Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Waarom overstappen energie?

Nederlanders zijn goed in besparen en bezuinigen, maar veel mensen zijn nog terughoudend als het aankomt op een hele gemakkelijke besparing: jaarlijks overstappen van energieleverancier. Want waarom zou je overstappen van energie? In dit artikel lees je de feiten en fabels over overstappen van energieleverancier en de uitleg waarom overstappen van energieleverancier voordelig is.

Fabel 1: Waarschijnlijk kan ik niet zo veel besparen

Energieleveranciers hebben heel veel geld over voor een nieuwe klant, voor iedere nieuwe klant, dus ook voor jou. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, krijg je daarom vaak een welkomstkorting en scherpe energietarieven. Hierdoor bespaar je gemiddeld €340 per jaar. Daar kan je wel iets leukers mee doen dan aan je energieleverancier geven, toch?

Onze tip is om ieder jaar opnieuw over te stappen. Als je een driejarig contract afsluit, krijg je deze korting namelijk eens in de drie jaar en als je een eenjarig contract afsluit, krijg je hem ieder jaar. Dan is de keus simpel.

waarom overstappen energie

Fabel 2: Overstappen is gedoe

Waarom overstappen energie? We geven het toe, nadenken over je energiecontract is misschien niet de allerleukste activiteit die je je kan voorstellen, maar bedenken wat je van die €340 besparing kan kopen misschien wel.

Daarnaast is het overstappen zelf helemaal niet moeilijk. Op basis van je adres en je verbruik, zie je direct welke energieleverancier de goedkoopste is voor jou. Je kan nog kiezen voor duurzame energie of voor een energieleverancier met goede reviews en dat was het!

Fabel 3: Straks zit ik zonder stroom…

In Nederland hebben we besloten dat energie een eerste basisbehoefte is en daarom heeft de overheid het zo geregeld dat je thuis altijd energie hebt. Dit regelen de netbeheerders. Zij zorgen ervoor dat bij jou thuis de verwarming het doet en het licht aangaat. Energieleverancier zorgen enkel voor de administratieve afhandeling. Overstappen van energieleverancier betekent dus alleen dat jij de rekening van een ander bedrijf krijgt.

Fabel 4: Als ik zoveel kan besparen zit er vast een addertje onder het gras

Dit is een hele logische gedachte. Het lijkt ook te mooi om waar te zijn: het kost maar 5 minuten, overstappen is gratis en je bespaart ieder jaar opnieuw honderden euro’s.

Bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo. Het klinkt als een cliché, maar daarom zijn wij ook zo blij dat wij deze service kunnen aanbieden. Wij verdienen ons geld doordat we voor iedere klant die wij bij een energieleverancier aanleveren een klein bedrag van de energieleverancier krijgen. Zo kunnen wij ons werk blijven doen en is onze service voor jou gratis, en blijft dat het ook.

Ben jij al overgestapt?