Energie vergelijken met zonnepanelen | EasySwitch.nl

 • 100% onafhankelijk
 • Bespaar tot € 600,- op je energie
 • Meest complete aanbod

Energie vergelijken met zonnepanelen

Energie vergelijken in de meest complete vergelijker. 100% onafhankelijk.

Vergelijk je energie met zonnepanelen

Trustpilot 9 uit 9397 reviews

 • Al 13 jaar jouw energie-expert
 • Bespaar tot € 600,- per jaar
 • Meest complete aanbod

Energie vergelijken met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan werkt energie vergelijken net iets anders. Je levert namelijk stroom terug aan het energienet als je meer stroom opwekt dan je verbruikt. En daar zitten, afhankelijk van de leverancier, kosten of voordelen zoals de terugleververgoeding aan verbonden. Energieleveranciers hebben vaak een speciaal aanbod voor zonnepaneeleigenaren, maar ook met zonnepanelen kun je flink besparen door energie te vergelijken. Op deze pagina vertellen we je alles dat je moet weten als je leveranciers vergelijkt met zonnepanelen.

energieprijzen

Beste energieleverancier zonnepanelen

Wat is de beste energieleverancier met zonnepanelen? De beste energieleverancier als je zonnepanelen hebt, verschilt per huishouden en hangt af van een aantal factoren. Met zonnepanelen vergelijk je je contract namelijk op meer dan energietarieven en bijvoorbeeld de mate waarin de leverancier groene energie aanbiedt. Je vergelijkt bij een energiecontract met zonnepanelen ook op de terugleververgoeding, de saldeerwijze en de vaste terugleverkosten. Natuurlijk wil je je investering van de panelen zo snel mogelijk terugverdienen. Het is daarom belangrijk dat je een energieleverancier kiest die bij jouw situatie past.

Waarom energie vergelijken bij EasySwitch.nl?

 • Energie experts

  Al 13 jaar jouw energie-expert

  Wij voorzien onze klanten al 13 jaar van advies over hun energiecontract. Wij worden dan ook gezien als dé energie-expert van Nederland.

 • energiecontracten vergelijken

  Vergelijk gratis je energiecontract

  Maak gratis een vergelijking om te zien of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Kijk of jij tot € 600 kan besparen op je energierekening!

 • Persoonlijk advies

  Meest complete aanbod

  Wij hebben het meest complete aanbod van Nederland in onze vergelijker. Je kan bij ons de beste vergelijking maken met de meeste keuze.

 • Jaarlijkse overstapherinnering

  Een jaarlijkse overstapherinnering

  Wij sturen je een reminder zodra je weer over kan stappen, zodat je ieder jaar profiteert van de beste deal.

Vergelijk energie met zonnepanelen en kies jouw beste deal

Vergelijk je energie met zonnepanelen

 • Exclusieve deals
 • Je zit nooit zonder stroom of gas
 • Wij staan altijd voor je klaar

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot

Hoe werkt energie vergelijken met zonnepanelen?

Vergelijk energie in 4 simpele stappen

Vul je gegevens in

Vul je gegevens in

Vul je postcode, huisnummer, de informatie over je huidige leverancier en energieverbruik in.

Vergelijk

Vergelijk leveranciers

Vergelijk het aanbod van energieleveranciers en kies de leverancier die bij jou past.

Stap over

Stap over

Vraag je nieuwe contract aan en vul de einddatum van je huidige contract in. Je nieuwe leverancier zorgt ervoor dat de overstap perfect op elkaar aansluit en zegt het contract met je huidige leverancier voor je op.

Overstap herinnering

Blijf op de hoogte

Heb je een vast contract afgesloten? Dan ontvang je van ons ruim voor de einddatum een e-mail dat je een vergelijking kan maken. Wanneer je een dynamisch of variabel contract hebt afgesloten houden we je via de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Energie-expert Tom

“Het is belangrijk te weten wat je jaarlijks verwacht op te wekken. Wek je namelijk meer op dan je verbruikt, dan geldt er een terugleververgoeding voor elke kWh die je teruglevert aan het net. Deze vergoeding verschilt per leverancier. Daarnaast hebben sommige leveranciers geen aanbod voor zonnepaneelhouders of rekenen ze extra kosten. Ook deze kosten kun je bij ons vergelijken, zo zit je altijd goed.”

Tom Schlagwein , Energie-expert

Tom Schlagwein Energie-expert

Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik energie vergelijken met zonnepanelen?

  Hou het bij het vergelijken van energie met zonnepanelen rekening met jouw energieverbruik en de groene stroom die je opwekt. In onze 100% onafhankelijke vergelijker vragen we je je energieverbruik en de opgewekte stroom in te vullen. Op die manier houden we rekening met factoren die belangrijk zijn voor zonnepaneeleigenaren en vind jij makkelijk de beste deal.

  Wat zijn de voordelen van het vergelijken van energiecontracten met zonnepanelen?

  Je bespaart een hoop geld door te kiezen voor een energiecontract dat bij je persoonlijke situatie past. Door alle aanbiedingen op een rijtje te zetten, kies je makkelijker voor de goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen. Op deze pagina lees je precies waar je rekening mee moet houden bij zo’n soort vergelijking.

  Welke energieleveranciers bieden speciale tarieven voor huishoudens met zonnepanelen?

  De terugleververgoeding en de salderingsregels verschillen per energiemaatschappij. Door te vergelijken zie je in een oogopslag wat die verschillen zijn en wat voor jou de beste energieleverancier met zonnepanelen is.

  Hoe kan ik mijn energiekosten verlagen met zonnepanelen?

  Hoe meer stroom je opwekt en zelf gebruikt, hoe lager je energierekening. Je bent als opwekker van groene stroom minder afhankelijk van het energienet en de fluctuaties in de markt. De terugleververgoeding zorgt er daarnaast voor dat je stroom tegen een vergoeding kunt terugleveren aan het net. Je energiekosten blijven lager als je zonnepanelen optimaal presteren. Dat doe je door goed onderhoud en een goede plaatsing van de panelen.

  Zijn er subsidies beschikbaar voor huishoudens met zonnepanelen?

  Op het moment is er geen subsidie beschikbaar voor de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen. De saldeerregeling zorgt er wel voor dat zonnepanelen aantrekkelijk blijven en de terugverdientijd minder lang is. Vanuit de kunnen huishoudens wel gebruikmaken van de Energiebespaarlening de aankoop en installatie van zonnepanelen.

Goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen

De goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen vind je makkelijk door een vergelijking te maken in onze energievergelijker. Maak een vergelijking en ontdek of je nog wel goed zit bij je huidige leverancier. Stap over naar de goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen en bespaar met de beste energie aanbiedingen direct op je energierekening.

Energie vergelijken met zonnepanelen: hoe werkt dat?

Ga je energie vergelijken met zonnepanelen, dan geef je dit aan in onze vergelijker. Geef als eerste aan wat je huidige leverancier is en welk type energie je graag ontvangt. Huishoudens zonder zonnepanelen vullen hun jaarverbruik in en beginnen meteen aan de vergelijking. Met zonnepanelen vul je nog in hoeveel kWh je opwekt in de normale en de daluren. Weet je dat niet precies? Geen probleem, geef het aantal zonnepanelen op en wij schatten de opbrengst in. Je kan nu beginnen aan je vergelijking.

Let tijdens het energie vergelijken met zonnepanelen op de volgende zaken:

 • energie vergelijken zonnepanelen

  Energietarieven

  Net zoals bij een ‘normaal’ energiecontract kijk je bij het vergelijken van energie met zonnepanelen naar de energietarieven. De gasprijs per kubieke meter en de stroomprijs per kWh bepalen voor een groot deel de hoogte van jouw energierekening. Energieleveranciers maken onderscheid in deze verschillende tarieven:

   

  • De vaste tarieven: deze tarieven veranderen niet tijdens de duur van je contract. Je betaalt een vast bedrag per kWh en m³. Dit betekent dat je niet meer betaalt als de prijzen opeens flink de lucht in schieten op de energiemarkt. Aan de andere kant blijf je het vastgestelde tarief betalen als de tarieven flink dalen.
  • Variabele tarieven: deze tarieven kunnen tijdens de loop van jouw contract veranderen. De tarieven veranderen meestal 2 keer per jaar en zijn afhankelijk van de ontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Dynamische tarieven: deze tarieven veranderen voor gas per dag en voor stroom per uur. Per dag volgen deze tarieven de ontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Daltarief en normaaltarief: deze tarieven noemen we ook wel het piek- en daltarief. In de daluren, zoals feestdagen, in de nacht en in het weekend, betaal je dan minder voor het gebruik van energie, dan voor de stroom die je normaal overdag gebruikt. Dal- en normaaltarief gelden alleen bij huishoudens die beschikken over een slimme of dubbele meter.

   
  Welk tarief je kiest, ligt aan jouw persoonlijke voorkeur. Twijfel je welk tarief het beste bij je past? Onze energie-expert Tom Schlagwein geeft je graag advies.

 • energie vergelijken zonnepanelen

  Terugleververgoeding

  Ga je energie vergelijken met zonnepanelen dan is de hoogte van het teruglevertarief voor jou van belang. De terugleververgoeding is bij elke leverancier anders en daarom raden we je aan dit goed te checken. Het kan je veel geld schelen. Het teruglevertarief geeft het tarief weer dat je ontvangt voor de stroom die je ‘te veel’ opwekt en teruglevert aan het energienet. Wek je meer op dan je vebruikt en vul je onze vergelijker in? Dan laten wij automatisch de terugleververgoeding zien per energieleverancier. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

  Rekenvoorbeeld: lever jij 2000 kWh terug aan het net en is het teruglevertarief € 0,05 per kWh? Dan wordt er € 1000,- in mindering gebracht op je eindafrekening.

 • energie vergelijken zonnepanelen

  Vaste terugleverkosten

  Het energienet is de laatste tijd flink overbelast en energieleveranciers maken soms kosten voor het terugleveren van stroom wanneer daar geen vraag naar is. Bij sommige leveranciers betaal je daarom als nieuwe klant met zonnepanelen vaste terugleverkosten als je te veel stroom teruglevert aan het net. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de teruggeleverde kWh’s en de manier waarop je leverancier dit doorberekent. We raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de energie die je zelf opwekt. Doe de was als de zon schijnt en laad je elektrische auto bijvoorbeeld overdag op. Je kunt er ook voor kiezen de opgewekte stroom op te slaan op een thuisbatterij.

 • energie vergelijken zonnepanelen

  Salderen en saldeerwijze

  Op zoek naar de beste leverancier met zonnepanelen? Kijk dan naar de manier waarop de leverancier omgaat met salderen. Salderen is het verrekenen van de stroom die je opwekt met de stroom die je verbruikt. Salderen betekent tegen elkaar wegstrepen. Energieleveranciers zijn verplicht te salderen totdat de regeling in de toekomst langzaam wordt afgebouwd. Tot die tijd gaat elke leverancier anders om met salderen. Een gunstige saldeerregeling kan je later veel schelen op de energierekening.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30 uur.

bellen

Bel

Binnen: 10 minuten

whatsapp

App

Binnen: 15 minuten

e-mail

Mail

Binnen: 2 werkdagen

chat

Chat

Binnen: 4 minuten