Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Veelgestelde vragen

  Maak je geen zorgen als je wat hulp nodig hebt! Wij doen er alles aan om je te helpen :). Om je snel te kunnen helpen geven we hier alvast antwoord op alle vragen die je mogelijk kunt hebben. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag persoonlijk advies. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 020 – 531 76 70.

   

  Waarmee kan ik je helpen?

  • De prijzen op EasySwitch.nl zijn anders dan op de website van de leverancier. Hoe kan dit?
   Het antwoord op deze vraag is simpel: energieleveranciers moeten met elkaar in concurrentie op onze website. Om zo hoog mogelijk uit een vergelijking te komen stunten ze met lage actietarieven en soms zelfs met welkomstkortingen. Wees slim, maak hier gebruik van en verlaag je energiekosten :-).
  • Waarom staat in de vergelijker dat het energiecontract voor 12 maanden is, terwijl onder de productdetails een andere einddatum staat?
   Een aantal energieleveranciers bieden speciale tarieven (met korting!) die alleen geldig zijn tot een bepaalde datum. Hierdoor kan het zijn dat een contract bijvoorbeeld in 11 maanden afloopt in plaats van in de gebruikelijke 12 maanden. Alleen wanneer je contract helemaal is afgelopen ontvang je de eventueel beloofde welkomstkorting en kun je zonder boete overstappen naar een andere energieleverancier.
  • Hoe wordt het maandbedrag bepaald?
   Om te berekenen wat jouw maandbedrag wordt, kijken wij eerst naar jouw adres. Waar jij stroom afneemt, heeft namelijk invloed op de hoogte van je netbeheerkosten. Verder kijken wij ook naar jouw energieverbruik, want dat heeft invloed op de hoogte van je leveringskosten. Daarnaast kijken wij natuurlijk ook naar een eventuele aanbieding, waarbij vaste leveringskosten gelden en misschien wel een hoge welkomstkorting. Tot slot hebben wij alleen nog jouw geschatte jaarverbruik nodig. De formule voor het berekenen van jouw maandbedrag luidt als volgt:

   (Een optelsom van jouw jaarlijkse energiekosten) ÷ 12 = jouw maandbedrag.

   Let op, het is een schatting. Dus heb je aan het einde van het jaar meer energie verbruikt dan je geschat hebt, moet je helaas geld bijbetalen. Maar heb je minder energie verbruikt dan je geschat hebt, dan krijg je geld terug. Dus eigenlijk valt over het maandbedrag te zeggen dat het een voorschot bedrag is. Meer informatie over jouw uiteindelijke energiebedrag, vind je op jaarafrekening.

   

  Laatste nieuws

  Energie

  Nederlanders kiezen steeds vaker voor duurzame energie

  Ieder jaar onderzoeken we bij EasySwitch.nl met onze barometer hoe belangrijk Nederlandse consumenten duurzame energie vinden. Hoe vaak verkiezen zij een...

  Lees meer
  Energie

  Oorlog Oekraïne leidt tot forse stijging gasprijs

  Laatste update: 29-03-2022   In de nacht van 23 op 24 februari is er oorlog uitgebroken in Oekraïne. De spanningen waren al langer hoog opgelopen,...

  Lees meer
  Energie

  Ons advies voor de huidige energiemarkt

  Laatste update: 17-05-2022 Op 24 februari 2022 is er oorlog uitgebroken tussen Rusland en Oekraïne. Omdat wij deels afhankelijk zijn van de gaslevering uit...

  Lees meer