Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energie vergelijken

9.4
8436 reviews

Vergelijk je energie

100%

Laagste prijs garantie

Ook dit jaar weer genomineerd
website van het jaar

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot
Afgelopen 30 dagen energie overstappers
8436 reviews op Trustpilot

Waarom EasySwitch.nl?

Gegarandeerd de laagste prijs

Bij ons ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. Zie je ergens hetzelfde product toch goedkoper? Dan betalen wij het verschil terug.

100% onafhankelijk

Bij ons zie je altijd de volledige prijzen. Er zijn geen addertjes onder het gras, geen extra servicekosten en geen commerciële trucjes.

Je weet precies wat we aan jou verdienen

Voor jou is onze service helemaal gratis. Wij verdienen ons geld doordat we, per overstap, een vergoeding krijgen van de desbetreffende energieleverancier.

We helpen je elk jaar besparen

Wij sturen je een reminder zodra je weer over kan stappen, zodat je ieder jaar profiteert van de beste deal.

Gemakkelijk energie vergelijken via EasySwitch

Laatst aangepast op 12 november 2020

Energie vergelijken en zonder gedoe overstappen? Dat kan gemakkelijk met onze energievergelijker. Vergelijk in een paar minuten de energieleveranciers, bekijk hoeveel je kunt besparen en stap direct probleemloos over. Overstappen is helemaal gratis en alles wordt voor je geregeld. Met de exclusieve kortingen en actietarieven die wij bij energieleveranciers hebben, bespaar je al snel tot €450 per jaar. Dit zijn deals die je niet direct via energieleveranciers zelf kunt krijgen. Check daarom je voordeel bij EasySwitch.

Geen zin om te lezen? luister hier.

Hoe kan ik energie vergelijken?

Easyswitch.nl is een gratis en onafhankelijke vergelijkingswebsite die jou kan helpen om energieprijzen te vergelijken. Daarnaast kun je via ons overstappen van gas- en stroomleverancier, zodat jij geld bespaart op je energierekening.

Kortom, wij helpen jou om de beste energiedeal te vinden. Volg de volgende simpele stappen om gas en stroom te vergelijken:

 1. Vul je postcode, energieverbruik en huidige leverancier in
 2. Wij laten de goedkoopste energieleveranciers zien die aansluiten bij jouw energieverbruik
 3. Kies de beste energiedeal
 4. Je bent overgestapt

Heb je een goede energiedeal gevonden en wil je graag overstappen? Dan kun je gebruik maken van onze gratis overstapservice. Lees hieronder hoe overstappen via ons werkt.

hoe energie vergelijken

Hoe werkt vergelijken en overstappen?

Bij EasySwitch wordt de gehele overstap voor je geregeld met onze gratis overstapservice. Hierdoor lopen je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen. Overstappen van energie in 5 stappen:

 1. Vergelijk energie en stap over.
 2. Je hebt 14 dagen bedenktijd.
 3. Je oude contract wordt opgezegd.
 4. Je geeft je meterstanden door.
 5. Je bent overgestapt.

100% laagste prijsgarantie

In onze energievergelijker ben je op ieder moment verzekerd van de beste energiedeal door onze 100% laagste prijsgarantie. Vind je hetzelfde energiecontract ergens anders toch goedkoper? Dan betalen wij het verschil terug.

energie vergelijken 100% laagste prijs garantie

Waarom energie vergelijken?

Als je te lang bij dezelfde energieleverancier blijft zitten, ga je vanzelf teveel betalen. Gek hè?! Toch is het zo. Leveranciers concurreren vooral met elkaar om klanten binnen te halen, niet om ze binnen te houden. Daarom bieden ze nieuwe klanten vaak eenmalige kortingen en extra lage tarieven. Goed nieuws voor jou! Met energie vergelijken kun jij hiervan namelijk jaarlijks profiteren. Zo betaal je altijd zo min mogelijk.

Door te vergelijken krijg je de beste energiedeal

De energiedeals in onze vergelijker zijn zo laag, omdat energieleveranciers hoge kortingen geven zodat ze op nummer 1 staan in de energievergelijker. Daarom bieden ze energiecontracten aan met extra lage tarieven en eenmalige (welkomst)kortingen. Deze exclusieve deals vind je niet bij de energieleverancier zelf. Daarnaast onderhandelen onze energiespecialisten dagelijks met leveranciers om voor jou de beste energiedeal te regelen.

energie vergelijken energiespecialist

“Onze energiedeals zijn beter dan bij de leverancier zelf. Zoveel mensen komen bij ons energie vergelijken dat we bij aanbieders exclusieve kortingen hebben.”

Simon – Energiespecialist bij EasySwitch


Energieleveranciers vergelijken

Er zijn in Nederland 63 energieleveranciers met zoveel verschillende energiecontracten (meer dan 400) dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met de energievergelijker van Easyswitch kun je snel een groot aantal energieleveranciers vergelijken. Je kunt energie op verschillende manieren vergelijken. In eerste instantie bijvoorbeeld op prijs (goedkoopste) en beoordeling (best beoordeeld). Daarna kun je de resultaten verfijnen door je voorkeuren aan te geven. Bijvoorbeeld door te filteren op duurzame energie.

Stroom Vergelijken met zoekfilters:

 • Contractvorm: vaste of variabele tarieven.
 • Looptijd: de duur van het energiecontract (1, 3, 5 jaar of onbepaalde tijd).
 • Soort energie: grijze of groene energie (duurzame energie).
 • Niet beschikbare producten: wij vergelijken ook energiecontracten die je niet via ons kunt afsluiten.

Energietarieven vergelijken

Je energierekening bestaat uit verschillende kosten. Op een paar heb je geen invloed, maar op andere kosten wel. Door energie te vergelijken vind jij de goedkoopste energie. Je energierekening bestaat uit de volgende kosten:

 1. Netbeheerkosten (21,7%)
  Op deze kosten heb je helemaal geen invloed, want de netbeheerkosten zijn bij iedere energieleverancier hetzelfde.
 2. Belastingen op energie (38,8%)
  Je hebt wel wat invloed op de belastingen die je betaalt voor je verbruik. Het is heel simpel: als je minder energie verbruikt, betaal je ook minder belasting ;-).
 3. Energietarieven (39,5%)
  Je kunt echter de meeste invloed uitoefenen op de energietarieven die je betaalt. Energieleveranciers hanteren namelijk verschillende energietarieven. Hier zit je winst! Door energietarieven te vergelijken, kun je kiezen voor lage energietarieven en gebruikmaken van een welkomstkorting.
Energietarieven vergelijken

Welkomstkortingen

Veel energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan. Deze korting komt bovenop de actietarieven. In onze energievergelijker is de welkomstkorting al verwerkt in het maandbedrag. Dit bedrag kun je zien in de aangeboden energiedeals onder het kopje ‘welkomstkorting’. De korting krijg je vaak pas aan het einde van je contract uitbetaald. Als je ieder jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je iedere keer weer profiteren van een welkomstkorting. Deze kortingen variëren tussen de €100 en €350. Zo bespaar je ieder jaar een hoop geld.

Je energiecontract vergelijken

Je bent 100% vrij om zelf te kiezen. Voor ons telt maar één ding: dat jij het allergoedkoopste energiecontract krijgt dat aansluit bij je wensen. Of dat nu een contract van Nuon, Essent, GreenChoice, Oxxio of wie dan ook is. Daarom vind je in onze beste energievergelijker ook energiecontracten die je niet via ons kunt afsluiten.


Wat jij voor EasySwitch doet?

Wij bieden een service en jij bent onze klant. Dus ja, daar verdienen wij geld aan. Elke keer dat jij bij ons komt energie vergelijken en overstapt, ontvangen wij een kleine vergoeding van je nieuwe leverancier. Deze kosten berekent de nieuwe leverancier natuurlijk niet aan jou door. De vergoeding is voor elk contract van elke leverancier hetzelfde.

Persoonlijke begeleiding via telefoon of e-mail.

Op onze website vind je heel veel informatie die je kan helpen bij het maken van een keuze. Zit je toch nog met vragen of heb je persoonlijke begeleiding nodig bij het overstappen. Geen vraag is te gek! Wij hebben een verdieping vol zitten met enthousiaste energie-experts die altijd voor je klaar zitten. Mocht je verder nog vragen hebben over de prijsvergelijker energie kun je onze pagina bekijken wat gaat over kassa en radar met hun mening over over energie vergelijken.

Neem contact met ons op

“Wij zijn blij als jij blij bent. We kunnen pas rusten als we zeker weten dat alles goed geregeld en opgelost is. Al hangen we een uur aan de lijn.”

Danielle – Customer Happiness Specialist bij EasySwitch

Hulp bij energieprijzen vergelijken?

Bij EasySwitch.nl kun je snel en onafhankelijk energie vergelijken. Op basis van jouw specifieke situatie en wensen bieden we jou een overzicht van alleen de allergoedkoopste energie-aanbiedingen. Met de exclusieve kortingen en actietarieven die wij bij energieleveranciers afdwingen kun je jaarlijks tot wel €300 goedkoper uit zijn. Voor je begint een paar tips.

Ben je meer visueel ingesteld? Deze video legt alles in nog geen vier minuten uit.Stap op het juiste moment over.

Wel handig om van tevoren te weten of energie vergelijken voor jou wel zin heeft. Overstappen van energie heeft namelijk alleen zin als je huidige contract vrij opzegbaar is òf binnen 6 tot 8 weken afloopt. Met te vroeg overstappen riskeer je een boete en zie je de korting wellicht verdampen.

Pak je jaarafrekening erbij.

Duik voor je begint met onze energievergelijker even die kast in waar al die mappen staan met belangrijke brieven van de afgelopen twintig jaar. Stof alles goed af en zoek je meest recente jaarafrekening. Vul de gegevens daaruit in de energievergelijker in. Dan sluiten de aanbiedingen namelijk goed aan op je situatie. Kun je het echt niet vinden? Geen probleem! Op basis van je adres en de grootte van je huishouden kunnen we een goede schatting maken.

Switchen van contract of switchen van woning.

Wil je energieleveranciers vergelijken voor je huidige woning? Dan kun je meteen aan de slag. Heb je een vrij opzegbaar of aflopend contract en wil je voor een nieuwe woning een nieuwe contract? Ook dat kan. In dat geval dien je wel zelf je huidige contract op te zeggen. Houd daarbij rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Groen of grijs, vast of variabel.

Bepaal voor je begint vast of jouw energie uit duurzame bronnen moet komen of dat het ook met ouderwetse kolen opgewekt mag zijn. Daarnaast heb je de keuze tussen variabele en vaste tarieven. Bij vaste tarieven krijg je de hoogste kortingen, dus dat raden wij je aan.

Nu je alles op een rijtje hebt, kun je met een gerust hart gaan energie vergelijken. Maak je geen zorgen, het is super makkelijk, super snel en super veilig. Zoek je toch nog wat meer verdieping in de saaiste, maar belangrijkste levensbehoefte? Wij hebben de belangrijkste dingen begrijpelijk voor je uiteengezet.

Veelgestelde vragen over onze energievergelijker.

Wij zijn dag en nacht met energie bezig, maar we begrijpen het goed als je wel iets beters te doen hebt. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen op een rijtje gezet. Nog meer weten? Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bel ons gerust op 020 – 531 76 70.

Top 10 veelgestelde vragen over energie vergelijken:

Wat is het beste moment om over te stappen?
Als je contract geen einddatum heeft en dus vrij opzegbaar is, kun je meteen energie vergelijken en overstappen. Loopt je huidige contract langer dan 2 maanden? Dan kun je beter nog even wachten. Met te vroeg overstappen riskeer je een boete en kun je de welkomstkorting mislopen. Wij raden je aan 6 tot 8 weken voor het aflopen van je contract over te stappen. Dan lopen je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over en betaal je geen dag te veel. Lees hier meer over het opzeggen van je energie.

Wordt mijn huidige contract voor me opgezegd?
Als je overstapt omdat je gaat verhuizen dien je zelf je oude contract op te zeggen. In elk ander geval doet je nieuwe energieleverancier dit voor je. Jij hoeft dus alleen maar de beste deal uit te kiezen :).

Wie verzorgt de overstap?
Je hoeft hier zelf niet voor te doen! Wij zorgen ervoor dat jouw aanvraag bij je nieuwe leverancier terecht komt. De leverancier doet de rest. Je zult ook nooit zonder gas water licht komen te zitten door een overstap.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Zo makkelijk is het helaas niet. Als één energieleverancier altijd de beste deal voor iedereen zou hebben, zouden wij niet meer hoeven energie vergelijken. Gas en elektra leveranciers concurreren continu met elkaar om klanten binnen te halen. En wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, is niet per se ook voor iemand anders de goedkoopste. Maak dus altijd even een vergelijking, dan zie je wie op dat moment voor jou de beste deal heeft.

Kan ik niet beter direct bij de leverancier terecht?
Nee :). De contracten die wij aanbieden zijn goedkoper dan bij de leveranciers zelf. Heel veel mensen komen bij ons energie vergelijken. Daardoor ontstaat er een soort mini concurrentiestrijd, want alleen het allergoedkoopste contract komt bovenaan onze lijst.

Kan ik beter een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?
Je kunt beter voor een 1-jarig contract gaan. Hoewel de tarieven bij langlopende contracten lager liggen, weegt de besparing die dit oplevert niet op tegen de welkomstkortingen die je krijgt als je ieder jaar overstapt.

Wie betaalt de welkomstkorting?
Je nieuwe leverancier betaalt de welkomstkorting. Je krijgt dit bedrag meestal in een keer uitbetaald wanneer je nieuwe contract afloopt.

Welke leveranciers leveren ècht groene energie?
De meeste leveranciers leveren inmiddels wel groene energie. Toch zijn er op dit vlak grote verschillen. Het aandeel groene stroom loopt per leverancier bijvoorbeeld enorm uiteen. Ook zijn er leveranciers die naast het leveren van groene energie ook investeren in de ontwikkeling ervan. Zeker weten dat je bij een ècht groene aanbieder terecht komt? Gebruik dan de filter ‘Groen uit NL’ in onze vergelijker. Het bovenste contract is dan echt groen èn echt goedkoop.

Hoe lang duurt het voor ik ben overgestapt
Het duurt gemiddeld 4 tot 6 weken tot alles geregeld is. Voor de leverancier is er een hoop administratief werk te verrichten en er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Gelukkig kom je in de tussentijd nooit zonder stroom of gas te zitten. Duurt dat je echt te lang? Je kunt een spoedaanvraag overwegen. Neem dan wel altijd even contact met ons op. Dan helpen we je hierbij.

Is het dat bedrag ik op EasySwitch zie ook het daadwerkelijke bedrag?
Als je bij het energie vergelijken jouw verbruik invult op basis van je meest recente jaarafrekening, zal het daadwerkelijke bedrag weinig afwijken. Je nieuwe leverancier berekent het voorschotbedrag wel op basis van het historisch gebruik op je adres, soms tot wel 5 jaar terug. Het kan daarom zijn dat je voorschotbedrag hoger of lager uitvalt. Je kunt dit bedrag wel op ieder moment aanpassen bij je leverancier. Aangezien het een voorschot is, zal het verschil aan het eind van het jaar worden verrekend en betaal je alsnog op basis van je verbruik.

De eerste stapjes

We schrijven het jaar 2009. In Engeland kan men al jaren gemakkelijk energie vergelijken en besparen op vaste lasten. In ons kikkerlandje ligt de energiemarkt al een jaar of tien open, maar is verre van inzichtelijk. Mensen blijven voor het gemak zitten waar ze zitten en betalen zo veel te veel voor hun energie. Tijd voor een revolutie!

Drie vrienden besluiten de barricades te bestormen en EasySwitch.nl is geboren. Het doel is duidelijk: niemand mag te veel betalen voor energie. Met een gebruiksvriendelijke energievergelijker, heldere informatie over de energiemarkt, persoonlijke service op maat en harde onderhandelingen met leveranciers helpen we sindsdien heel Nederland aan de beste energiecontracten voor de laagste prijs.

Ceci n’est pas un comparateur

Wij zijn geen vergelijkingssite. Wij zijn de man die in de trein zijn laptop openklapt om nog even de laatste bugs te verhelpen. Wij zijn de vrouw die met bobo’s om tafel zit en niet weggaat tot ze het allergoedkoopste contract heeft afgedwongen. Wij zijn de enthousiasteling die je telefonisch haarscherp uitlegt hoe alles werkt, de Google-goeroe die zorgt dat je ons kunt vinden en de redacteur die droge informatie omtovert tot leesbare kost. Maak kennis met het hele team.

Wij voldoen aan de eisen

Hoe herken je eigenlijk een goede vergelijkingssite? ConsuWijzer stelde een handige top vijf op. Gelukkig voldeden we aan de voorwaarden. Bij EasySwitch.nl ben je ervan verzekerd dat je altijd:

 • vergelijkt op basis van jouw situatie en wensen
 • een volledig kostenoverzicht krijgt
 • alle energieleveranciers vergelijkt
 • alle voorwaarden kunt inzien
 • openheid over ons verdienmodel

De beste deals en de beste hulp

Frank News deed onlangs onderzoek naar het vertrouwen in de tien grootste vergelijkingssites. EasySwitch.nl kwam bij twee van de drie factoren als beste uit de bus. Consumenten zijn er bij ons zeker van dat ze de beste deals krijgen en vinden dat wij ze het beste helpen de juiste keuze te maken.

Een bijzonder bedrijf

Sinds begin 2017 zijn wij een organisatie met een Holacracy-structuur. Hola-wattes? Ja, de term was voor ons ook even wennen, maar het is eigenlijk heel simpel: wij werken zelfsturend. We hebben dus geen managers meer en we besluiten zelf wat we doen en hoe. EasySwitch is een team van specialisten en we vertrouwen erop dat iedereen beter weet wat hij of zij in zijn specialisme moet doen dan de rest. Hierdoor kunnen we veel sneller werken om de beste energievergelijker neer te zetten. En daar zijn we best wel trots op :).

“Ik mag niet meer zeggen hoe het moet. Dat is best even wennen, maar wederzijds vertrouwen geeft het team superveel energie. Dat is voor iedereen beter”
Joris – ex-ceo bij EasySwitch