Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij zonnepanelen maar heb je hier zelf de middelen niet voor? Vrij Op Naam bied je de mogelijkheid energie op te wekken met eigen zonnepanelen, op een andere locatie in Nederland. Meer weten? Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de energieleverancier: tarieven, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Maak meteen een vergelijking en bekijk hoeveel je kunt besparen door te kiezen voor een goedkoper energiecontract.    

Vrij Op Naam is opgericht in 2016 als energieleverancier die enkel duurzame energie levert. Het voornaamste doel van de energieleverancier is om consumenten zelf energie te laten opwekken door middel van zonnepanelen. Deze zonnepanelen hoeven niet op het eigen dak te liggen; Vrij Op Naam heeft zonneparken in Nederland en klanten kunnen zelf bepalen hoeveel zonnepanelen zij hiervan willen kopen. Het idee is om te profiteren van de opgewekte stroom, zonder omkijken  naar eventuele onderhoud- en reparatiekosten.

 

Vergelijk Energie

 

Tarieven Vrij Op Naam

De variabele tarieven die Vrij Op Naam hanteert veranderen twee keer per jaar. Deze tarieven veranderen mee met de actuele marktprijzen voor energie en kunnen zowel stijgen als dalen. Op 1 januari en 1 juli worden de prijzen jaarlijks aangepast. De tarieven die Vrij Op Naam op dit moment hanteert kun je terugvinden in de energievergelijker. Als je liever een contract wilt met tarieven die gedurende de hele contractduur gelijk blijven, kun je beter kiezen voor een contract met vaste tarieven. Je zult dan moeten kiezen voor een andere energieleverancier. Vrij Op Naam biedt alleen contracten met variabele tarieven, niet met vaste tarieven.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Energieleveranciers bieden via EasySwitch.nl actiecontracten met eventuele welkomstkortingen aan. Leveranciers bieden deze goedkope contracten aan om hoger uit te komen in de vergelijker. Hoe hoger energieleveranciers uitkomen in de vergelijker, hoe meer klanten zij mogen verwelkomen. Door jaarlijks over te stappen profiteer je telkens weer van de meest voordelige tarieven. Als jouw energiecontract na een jaar afloopt krijg je van EasySwitch.nl een herinneringsmail en kun je opnieuw vergelijken welke energieleverancier het voordeligst is.

 

Over Vrij Op Naam

Op verschillende plekken in Nederland biedt Vrij Op Naam zonnepanelen aan voor klanten. Deze zonnepanelen worden geplaatst op daken van grote bedrijfspanden zoals boerderijen of kwekerijen. Door te investeren in zonnepanelen kunnen mensen zelf groene energie opwekken en bijdragen aan een duurzamer milieu. Door zelf energie op te wekken besparen klanten de winstmarge die zij anders moeten betalen aan de energieproducent. 

 

Energiecontracten Vrij Op Naam

Vrij Op Naam biedt alleen energiecontracten met een variabel tarief en met een onbepaalde looptijd. Dit betekent dat jouw contract bij Vrij Op Naam maandelijks en boetevrij opzegbaar is. Variabele tarieven betekent dat de tarieven twee keer per jaar kunnen worden aangepast aan de marktprijzen, waardoor het contract zowel duurder als goedkoper kan worden.

 

Hoe duurzaam is Vrij Op Naam?

Vrij Op Naam levert uitsluitend groene energie en is daarom 100% duurzaam. Van de geleverde energie is 60% opgewekt door zonnepanelen en 40% door windmolens. De energieleverancier wil niet alleen groene energie aanbieden maar consumenten ook overhalen om zelf groene energie op te wekken. Ben jij zelf opwekker van je eigen energie, dan hoef je geen winstmarge te betalen aan je energieleverancier. Hierdoor houd je ook nog eens meer over.

 

Wanneer geldt het daltarief en wanneer het normaaltarief?

In de meterkast kan een dubbele of een enkele meter zijn geïnstalleerd. Bij een enkele meter geldt gedurende de hele dag hetzelfde normaaltarief. Bij een dubbele meter kan men rekenen met een dal- en een normaaltarief. Overdag geldt het normaaltarief en in de nacht het lagere daltarief. Voor de meeste provincies geldt het daltarief tussen 23:00 en 7:00, dit verschilt voor de provincies Noord-Brabant en Limburg, hier loopt het daltarief van 21:00 tot 7:00. Verder geldt het daltarief gedurende het weekend en tijdens feestdagen. Wil jij weten welke tarieven Vrij Op Naam op dit moment hanteert? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en bekijk meteen of deze lager zijn dan de tarieven van andere aanbieders.

 

De slimme meter bij Vrij Op Naam

Een slimme meter is een vervanging van de analoge meter. Hiermee kun je gemakkelijk inzicht krijgen in jouw gas- en stroomverbruik. Energieleveranciers kunnen de slimme meter daarnaast op afstand uitlezen. Je kunt aangeven dat jouw gegevens niet uitgelezen mogen worden of je kunt de installatie van de slimme meter weigeren. De slimme meter wordt aan ieder huishouden gratis aangeboden door de netbeheerder. De netbeheerders zijn begonnen om deze slimme meters per buurt aan te bieden, maar het kan nog tot eind 2020 duren voordat jouw buurt aan de beurt is.

 

Heb jij thuis al een slimme meter?

Als jouw meter na 1 januari 2012 is vervangen dan heb je waarschijnlijk een slimme meter gekregen. Je kunt dit zelf controleren door te kijken of jouw meter een aansluiting met een telefoonstekker heeft (RJ-11).

 

De slimme meter heeft enkele voordelen ten opzichte van de analoge meter:

  • Je hoeft nooit meer je meterstanden door te geven, deze kunnen op afstand door de energieleverancier worden uitgelezen;
  • Als je verhuist zijn de meterstanden van je nieuwe huis al bekend;
  • Er hoeft geen inschatting meer te worden gemaakt van je energieverbruik, waardoor je maandelijkse voorschotbedrag nauwkeuriger kan worden bepaald;
  • De energie die je zelf opwekt met zonnepanelen wordt direct gemeten;
  • Binnenkort kun je jouw eigen energieverbruik makkelijker bijhouden via de online omgeving van Vrij Op Naam.

 

Wil jij meer weten over de slimme meter? Lees hier alles over de voor- en nadelen.

 

Hoe werkt het met de zonnepanelen bij Vrij Op Naam?

Vrij Op Naam bied je de mogelijkheid eigenaar te worden van zonnepanelen die bij o.a. bedrijven op het dak worden geplaatst. Het eerste zonnepaneel is gratis. De zonnepanelen die je erbij koopt kosten 99 euro per stuk. Gedurende 9 jaar heb je recht op de opbrengst van deze zonnepanelen. De energie die je met je eigen zonnepanelen opwekt wordt in mindering gebracht op de energierekening.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Energie die je opwekt met eigen zonnepanelen wordt in eerste instantie gebruikt voor de stroomvoorziening van jouw eigen huis. Wanneer overdag de zon schijnt terwijl je geen stroom verbruikt wek je meer op dan nodig is in jouw huis. In dit geval wordt de overige energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. In de avond zal je waarschijnlijk wel stroom verbruiken terwijl je zonnepanelen geen energie meer opwekken. Je neemt in dat geval energie af van het elektriciteitsnet. Deze afgenomen en teruggeleverde energie wordt met elkaar verrekend door de energieleverancier, dit wordt salderen genoemd.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

De meeste mensen verbruiken meer stroom dan zij opwekken met zonnepanelen. Het kan echter voorkomen dat je wél meer opwekt dan je verbruikt, in dit geval krijg je een vergoeding voor de teruggeleverde energie. Deze terugleververgoeding per kWh komt bij Vrij Op Naam neer op de gemiddelde kale stroomprijs plus BTW.

 

Contactgegevens Vrij Op Naam

Telefoon: 085-3032652 (kosten lokaal tarief)

Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00

Website: https://www.vrijopnaam.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Vrij Op Naam

Heb je problemen met je gas of stroom, controleer dan eerst of de buren hier ook last van hebben. Blijkt dit het geval dan heeft jouw buurt waarschijnlijk last van een stroomstoring. Kijk op gasenstroomstoringen.nl om te zien wat er aan de hand is. Bij een storing kun je het nationale storingsnummer bellen op 0800-9009. Wanneer je gas ruikt wordt het aangeraden om altijd direct te bellen naar het nationale storingsnummer.

 

Betalingen aan Vrij Op Naam

De energierekening betaal je maandelijks via automatische incasso. Rond de 26e van iedere maand wordt het bedrag van je rekening afgeschreven. Wil je de rekeningen liever zelf betalen via acceptgiro dan is dit ook mogelijk. Je betaalt hier € 3 per maand extra voor.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Ga je verhuizen, dan kun je dit via e-mail aan Vrij Op Naam doorgeven. Je kunt je energiecontract gewoon meenemen naar je nieuwe huis. Vermeld in de mail je nieuwe adres en de verhuisdatum. Laat twee weken van tevoren weten dat je gaat verhuizen zodat Vrij Op Naam dit administratief kan verwerken.

 

Opzeggen contract bij Vrij Op Naam

Een contract opzeggen van Vrij Op Naam kun je schriftelijk doen of via e-mail. Je stuurt een brief naar postbus 37019, 3005 LA Rotterdam of mailt naar klantteam@vrijopnaam.nl. Wanneer je overstapt zegt de nieuwe energieleverancier overigens automatisch je oude energiecontract op, je hoeft in dit geval niet zelf op te zeggen.

 

Opzegtermijn Vrij Op Naam

Een contract bij Vrij Op Naam is altijd maandelijks opzegbaar. Je kunt het contract iedere maand boetevrij opzeggen.

 

Neemt Vrij Op Naam je opzegboete over?

Op het moment dat je overstapt naar een energiecontract van Vrij Op Naam terwijl het contract bij je oude energieleverancier nog niet is afgelopen kan de oude energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. Vrij Op Naam neemt deze opzegboete over tot een maximum bedrag van € 100.

 

Vrij Op Naam aanbieding

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier en denk je erover om naar Vrij Op Naam over te stappen? Gebruik dan onze energievergelijker en vergelijk de energiecontracten van alle energieleveranciers met elkaar. In het overzicht kun je zien welke leverancier de laagste tarieven of hoogste kortingen aanbiedt en kun je deze vergelijken met de tarieven van Vrij Op Naam. Wanneer je een contract afsluit via EasySwitch.nl krijg je vaak exclusieve kortingen waardoor jouw contract goedkoper is dan bij de energieleverancier zelf.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vrij Op Naam?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking tussen alle energiecontracten en geeft een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers. Als Vrij Op Naam als voordeligste uit de vergelijking komt stap je makkelijk via EasySwitch.nl over. Wanneer je de overstap hebt afgerond worden jouw gegevens doorgestuurd naar Vrij Op Naam. Zij nemen contact op met de oude leverancier en zorgen ervoor dat je oude contract wordt opgezegd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Wij regelen de rest.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Vrij Op Naam. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,2 uit 10

Klantervaringen

19 April, 17:13 J.W. Simonse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede telefonische hulp gehad
Ik raad Vrij Op Naam aan.
23 March, 12:52 B. Doorn Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij verteld en beloofd is dat de opzegkosten voor de nieuwe leverancier \"vrij op naam\" zou zijn. Nu krijg ik een afrekening van 150 euro waar ik het niet mee eens ben. V.o,n, heb ik gebeld en die zeggen dat het mijn eigen schuld is omdat ze mij een mail hebben gestuurd die ik toevallig niet gezien heb. Oplichterij en bedrog meer kan ik er niet over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam af.
15 February, 06:56 R. Mangelaars Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is een goede leverancier
Ik raad Vrij Op Naam aan.
14 February, 08:51 M. Gastel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik shop ieder jaar naar de goedkoopste
Ik raad Vrij Op Naam aan.
28 January, 08:39 C. Janssen Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling moet 1* zijn, error op site. Daarbij overstap geannuleerd dus betaling, overstap en duyrzaamheid nvt. Oude tarieven ipv tarief van het jaar dat het contract ingaat. December offerte aangevraagd voor overstap februari 2021, oude tarieven gekregen en totaal geen melding dat er andere tarieven gelden en welke dan in 2021 (goedkoper). Ook geen medewerking om per mail aan mij te bevestigen welke tarieven er gelden op de officiële ingangsdatum.
Ik raad Vrij Op Naam af.
12 November, 13:55 J. Pisano Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wordt om gevraagd dooe Easy Switch
Ik raad Vrij Op Naam aan.
03 September, 08:38 A. Van Pel Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
12 August, 15:19 C.M. Winter Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is niet doorgegaan, direct geannuleerd na een telefoontje van hun. Onduidelijk dat het een variabel eenjarig contract was, ik wilde een vast eenjarig contract
Ik raad Vrij Op Naam af.
07 August, 09:32 K. milani Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Per 1 september stap ik over , dus heb verder nog geen ervaring
Ik raad Vrij Op Naam aan.
05 August, 10:11 J.D. Brouwer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb ik afgezegd omdat ik iets over het hoofd had gezien.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
27 July, 13:24 J Coenders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 12:08 G. Kajuiter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het allemaal goed is
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 07:46 A. Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 March, 15:30 J Reijne Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tijdelijke oplossing goede oplossing
Ik raad Vrij Op Naam aan.
10 February, 08:06 E Schoonbrood Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Totaal mislukt
Ik raad Vrij Op Naam af.
19 December, 08:08 J Blom Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik werd door de klantenservice heel koel geholpen. Dit omdat ik door twee sterfgevallen de betalingen te last had gedaan. Waardoor ik door hun eruit gegooid ben.ik wilde dat uitleggen maar de debiteurenafdeling luisterde niet en wees het voorstel af om alsnog de achterstand in te lopen.
Ik raad Vrij Op Naam af.
05 November, 07:03 J Reef Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantvriendelijk.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
31 July, 09:11 P Boerkamp Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog niets over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam aan.
09 May, 12:47 S Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima
Ik raad Vrij Op Naam aan.
06 June, 13:14 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vrij Op Naam aan.
16 April, 10:38 C.S.A. van Berkel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben super blij met mijn nieuwe leverancier, vanwege de duurzaamheidsgedachte én duurzame opwekking middels zonnepanelen op bedrijfs daken en niet gebruikte grond. Daarbij is de persoonlijke uitwisseling van gedachten en het snelle accurate antwoorden op mijn vragen zeer waardevol en bijzonder in deze wereld van \'massa\'.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
18 October, 07:18 H.E.M. Willems Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap verliep vlekkeloos
Ik raad Vrij Op Naam aan.

Veelgestelde vragen aan Vrij Op Naam

 

Hoe wordt het voorschotbedrag bepaald?

Vrij Op Naam bepaalt het voorschotbedrag op basis van het historisch jaarverbruik en de op dat moment geldende tarieven. De netbeheerder geeft het jaarverbruik door dat geregistreerd is op jouw adres. Aan de hand van deze gegevens berekent de leverancier de maandelijkse kosten.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben jij een nieuwe bewoner, of ben je het niet eens met jouw maandbedrag? Neem dan contact op met Vrij Op Naam. Je kunt overleggen het maandbedrag te verhogen of te verlagen. Let op: het maandbedrag dat je uit onze vergelijker krijgt is dus niet persé het bedrag dat je gaat betalen. Dit wordt namelijk bepaald door het historisch verbruik in jouw woning.  

7,2

Contactgegevens

Adres
Ericssonstraat 2
2151ML, Rijen
Telefoonnummer
0853032652
Website
Wil jij zonnepanelen maar heb je hier zelf de middelen niet voor? Vrij Op Naam bied je de mogelijkheid energie op te wekken met eigen zonnepanelen, op een andere locatie in Nederland. Meer weten? Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de energieleverancier: tarieven, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Maak meteen een vergelijking en bekijk hoeveel je kunt besparen door te kiezen voor een goedkoper energiecontract.    

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt