Budget Energie l Tarieven, Beoordelingen & Cashback
Wil jij meer weten over de energieleverancier Budget Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Budget Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Budget Energie

Budget Energie levert sinds 2008 stroom en gas aan de Nederlandse consument. Het is een onderdeel van de Nuts Groep. De Nuts Groep heeft ongeveer 750 werknemers en Budget Energie heeft nu meer dan 300.000 klanten in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam op de Vijzelstraat. Omdat de energieleverancier zoveel mogelijk online werkt kunnen ze de kosten drukken en goedkopere energiecontracten aanbieden.

Budget Energie Tarieven

Budget Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief. Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,336
Stroom normaal € 0,340
Stroom dal € 0,333
Gas € 1,318
Terugleververgoeding € 0,030

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven Budget Energie

Daluren van Budget Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Budget Energie

Terugleververgoeding van Budget Energie

Bij Budget Energie krijg je als terugleververgoeding een exclusief tarief. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Budget Energie. Bij Budget Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Budget Energie zelf.


Welke contracten heeft Budget Energie

Budget Energie biedt biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Budget Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom Budget Energie 3% Windenergie NL
97% Windenergie EU
0,003% Zonne Energie NL
100% duurzaam
Stroom Nuts Groep 76,74% Windenergie
0,003% Zonne Energie
21,66% Waterenergie
1,42% biomassa
0,15% overig
99,85% duurzaam
groen Budget Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier Budget Energie?

WISE geeft Budget Energie een 8,1 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor Budget Energie liggen de kansen bij de levering.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Budget Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Budget Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Budget Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Budget Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Budget Energie

Opzeggen Budget Energie

Opzeggen bij Budget Energie kan schriftelijk, digitaal of telefonisch: Daarvoor hanteren ze de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Budget Energie.

Budget Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Budget Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Budget Energie Zakelijk

Budget Energie biedt naast particuliere energiecontracten ook zakelijke energiecontracten aan.

Zakelijke contactgegevens

Telefoonnummer: 020-2055555
Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 8:30 tot 18:00.
E-mail:klanten@budgetenergie.nl

Budget Energie Zakelijk contract afsluiten

Wanneer jij een Budget Energie Zakelijk contract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief Budget Energie

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor) pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Budget Energie zijn exclusief en inclusief btw.
  • Annuleren: Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen of te mailen naar: klanten@budgetenergie.nl Het is niet bij ons bekend hoeveel bedenktijd Budget Energie Zakelijk hanteert.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

20 October, 07:51 J. Veldt Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon tevreden en heldere communicatie!
Ik raad Budget Energie aan.
14 September, 07:34 R. Duffelen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed geregeld.
Ik raad Budget Energie aan.
02 September, 08:19 R. Clonie Mac Lennan - Tom Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Budget Energie aan.
31 August, 20:10 E. Dankmeyer Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voorschot bedrag wordt erg hoog ingeschat door Budget Energie.
Ik raad Budget Energie aan.
25 August, 08:30 J. Beek Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgang is naar tevredenheid gegaan. Kan nog niet alles beoordelen.
Ik raad Budget Energie aan.
19 August, 07:03 B. Tadros Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel goed
Ik raad Budget Energie aan.
12 July, 11:33 L. Tonino Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie erom vragen
Ik raad Budget Energie aan.
02 June, 15:11 L. Loenen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en snel
Ik raad Budget Energie aan.
07 March, 13:35 J. Tromp Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is duidelijk!
Ik raad Budget Energie aan.
01 March, 16:45 A. Doorne Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eigenlijk niet er word nu 2 maal 104 euro afgeschreven in een maand dat kan ik niet betalen moet nu sappelen om rond te komen deze maand
Ik raad Budget Energie af.
27 February, 08:28 R. Kingma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles correct geregeld
Ik raad Budget Energie aan.
24 February, 11:29 H. Daems Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe prima verlopen.
Ik raad Budget Energie aan.
21 February, 10:38 A. Epema Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk om over te stappen, alles wordt geregeld, top!
Ik raad Budget Energie aan.
16 February, 12:39 D. Mes Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden, alles overzichtelijk en transparant.
Ik raad Budget Energie aan.
14 February, 08:42 J. heemskerk Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb deze afgesloten voor gunstig maand bedrag volgens eerste indruk moet ik 17 euro per maand betalen wat klopt want ik gebruik niet veelnu hebben ze het herberekend en moet ik meer dan vijftig euro betalen wat ik wel doe krijg ik een hoop geld terug na een jaar en dan ga ik weer naar een ander.wat verder erg vervellend is is dat ze je allerlei andere dingen willen aansmeren zoals internet en tv waar ik niet om vraag dit is dus de laatste keer met deze club
Ik raad Budget Energie af.
11 February, 08:40 R. Tuijp Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben nog maar net overgestapt dus weet niet alles te beoordelen. Die heb ik op 3 sterren gezet.
Ik raad Budget Energie aan.
11 February, 08:20 P. Hove Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Krijg geen antwoord op de vragen over de 80 euro diebik zou ontvangen. Over het staatslot hoe dat gaat geen antwoord. Dus tevreden?????
Ik raad Budget Energie af.
03 February, 10:35 J. Elsen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hulp voor anderen.
Ik raad Budget Energie aan.
01 February, 09:46 H. Veldhuisen Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze blijven maar zeuren dat mijn voorschot omhoog moet. (zodat zij met mijn geld andere dingen kunnen doen). Toen ik ze een keer aan de telefoon had , hadden ze meer tijd om mij een telefoonabonnement proberen aan te smeren , dan om mijn vraag te beantwoorden.(ik heb wel antwoord gehad op mijn vraag) Bovenstaande beoordelingen kan ik nog niet allemaal invullen omdat ik daarvoor nog tekort bij hen ben. Daarom zoveel mogelijk 1 ster ingevuld ( bij betaling kan je niet minder dan 2sterren invullen).
Ik raad Budget Energie af.
31 January, 08:57 J. Muller Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijs is scherp
Ik raad Budget Energie aan.
31 January, 05:43 A. Kruijer Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Verder nog geen ervaring omdat het contract pas per 1 maart in gaat.
Ik raad Budget Energie aan.
30 January, 07:44 N. Stakanova Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Termijntarieven komen niet overeen met inschatting van easyswitch, maar vallen 1,5-2 HOGER dan bij huidige leverancier. Zeer ontevreden met overstap. Onjuiste info ervoor, veel perikelen in proces.
Ik raad Budget Energie af.
28 January, 14:10 F. Huiskes Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
contact dat ik gehad heb.
Ik raad Budget Energie aan.
23 January, 09:02 E. Roijen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepele overstap. Nieuwe voorschot bedrag ik overleg aangepast aan verwachtte verbruik.
Ik raad Budget Energie aan.
22 January, 11:43 H. Grijpstra Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zie boven
Ik raad Budget Energie aan.
21 January, 09:37 T.B. van Malssen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er waren in de beginfase wat onduidelijkheden. Gegevens gevonden via easyswitch en die van budgetenergie weken af, waardoor ik een paar keer aan de telefoon moest hangen om dingen duidelijker te krijgen. Vorig jaar bij Vattenfall was eenduidiger. Van duurzaamheid heb ik nog geen beeld...
Ik raad Budget Energie aan.
19 January, 05:54 T. Peters Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maandbedrag wat vaag, en elke keer vraag om hoger te maken van uit leverancier
Ik raad Budget Energie aan.
18 January, 20:20 G.H. Kroese Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen
Ik raad Budget Energie aan.
16 January, 15:45 T. Delft Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog niet goed beoordelen omdat we een geschil hebben over de berekening van het voorschot. ik heb daar noo geen reactie op gehad.
Ik raad Budget Energie af.
11 January, 20:22 M. Schrijnemakers Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gaat super gemakkelijk. De voor mij gunstige energieleveranciers worden op een rijtje gezet. Ik kan zelf kiezen en met 1 klik is het geregeld. Niks zelf aanmelden. Gemakkelijker kan niet!
Ik raad Budget Energie aan.
10 January, 10:33 A. Schreuders Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben onlangs overgestapt . alles perfect geregeld!
Ik raad Budget Energie aan.
09 January, 10:40 M. Koerdenburg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Cfgjkiyffdd bhhhh
Ik raad Budget Energie aan.
07 January, 10:40 W. Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
te vreden alles is goed gegaan met het overstappen
Ik raad Budget Energie aan.
04 January, 13:18 W.R. Oosterhof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Budget Energie aan.
04 January, 13:16 G. Bijnen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
kan nog niet beoordelen . stap per 07-01-2021 pas over.
Ik raad Budget Energie af.
04 January, 08:03 C. Siero Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ga voor een lage prijs, de rest interesseert mij niet heel erg.
Ik raad Budget Energie af.
02 January, 08:19 R. Groen Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na overstappen wilde Budget energie een waarborgsom. Dit vond ik zeer ongebruikelijk en bij opvragen van mijn gegevens bleek ook van geen enkele reden om een waarborgsom te vragen. Het contract daarna opgezegd.
Ik raad Budget Energie af.
01 January, 08:03 T. Loose Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De 1e dag vd overgang, kan dus niet veel daarover zeggen, bijv betaling want die is er nog niet geweest. Zo ook niet wat mijn eind cq beginstanden zijn per 01.01
Ik raad Budget Energie aan.
28 December, 08:09 G. Minten Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Budget Energie af.
26 December, 06:44 M. Langenhuizen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen online hulp nodig gehad
Ik raad Budget Energie aan.
20 December, 13:33 C. Pronk Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn verbruik is (al jaren) ongeveer 80euro/mnd. Steeds probeert Budgetenergie het te verhogen naar 200/mnd?! Ook nadat ik het met hen per telefoon had besproken en ze het eens waren.
Ik raad Budget Energie af.
18 December, 10:03 W. Sprenkeling Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen energie van butgetenergie gaat in 1jan. 2021
Ik raad Budget Energie aan.
18 December, 09:45 H. Tazelaar Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer tevreden, nogmaals bedankt.
Ik raad Budget Energie aan.
08 December, 14:32 L Suderée Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice werkt via de mail, weinig persoonlijk contact
Ik raad Budget Energie aan.
06 December, 09:20 C. thiel Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles vlot verlopen
Ik raad Budget Energie aan.
06 December, 08:18 I. Groot Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Budget Energie af.
03 December, 11:25 R. Scholten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot opheden alles goed verlopen
Ik raad Budget Energie aan.
03 December, 07:48 J. Wouters Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles werkt digitaal en is oké, alleen is het maandbedrag hoger dan in keuzevoorstel. Hoeft geen probleem te zijn, maar is niet zuiver. Betalingen zijn er nog niet geweest.
Ik raad Budget Energie aan.
02 December, 18:43 C. Mantel Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betrouwbaar
Ik raad Budget Energie aan.
23 November, 10:29 T. Jägers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een en ander verliep soepel en zonder problemen. Zaken zijn goed inzichtelijk.
Ik raad Budget Energie aan.
23 November, 09:10 G. ortmans Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Budget Energie aan.
23 November, 08:54 W. Janssen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Lage klantenservice. Geen App.
Ik raad Budget Energie aan.
19 November, 11:35 F. Hossenbux Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap was niet zonder problemen. Nergens stond nl. de korting vermeld. Die wilden wij erin hebben. Dat duurde wel even voordat het voor elkaar was. Ook geen bericht toen het officieel overgenomen was. Ze laten niet gauw wat weten. Dat is minder. Klantenservice deed wel telkens hun best. Andere dingen kunnen wij niet invullen. Weten we nog niet.
Ik raad Budget Energie af.
15 November, 10:03 J. Kamp Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moest een borg van 450,00 Euro betalen. Nog nooit meegemaakt. Contract meteen weer beëindigd. Snel zonder problemen (en zonder borg) andere aanbieder gekozen.
Ik raad Budget Energie af.
08 October, 08:16 J. Rienstra Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overgestapt.
Ik raad Budget Energie aan.
02 October, 10:17 T. Kijzer Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voor de prijs ben ik overgestapt
Ik raad Budget Energie aan.
25 September, 07:13 K. ijperen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe tevreden
Ik raad Budget Energie aan.
15 September, 13:00 J. Jong Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik was gewend een app te hebben met realtime gebruik. Budget energie leest 1x per maand je slimme meter uit. Geen inzicht dus.
Ik raad Budget Energie af.
15 September, 07:37 A. Wel Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe is alleen mijn gasmeter en e-meter afgelezen en aan en aan mij doorgemeld als beginstand voor mijn contract
Ik raad Budget Energie aan.
10 September, 08:06 R. Hartman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We beginnen natuurlijk net pas, maar ben uitstekend geholpen door hun klantenservice
Ik raad Budget Energie aan.
09 September, 09:26 S. Cijntje Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Budget Energie aan.
02 August, 07:26 R. Ansems Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie mij de vraag stellen. budget energie kan ik nog niet goed beoordelen Ben er net bij
Ik raad Budget Energie aan.
15 June, 15:23 J Zalm Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben zeer tevreden.
Ik raad Budget Energie aan.
10 June, 18:55 H. J. Vonkeman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De vorige energie maatschappij beviel niet !
Ik raad Budget Energie aan.
31 May, 18:14 R. van Wolffelaar Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstapproces niet vlekkeloos verlopen. Welkomstkorting was/is niet in contract verwerkt. Klantenservice Budgetenergie heeft prima geholpen middels toezegging.
Ik raad Budget Energie aan.
26 May, 15:26 J. graaf Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is een moeizaam proces. Vorige week het termijnbedrag door budgetenergie van mijn rekening gehaald en nu weer door energiedirect. Van energiedirect zou ik €72,- terugkrijgen maar ze trekken er nu weer een heel termijnbedrag vanaf
Ik raad Budget Energie af.
25 May, 16:46 D. Jeelof Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat betreft duurzaamheid: ben pas op 6 mei overgestapt dus kan hier nog geen oordeel over geven
Ik raad Budget Energie aan.
22 May, 07:18 P. Wolf Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
20 mei is het contract ingegaan, sommige punten kan ik nog niet beoordelen. Ik kreeg van de oude leverancier nieuwe tarieven. Heb gebeld met budget energie en ze gaven aan pas een paar dagen voor de overstap datum de oude leverancier te melden dat ik ben overgestapt.
Ik raad Budget Energie aan.
14 May, 11:23 R Eer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima verlopen
Ik raad Budget Energie aan.
12 May, 09:08 M van Balen-Kuijper Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima zorgeloze overstap! Netjes geregeld en werd goed op de hoogte gehouden vannalle vorderingen!
Ik raad Budget Energie aan.
10 May, 12:16 A Lamberts Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb nog geen werkelijke ervaring na overstap
Ik raad Budget Energie aan.
03 April, 09:53 R Koster-Mok Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Waar heeft U het over ik ben overgestapt naar nieuwe Energie heb nooit een contract gehad bij Budget Energie groet M Koster-Mok
Ik raad Budget Energie af.
29 March, 09:35 G Hermus Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij vergelijking bleek dat ik minder ging betalen dan bij de huidige leverancier Vattenfall . Van € 243 per maand naar € 169,— per maand. Dan denk je een aardig voordeel. Echter Vattenfall verlaagde mijn bedrag naar mijn verbruik naar € 215,— wat mij verbaasde was dat budget mijn maand bedrag vaststelde op € 248,—. Kortom bij budget ging ik. Of meer betalen . Daarom heb ik hun aanbieding gecanceld . Dus mensen let op ! Het Ijkt een lager te worden maar per maand ga je meer betalen. Dus met jouw geld financiert budget andere projecten. Vattenfall
Ik raad Budget Energie af.
28 March, 12:15 R Bullens Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via easyswitch een berekening gehad een voorschot van 50 euro per maand. Budget energie verhoogd dat zonder overleg naar 300 euro. Ondanks bezwaar houden ze vast aan de 300 euro.
Ik raad Budget Energie af.
26 March, 09:58 R Piening Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad Budget Energie aan.
25 March, 08:27 O Oruc Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer matig telefonisch bereibaar
Ik raad Budget Energie aan.
19 March, 08:08 H Schouten Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het liep helemaal fout met de overstap. De korting stond niet op de leveringsovereenkomst. Dit konden ze blijkbaar ook niet corrigeren. Op verzoek van Budgetenergie het contract via easyswitch geannuleerd. Daarna een andere aanbieder gekozen.
Ik raad Budget Energie af.
18 March, 09:39 R Versteeg Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hebben heel veel problemen gehad omdat wij het contract toch niet aan zijn gegaan
Ik raad Budget Energie af.
16 March, 19:28 R Bals Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Net overgestapt dus antwoorden zijn momentopname
Ik raad Budget Energie aan.
16 March, 11:34 J Zandhuis Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed en snel geregeld, prima service
Ik raad Budget Energie aan.
16 March, 09:05 E Satir Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Budget Energie aan.
11 March, 08:46 A Bik Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tot op dit moment tevreden
Ik raad Budget Energie aan.
10 March, 17:08 C Bornkamp Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
kan er verder nog weinig over zeggen
Ik raad Budget Energie aan.
10 March, 14:26 S de Graaf Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlot en goed geholpen.
Ik raad Budget Energie aan.
10 March, 14:13 R Kok Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Werd gevraagd
Ik raad Budget Energie aan.
10 March, 09:59 H Buijs Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Budget Energie aan.
10 March, 09:13 H.A. van Oeffelt Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan nog geen beoordeling geven. ze hebben nog niet eens de meterstand opgevraagd want mijn slimme gasmeter werkt nog niet
Ik raad Budget Energie af.
09 March, 08:09 N Bongers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het een stugge en niet meedenkende partij. Ik weet nu al dat ik hier nooit weer naar overstap. Ik stap regelmatig over, en altijd nog positief. Deze keer helaas niet. Bij betaling kan ik niet 1 ster geven.
Ik raad Budget Energie af.
08 March, 17:20 M Viveen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zoals site naam easyswitch
Ik raad Budget Energie aan.
04 March, 09:49 A Botterblom Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging snel, gemakkelijk en probleemloos
Ik raad Budget Energie aan.
02 March, 12:34 J Ruiter Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima
Ik raad Budget Energie aan.
02 March, 10:48 J Hoek-Sabel Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik geen antwoord krijg over hoe ik mijn meterstanden kan doorgeven bij aanvang 2 maart. Heb dit 1 maart getracht te doen, maar lukte niet
Ik raad Budget Energie af.
02 March, 09:00 J Feitsma Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
betaling en andere vragen nog niets van bekend bij mij.
Ik raad Budget Energie aan.
28 February, 16:44 D Luteijn Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Budget Energie aan.
28 February, 10:46 R Huizenga Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb verzocht de gastarieven te herzien omdat deze gedaald zijn ,voor mij €200 p/ je Op geen enkele wijze is er medewerking Erg jammer!!!!
Ik raad Budget Energie af.
28 February, 08:37 J Leeuwen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hulp, klantenservice en duurzaamheid niet kunnen beoordelen
Ik raad Budget Energie aan.
26 February, 09:08 E Megens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle service. Duidelijk site. Vraag gesteld via de site en snel antwoord.
Ik raad Budget Energie aan.
25 February, 19:03 B Mens Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstep verliep soepel
Ik raad Budget Energie aan.
24 February, 13:12 Hendrik Broer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb de onlinehulp, klantenservice niet nodig gehad. Duurzaamheid ?? nog onbekend
Ik raad Budget Energie aan.
24 February, 10:54 A Aarts Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De communicatie met Budgetenergie is duidelijk. Daarnaast niet onbelangrijk is het prijsvoordeel ten opzichte van de vorige energie-aanbieder.
Ik raad Budget Energie aan.
24 February, 10:39 G Wolters Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Budget Energie aan.
22 February, 18:40 F Kuperus Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maand bedraag is hoger
Ik raad Budget Energie af.
22 February, 11:08 T Soeterboek Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Over laatste 3 punten geen duidelijk beeld. vandaar score 3
Ik raad Budget Energie aan.
22 February, 08:57 J den Harder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een goedemorgen, Niet opdringerig, een keer gebeld een vriendelijke dame aan de lijn. Aanmelding, zeer snel alle papieren van.
Ik raad Budget Energie aan.
21 February, 10:43 H Monsma Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice zeer slecht bereikbaar. Maandtarief wordt een behoorlijk hoger bedrag dan op easyswitch werd aangegeven.
Ik raad Budget Energie af.
18 February, 10:43 A. van den Berg Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We zijn moeiteloos overgegaan naar Budget Energie
Ik raad Budget Energie aan.
17 February, 18:22 D Nap Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voordeel van de twijfel, nog te vroeg nog maar net overgestapt, de tijd zal het leren
Ik raad Budget Energie af.
17 February, 08:58 P Cox Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
moeilijk contact te krijgen. Ik kom van energie direct af dat is helemaal een ramp
Ik raad Budget Energie aan.
16 February, 15:00 E Otten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs
Ik raad Budget Energie aan.
16 February, 09:08 W Hoogstraaten Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slechte club!
Ik raad Budget Energie af.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Budget Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Budget Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Budget Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Budget Energie. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Budget Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Budget Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Budget Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Budget Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Budget Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Budget Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Budget Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Budget Energie?

De betalingen aan Budget Energie verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag de 1e of de 15e van de maand af. Als je liever via acceptgiro wilt betalen vraagt Budget Energie voor elke acceptgiro 3,03 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Budget Energie?

Budget Energie hanteert een kijkvenster van 25 dagen voor een variabel energiecontract en 90 dagen voor een vast energiecontract.

Wat is de minimale betaling bij Budget Energie?

Bij Budget Energie wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. Het maandbedrag kan je wel handmatig aanpassen via mijnomgeving of door te bellen naar de klantenservice.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Budget Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij Budget Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 35 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Budget Energie?

Nadat je een aanvraag bij Budget Energie hebt gedaan krijg je een bevestiging per e-mail en sms. Je krijgt dan ook meteen je contract.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op het gemiddelde verbruik van de woning van de afgelopen drie jaar.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Budget Energie?

Ja, je kan het maandbedrag bij Budget Energie zelf aanpassen. Via de online omgeving kan je het maandbedrag maximaal verlagen met 15%. Als je contact opneemt met de klantenservice is (vrijwel) alles mogelijk.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Budget Energie?

Nee, Budget Energie accepteert geen spoedaanvragen.

Wordt er een kredietcheck gedaan Budget Energie?

Ja, Budget Energie doen een kredietcheck.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee, Budget Energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,4

Contactgegevens

Adres
Postbus 11950
1001GZ, Amsterdam
Telefoonnummer
020 - 20 55 555
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Budget Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Budget Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt