Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energierekening variabel energiecontract daalt met ruim €100 per jaar

Laagste gasprijs in 2 jaar

Vanaf 1 juli 2020 daalt de energierekening van consumenten die een variabel energiecontract hebben met gemiddeld 6,6%. Hierdoor valt de energierekening per jaar gemiddeld €101,39 lager uit.

Deze lagere energierekening sluit aan op de dalende trend van de energieprijzen en wordt door verschillende factoren wordt veroorzaakt. Zo is de totale vraag naar energie afgenomen door de milde winter, maar ook de de lage olieprijzen en de komst van het coronavirus spelen een rol in de daling van de energietarieven. Veel industrieën en bedrijven zijn nu dicht, waardoor het aantal energie-investeringen historisch laag is.

Ben ik nu goedkoper uit met een variabel energiecontract?

De wijzigingen van de variabele tarieven zijn ieder jaar volop in het nieuws. Hierdoor lijkt het alsof je als consument goedkoper uit bent als je een variabel energiecontract afsluit. Maar helaas zit er toch een addertje onder het gras: een variabel contract is, ondanks de dalende tarieven, nog steeds veel duurder dan een vast contract.
 
Als je een eenjarig vast energiecontract afsluit dan ben je gemiddeld €49,61 per jaar goedkoper uit dan met een variabel energiecontract. Daarom loont het nog steeds om een vergelijking te maken en over te stappen naar een andere energieleverancier. Als je elk jaar een vergelijking maakt en overstapt dan kun je telkens weer profiteren van een welkomstkorting. Deze kortingen variëren tussen de €100 en €450. Op deze manier bespaar je ieder jaar weer op je energierekening.

Vergelijk en bespaar tot wel €450,- per jaar

Ben je benieuwd geworden naar jouw mogelijke besparing? Maak dan gebruik van onze 100% onafhankelijke vergelijker en check hoeveel jij per jaar kunt besparen op je energierekening.
 
Ja, ik wil besparen!

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: