Wil jij meer weten over Energie VanOns? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Energie VanOns bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Energie VanOns

Energie VanOns is opgericht in 2014 en is ontstaan uit de noordelijke koepelorganisaties: Ús Koöperaasje, Drentse Kei en Groninger Energie Koepel. Energie VanOns verkoopt energie aan consumenten wat afkomstig is van lokale energiecoöperaties. Hierdoor zijn energiecoöperaties in staat om hun energie te verhandelen en de focus te leggen op duurzame projecten.

Energie VanOns Tarieven

VanOns biedt contracten met een dynamisch tarief aan. Bij een contract met een dynamisch tarief betaal je de energieprijs per uur. De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt, zodat jij van tevoren weet waar je de dag erna aan toe bent. Omdat de tarieven per uur veranderen, kunnen wij geen actueel tarief laten zien. Op onze energieprijzen pagina vind je de tarieven van andere energieleveranciers.

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 5,00
Opslag stroom p/kWh* € 0,02118
Vastrecht gas p/m* € 5,00
Opslag gas p/m3* € 0,08275
Opzegtermijn 30 dagen

*Dit tarief is inclusief 21% btw.
Laatste update: 8 april 2024

variabele tarieven Energie VanOns

Daluren van Energie VanOns

Het dynamische tarief zorgt ervoor dat per uur de tarieven verschillen, hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen het verbruik tijdens dal- en/of piekuren.

Voor de energieleveranciers zonder dynamisch tarief geldt het volgende. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont, kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Let op: Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Energie VanOns

Terugleververgoeding van Energie VanOns

Bij Energie VanOns krijg je als terugleververgoeding de daadwerkelijke marktprijzen voor de stroom die je gebruikt en zelf opwekt. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Energie VanOns.

Cashback of Korting

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl cashback of korting aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft, bieden ze nu kortingen (loyaliteitsbonussen) aan. De korting die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Energie VanOns zelf.


Welke contracten heeft Energie VanOns

Energie VanOns biedt alleen contracten met een dynamisch tarief zonder einddatum aan. Na de opzegtermijn kun je dus altijd je contract opzeggen. Daarbij maken ze wel gebruik van een modelcontract om met een gemiddeld tarief jouw voorschotbedrag te kunnen berekenen. Dit tarief zal elke maand aangepast worden en na een jaar wordt er gekeken wat het daadwerkelijke tarief was over dat gehele jaar.

Waar haalt Energie VanOns de energie vandaan?

Soort product Soort energie
Energie VanOns Stroom 62% Zonne-energie NL
Energie VanOns Stroom 38% Windenergie NL
% duurzaamheid 100% duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Energie VanOns

groen Energie VanOns

Hoe ziet WISE de energieleverancier Energie VanOns?

WISE geeft Energie VanOns een 10 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat via ons wordt aangeboden. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene, grijze en gecombineerde contracten. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon en wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort, maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is. Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Energie VanOns als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Energie VanOns je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Energie VanOns ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaarden en resterende looptijd. Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Energie VanOns op beide adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Energie VanOns

Opzeggen Energie VanOns

Opzeggen bij Energie VanOns kan schriftelijk, digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Energie VanOns.

Energie VanOns vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Energie VanOns? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energie VanOns?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Energie VanOns de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Energie VanOns. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Energie VanOns?

Bij een dynamische energieleverancier zijn opzegboetes niet van toepassing. Alleen met een contract met een vaste looptijd kan je een opzegboete krijgen. Heb je nu een vast contract? Op onze pagina over opzegboetes lees je precies wat er is veranderd en wat het voor jou betekent.

Neemt Energie VanOns je opzegboete over?

Nee, Energie VanOns neem je opzegboete niet over.

Hoe verlopen betalingen aan Energie VanOns?

De betalingen aan Energie VanOns verlopen via een automatische incasso. Het maandbedrag mag ook handmatig overgemaakt worden. Houd er wel rekening mee dat Energie VanOns per overboeking een bijdrage vraagt voor de administratiekosten.

Hoe gaat Energie VanOns om met de terugleververgoeding?

Voor de energie die je teruglevert aan Energie VanOns geldt een dynamisch uurtarief. Het bedrag dat je terug krijgt, komt overeen met de prijs die je op dat moment voor de afgenomen stroom zou moeten betalen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Energie VanOns?

Als jij een contract-aanvraag bij Energie VanOns hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd 4-6 weken.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt historisch vastgesteld.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee Energie VanOns heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens, overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
Zernikelaan 17
9747AA, Groningen
Website
Wil jij meer weten over Energie VanOns? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Energie VanOns bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt