ANWB Energie | Tarieven, Beoordelingen & Cashback | Easyswitch
Wil jij meer weten over de ANWB Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over ANWB Energie

De ANWB is begonnen als een fietsclub in 1883 en groeide uit tot een vereniging voor niet alleen fietsers, maar ook automobilisten, recreanten en vakantiegangers. In de grootste verenigingen van Nederland met zo’n 4,7 miljoen leden. Sinds 2021 levert de ANWB ook stroom en/of gas. De ANWB werkt samen met EnergyZero voor het leveren van energie met dynamische tarieven.

ANWB Energie Tarieven

ANWB Energie biedt contracten met een dynamisch tarief aan. Bij een contract met een dynamisch tarief betaal je de energieprijs per uur. De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt, zodat jij van tevoren weet waar je de dag erna aan toe bent. Omdat de tarieven per uur veranderen, kunnen wij geen actueel tarief laten zien. Op onze energieprijzen pagina vind je de tarieven van andere energieleveranciers.

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 7,01
Opslag stroom p/kWh*td>

€ 0,04840
Vastrecht gas p/m* € 7,01
Opslag gas p/m3* € 0,05911
Opzegtermijn 30 dagen

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven ANWB

Daluren van ANWB Energie

Het dynamische tarief zorgt ervoor dat per uur de tarieven verschillen, hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen het verbruik tijdens dal- en/of piekuren.

Voor de energieleveranciers zonder dynamisch tarief geldt het volgende. Afhankelijk van je netbeheerder gelden er dal- en piekuren. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Daarbij bepaalt de regio waar je in woont welke uren op de dag de daluren zijn. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Let op: Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie ANWB

Terugleververgoeding van ANWB Energie

Bij ANWB Energie krijg je als terugleververgoeding het actuele uurtarief inclusief belastingen en inkoopkosten in het kader van de salderingsregeling. Dit kan dus elk uur een ander tarief zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van ANWB Energie. Bij ANWB Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Cashback of Korting

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl cashback of korting aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft, bieden ze nu kortingen (loyaliteitsbonussen) aan. De korting die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van ANWB Energie zelf.


Welke contracten heeft ANWB Energie

ANWB Energie biedt alleen contracten met een dynamisch tarief zonder einddatum aan. Na de opzegtermijn kun je dus altijd je contract opzeggen. Daarbij maken ze wel gebruik van een modelcontract om met een gemiddeld tarief jouw voorschotbedrag te kunnen berekenen. Dit tarief zal elke maand aangepast worden en na een jaar wordt er gekeken wat het daadwerkelijke tarief was over dat gehele jaar.

Waar haalt ANWB Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
ANWB Energie 66,7% Windenergie NL
33,3% Zonne-energie NL
100% duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 ANWB Energie

groen ANWB

Hoe ziet WISE de energieleverancier ANWB Energie?

WISE heeft ANWB Energie (nog) niet opgenomen in hun groene energievergelijker. ANWB Energie heeft geen eigen leveringsvergunning, zij kopen hun energie in bij Energy Zero. Energy Zero zorgt ervoor dat de klanten van de ANWB de energie geleverd krijgen. Een van de criteria van WISE luidt: “De leverancier beschikt over een eigen leveringsvergunning”. ANWB Energie voldoet niet aan deze criteria.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij ANWB Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit per mail of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan ANWB Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
ANWB Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal ANWB Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract ANWB

Opzeggen ANWB Energie

Opzeggen bij ANWB Energie kan op dezelfde wijze waarop je de overeenkomst met
ANWB Energie hebt afgesloten: mondeling, schriftelijk of digitaal. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van ANWB Energie.

ANWB Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar ANWB Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet ANWB Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat een andere energieleverancier de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe leverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar je nieuwe leverancier. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert ANWB Energie?

Bij een dynamische energieleverancier zijn opzegboetes niet van toepassing. Alleen met een contract met een vaste looptijd kan je een opzegboete krijgen. Heb je nu een vast contract? Op onze pagina over opzegboetes lees je precies wat er is veranderd en wat het voor jou betekent.

Hoe verlopen betalingen aan ANWB Energie?

De betalingen aan ANWB Energie verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag de rond de 25e van de maand af. Als je liever via handmatig wilt betalen kan dit ook. Je krijgt dan elke maand een factuur met een IDEAL-link.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van ANWB Energie?

Nadat je een aanvraag bij ANWB Energie hebt gedaan krijg je een bevestiging via de mail.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op basis van het verbruik dat jij hebt doorgegeven aan ANWB Energie.

kan je het maandbedrag aanpassen bij ANWB Energie?

Ja, je kan het maandbedrag bij ANWB Energie zelf aanpassen. Je moet minimaal drie maanden energie hebben gekregen, voordat je het maandbedrag kan aanpassen. Dit kan je doen via Mijn ANWB Energie of via de app.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij ANWB Energie?

Ja, ANWB Energie accepteert spoedaanvragen.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, ANWB Energie heeft een app. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
Wassenaarseweg 220
2596EC, Den Haag
Telefoonnummer
onbekend
Website
Wil jij meer weten over de ANWB Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt