GroeneStroomLokaal | Tarieven, Beoordelingen & Cashback | Easyswitch
Wil jij meer weten over GroeneStroomLokaal? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van GroeneStroomLokaal bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over GroeneStroomLokaal

Het GroeneStroomLokaal-initiatief is ontstaan vanuit Groendus een ontwikkelaar en beheerder van zonneparken. Groendus is op 1 maart 2021 gefuseerd met Rooftop Energy, Solaris Industria, Greenspread, CT Energy en Het Meetbedrijf. EnergyZero verzorgt de energielevering aan de consumenten van GroeneStroomLokaal. Daarnaast is EnergyZero verantwoordelijk voor de eerstelijns- en tweedelijns klantenservice, het energie software platform, de maandelijkse facturering en de eindafrekening. De gemeenten die momenteel deelnemen aan GroeneStroomLokaal zijn Bloemendaal aan Zee, Breda, Veldhoven en Heerenveen. In deze gemeenten staan zonnecentrales, inwoners kunnen zelf kiezen van welke centrale zij hun zonne-energie willen ontvangen.

GroeneStroomLokaal Tarieven

GroeneStroomLokaal biedt contracten met een dynamisch tarief aan. Bij een contract met een dynamisch tarief betaal je de energieprijs per uur. De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt, zodat jij van tevoren weet waar je de dag erna aan toe bent. Omdat de tarieven per uur veranderen, kunnen wij geen actueel tarief laten zien. Op onze energieprijzen pagina vind je de tarieven van andere energieleveranciers.

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 5,00
Opslag stroom p/kWh* € 0,03388
Vastrecht gas p/m* € 5,00
Opslag gas p/m3* € 0,08514
Opzegtermijn 30 dagen

*Dit tarief is inclusief 21% btw.
Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven GroeneStroomLokaal

Daluren van GroeneStroomLokaal

Het dynamische tarief zorgt ervoor dat per uur de tarieven verschillen, hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen het verbruik tijdens dal- en/of piekuren.

Voor de energieleveranciers zonder dynamisch tarief geldt het volgende. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont, kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Let op: Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie GroeneStroomLokaal

Terugleververgoeding van GroeneStroomLokaal

Bij GroeneStroomLokaal krijg je als terugleververgoeding de daadwerkelijke marktprijzen voor de stroom die je gebruikt en zelf opwekt. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van GroeneStroomLokaal.

Cashback of Korting

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl cashback of korting aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft, bieden ze nu kortingen (loyaliteitsbonussen) aan. De korting die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van GroeneStroomLokaal zelf.


Welke contracten heeft GroeneStroomLokaal

GroeneStroomLokaal biedt alleen contracten met een dynamisch tarief zonder einddatum aan. Na de opzegtermijn kun je dus altijd je contract opzeggen. Daarbij maken ze wel gebruik van een modelcontract om met een gemiddeld tarief jouw voorschotbedrag te kunnen berekenen. Dit tarief zal elke maand aangepast worden en na een jaar wordt er gekeken wat het daadwerkelijke tarief was over dat gehele jaar.

Waar haalt GroeneStroomLokaal de energie vandaan?

Soort product Soort energie
Groen uit Nederland 100% Zonne-energie NL
% duurzaamheid 100% duurzaam

Bron: Stroometiket 2020 GroeneStroomLokaal

groen GroeneStroomLokaal

Hoe ziet WISE de energieleverancier GroeneStroomLokaal?

WISE heeft GroeneStroomLokaal niet in hun onderzoek meegenomen, omdat EnergyZero de energielevering aan de consumenten van GroeneStroomLokaal verzorgt. EnergyZero is wel meegenomen in het onderzoek en krijgt een 9,9 van WISE. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat via ons wordt aangeboden. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene, grijze en gecombineerde contracten. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon en wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort, maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is. Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij GroeneStroomLokaal als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan GroeneStroomLokaal je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
GroeneStroomLokaal ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaarden en resterende looptijd. Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal GroeneStroomLokaal op beide adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract GroeneStroomLokaal

Opzeggen GroeneStroomLokaal

Opzeggen bij GroeneStroomLokaal kan schriftelijk, digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van GroeneStroomLokaal.

GroeneStroomLokaal vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar GroeneStroomLokaal? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet GroeneStroomLokaal?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat GroeneStroomLokaal de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij GroeneStroomLokaal. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert GroeneStroomLokaal?

Bij een dynamische energieleverancier zijn opzegboetes niet van toepassing. Alleen met een contract met een vaste looptijd kan je een opzegboete krijgen. Heb je nu een vast contract? Op onze pagina over opzegboetes lees je precies wat er is veranderd en wat het voor jou betekent.

Neemt GroeneStroomLokaal je opzegboete over?

Nee, GroeneStroomLokaal neem je opzegboete niet over.

Hoe verlopen betalingen aan GroeneStroomLokaal?

De betalingen aan GroeneStroomLokaal verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag elke 1e van de maand af. GroeneStroomLokaal ontvangt ook handmatige overboekingen. Je ontvangt dan een factuur via het opgegeven e-mailadres dat bij GroeneStroomLokaal bekend is.

Hoe gaat GroeneStroomLokaal om met de terugleververgoeding?

Bij GroeneStroomLokaal krijg je als terugleververgoeding de daadwerkelijke marktprijzen voor de stroom die je gebruikt en zelf opwekt. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van GroeneStroomLokaal.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij GroeneStroomLokaal?

Als jij een contract-aanvraag bij GroeneStroomLokaal hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 4-6 weken.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij GroeneStroomLokaal?

Ja, je kan het maandbedrag bij GroeneStroomLokaal zelf aanpassen. Hiervoor moet je contact opnemen met de klantenservice van GroeneStroomLokaal.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij GroeneStroomLokaal?

Ja, GroeneStroomLokaal accepteert spoedaanvragen. Je moet wel zelf bellen naar de klantenservice van GroeneStroomLokaal.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee GroeneStroomLokaal heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens, overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Website
Wil jij meer weten over GroeneStroomLokaal? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van GroeneStroomLokaal bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt