Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Wisselen van energieleverancier loont

De ‘Wet Van Dam’ zorgt er voor dat u als consument zijnde niet voor altijd vast zit aan een energiecontract dat stilzwijgend wordt verlengd. Na het eerste jaar, kunt u met een opzegtermijn van een maand overstappen naar een andere energieleverancier. Het wisselen van energieleverancier is nu ook makkelijker gemaakt door het Contract Einde Register. Bij elk energiecontract staat de naam van de energieleverancier, de einddatum en de opzegtermijn vermeld.

 

Vaste prijs

Het klinkt aantrekkelijk als u met uw huidige energieleverancier een vaste prijs heeft afgesproken voor uw contract. Mochten de energieprijzen omhoog gaan dan blijft u hetzelfde betalen. Maar de energieprijzen kunnen ook dalen. De energieleveranciers hanteren een veilige marge om prijsstijgingen op te vangen. Hierdoor is het tarief voor een vaste prijs hoger dan voor een variabele prijs.

 
Voordelen overstappen

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat bij 7 van de 10 gevallen het overstappen van energieleverancier een geldbesparing oplevert. Als u overstapt naar een andere energieleverancier krijgt u een welkomstkorting waardoor u kunt besparen op uw energierekening. De leveringstarieven van energieleveranciers verschillen aanzienlijk waardoor het de moeite waard is om uw huidige energieleverancier te vergelijken met andere leveranciers.

 

Energie vergelijken

Op EasySwitch.nl kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken. Breng nu uw energierekening omlaag en stap met de overstapservice over naar een andere energieleverancier. Ook kunt u bij ons op de hoogte blijven van het laatste energienieuws.

 

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: