Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Deze winter stijgen energiekosten met 115 euro door thuiswerken

Tot het einde van 2020 blijft het dringende advies vanuit de overheid om thuis te werken. De winter is weer begonnen en de verwarming staat weer aan, dus wij onderzochten of Nederlanders denken dat het thuiswerken invloed heeft op de energierekening. Hieruit blijkt dat 88 procent verwacht dat de energierekening van thuiswerkers dit najaar stijgt.

Rekening gemiddeld huishouden stijgt met €115

De verwarming, lichten, de oplader voor de laptop, het koffiezetapparaat zorgen allemaal voor een hoger energieverbruik nu deze de hele dag aanstaan. Frederik van der Veen, CEO bij EasySwitch.nl legt uit: “Normaal gesproken verbruikt een gemiddeld huishouden in de winter eenderde meer stroom en 8 keer meer gas. Dit gaat voor veel huishoudens over de piekmomenten in de avond. Aangezien de meeste mensen deze winter vanuit huis werken is er geen sprake meer van piekmomenten. Nu staat de verwarming 9 uur extra aan per dag, dat verschil gaan thuiswerkers voelen in de energiekosten.” In de onderstaande tabel staat voor vier verschillende huishoudens hoeveel zij de komende wintermaanden gemiddeld extra kwijt zijn aan energiekosten.

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:300px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/5f9c2c1b4e493"></iframe>

 

55% vindt dat werkgever een deel van de kosten moet opvangen

Voor de groep thuiswerkers wordt dus extra energiekosten verwacht, maar wie gaat deze kosten betalen? Uit ons onderzoek blijkt dat iets meer dan de helft (55%) van de ondervraagden vindt dat de werkgever een deel van de energiekosten moet opvangen als hun werknemers vanuit huis werken deze winter.

Van der Veen: “Het is belangrijk dat werkgevers de komende tijd nadenken over een eventuele thuiswerkvergoeding voor hun werknemers, vooral nu vanuit de overheid wordt verwacht en geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook bij EasySwitch.nl proberen wij onze werknemers tegemoet te komen in deze bijzondere tijden. Bijvoorbeeld met een vergoeding voor het thuiswerken.” Hij vervolgt: “Naast een eventuele thuiswerkvergoeding, kunnen werkgevers hun thuiswerkers ook informeren en adviseren over het bewust omgaan met hun energiegebruik. Of door uitleg te geven over manieren waarop zij zowel energie als geld kunnen besparen, bijvoorbeeld door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier.”

Extra tips om te besparen op je energiekosten

Je kunt zelf ook een hoop doen om je energiekosten te verlagen. Tijdens de eerste coronagolf schreven we daarom een blog met bespaartips. Lees de blog met 10 slimme bespaartips hier.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: