Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je graag meer informatie over Energie VanOns? We hebben de belangrijkste informatie over de energieleverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk de energieprijzen op Easyswitch en kies de energieleverancier die het beste bij jouw situatie past.

Energie VanOns levert groene energie die lokaal wordt opgewekt door al bijna honderd energiecoöperaties. De energiecoöperaties besluiten zelf op welke manier ze groene energie opwekken. De winst die Energie VanOns maakt, wordt teruggegeven aan de regio. Bij Energie VanOns kies je voor duurzame energie en tegelijkertijd steun je hier ook je dorp, wijk of stad mee.

Tarieven Energie VanOns

Je kunt de actuele actietarieven van Energie VanOns vinden in onze energievergelijker. Het maakt bij Energie VanOns niet uit voor welke energiecoöperatie je kiest, je maandbedrag blijft gelijk. Alleen het leveringstarief van gas verschilt per regio. Door te kiezen voor een energiecoöperatie bij jou in de buurt investeer je in je eigen omgeving. Energie VanOns geeft jaarlijks voor elke klant een bedrag terug aan de energiecoöperatie. Met dit geld kunnen er nieuwe projecten worden gestart, zoals het installeren van windmolens of zonnepanelen.

Als je een energiecontract met vaste tarieven hebt afgesloten, dan betaal je de gehele looptijd van je contract een vaste prijs per maand die van tevoren is vastgesteld. Je kunt bij Energie VanOns ook een variabel contract afsluiten. Er wordt bij een variabel contract onderscheid gemaakt tussen een enkel- en dubbeltarief. Bij een dubbeltarief betaal je ´s nachts en in de weekenden minder stroomkosten. Het tarief per kWh is dan opgesplitst in een hoog en een laag tarief. Tijdens werkdagen betaal je tussen 07.00 ´s ochtends en 23.00 uur ´s avonds het hoge tarief. Het lage tarief geldt in de regel van 23.00 uur tot 07.00 uur, in het weekend en op nationaal erkende feestdagen. De leveringskosten voor gas zijn afhankelijk van de regio waar het gas wordt geleverd.

actietarieven Energie VanOns

Welkomstkortingen en actietarieven

Via Easyswitch.nl kun je voordelig energiecontracten afsluiten, vanwege de welkomstkorting die je ontvangt. Je ontvangt deze welkomstkorting, omdat de energieleveranciers de hoogst mogelijke positie in de vergelijker willen bemachtigen. Door het aanbieden van welkomstkortingen kunnen energieleveranciers een hogere positie in onze vergelijker verkrijgen. De goedkope tarieven die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van Energie VanOns.

Ben jij benieuwd welk actietarief Energie VanOns je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Energie VanOns

Energie VanOns levert groene energie aan huishoudens en bedrijven. Deze energie wordt lokaal opgewekt door energiecoöperaties. Energie VanOns is in 2014 opgericht met als doel om de duurzame ambities van lokale (burger-)initiatieven in het Noorden te ondersteunen en te versnellen. Meer dan 30 lokale initiatieven in Friesland, Groningen en Drenthe ondersteunen Energie VanOns. Als energieleverancier onderscheiden zij zich door alleen groene energie te leveren die in Nederland wordt opgewekt.

groen nuon

Hoe duurzaam is Energie VanOns?

Energie VanOns levert 100% groene stroom van bronnen uit heel Noord-Nederland. De energiecoöperaties die zich hebben aangesloten bij Energie VanOns leveren bijvoorbeeld stroom via de dorpsmolen en windmolens van boeren in de regio. Je kiest bij Energie VanOns dus voor duurzame energie van eigen bodem.

Het gas wat Energie VanOns levert is CO2-gecompenseerd gas. Dit is aardgas waarbij de CO2-uitstoot van je gasverbruik wordt ‘betaald’ met de aankoop van zogenaamde CO2-rechten. Deze rechten ontstaan bijvoorbeeld door bomen te planten of door geld te geven aan duurzame projecten.

Hoe wordt de groene stroom opgewekt?

Wind uit Noord-Nederland 64% Noord-Nederlandse windenergie
Zonne-energie uit Noord-Nederland 36% Noord-Nederlandse zonne-energie

variabele tarieven Energie VanOns

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van je regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van Energie VanOns

Energie VanOns biedt geen slimme thermostaat aan. Je kunt natuurlijk wel zelf een slimme thermostaat aanschaffen en installeren in je huis.

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Wek je zelf energie op met zonnepanelen? Volgens de huidige regels kun je onbeperkt tot maximaal je eigen verbruik salderen. De hoeveelheid elektriciteit die je zelf hebt opgewekt staat op je jaarafrekening. Deze wordt weggestreept tegen de elektriciteit die je zelf hebt verbruikt. Als je een dubbele elektriciteitsmeter hebt, dan wordt de opgewekte energie in de normaaluren gesaldeerd tegen het verbruik in de normaaluren (hoog tarief). Hetzelfde geldt voor de opgewekte energie in de daluren (laag tarief). De energiebelasting van het totale verbruik wordt gesaldeerd met de energiebelasting van de totaal opgewekte energie.
[/column][/row]

Wek je meer energie op dan je verbruikt

Wek je meer op dan dat je verbruikt? Energie VanOns vergoedt dezelfde prijs voor de elektriciteit als die je normaal betaalt. Houd er rekening mee dat de btw hier nog bij komt. De wettelijke energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE) worden er juist afgetrokken.

Contactgegevens Energie VanOns

E-mail klantenservice@energievanons.org
Telefoon 085-0160111
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00
en van 13.30 tot 16.00
Website https://energie.vanons.org/

contract Energie VanOns

Gas- en stroomstoringen

Is er sprake van een gas- of stroomstoring? Probeer er dan achter te komen of de storing bij meerdere mensen in je buurt voorkomt. Je kunt bijvoorbeeld bij je buren aanbellen. Check de website gasenstroomstoringen.nl om snel te zien wat er aan de hand is. Het is ook mogelijk om het nationale storingsnummer te bellen: 0800-9009. Dit is een gratis nummer dat altijd bereikbaar is. Als je een gaslucht ruikt, bel dan meteen dit nummer. /column]

Betalingen aan Energie VanOns

Je kunt het verschuldigde bedrag via automatische incasso of per handmatige overschrijving betalen. Als je het bedrag handmatig overschrijft dan betaal je per rekening 2 euro euro extra aan administratiekosten. Het maandelijkse voorschotbedrag wordt rond de 7de van de maand geïncasseerd. Het kan zo zijn dat de incasso de eerste maand iets later plaatsvindt, omdat de bank de eerste automatische incasso controleert.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je een adreswijziging wilt doorgeven dan kun je dit doen via je online account bij Energie VanOns. Geef je adreswijziging minstens twee weken voordat je de sleutels van je nieuwe huis krijgt door. Op deze manier kan Energie VanOns er op tijd voor energie zorgen op je nieuwe adres. Lukt online doorgeven niet? Neem dan contact op met de klantenservice van Energie VanOns.

Opzeggen contract bij Energie VanOns

Als je jouw contract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Energie VanOns. Het nummer is 085-0160111. Je betaalt het lokale tarief.

Opzegtermijn

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Er wordt dan meestal een opzegboete in rekening gebracht. Is er sprake van een overeenkomst voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je altijd zonder boete overstappen naar een andere energieleverancier.

Neemt Energie VanOns je opzegboete over?

Als je overstapt naar een andere energieleverancier dan word je contract meestal automatisch opgezegd. Wil je liever zelf je contract opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Energie Vanons.


Energie VanOns aanbieding

Wil je een energiecontract afsluiten bij Energie VanOns? Bekijk dan eerst de verschillende energieleveranciers in onze vergelijker, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. Houd er rekening mee dat als je te vroeg overstapt naar een andere energieleverancier je te maken kunt krijgen met een opzegboete. Er is meestal sprake van een opzegtermijn van 30 dagen voordat je contract afloopt. Als je een éénjarig contract hebt afgesloten, dan kun je deze in de 11e maand van je contract pas opzeggen.

Wat doet EasySwitch en wat doet Energie VanOns?

Op EasySwitch.nl kun je energieleveranciers vergelijken. Je krijgt dan een duidelijk overzicht van de tarieven en de welkomstkorting die je krijgt als je overstapt. Met behulp van onze vergelijker kun je ook duurzame energieleveranciers selecteren en vergelijken. Als Energie VanOns bovenaan in de vergelijker staat dan betekent dit dat ze de goedkoopste energieleverancier zijn, je kunt dan via EasySwitch.nl overstappen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energie VanOns. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Zernikelaan 17
9747AA, Groningen
Website
Wil je graag meer informatie over Energie VanOns? We hebben de belangrijkste informatie over de energieleverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk de energieprijzen op Easyswitch en kies de energieleverancier die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt