Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Alle energieleveranciers en de goedkoopste energieleverancier van 2020

Energie is energie. Maar natuurlijk wil je de goedkoopste energieleverancier. Bij welke energieleverancier je ook zit, je hebt licht, je kunt koken en je huis blijft in de winter lekker warm. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Als er bijvoorbeeld iets mis gaat, wil je natuurlijk snel en goed geholpen worden. En hoe zit het met de voorwaarden? Maar uiteindelijk wil je toch vooral gewoon niet te veel betalen. Wij begrijpen dat! Bij ons bekijk je gemakkelijk en snel wie de goedkoopste energieleverancier is voor jouw energie. Heb je specifieke wensen? Geen probleem! Met de filters in onze vergelijker vind je een contract dat precies bij je past.
 

Vergelijk energieleveranciers

De goedkoopste energieleveranciers van dit moment

Vergelijk leveranciers

En de goedkoopste energieleverancier van 2020 is…

Was het maar zo simpel. Als één gas en elektra leverancier altijd en voor iedereen de goedkoopste energieleverancier zou zijn, zou dat al snel de enige leverancier zijn. Wat voor wie de goedkoopste oplossing is, hangt natuurlijk af van het aanbod, maar ook van jou. Moeilijk? Niet met onze vergelijker. Die neemt alle belangrijke factoren mee. Probeer maar eens!

Factoren? Welke factoren?

Nou, welke energieleverancier voor jou de beste prijs heeft, hangt af van veel dingen. Natuurlijk heeft de leverancier hier veel invloed op. Maar ook jij en wat jij wilt bepaalt mede wie voor jou de goedkoopste stroom heeft. Een paar belangrijke factoren op een rij.

Goedkoopste energieleverancier van Nederland

Er zijn veel verschillende energieleveranciers die allemaal weer andere tarieven aanbieden. Hierdoor wil je natuurlijk weten wie de goedkoopste energieleverancier van Nederland is. Ook hier is het niet zo eenvoudig. De energiekosten zijn altijd afhankelijk van je energieverbruik. Wil je weten welke energieleverancier het goedkoopst is voor jou? Via EasySwitch.nl kun je daar nu gelukkig snel achter komen. Door gebruik te maken van onze vergelijker weet je direct hoeveel geld je per jaar kunt besparen als je overstapt naar een goedkopere energieleverancier.

goedkoopste energieleverancier

Op en neer

Gasleveranciers, maar ook stroomleveranciers stellen twee keer per jaar hun stroomtarieven en gastarieven vast. Die hangen onder andere samen met de ontwikkeling van de globale olie- en gasprijzen. Sommige gasleveranciers hebben hier meer last van dan andere. Soms kiezen ze er ook voor prijsstijgingen niet door te berekenen om klanten vast te houden. Andere aanbieders kopen slim in. Ze halen bijvoorbeeld overschotten uit het buitenland. Die energie is lekker goedkoop en dat voel ook jij in je portemonnee.

energieleverancier

Moordende concurrentie

Energiebedrijven zijn constant aan het concurreren. Omdat nog veel mensen lang trouw zijn aan hun energieleverancier zetten ze vooral in op het binnenhalen van nieuwe klanten. Met fikse welkomstkortingen en actietarieven proberen ze jou over te halen naar hun over te stappen van energie. Elke energieleverancier wil de goedkoopste energieleverancier zijn. Bij ons gooien ze daar nog een schepje bovenop. Omdat jij bij EasySwitch leveranciers heel makkelijk kunt vergelijken zien ze zich gedwongen nog scherpere energieprijzen aan te bieden, zo kan je gemakkelijk de beste energieleverancier vinden!

energieleveranciers

Locatie, locatie, locatie!

Waar je woont en in wat voor huis heeft gevolgen voor je energierekening. Zo verschillen de energiekosten voor de netbeheerder per regio. Ook betaal je in regio’s die verder van onze gasbubbel in Groningen verwijderd zijn soms een hoger gastarief. Sommige leveranciers bieden in de ene regio zelfs andere kortingen dan in andere. Verhuizen dan maar? Nee joh, je kunt veel meer besparen door over te stappen naar een andere leverancier :).

energieleverancier

Zoveel mensen, zoveel wensen

Niets is eigenlijk zo belangrijk voor de prijs van energie als jij en wat jij wilt. Groene energie of grijze energie bijvoorbeeld. Groot- of kleinverbruik. Vast of los tarief. Strenge voorwaarden of alle vrijheid. Of misschien van alles een beetje. Het kan allemaal, maar de som van jouw wensen bepaalt uiteindelijk wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Denk er dus even rustig over na, lees nog een beetje verder op onze site en gebruik de filters in de vergelijker om de ideale match te vinden.

Je hebt niet alle kosten in eigen hand

Naast leveringskosten betaal je energiebelasting en netbeheerkosten. De energiebelasting wordt jaarlijks door de landelijke overheid vastgesteld. Daar kun je alleen op besparen door minder energie te gebruiken. De netbeheerkosten verschillen per regio en zijn afhankelijk van de netbeheerder. Alleen door te verhuizen kun je hierop besparen. Voor de leveringskosten kun je gelukkig wel minder betalen!
goedkoopste energieleverancier

De goedkoopste energieleverancier van 2020 voor jou!

Nu je weet wat er allemaal meespeelt, kun je met een gerust hart aan de slag met onze vergelijker. Vul je gegevens in om te vergelijken en gebruik vervolgens de filters om aan te geven wat voor jou belangrijk is. Dan zie je gelijk wie de goedkoopste energiemaatschappij is voor jouw situatie. Zo simpel kan het zijn!

Leveranciers vergelijken

Vergelijk energieleveranciers

Laatste nieuws

Energie

Helft Nederlanders weet energielabel eigen woning niet

Vanaf 2021 veranderen de regels rondom het energielabel, maar wat houden deze veranderingen precies in? En zijn Nederlanders daarvan op de hoogte? Wij...

Lees meer
Energie

Hittegolf: zo houd je je hoofd koel tijdens de warme dagen

Deze week krijgen we te maken met tropische temperaturen. Heerlijk als je ergens aan het water zit, maar minder prettig als je thuis aan het werk bent of ‘s...

Lees meer
Energie

Een derde Nederlanders weet niet dat energietarieven historisch laag zijn

Ruim 1,7 miljoen mensen stapten in het afgelopen jaar over van energieleverancier, een stijging van meer dan 6 procent. Door de coronacrisis zitten mensen meer...

Lees meer