Internet Vergelijken | Vergelijk ALLE internet abonnementen in NL

Internet vergelijken

Trustpilot 9.2 uit 9721 reviews
internet-bellen-tv-aanbieders

Beoordeling van klanten

Onze klanten geven de vergelijking van EasySwitch.nl op Trustpilot een:

Afgelopen 30 dagen energie overstappers
9721 reviews op Trustpilot

Internet vergelijken via Easyswitch.nl

Een goed internet abonnement is betrouwbaar, betaalbaar én uiteraard beschikbaar op jouw adres. Maar voordat je een nieuw contract afsluit, raden wij je aan eerst alle opties met elkaar te vergelijken. Met onze internetvergelijker is overstappen een fluitje van een cent. Voer de postcodecheck in en je krijgt alle beschikbare opties in één overzicht. Gebruik de handige filters en selecteer heel gemakkelijk de beste optie voor jou.

Goedkoop internet

EasySwitch.nl maakt niet alleen de goedkoopste internet abonnementen op jouw adres overzichtelijk, maar ook de specificaties van het abonnement. Wil je weten wat het goedkoopste internet abonnement in onze vergelijker is? Ons advies: kijk bij zowel de maandelijkse lasten als de totale kosten van het eerste jaar. Abonnementen die maandelijks goedkoop lijken, kunnen bijvoorbeeld hoge opstartkosten hebben voor installatie of een draadloos modem. Met als gevolg dat een ander abonnement uiteindelijk toch de goedkoopste is.

Hoe werkt goedkoop internet?

De prijs van internet wordt beïnvloed door het soort abonnement, het type verbinding en de internetsnelheid. Vaak betekent een hogere snelheid een hogere prijs. Het goedkoopste abonnement is vaak minder geschikt voor intensief gebruik als series streamen. Overweeg dus goed of het goedkoopste abonnement het beste past bij jouw huishoudelijke behoeften.

Internet vergelijken gaat eenvoudig & snel

Internet vergelijken is heel easy. Vergelijken heeft als voordeel dat je één overzicht krijgt van de beschikbare internet abonnementen op jouw adres. Je doet namelijk automatisch een postcodecheck. Maar dat niet alleen, providers hebben vaak wisselende aanbiedingen. Wij van EasySwitch.nl doen het voorwerk voor je en zetten de beste deals in de markt op een rijtje. Jij hoeft dus geen websites meer één voor één af te gaan. Dat scheelt jou weer tijd en werk!

Onafhankelijke vergelijker

EasySwitch.nl is een onafhankelijke vergelijker. Dat wil zeggen dat we bijna alle providers meenemen in onze vergelijker. Het hangt natuurlijk wel af van je postcode of het pakket dat op jouw adres beschikbaar is. Bij het vergelijken van internet abonnementen is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook zeker naar de voorwaarden. Let bijvoorbeeld op contractduur, eventuele aansluitkosten en internetsnelheid. Soms bieden providers extra’s aan, zoals gratis wifi-versterkers of korting op de eerste maanden. Dit kan interessant zijn, maar let er wel op dat je uiteindelijk niet meer betaalt dan nodig is.

Hoe weet je zeker dat je het juiste internet abonnement afsluit?

Denk goed na waar je wensen en behoeften liggen. Maak je veel gebruik van internet of juist niet? En waar gebruik je internet voor? Is dat alleen voor af en toe een mailtje of wil je ook muziek en films downloaden? In het laatste geval kun je het beste kiezen voor glasvezel internet.

Welke internetsnelheden zijn er allemaal?

Als je een internet abonnement afsluit, kun je kiezen uit drie verschillende opties. Iedere internetverbinding heeft zijn eigen snelheden. Wij leggen je de eigenschappen van deze verschillende internetverbindingen uit per soort internetverbinding.

Kabel internet

De kabelverbinding komt van origine van tv-providers. Het was toen ook verplicht om televisie als dienst erbij te nemen. Internet via de kabel komt vaak bij de toegezegde snelheid. Een kabelabonnement levert op dit moment snelheden van 50 tot 1000 Mbit/s met een lagere uploadsnelheid. Wil je een andere verbinding? Kies dan voor ADSL of glasvezel.

ADSL internet

De meeste mensen hebben internet via ADSL. Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van telefoon- en internetverkeer. Snelheden kunnen variëren tussen 30 Mbit/s of VDSL zelfs tot snelheden tot 200 Mbit/s met een lagere uploadsnelheid. De snelheid wordt voor een klein gedeelte bepaald door de afstand tot de wijkcentrale. Het kan dus zijn dat de beloofde snelheid in werkelijkheid iets lager uitvalt.

(A)DSL is vaak de goedkoopste internetverbinding en vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Deze technologie is al een tijdje in de markt en daardoor goedkoper dan het nieuwere glasvezel. De internetsnelheid van (A)DSL is wel iets lager in vergelijking tot de kabel en glasvezel-verbindingen.

Glasvezel internet

Met glasvezel ben je verzekerd van de snelste internetverbinding van dit moment. Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze tussen internetsnelheden van 50 tot 1000 Mbit/s. De werkelijke snelheid is ook bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. De beloofde snelheid wordt in de meeste gevallen wel behaald. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar in Nederland. Maar het glasvezelnetwerk breidt zich snel verder uit. Doe de postcodecheck in onze vergelijker en kom erachter of glasvezel ook op jouw adres beschikbaar is.

Internet aanvragen

Op zoek naar de beste internetdienst? Via de vergelijker van EasySwitch.nl zie je al binnen één minuut welke aanbieder de aantrekkelijkst aanbieding voor jou heeft. Zodra je beste optie hebt gekozen, kun je direct het internet abonnement aanvragen. Zo ben je binnen no-time verbonden met het wereldwijde web. Begin vandaag nog met vergelijken en bespaar tijd en geld!

Het maximale uit je abonnement halen?

Wil je meer uit je internet abonnement halen? Dat kan heel gemakkelijk! Bij EasySwitch.nl heb je de keuze uit het vergelijken van meerdere type pakketten. Zo vergelijk je bij ons ook Alles in één-pakketten, Internet + TV en Internet + Bellen. Door je internet, tv en/of telefonie te bundelen ben je vaak een stuk voordeliger uit.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Op zoek naar een antwoord op onze website, of hulp van onze experts?