Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Internet vergelijken

Trustpilot 9 uit 9400 reviews
internet-bellen-tv-aanbieders

Beoordeling van klanten

Onze klanten geven de vergelijking van EasySwitch.nl op Trustpilot een:

Afgelopen 30 dagen energie overstappers
9400 reviews op Trustpilot

Internet vergelijken via Easyswitch.nl

Heb jij alleen internet nodig? Op EasySwitch.nl kun je snel & makkelijk internet vergelijken. Door middel van een simpele postcodecheck kom je er direct achter welke providers er op jouw adres beschikbaar zijn. Een vergelijking maak je op internetsnelheid en maandelijkse kosten. Zo kies je binnen 3 minuten het juiste internetpakket dat bij jouw situatie past.

Goedkoop internet

Wil je goedkoper internet? Naast dat EasySwitch.nl de beste internet abonnementen op jouw adres weergeeft, geven wij je ook informatie over de inhoud hiervan. Wij helpen je bij de keuze van het juiste pakket. Daarnaast weet je zeker dat het pakket op jouw adres beschikbaar is omdat je op basis van de postcode de internet abonnementen doorzoekt. Door de filters in onze vergelijker kun je zelf aangeven wat jij belangrijk vindt. Sommige mensen vinden een hoge internetsnelheid belangrijk omdat er dagelijks gebruik wordt gemaakt van internet en zij vaak thuis werken. Zo heeft iedereen weer een andere behoefte. Het beste internet bestaat dus niet. Voor iedereen is dit anders. Onze vergelijker helpt je bij de keuze en heeft de goedkoopste aanbiedingen aangepast op jouw wensen en behoeften.

Internet vergelijken gaat eenvoudig & snel

Internet vergelijken is heel eenvoudig. Vergelijken van internetpakketten is belangrijk, omdat je flink kunt besparen op de vaste lasten. En wie wil dit nou niet? Je kunt al snel 200 euro besparen op jaarbasis en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als je vergelijkt via EasySwitch hoef je zelf niet alle websites van providers af te gaan. En dat scheelt heel veel tijd en werk! Wij hebben het voorwerk al voor je gedaan. Zelf internetaanbiedingen vergelijken vergt veel energie omdat er veel verschil is tussen abonnementskosten en internetsnelheden. Om over alle andere extra’s maar niet te spreken. EasySwitch.nl is een onafhankelijke vergelijker. Dat wil zeggen dat bijna alle providers meegenomen worden in de vergelijker. Het hangt natuurlijk wel af van je postcode of het pakket dat op jouw adres beschikbaar is.

Hoe weet je zeker dat je het juiste internet abonnement afsluit?

Denk goed na waar je wensen en behoeften liggen. Maak je veel gebruik van internet of juist niet? En waar gebruik je internet voor? Is dat alleen voor af en toe een mailtje of wil je ook muziek en films downloaden? In het laatste geval kun je het beste kiezen voor glasvezel internet.

Internet vergelijken

Welke internetsnelheden zijn er allemaal?

Als je een internet abonnement afsluit, kun je gebruikmaken van drie verschillende opties. Iedere internetverbinding heeft zijn eigen snelheden. Onderstaand is per soort internetverbinding uitgelegd wat de eigenschappen van deze verschillende internetverbindingen zijn.

Kabel internet

De kabelverbinding komt van origine van tv-providers. Voorheen was het verplicht om televisie als dienst erbij te nemen. Internet via de kabel komt vaak bij de toegezegde snelheid. Een kabelabonnement levert op dit moment snelheden t/m 100Mbit/s. Dit is één van de snelste kabelabonnementen. Wil je een andere verbinding? Kies dan voor ADSL of glasvezel.

ADSL internet

De meeste mensen hebben internet via ADSL. Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van telefoon- en internetverkeer. Snelheden kunnen variëren tussen 30Mbit/s of VDSL zelfs tot snelheden tot 200 Mbit/s. Maar let op: vaak wordt er een snelheid beloofd, maar ADSL geeft je maar de helft van de beloofde snelheid.

Glasvezel internet

Met glasvezel ben je verzekerd van de snelste internetverbinding van dit moment. Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze tussen internetsnelheden van 50 tot 1000 Mbit/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is ook bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren, maar de beloofde snelheid wordt in de meeste gevallen wel behaald. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar in Nederland. Dit is uiteraard wel in opkomst, zeker nu niemand meer zonder internet kan. Door de postcodecheck in onze vergelijker kun je zien of glasvezel ook op jouw adres aanwezig is.

Internet aanvragen, maar dan op de áller-slimste manier? Maak altijd eerst een vergelijking voordat je zomaar iets afsluit. Via de vergelijker van EasySwitch.nl zie je al binnen één minuut welke aanbieder de aantrekkelijkst aanbieding voor jou heeft. 

Meer dan alleen internet?

Naast uitsluitend internet kun je bij Easyswitch.nl ook internet en tv pakketten vergelijken. Vind je het van belang om naast internet ook televisie te ontvangen? Dan is dit wellicht wat voor jou. Door het vergelijken van internet en tv betaal je minder en beschik je over meer vrijheid dan bij een alles in 1 pakket. Door te vergelijken bepaal je de voorwaarden van internet en tv pakketten en kom je in aanmerking voor extra voordeel. Wij bieden je daarom graag de keuze om te kiezen tussen verschillende internet en tv pakketten.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Op zoek naar een antwoord op onze website, of hulp van onze experts?