maat kan maken. Daarnaast is het belangrijk dat u aangeeft voor welke zorg u verzekerd wilt zijn. Maak hierbij de balans op: welke zorg verwacht u aankomend jaar te gebruiken?

 

Op Prinsjesdag 2015 is bekendgemaakt dat de maandelijkse premie én het eigen risico zal stijgen.

 

Waar moet u op letten bij het vergelijken

Om een goede vergelijking te maken van zorgverzekeringen, zijn er een paar dingen waar u over na moet denken:

 

Bekijk uw zorgverzekeringen

Op basis van uw gegevens en gewenste dekkingen heeft de zorgvergelijker een aanbod samengesteld. Dit zijn de zorgverzekeringen die hier het beste bij passen, gerangschikt op premiehoogte. De top 3 zijn de goedkoopste zorgverzekeringen passend bij uw wensen.

 

 

Online uw zorgverzekering afsluiten

Staat er een zorgverzekering bij die u aanspreekt qua dekking en premie? Dan kunt u deze zorgverzekering gaan afsluiten. Stapt u over via onze zorgvergelijker, dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar de oude voor u op.

 

 

Onze diensten zijn gratis te gebruiken

Onze vergelijker en overstapservice is gratis te gebruiken voor consumenten. Ons verdienmodel zit zo in elkaar, dat wij slechts een kleine vergoeding krijgen van de zorgverzekeraars. Met deze vergoeding optimaliseren wij voor u het vergelijkingsproces en proberen wij de verzekeringsmarkt transparanter en begrijpelijker te maken.

 

 

Tot wanneer kan ik overstappen?

Overstappen van zorgverzekering kan tot en met 31 december 2015. Regelt u het voor deze datum, dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw oude zorgverzekering voor u op. Wilt u nog wachten met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering kan in principe tot eind januari, maar let op: uw oude zorgverzekering moet wel voor 31 december zijn opgezegd.

 

De vijf meest gestelde vragen over zorgverzekeringen 2016

 1. Wat verandert er aan de zorgverzekering per 2016?
  De zorg wordt aankomend jaar voor iedereen iets duurder. Zo gaat het eigen risico aankomend jaar weer met 10 euro omhoog en wordt ook de maandelijkse premie verhoogd.
 2. Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?
  Iedere inwoner van Nederland krijgt één keer per jaar de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekering. Deze mogelijkheid begint wanneer jaarlijks op 19 november de premies bekend worden gemaakt door de zorgverzekeraars. Eind december loopt deze mogelijkheid af. Er is echter een uitzondering: zegt u uw zorgverzekering voor 31 december zelf op, dan heeft u nog tot eind januari de tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen.
 3. Hoe zeg ik mijn oude zorgverzekering op?
  Wanneer u voor een nieuwe zorgverzekering kiest via onze zorgvergelijker, zegt uw nieuwe zorgverzekering de oude automatisch voor u op. Stelt u de keuze voor een nieuwe zorgverzekering liever uit tot uiterlijk eind januari, dan dient u zelf voor 31 december uw oude zorgverzekering op te zeggen.
 4. Is het voor mij slim om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico?
  Iedereen in Nederland heeft een verplicht eigen risico van 385 euro. Het is eventueel mogelijk dit eigen risico te verhogen. Dat kan met maximaal 500 euro. Met de keuze voor een hoger eigen risico, verlaagt u uw maandelijkse premie. Mocht u ineens toch zorg nodig hebben, is het wel de bedoeling dat u uw eigen risico in één keer kunt betalen.
 5. Wat is de inkomensafhankelijke bijdrage precies?
  Er bestaan twee vormen van de eigen bijdrage:
  De inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw)
  Deze bijdrage betaalt iedere werknemer bovenop het belastbaar inkomen. Indien u in loondienst werkt wordt dit ingehouden door uw werkgever. Het percentage hiervan verschilt per jaar. In 2016 is dit percentage 6,75% voor werkenden en 5,5% voor ondernemers en gepensioneerden.
  De inkomensafhankelijke bijdrage voor de AWBZ (Wlz-premie)
  De bijdrage voor de Wet langdurige zorg is gelijk aan 9,65% van het belastbaar inkomen.

 

Zoveel mogelijk besparen op uw zorgverzekering

 

 

Extra openingstijden klantenservice tijdens overstapseizoen zorg

In de maanden november en december is onze klantenservice extra lang open voor al uw zorgvragen:

Maandag: 08.00 – 20.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 20.00 uur
Woensdag: 08.00 – 20.00 uur
Donderdag: 08.00 – 20.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

020 – 531 76 70

Liever niet bellen? Via Whatsapp beantwoorden wij ook al uw zorgvragen: 06-23709984.

[esos-chat]