Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over Vrijopnaam? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Vrijopnaam bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Vrijopnaam

Vrijopnaam is in 2015 opgericht en is gevestigd in Rijen. Het is een kleine energiemaatschappij die zich inzet om de transitie naar een duurzame energiemarkt te versnellen. Dit doen ze door de aanleg en bouw van zonneparken in Nederland. Ze geven klanten de mogelijkheid een paneelopnaam te kopen. Dit is een zonnepaneel wat onderdeel uitmaakt van hun zonnepark. De opgewekte stroom van dat zonnepaneel wordt in mindering gebracht op de energierekening.

Vrijopnaam Tarieven

Vrijopnaam biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,880
Stroom normaal € 0,910
Stroom dal € 0,819
Gas € 3,323
Terugleververgoeding € 0,100

Laatste update: 3 mei 2023

Blijf op de hoogte

De aanbiedingen van leveranciers kunnen van dag tot dag verschillen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de prijzen en de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt? Schrijf je dan nu in voor het Energie Alert.

Aanmelden Energie Alert

variabele tarieven Vrij Op Naam

Daluren van Vrijopnaam

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Vrij Op Naam

Terugleververgoeding van Vrijopnaam

Bij Vrijopnaam krijg je als terugleververgoeding 5 cent per kWh. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Vrijopnaam. Bij Vrijopnaam mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Welkomstkorting of welkomstcadeau

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvang je welkomstkortingen en sluit je energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om bovenin uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van Vrijopnaam zelf.


Welke contracten heeft Vrijopnaam

Vrijopnaam biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Vrijopnaam de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Vrijopnaam Energie 100% Zonne-energie NL 100% duurzaam
groen Vrij Op Naam

Hoe ziet WISE de energieleverancier Vrijopnaam?

WISE geeft Vrijopnaam een 10 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Ze doen het volgens WISE perfect.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Vrijopnaam als je op het punt staat om te verhuizen. Dit kan je doen door Vrijopnaam een email te sturen met het nieuwe adres en de verhuisdatum. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Vrijopnaam je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Vrijopnaam ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Vrijopnaam op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Vrij Op Naam

Opzeggen Vrijopnaam

Opzeggen bij Vrijopnaam kan telefonisch door te bellen naar: 085-3032652 of een email te sturen naar: klantteam@vrijopnaam.nl. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Vrijopnaam.

Vrijopnaam vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Vrijopnaam? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,2 uit 10

Klantervaringen

19 April, 17:13 J.W. Simonse Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede telefonische hulp gehad
Ik raad Vrij Op Naam aan.
23 March, 12:52 B. Doorn Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij verteld en beloofd is dat de opzegkosten voor de nieuwe leverancier \"vrij op naam\" zou zijn. Nu krijg ik een afrekening van 150 euro waar ik het niet mee eens ben. V.o,n, heb ik gebeld en die zeggen dat het mijn eigen schuld is omdat ze mij een mail hebben gestuurd die ik toevallig niet gezien heb. Oplichterij en bedrog meer kan ik er niet over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam af.
15 February, 06:56 R. Mangelaars Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is een goede leverancier
Ik raad Vrij Op Naam aan.
14 February, 08:51 M. Gastel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik shop ieder jaar naar de goedkoopste
Ik raad Vrij Op Naam aan.
28 January, 08:39 C. Janssen Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling moet 1* zijn, error op site. Daarbij overstap geannuleerd dus betaling, overstap en duyrzaamheid nvt. Oude tarieven ipv tarief van het jaar dat het contract ingaat. December offerte aangevraagd voor overstap februari 2021, oude tarieven gekregen en totaal geen melding dat er andere tarieven gelden en welke dan in 2021 (goedkoper). Ook geen medewerking om per mail aan mij te bevestigen welke tarieven er gelden op de officiële ingangsdatum.
Ik raad Vrij Op Naam af.
12 November, 13:55 J. Pisano Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wordt om gevraagd dooe Easy Switch
Ik raad Vrij Op Naam aan.
03 September, 08:38 A. Van Pel Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
12 August, 15:19 C.M. Winter Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is niet doorgegaan, direct geannuleerd na een telefoontje van hun. Onduidelijk dat het een variabel eenjarig contract was, ik wilde een vast eenjarig contract
Ik raad Vrij Op Naam af.
07 August, 09:32 K. milani Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Per 1 september stap ik over , dus heb verder nog geen ervaring
Ik raad Vrij Op Naam aan.
05 August, 10:11 J.D. Brouwer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb ik afgezegd omdat ik iets over het hoofd had gezien.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
27 July, 13:24 J Coenders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 12:08 G. Kajuiter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het allemaal goed is
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 June, 07:46 A. Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
08 March, 15:30 J Reijne Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tijdelijke oplossing goede oplossing
Ik raad Vrij Op Naam aan.
10 February, 08:06 E Schoonbrood Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Totaal mislukt
Ik raad Vrij Op Naam af.
19 December, 08:08 J Blom Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik werd door de klantenservice heel koel geholpen. Dit omdat ik door twee sterfgevallen de betalingen te last had gedaan. Waardoor ik door hun eruit gegooid ben.ik wilde dat uitleggen maar de debiteurenafdeling luisterde niet en wees het voorstel af om alsnog de achterstand in te lopen.
Ik raad Vrij Op Naam af.
05 November, 07:03 J Reef Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantvriendelijk.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
31 July, 09:11 P Boerkamp Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog niets over zeggen
Ik raad Vrij Op Naam aan.
09 May, 12:47 S Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima
Ik raad Vrij Op Naam aan.
06 June, 13:14 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Vrij Op Naam aan.
16 April, 10:38 C.S.A. van Berkel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben super blij met mijn nieuwe leverancier, vanwege de duurzaamheidsgedachte én duurzame opwekking middels zonnepanelen op bedrijfs daken en niet gebruikte grond. Daarbij is de persoonlijke uitwisseling van gedachten en het snelle accurate antwoorden op mijn vragen zeer waardevol en bijzonder in deze wereld van \'massa\'.
Ik raad Vrij Op Naam aan.
18 October, 07:18 H.E.M. Willems Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap verliep vlekkeloos
Ik raad Vrij Op Naam aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vrijopnaam?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Vrijopnaam de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Vrijopnaam. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Vrijopnaam. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Vrijopnaam?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Vrijopnaam maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Vrijopnaam heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Vrijopnaam nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Vrijopnaam is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Vrijopnaam geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Vrijopnaam brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Vrijopnaam?

De betalingen aan Vrijopnaam verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag rond de 26e van de maand af. Het is mogelijk om het maandvoorschot zelf over te maken. Daarvoor moet je contact opnemen met de klantenservice van Vrijopnaam. Voor het handmatig overmaken van het termijnbedrag brengt Vrijopnaam geen kosten in rekening.

Wat is het kijkvenster van Vrijopnaam?

Vrijopnaam hanteert een kijkvenster van 6 maanden (180 dagen). Het is dus mogelijk om 6 maanden (180 dagen) voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar Vrijopnaam.

Wat is de minimale betaling bij Vrijopnaam?

Bij Vrijopnaam is de minimale betaling 0 euro. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Vrijopnaam?

Als jij een contract-aanvraag bij Vrijopnaam hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 44 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Vrijopnaam?

Nadat je een aanvraag bij Vrijopnaam hebt gedaan krijg je direct een bevestiging per mail. De volgende dag ontvang je het contract met het termijnbedrag en de overstap/switchdatum. Vijf dagen voor de overstap/switchdatum ontvang je een mail met de uitnodiging voor de online omgeving van Vrijopnaam. Op de overstapdatum ontvang je ook een sms.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld vastgesteld op basis van het historisch verbruik van de woning. Dit wordt opgevraagd bij de netbeheerder. In overleg kunnen de waardes die jij opgeeft over worden genomen.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Vrijopnaam?

Ja, je kan het maandbedrag bij Vrijopnaam zelf aanpassen. Dit kan alleen in overleg en kan maximaal met 15% worden verlaagd.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Vrijopnaam?

Nee, Vrijopnaam accepteert geen spoedaanvragen via ons. We kunnen je aanraden contact op te nemen met hun klantenservice. Houd er rekening mee dat de gevraagde borg 500 euro is per product (stroom of gas).

Wordt er een kredietcheck gedaan Vrijopnaam?

Ja, Vrijopnaam doen een kredietcheck.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Vrijopnaam heeft een app. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,2

Contactgegevens

Adres
Ericssonstraat 2
2151ML, Rijen
Telefoonnummer
0853032652
Website
Wil jij meer weten over Vrijopnaam? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Vrijopnaam bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt