Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.  

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. De leverancier hoort bij een energiegroep waar ruim 7000 werknemers in dienst bij zijn. Eneco heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Eneco heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van energie.

 

Over Eneco

Eneco maakt deel uit van de Eneco Groep. Consumenten komen vooral in contact met Eneco als energieleverancier voor huishoudens. De groep houdt zich ook bezig met de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt. Joulz, Stedin en Ecofys horen ook bij de Eneco Groep. Deze bedrijven richten zich op verschillende vakgebieden op de zakelijke markt.

 

Vergelijk Energie

 

Tarieven Eneco

Ben jij benieuwd naar de tarieven van Eneco? De energietarieven van Eneco veranderen ieder half jaar, in januari en in juli. Om de meest actuele tarieven te  bekijken maak je een vergelijking. Heb jij een contract met variabele tarieven, dan betaal je de meest actuele prijs voor energie. Heb je een contract met vaste tarieven, dan betaal je het energietarief zoals deze is vastgelegd aan het begin van je contract. Je profiteert dan niet van eventuele prijsdalingen. Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor het actietarief. Dit wordt vaak gecombineerd met een welkomstkorting. Het actietarief geldt vaak maar één jaar en de welkomstkorting krijg je wanneer het jaar is afgelopen. Zit jouw contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding. Bekijk de actuele acties en tarieven van Eneco meteen in onze energievergelijker.

 

Hoe duurzaam is Eneco energie?

Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of van kolengestookte centrales. Het bedrijf investeert in energiebesparing, wind- en zonneprojecten en biomassa. De duurzaam opgewekte energie wordt aangevuld met energie die is opgewekt in gascentrales. Eneco heeft als doelstelling een volledig duurzame koers te volgen. De groeiende vraag naar groene energie hoopt Eneco te ondervangen door te investeren in Europese initiatieven, bijvoorbeeld windenergie in Groot-Brittannië en zonne-energie in Frankrijk.

 

Eneco tarieven

Eneco biedt vaste en variabele energieprijzen. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Bij een contract met een variabele energieprijs kunnen de tarieven veranderen. Deze worden tweemaal per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bekijk de actuele energietarieven van Eneco door een vergelijking te maken.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief verschillen per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Wil je de huidige tarieven van Eneco bekijken? Energie vergelijken doe je via de energievergelijker. Je kunt de tarieven dan meteen vergelijken met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je de scherpste aanbieding vindt.

 

Toon – De slimme thermostaat van Eneco

Eneco biedt ook een slimme thermostaat aan. De Toon. Met deze slimme thermostaat kun je real time zien hoeveel energie je verbruikt. De slimme thermostaat biedt je de mogelijkheid je verbruik te vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of zelfs met vrienden. Toon wordt gekoppeld aan de voorwaarden van jouw energiecontract. Op de slimme thermostaat zie je dan meteen hoeveel je energieverbruik kost. Als je boven de inschatting verbruikt krijg je een melding. Eneco biedt Toon niet alleen aan aan eigen klanten. Ook als je een contract hebt bij een andere energieleverancier, is het mogelijk Toon van Eneco te nemen.

 

De slimme meter bij Eneco

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter je netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Je krijgt vanzelf bericht wanneer je aan de beurt bent.

 

De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument. Enkele voordelen van een slimme meter bij Eneco:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
  • Je kunt online via Mijn Eneco je maandelijkse verbruik bekijken;
  • In combinatie met de Toon thermostaat zie je meteen je verbruik.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf voor- of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief. Dit is de kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, betaalt Eneco je voor de opgewekte stroom een vastgesteld tarief terug.

 

Contactgegevens Eneco

Telefoon 0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
Bereikbaar Werkdagen 8.00 – 18.00 uur
Website http://www.eneco.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco energie

Wat te doen bij een gas- en/of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of jij de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer, 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan Eneco

Eneco bied je meerdere betalingsmogelijkheden. Je kunt de nota betalen per automatische incasso, met iDEAL, per acceptgiro en zelfs op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Geef minimaal twee weken van tevoren aan dat je gaat verhuizen. Dat kan via de website van Eneco of door contact op te nemen met de klantenservice (0900 – 0201, € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten).

 

Opzeggen contract bij Eneco

Als je een energiecontract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Eneco. Het nummer is 0900 – 0201. Je betaalt € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

 

Opzegtermijn Eneco energie

Voordat je overstapt is het verstandig om te controleren of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Wil je het contract voortijdig opzeggen? Eneco brengt dan een boete in rekening. Afhankelijk van de resterende contractduur wordt de boete bepaald.

 

Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst

 

 Neemt Eneco je opzegboete over?

Onder bepaalde voorwaarden neemt Eneco je opzegboete over. Als je een leveringsovereenkomst met een vaste looptijd bij je oude energieleverancier opzegt, vergoedt Eneco mogelijk de opzegboete. Je moet dan een nieuw contract afsluiten van minimaal 3 jaar en het moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van je overeenkomst. De boete wordt tot €125 per energieproduct vergoed, met een maximum van € 250 per klant.

 

Overstappen van energieleverancier

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Eneco de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen.  Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Eneco. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,8 uit 10

Klantervaringen

04 October, 07:26 J. Aalten Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan mijn contract niet inzien op MijnEneco, vragen daarover worden door klantenservice niet beantwoord.
Ik raad Eneco af.
19 July, 10:45 H. Hettinga Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen enkel probleem ondervonden bij overstap
Ik raad Eneco aan.
16 July, 08:41 L. Broekhuizen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijstechnisch
Ik raad Eneco aan.
15 May, 08:07 P. Lärche Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik betaal een tientje meer dan uit de prijsvergelijking kwam. Daar baal ik van, want dan was ik liever bij Greenchoice gebleven, die een duurzamer product heeft, zoals ik onlangs van een energiecoach hoorde.
Ik raad Eneco af.
29 April, 09:04 P. Zwaferink Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Erg moeizaam om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt. Lange wachttijden zowel online als voor een afspraak. Personeel/online bekwaam??
Ik raad Eneco af.
22 April, 08:16 M. Beek Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzichtelijke app en behulpzame nette klantenservice.
Ik raad Eneco aan.
12 April, 14:26 C. Gevers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben over alles zeer tevreden. Van aanvraag tot levering
Ik raad Eneco aan.
07 April, 06:25 R. Meulendijks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al jaren tevreden over Easyswitch
Ik raad Eneco aan.
05 April, 08:03 M. Schrok Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden ben ik tevreden
Ik raad Eneco aan.
25 March, 15:37 G. Tenhagen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog weinig contact gehad, Overstap liep soepel
Ik raad Eneco aan.
23 March, 10:27 L. Brouwer Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed nieuws mailen ze na aanmelding, je hoeft niets te doen, wij gaan voor je aan de slag en regelen alles. Vervolgens regelen ze niets, reageren niet op mijn mail en blijk ik nog een jaar aan mijn oude leverancier vast te zitten. Bedankt!
Ik raad Eneco af.
23 March, 08:36 C. Hundersmarck Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doe het niet, het is nog steeds niet geregeld!
Ik raad Eneco af.
18 March, 11:01 H. Schoonhagen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb nog geen contact gehaad om dit te beoordelen
Ik raad Eneco aan.
09 March, 08:17 R. Weermeier Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen ervaring mee heb nu wel stroom maar nog niets betaald en contact gehad
Ik raad Eneco aan.
02 March, 08:11 C. Janssen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Onjuiste startgegevens en opgevoerde kosten in 2 dagen van € 100. Al 4 gevraagd om contact op te nemen. Dat zouden ze binnen 5 werkdagen doen. Na 12 dagen nog steeds niets vernomen. Vanwege onjuiste verbruikskosten direct bij aanvang zal ik door moeten gaan met contact zoeken tot er correctie plaatsvindt. Heb ook al bij Liander gegevens opgevraagd, zei zeggen dat er in de administratie van Eneco iets fout gaat en dat ze met hen contact op kunnen nemen. Maar Eneco laat niets van zich horen. Waardeloze klantenservice en nog erger is uiteraard de verzonnen kosten in de 1e maand. Beste Easyswitch, wilt u aub Eneco benaderen met mijn klacht. Wellicht dat ze u serieuzer nemen. Bedankt alvast.
Ik raad Eneco af.
20 February, 08:48 R. Kleijn Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen, alleen misverstand over de betaling, ik had een machtiging gegeven voor automatische betaling. En de eerste keer liep dit fout. Maar nu in overleg goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
20 February, 08:44 E. Holwerda Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en makkelijk geregeld.
Ik raad Eneco aan.
19 February, 09:50 J. Zuurendonk Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen zonder problemen, transparante prijzen en prima service
Ik raad Eneco aan.
18 February, 20:23 E. Lucas Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks mijn defecte slimmer meter wil ik graag mijn meterstanden doorgeven. Een aantal keren contact gehad en niemand die dit kan regelen, of toch wel ?
Ik raad Eneco af.
17 February, 19:19 H. Overeem Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap was eerst, ondanks goed aangeven een dag te vroeg ingezet. Dat was relatief eenvoudig opgelost. Levering stroom begon volgens afspraak op 1 februari. Gas pas een week later. Dit had ik tijdig aangegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Slechste overstap sinds jaren!!
Ik raad Eneco af.
16 February, 21:21 F. Nagtegaal Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang verliep prima! Je merkt er eigenlijk niets van. Dus goed geregeld!
Ik raad Eneco aan.
15 February, 08:27 J. Thomassen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en helder, online tools mbt inzicht in verbruik handig.
Ik raad Eneco aan.
10 February, 07:54 S. Moorsel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer heldere communicatie, prima overstap, informatie voldoende, app is prima
Ik raad Eneco aan.
01 February, 20:05 J. de Jongh Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nu nog weinig beoordelen omdat we nog geen problemen ervaren hebben waar we hulp bij nodig hadden.
Ik raad Eneco aan.
28 January, 17:40 Rene Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik stap elk jaar over en het gaat eigenlijk nooit mis. Het grootste deel van de hierboven zaken kan ik nog niet beoordelen, maar dan maar het voordeel van de twijfel (die er altijd wel is).
Ik raad Eneco aan.
28 January, 12:45 M. Bakker Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte service, ze hebben te vroeg mijn andere abonnement opgezegd waardoor ik nu dus een dikke boete kan betalen en naar mijn cashback kan fluiten... echt waardeloos. Ook heel slecht van easyswitch die de tussen persoon is geweest.... nee ik raad dit niet aan
Ik raad Eneco af.
18 January, 11:35 E. Rijper Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstap, goede info van de service desk over nieuwe contract.
Ik raad Eneco aan.
18 January, 09:34 J. Pradun Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan service en online hulp en duurzaamheid nog niet beoordelen
Ik raad Eneco aan.
16 January, 09:57 W. van Leeuwen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig contact gehad. So far so good
Ik raad Eneco aan.
14 January, 10:43 G. Smetsers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
08 January, 18:02 W. Wingelaar Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgang goed verlopen Jullie hebben het werk gedaan Eneco heeft niets ondernomen
Ik raad Eneco af.
07 January, 08:51 J. Steeg Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben al diverse malen overgestapt naar eneco en bevalt goed.
Ik raad Eneco aan.
04 January, 16:45 J. Ditewig Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Eneco aan.
04 January, 15:31 B. Man Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik 1 Januarie overgestapt naar Eneco ben Ik ben 1Jan overgestapt naar Eneco maar je hoort niks geen meter standen of zo .Dat hoort je gelijk te horen en hoeveel ik ga betalen en wanneer afschrijving .Ik ben zeer teleurgesteld had het anders verwacht
Ik raad Eneco af.
25 December, 09:16 B. Eijk Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gee idee
Ik raad Eneco af.
23 December, 08:39 W. Flinsenberg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ovrstap zonder problemen
Ik raad Eneco aan.
20 December, 08:07 H. Daal v Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
€€
Ik raad Eneco aan.
17 December, 19:54 A. Eektimmerman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is perfect verlopen
Ik raad Eneco aan.
17 December, 10:59 E. Algur Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beter informatie geven bij aanvang incasso datum..
Ik raad Eneco aan.
15 December, 15:01 G. Abbink Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco heeft geen contractvoorstel gestuurd zoals was aangekondigd. (En nee, het zat ook niet in de spam folder.) Ik heb daaroverook gebeld naar de klantservice. Dat was moeizaam en heeft niet geholpen.
Ik raad Eneco af.
15 December, 09:23 D. van Straalen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep soepel zonder dat ik er iets aan behoefde te doen
Ik raad Eneco aan.
13 December, 08:11 G. Mustert Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsinzicht kan beter. Kan ik niet vinden in de app. Rest ist prima!
Ik raad Eneco aan.
08 December, 08:28 W. Schuring Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overstap afgehandeld
Ik raad Eneco aan.
07 December, 16:40 A. Marwijk van Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden met de overstap
Ik raad Eneco aan.
04 December, 11:46 F. Rasing Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verliep erg soepel. Duidelijke informatie via email en website.
Ik raad Eneco aan.
01 December, 09:00 K. Dirkson Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed
Ik raad Eneco aan.
21 November, 21:23 A. Dijkhoff Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
A
Ik raad Eneco aan.
17 November, 12:46 E. Berg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en overzichtelijke overgang.
Ik raad Eneco aan.
17 November, 08:42 T. Cuijpers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles precies volgens afspraak
Ik raad Eneco aan.
16 November, 10:15 R. Harkhoe Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet volledig een oordeel vellen daar wij nog maar net een paar dagen over zijn
Ik raad Eneco aan.
13 November, 08:52 H. Braber Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
11 November, 10:07 F. Vorstenbosch Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep heel soepel
Ik raad Eneco aan.
02 November, 18:23 G. Jansen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 October, 10:13 G. Ham Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles naar tevredenheid geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 October, 10:30 J. Lowes - Dries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jullie vragen mijn mening! :)
Ik raad Eneco aan.
11 October, 08:23 S Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract was er niet bij Eneco op de overstapdatum, kon zo meterstanden niet doorgeven tevoren, 5 x gebeld, werd niet geholpen door klantenservice, moest maar afwachten, bij chat alleen antwoord sorry kan u niet vinden, 6e keer bellen op overstapdatum eindelijk iemand die moeite wilde doen om eea uit te zoeken, conclusie geen contract, dezelfde dag teruggebeld door salesafdeling met mededeling dat nieuw contract zou worden aangemaakt, is ook gedaan. Al met al goed afgehandeld, maar heeft mij veel tijd aan wachten aan telefoon gekost en ergernis en frustatie.
Ik raad Eneco af.
29 September, 19:48 P. Goossens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt van Vattenfal naar Eneco, probleemloos verlopen!
Ik raad Eneco aan.
28 September, 07:11 R. Hochstenbach Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gegaan zoals verwacht na uitleg over de keuze dal- normaal tarief en keuze in geval van een slimme meter. Als je enkel tarief wil, maakt Eneco toch een dubbel tarief contract aan. Pas bij ingang van het contract kan overgeschakeld worden naar enkel tarief. Er kan echter geen garantie over het enkel tarief gegeven worden.
Ik raad Eneco aan.
24 September, 10:38 P. Lenssen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het prijsniveau energie is lager bij Eneco Ik betaal nu wel de overstap boete € 50,- bij Essent dat had ik niet verwacht, of krijg ik deze terug ?
Ik raad Eneco aan.
24 September, 07:38 C. Wild Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed
Ik raad Eneco aan.
22 September, 07:47 R. Paap Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
17 September, 20:35 M. Slikke Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke info
Ik raad Eneco aan.
16 September, 10:41 M. v. Aarssen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben over de gehele overstap, prijs en kwaliteit.
Ik raad Eneco aan.
14 September, 07:07 M. Scheen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
keurig geregeld
Ik raad Eneco aan.
13 September, 08:43 G. Janssen. Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet goed beoordelen omdat ik pas 3 weken energie betrek van eneco. De overstap via easyswitch is prima, doe ik al jaren.
Ik raad Eneco aan.
09 September, 08:10 G Smit Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We hebben uiteindelijk niet voor Eneco gekozen en blijven bij Energie Direct
Ik raad Eneco af.
09 September, 07:03 R Gommers Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ik geen melden heb gekregen dat ik overstap datum niet heb in gevult kosten mij 260 euro!!!
Ik raad Eneco aan.
07 September, 07:12 W. Veenstra Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mail ontvangen die niet klopte. Klantenservice die geen verstand van zaken heeft. Keuze menu wat een lachertje is want bij 2 verschillende keuzes krijg je dezelfde persoon aan de lijn. Voicemail ingesproken maar niet teruggebeld. Blijkbaar zijn ze er zelf achtergekomen dat eea niet klopte en dan wordt er gewoon een 2e mail gestuurd.
Ik raad Eneco af.
06 September, 09:18 M. Verhooren Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco is in gebreke gebleven, ze zouden alles regelen maar dat was veel te laat, telefonisch onbereikbaar, chatten werkte niet,Email voor meterstanden veel te laat.
Ik raad Eneco af.
01 September, 07:48 R. Planting Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden ging makelijk
Ik raad Eneco aan.
31 August, 08:03 K. Reitsma-Boschma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
\'k Ben nog maar nèt klant bij jullie en tot nu toe is alles oké .
Ik raad Eneco aan.
18 August, 07:16 A. Bijstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ja voldoet wel
Ik raad Eneco aan.
14 August, 07:03 G. Herpen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ze niet de boete vergoeden bij dit contract.
Ik raad Eneco aan.
05 August, 10:03 J. Hofmeester Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat uerom vraagt.
Ik raad Eneco aan.
27 July, 09:26 C. Heydanus Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed zeer goed
Ik raad Eneco aan.
20 July, 17:37 P. dieleman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. Al meerdere keren overgestapt via easyswitch, geen problemen mee gehad !
Ik raad Eneco aan.
19 July, 10:41 L Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks instapfoutje, goed opgelost. Prima, website en persoonlijk inzicht energie verbruik.
Ik raad Eneco aan.
06 July, 12:52 A. Robijn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een aantal zaken zijn op dit moment zo kort na de overstap nog niet te beoordelen. Afwikkeling en berichtgeving tot op heden is duidelijk en correct .
Ik raad Eneco aan.
30 June, 18:35 H Meijer Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden met de gevolgde procedure. Ik was alleen niet op de hoogte van het feit dat je, als je wilt overstappen, dit weken (maanden?) van te voren moet aangeven. Hierdoor werd de datum van beëindiging overschreden, waardoor extra kosten moesten worden betaald.
Ik raad Eneco aan.
25 June, 14:44 A. Hooff Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moeizame overstap
Ik raad Eneco af.
25 June, 12:19 J. Brom Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en correcte afhandeling na het overstappen
Ik raad Eneco aan.
20 June, 07:51 G. Smid Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemlois
Ik raad Eneco aan.
16 June, 17:24 J Kamphuis Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzichten zijn anders ten opzicht van werkelijkheid, andere punten gewoon goed.
Ik raad Eneco aan.
15 June, 18:21 G.R. Bisschop Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 June, 07:46 P Palsma Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Eneco aan.
12 June, 08:15 I Linden Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Weet ik nog niet prijs inzicht betaling duurzaamheid Overstapproces heel moeilijk
Ik raad Eneco af.
09 June, 07:56 J. Blankenstein Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen betaling geweest.
Ik raad Eneco aan.
08 June, 07:32 H Vonkeman Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben niet overgestapt naar Eneco maar Budget energie! Ik denk dat jullie je administratie niet helemaal goed loopt!
Ik raad Eneco af.
06 June, 14:08 T. Schonewille Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zodat easyswitch nog lang verder moet gaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. suc6
Ik raad Eneco aan.
06 June, 07:11 R. Weele Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel makkelijk zonder problemen overstappen. Geen omkijken naar gehad
Ik raad Eneco aan.
04 June, 11:46 J. Voskuil Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zoals elke leverancier wordt het termijnbedrag altijd hoger dan in de vergelijkingssites wordt voorgesteld. dit kan erg vervelend zijn voor de consument.
Ik raad Eneco aan.
03 June, 07:24 I. Qadeer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Erg tevreden
Ik raad Eneco aan.
29 May, 12:10 H. Koster-Bakker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Eneco aan.
28 May, 12:26 A. Kroon Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
OVERSTAP PROCES EIGENLIJK GEEN STERREN. NIET DUIDELIJK AANGEGEVEN DAT ER GEEN CONTROLE MEER IS OM TE VROEG VAN ENERGIE LEVERANCIER TE SWITCHEN. DAARDOOR 3 WEKEN TE VROEG OVERGESTAPT EN DAARDOOR BOETE VAN 100 EURO GEKREGEN.
Ik raad Eneco aan.
28 May, 09:32 A Mulder Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede behandeling
Ik raad Eneco aan.
28 May, 07:55 W. Puijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima gegaan
Ik raad Eneco aan.
27 May, 16:28 P Kluijve Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben er zojuist achter gekomen dat mijn contract bij Oxxio nog niet is opgezegd.
Ik raad Eneco af.
27 May, 13:23 W. Hamstra Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het bleek dat de genoemde tarieven van Eneco niet gelijk waren aan de tarieven welke Easy Switch vermelde. Daarom is het contract met Eneco vervallen verklaard en heb ik een nieuw contract gesloten bij GreenChoise.
Ik raad Eneco aan.
27 May, 08:03 D. Mulder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerste indruk
Ik raad Eneco af.
23 May, 10:55 B Klomp Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jaartarief is 800 euro meer dan in de opgave bij easyswitch.
Ik raad Eneco af.
21 May, 14:02 D Mulder Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overname verliep goed
Ik raad Eneco aan.
19 May, 08:18 M. Mead Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent had promised and then taken away a previous offer because I was an old client.Therefore I wanted to try Eneco
Ik raad Eneco aan.
15 May, 17:25 W Vermulst Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is goed en vlot verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 May, 11:17 F Putten Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed en duidelijk aanbod
Ik raad Eneco aan.
12 May, 08:25 G Bronswijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Eneco aan.
11 May, 10:36 H Reij Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de beoordeling kan ik nog niet geven om dat dit nog te vroeg is . de meterstanden doorgegeven en dat was het ,dus afwachten.
Ik raad Eneco aan.
11 May, 08:13 A Doorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
10 May, 23:02 B Groenendijk Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik switch elk jaar ik dacht laat ik maar weer is voor Eneco gaan aangezien ik goede ervaringen had in het verleden. Echter ging het overstap proces niet soepel. Klanteservice maakt tal van fouten en je moet er zelf achter aan.. start datum klopte niet en was te moeilijk om dat goed aan te passen. ze wilde me geen nieuw contract aanbieden op (pdf) met de correcte start datum. Aangezien het van belang is dat het goed verloopt of ik anders 250 euro misloop heb ik de switch naar Eneco maar geannuleerd wat ook al extra moeite koste. annuleer website werkt niet, telefonisch slecht bereikbaar. Erg jammer dat de service achteruitgegaan is afgelopen tijd.
Ik raad Eneco af.
09 May, 08:09 P Fredrix Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vriendelijk. Behulpzaam. Alles wordt goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
07 May, 18:27 A Doornebosch Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap naar Eneco zonder problemen verlopen, tot nu toe erg tevreden
Ik raad Eneco aan.

Veelgestelde vragen over Eneco

 

Hoe wordt de prijs van stadsverwarming bepaald?

De prijs van stadswarmte staat onder toezicht van de overheid. De volledige prijs zou hetzelfde moeten zijn als verwarming door gas. Het vastrecht is bij stadsverwarming wel hoger dan bij stroom en gas. Dit wordt gecompenseerd door de besparing op de kosten van onderhoud en vervanging van een cv-ketel. Een cv-ketel is namelijk niet nodig.  

Ik heb stadsverwarming van Eneco. Kan ik overstappen?

Met stadsverwarming wordt je huis verwarmd door restwarmte, deze warmte komt meestal van industriële activiteiten. Omdat de aanleg van stadsverwarming een dure investering is voor energieleveranciers, krijgen zij een monopolie op de levering. Heb jij stadsverwarming van Eneco? Dan kun je helaas niet overstappen van warmteleverancier. Je kunt natuurlijk wel overstappen van energieleverancier voor stroom. Vergelijken blijft dus zin hebben, alleen vul je geen gasverbruik in.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.  

Kan ik het termijn aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Eneco?

Energieleverancier Eneco baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft.  
6,8

Contactgegevens

Adres
Marten Meesweg 5
3068AV, ROTTERDAM
Telefoonnummer
0900-0201
Website
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.  

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt