Vrijopnaam | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch
Wil jij meer weten over Vrijopnaam? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Vrijopnaam bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Vrijopnaam

Vrijopnaam startte in 2015 vanuit Rijen met het leveren van energie. Deze leverancier zet zich in om de overgang naar duurzame energie te versnellen. Via het project “paneelopnaam” kunnen klanten een zonnepaneel kopen dat deel uitmaakt van het zonnepark van Vrijopnaam. De stroom die dit paneel opwekt, wordt op de energierekening in mindering gebracht. Op deze manier wil Vrijopnaam haar klanten betrekken bij de overstap naar groene energie.

Vrijopnaam Tarieven

Vrijopnaam biedt contracten met een dynamisch tarief aan. Bij een contract met een dynamisch tarief betaal je de energieprijs per uur. De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt, zodat jij van tevoren weet waar je de dag erna aan toe bent. Omdat de tarieven per uur veranderen, kunnen wij geen actueel tarief laten zien. Op onze energieprijzen pagina vind je de tarieven van andere energieleveranciers.

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 6,50
Opslag stroom p/kWh* € 0,02000
Vastrecht gas p/m* € 6,50
Opslag gas p/m3* € 0,07990
Opzegtermijn 30 dagen

*Dit tarief is inclusief 21% btw.
Laatste update: 2 juli 2024

variabele tarieven Vrijopnaam

Daluren van Vrijopnaam

Het dynamische tarief zorgt ervoor dat per uur de tarieven verschillen, hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen het verbruik tijdens dal- en/of piekuren.

Voor de energieleveranciers zonder dynamisch tarief geldt het volgende. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont, kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Let op: Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Vrijopnaam

Terugleververgoeding van Vrijopnaam

Bij Vrijopnaam krijg je als terugleververgoeding de daadwerkelijke marktprijzen voor de stroom die je gebruikt en zelf opwekt. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Vrijopnaam.

Cashback of Korting

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl cashback of korting aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft, bieden ze nu kortingen (loyaliteitsbonussen) aan. De korting die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Vrijopnaam zelf.


Welke contracten heeft Vrijopnaam

Vrijopnaam biedt alleen contracten met een dynamisch tarief zonder einddatum aan. Na de opzegtermijn kun je dus altijd je contract opzeggen. Daarbij maken ze wel gebruik van een modelcontract om met een gemiddeld tarief jouw voorschotbedrag te kunnen berekenen. Dit tarief zal elke maand aangepast worden en na een jaar wordt er gekeken wat het daadwerkelijke tarief was over dat gehele jaar.

Waar haalt Vrijopnaam de energie vandaan?

Soort product Soort energie
Vrijopnaam energie 100% Zonne-energie NL
% duurzaamheid 100%

Bron: Stroometiket 2021 Vrijopnaam

groen Vrijopnaam

Hoe ziet WISE de energieleverancier Vrijopnaam?

WISE geeft Vrijopnaam een 10,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat via ons wordt aangeboden. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene, grijze en gecombineerde contracten. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon en wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort, maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is. Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Vrijopnaam als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Vrijopnaam je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Vrijopnaam ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaarden en resterende looptijd. Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Vrijopnaam op beide adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Vrijopnaam

Opzeggen Vrijopnaam

Opzeggen bij Vrijopnaam kan digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Vrijopnaam.

Vrijopnaam vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Vrijopnaam? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,2 uit 10

Klantervaringen

19 April, 17:13 J.W. Simonse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede telefonische hulp gehad
Ik raad Vrij Op Naam aan.
23 March, 12:52 B. Doorn Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij verteld en beloofd is dat de opzegkosten voor de nieuwe leverancier \"vrij op naam\" zou zijn. Nu krijg ik een afrekening van 150 euro waar ik het niet mee eens ben. V.o,n, heb ik gebeld en die zeggen dat het mijn eigen schuld is omdat ze mij een mail hebben gestuurd die ik toevallig niet gezien heb. Oplichterij en bedrog meer kan ik er niet over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam af.
15 February, 06:56 R. Mangelaars Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is een goede leverancier
Ik raad Vrij Op Naam aan.
14 February, 08:51 M. Gastel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik shop ieder jaar naar de goedkoopste
Ik raad Vrij Op Naam aan.
28 January, 08:39 C. Janssen Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling moet 1* zijn, error op site. Daarbij overstap geannuleerd dus betaling, overstap en duyrzaamheid nvt. Oude tarieven ipv tarief van het jaar dat het contract ingaat. December offerte aangevraagd voor overstap februari 2021, oude tarieven gekregen en totaal geen melding dat er andere tarieven gelden en welke dan in 2021 (goedkoper). Ook geen medewerking om per mail aan mij te bevestigen welke tarieven er gelden op de officiële ingangsdatum.
Ik raad Vrij Op Naam af.
12 November, 13:55 J. Pisano Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wordt om gevraagd dooe Easy Switch
Ik raad Vrij Op Naam aan.
03 September, 08:38 A. Van Pel Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
12 August, 15:19 C.M. Winter Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is niet doorgegaan, direct geannuleerd na een telefoontje van hun. Onduidelijk dat het een variabel eenjarig contract was, ik wilde een vast eenjarig contract
Ik raad Vrij Op Naam af.
07 August, 09:32 K. milani Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Per 1 september stap ik over , dus heb verder nog geen ervaring
Ik raad Vrij Op Naam aan.
05 August, 10:11 J.D. Brouwer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb ik afgezegd omdat ik iets over het hoofd had gezien.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
27 July, 13:24 J Coenders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 12:08 G. Kajuiter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het allemaal goed is
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 07:46 A. Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 March, 15:30 J Reijne Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tijdelijke oplossing goede oplossing
Ik raad Vrij Op Naam aan.
10 February, 08:06 E Schoonbrood Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Totaal mislukt
Ik raad Vrij Op Naam af.
19 December, 08:08 J Blom Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik werd door de klantenservice heel koel geholpen. Dit omdat ik door twee sterfgevallen de betalingen te last had gedaan. Waardoor ik door hun eruit gegooid ben.ik wilde dat uitleggen maar de debiteurenafdeling luisterde niet en wees het voorstel af om alsnog de achterstand in te lopen.
Ik raad Vrij Op Naam af.
05 November, 07:03 J Reef Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantvriendelijk.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
31 July, 09:11 P Boerkamp Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog niets over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam aan.
09 May, 12:47 S Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima
Ik raad Vrij Op Naam aan.
06 June, 13:14 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vrij Op Naam aan.
16 April, 10:38 C.S.A. van Berkel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben super blij met mijn nieuwe leverancier, vanwege de duurzaamheidsgedachte én duurzame opwekking middels zonnepanelen op bedrijfs daken en niet gebruikte grond. Daarbij is de persoonlijke uitwisseling van gedachten en het snelle accurate antwoorden op mijn vragen zeer waardevol en bijzonder in deze wereld van \'massa\'.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
18 October, 07:18 H.E.M. Willems Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap verliep vlekkeloos
Ik raad Vrij Op Naam aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vrijopnaam?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Vrijopnaam de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Vrijopnaam. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Vrijopnaam?

Bij een dynamische energieleverancier zijn opzegboetes niet van toepassing. Alleen met een contract met een vaste looptijd kan je een opzegboete krijgen. Heb je nu een vast contract? Op onze pagina over opzegboetes lees je precies wat er is veranderd en wat het voor jou betekent.

Neemt Vrijopnaam je opzegboete over?

Nee, Vrijopnaam neem je opzegboete niet over.

Hoe verlopen betalingen aan Vrijopnaam?

De betalingen aan Vrijopnaam verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag elke 26e van de maand af. Als je liever het handmatig over wil maken, brengt Vrijopnaam hier geen administratiekosten voor in rekening.

Hoe gaat Vrijopnaam om met de terugleververgoeding?

Voor de energie die je teruglevert aan Vrijopnaam geldt een dynamisch uurtarief. Het bedrag dat je terug krijgt, komt overeen met de prijs die je op dat moment voor de afgenomen stroom zou moeten betalen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Vrijopnaam?

Als jij een contract-aanvraag bij Vrijopnaam hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 4-6 weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Vrijopnaam?

Nadat je een aanvraag bij Vrijopnaam hebt gedaan krijg je een bevestiging via het opgegeven e-mailadres.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Vrijopnaam?

In overleg kun je het maandbedrag aanpassen en het bedrag tot maximaal 15% verlagen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Vrijopnaam?

Ja, Vrijopnaam accepteert spoedaanvragen. Je moet wel zelf bellen naar de klantenservice van Vrijopnaam. Daarnaast moet je rekening houden met een borg van € 500,- per product.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Vrijopnaam heeft een app. Naast de app hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,2

Contactgegevens

Adres
Ericssonstraat 2
2151ML, Rijen
Telefoonnummer
0853032652
Website
Wil jij meer weten over Vrijopnaam? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Vrijopnaam bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt