Beste Energieleverancier 2024 | Welke is de Beste van NL?

 • 100% onafhankelijk
 • Bespaar tot € 600,- op je energie
 • Meest complete aanbod

Beste energieleverancier

De beste energieleverancier vind je gemakkelijk en snel door te vergelijken. Sorteer bij ons op prijs, beoordeling of duurzaamheid.

Vergelijk je energie

Trustpilot 9 uit 9397 reviews

 • Al 14 jaar jouw energie-expert
 • Vergelijk gratis energiecontracten
 • Een jaarlijkse overstapherinnering

De beste leverancier van Nederland

Met ruim 60 energieleveranciers op de Nederlandse energiemarkt is de keuze enorm. Maar hoe vind je nou de beste energieleverancier voor jouw huishouden? Wij leggen het je haarfijn uit en geven antwoord op de meestgestelde vragen over het kiezen van de beste energieleverancier.
 

Profiteer nu en voorkom prijsstijging!

Er is weer veel aanbod in onze vergelijker! Doordat de energieprijzen op een laag punt staan zijn er extra scherpe tarieven en hoge kortingen beschikbaar. Het is dé tijd om over te stappen van leverancier en te zorgen dat ook jij kiest voor de beste energieleverancier voor jou. Twijfel je over voor welke leverancier je moet kiezen? Lees dan ons advies voor je energiecontract.

Laatste update:

award-beste-leverancier

Beste energieleveranciers van 2024

Bekijk direct de 5 best beoordeelde (op prijs) leveranciers uit onze vergelijker.

Energieleverancier Type contract Korting Kosten per maand*
Vrijopnaam Variabel contract € 150 € 144,97
Frank Energie Variabel contract € 120 € 147,91
Mega energie Vast contract € 448 € 157,77
UnitedConsumers energie Vast contract € 295 € 159,92
Energiedirect Vast contract € 220 € 162,53

Laatste update: 22 april 2024

*Maandelijkse kosten op basis van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1100 m3. Inclusief eventuele korting of loyaliteitsbonus.

Hoe kies je de beste leverancier?

Vergelijk de beste energieleveranciers in 4 simpele stappen

Vul je gegevens in

Vul je gegevens in

Vul je postcode, huisnummer, de informatie over je huidige leverancier en energieverbruik in.

Vergelijk

Vergelijk leveranciers

Vergelijk het aanbod van energieleveranciers en kies de leverancier die bij jou past.

Stap over

Stap over

Vraag je nieuwe contract aan en vul de einddatum van je huidige contract in. Je nieuwe leverancier zorgt ervoor dat de overstap perfect op elkaar aansluit en zegt het contract met je huidige leverancier voor je op.

Overstap herinnering

Blijf op de hoogte

Heb je een vast contract afgesloten? Dan ontvang je van ons ruim voor de einddatum een e-mail dat je een vergelijking kan maken. Wanneer je een dynamisch of variabel contract hebt afgesloten houden we je via de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Vergelijk direct

Welke energieleverancier is de beste?

Welke energieleverancier de beste is, is voor iedereen anders. Vind jij het belangrijk dat je de beste service krijgt, of kies je voor de goedkoopste of meest duurzame energieleverancier? Met onze vergelijker kies je gemakkelijk de beste optie voor jou.

 • Best beoordeelde leverancier

  Wil je weten wie de best beoordeelde energieleverancier is? Op EasySwitch.nl hebben al ruim 10.000 klanten een review achtergelaten. Zij hebben leveranciers beoordeeld op 6 punten, waaronder: prijs, service en duidelijkheid. Ook heeft onze energie-expert Tom zelf iedere leverancier een beoordeling gegeven op basis van inhoudelijke punten. Je vindt deze beoordelingen terug op de pagina van iedere energieleveranciers of in de vergelijker.

 • Beste leverancier met zonnepanelen

  Om de beste leverancier met zonnepanelen te vinden, kun je het beste letten op de terugleververgoeding. Sommige leveranciers hebben een hoger teruglevertarief, waardoor je voordeliger uit bent als je meer opwekt dan je verbruikt. In onze vergelijker vermelden wij per leverancier de hoogte van de terugleververgoeding.

 • Meest betrouwbare leverancier

  Grote energieleveranciers worden al snel als de meest betrouwbare leveranciers gezien. Een begrijpelijke gedachte, zeker na de faillissementen van een aantal energieleveranciers in 2021 en 2022. Veel mensen denken dat een leverancier met een zeer groot aantal klanten minder snel om kan vallen. Wij willen echter benadrukken dat dit niet altijd het geval is.

  Ook kleine leveranciers kunnen er financieel gezien uitstekend voor staan. De ACM houdt toezicht op de markt en zorgt ervoor dat de betrouwbaarheid van de leveranciers wordt gewaarborgd. Zij zijn de toezichthouder op de energiemarkt en controleren of een energieleverancier er goed (genoeg) voor staat. Sinds de faillissementen is dit toezicht verscherpt.

  Wij willen in principe met iedereen samenwerken die is goedgekeurd door de ACM, mits de reputatie ook in orde is. Het kan daarom gebeuren dat we leveranciers uitsluiten, al is dit een uitzondering.

 • Goedkoopste leverancier

  Het prijsplafond is afgelopen. De markt kent geen gemximeerde prijzen meer. Daarom is het nog belangrijker geworden om de beste energieleverancier voor jouw unieke situatie uit te kiezen. Wie de goedkoopste energieleverancier voor jou is, hangt af van je persoonlijke situatie en je voorkeuren. Zo spelen je adres en energieverbruik een rol in het aanbod van leveranciers. In de energiemarkt bestaan echte prijsvechters die met elkaar concurreren om de goedkoopste in de vergelijker te zijn, en daar profiteer jij van! Deze aanbiedingen zijn dan vaak ook alleen geldig voor nieuwe klanten. Let goed op, want deze prijzen wisselen de hele dag door. Leverancier veranderen continue hun positie op bepaalde verbruiken om klanten aan te trekken die gunstig zijn voor hun inkoop en dus aansluit op hun wensen. Je kunt je zo voorstellen dat een leverancier een betere prijs overheeft voor een klant die goed bij hun huidige situatie past. Zo werkt het dus twee kanten op. Omdat er zo veel gewisseld wordt, raden we nooit aan om lang te wachten. Elk moment van de dag kunnen alle prijzen anders zijn.

  Als overstapper kun jij daarom jaarlijks weer profiteren van deze actietarieven. In onze vergelijker zie je in één oogopslag welke leverancier voor jou de goedkoopste actietarieven heeft.

 • Duurzaamste energieleverancier

  Als je waarde hecht aan duurzaamheid, dan kan je kiezen voor een groene energieleverancier. In onze vergelijker kan je filteren op duurzaamheid. Je krijgt dan alleen energieleveranciers te zien waarbij de duurzame herkomst van de energie gegarandeerd is. Wij geven alleen de producten met de hoogste certificeringsnormen een "duurzaam" label. Dat is Groene stroom uit Nederland (duurzaam opgewekt) en C02 gecompenseerd gas, of vergelijkbaar. Voldoet hetcontract niet minimaal aan allebei? Dan zien wij dat helaas niet als 100% duurzaam. In ons laatste onderzoek kwamen Greenchoice, Vandebron, ENGIE, Pure Energie, Coolblue Energie, Tibber, en Vrijopnaam als meest duurzame leveranciers naar voren. Zij zijn als beste beoordeeld op duurzaamheid van hun certificeringen van stroom en gas.

Vergelijk en kies de beste elektriciteitsleverancier voor jou

Vergelijk je energie

 • Exclusieve deals
 • Je zit nooit zonder stroom of gas
 • Wij staan altijd voor je klaar

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot

Waarom energie vergelijken bij EasySwitch.nl?

 • Energie experts

  Al 13 jaar jouw energie-expert

  Wij voorzien onze klanten al 14 jaar van advies over hun energiecontract. Wij worden dan ook gezien als dé energie-expert van Nederland.

 • energiecontracten vergelijken

  Vergelijk gratis je energiecontract

  Maak gratis een vergelijking om te zien of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Kijk of jij tot € 600 kan besparen op je energierekening!

 • Persoonlijk advies

  Meest complete aanbod

  Wij hebben het meest complete aanbod van Nederland in onze vergelijker. Je kan bij ons de beste vergelijking maken met de meeste keuze.

 • Jaarlijkse overstapherinnering

  Een jaarlijkse overstapherinnering

  Wij sturen je een reminder zodra je weer over kan stappen, zodat je ieder jaar profiteert van de beste deal.

Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt een overstap gemiddeld?

  Het vergelijken van energiecontracten en de overstap aanvragen is binnen enkele minuten geregeld. Daarna duurt het gemiddeld zo’n 6 tot 8 weken voordat je daadwerkelijk bent overgezet naar de nieuwe leverancier. Je nieuwe leverancier zorgt ervoor dat je oude en nieuwe contract perfect op elkaar aansluiten én zegt je oude contract voor je op. Jij hebt hier dus geen omkijken meer naar!

  Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

  • Na je aanvraag, ontvang je van ons direct een samenvatting van je aanvraag per e-mail.
  • Binnen 2-5 werkdagen ontvang je van je nieuwe energieleverancier een bevestiging per e-mail.
  • Vanaf dagtekening van die bevestiging, gaan de 14 dagen wettelijke bedenktijd van je nieuwe contract in.
  • Op de ingangsdatum die op je contract staat gaat je nieuwe leverancier leveren en wordt je oude voor je opgezegd.
  • Rond de ingangsdatum, geef je de meterstanden door aan je nieuwe energieleverancier.
  • Heb je een slimme meter? Dan hoef je niks te doen, want de meterstanden worden automatisch uitgelezen.

  • Binnen 4 tot 6 weken na de startdatum van je nieuwe contract, ontvang je van je oude energieleverancier de eindafrekening.

  Wie controleert energieleveranciers?

  Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de toezichthouder van de Nederlandse energiemarkt. Zij geeft vergunningen af voor het leveren van energie en controleert of energiemaatschappijen zich aan de afspraken houden. Heb je een klacht over een energieleverancier? Probeer het dan eerst op te lossen met de leverancier zelf. Kom je er niet uit? Dan kun je voor een voorbeeldbrief terecht bij de ACM of contact opnemen met de Geschillencommissie Energie en Water.

  Is overstappen naar een andere leverancier gratis?

  Ja, overstappen naar een andere leverancier is helemaal gratis! Alleen als je momenteel een vast contract hebt dat nog niet is afgelopen en je vraagt een overstap aan, dan mag je leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Vul daarom de juiste einddatum van je huidige vaste contract in bij het aanvragen van een nieuw contract, dan geven wij aan of je al kunt overstappen of niet.

  Wat zijn de huidige energieprijzen?

  De energieprijzen zijn continu in beweging. In onze vergelijker tonen wij altijd de actuele energieprijzen. Wil je meer informatie over de ontwikkeling van de energieprijzen en de opbouw ervan? Bekijk dan onze energieprijzen pagina.

Energie-expert Tom

“Wat de beste energieleverancier voor jou is, hangt af van je wat het belangrijkste vindt. De meeste klanten vinden een lage prijs het belangrijkste, dus daar sorteren wij op in onze vergelijker. Ook laten we zien hoe een leverancier scoort op duurzaamheid, service en of ze bijvoorbeeld een app hebben”

Tom Schlagwein , Energie-expert

Tom Schlagwein Energie-expert

Hulp nodig of heb je een vraag?

Twijfel je bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze energie-experts. We helpen je graag! Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30 uur.

bellen

Bel

Binnen: 10 minuten

whatsapp

App

Binnen: 15 minuten

e-mail

Mail

Binnen: 2 werkdagen

chat

Chat

Binnen: 4 minuten