Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past. 

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. De leverancier hoort bij een energiegroep waar ruim 7000 werknemers in dienst bij zijn. Eneco heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Eneco heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van energie.

 

Over Eneco

Eneco maakt deel uit van de Eneco Groep. Consumenten komen vooral in contact met Eneco als energieleverancier voor huishoudens. De groep houdt zich ook bezig met de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt. Joulz, Stedin en Ecofys horen ook bij de Eneco Groep. Deze bedrijven richten zich op verschillende vakgebieden op de zakelijke markt.

 

Vergelijk Energie

 

Tarieven Eneco

Ben jij benieuwd naar de tarieven van Eneco? De energietarieven van Eneco veranderen ieder half jaar, in januari en in juli. Om de meest actuele tarieven te  bekijken maak je een vergelijking. Heb jij een contract met variabele tarieven, dan betaal je de meest actuele prijs voor energie. Heb je een contract met vaste tarieven, dan betaal je het energietarief zoals deze is vastgelegd aan het begin van je contract. Je profiteert dan niet van eventuele prijsdalingen. Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor het actietarief. Dit wordt vaak gecombineerd met een welkomstkorting. Het actietarief geldt vaak maar één jaar en de welkomstkorting krijg je wanneer het jaar is afgelopen. Zit jouw contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding. Bekijk de actuele acties en tarieven van Eneco meteen in onze energievergelijker.

 

Hoe duurzaam is Eneco energie?

Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of van kolengestookte centrales. Het bedrijf investeert in energiebesparing, wind- en zonneprojecten en biomassa. De duurzaam opgewekte energie wordt aangevuld met energie die is opgewekt in gascentrales. Eneco heeft als doelstelling een volledig duurzame koers te volgen. De groeiende vraag naar groene energie hoopt Eneco te ondervangen door te investeren in Europese initiatieven, bijvoorbeeld windenergie in Groot-Brittannië en zonne-energie in Frankrijk.

 

Eneco tarieven

Eneco biedt vaste en variabele energieprijzen. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Bij een contract met een variabele energieprijs kunnen de tarieven veranderen. Deze worden tweemaal per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bekijk de actuele energietarieven van Eneco door een vergelijking te maken.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief verschillen per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Wil je de huidige tarieven van Eneco bekijken? Energie vergelijken doe je via de energievergelijker. Je kunt de tarieven dan meteen vergelijken met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je de scherpste aanbieding vindt.

 

Toon – De slimme thermostaat van Eneco

Eneco biedt ook een slimme thermostaat aan. De Toon. Met deze slimme thermostaat kun je real time zien hoeveel energie je verbruikt. De slimme thermostaat biedt je de mogelijkheid je verbruik te vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of zelfs met vrienden. Toon wordt gekoppeld aan de voorwaarden van jouw energiecontract. Op de slimme thermostaat zie je dan meteen hoeveel je energieverbruik kost. Als je boven de inschatting verbruikt krijg je een melding. Eneco biedt Toon niet alleen aan aan eigen klanten. Ook als je een contract hebt bij een andere energieleverancier, is het mogelijk Toon van Eneco te nemen.

 

De slimme meter bij Eneco

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter je netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Je krijgt vanzelf bericht wanneer je aan de beurt bent.

 

De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument. Enkele voordelen van een slimme meter bij Eneco:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
  • Je kunt online via Mijn Eneco je maandelijkse verbruik bekijken;
  • In combinatie met de Toon thermostaat zie je meteen je verbruik.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf voor- of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief. Dit is de kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, betaalt Eneco je voor de opgewekte stroom een vastgesteld tarief terug.

 

Contactgegevens Eneco

Telefoon0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
BereikbaarWerkdagen 8.00 – 18.00 uur
Websitehttp://www.eneco.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco energie

Wat te doen bij een gas- en/of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of jij de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer, 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan Eneco

Eneco bied je meerdere betalingsmogelijkheden. Je kunt de nota betalen per automatische incasso, met iDEAL, per acceptgiro en zelfs op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Geef minimaal twee weken van tevoren aan dat je gaat verhuizen. Dat kan via de website van Eneco of door contact op te nemen met de klantenservice (0900 – 0201, € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten).

 

Opzeggen contract bij Eneco

Als je een energiecontract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Eneco. Het nummer is 0900 – 0201. Je betaalt € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

 

Opzegtermijn Eneco energie

Voordat je overstapt is het verstandig om te controleren of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Wil je het contract voortijdig opzeggen? Eneco brengt dan een boete in rekening. Afhankelijk van de resterende contractduur wordt de boete bepaald.

 

Resterende contractduurBoete
1 tot 18 maanden€ 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden€ 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden€ 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden€ 125,- per overeenkomst

 

 Neemt Eneco je opzegboete over?

Onder bepaalde voorwaarden neemt Eneco je opzegboete over. Als je een leveringsovereenkomst met een vaste looptijd bij je oude energieleverancier opzegt, vergoedt Eneco mogelijk de opzegboete. Je moet dan een nieuw contract afsluiten van minimaal 3 jaar en het moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van je overeenkomst. De boete wordt tot €125 per energieproduct vergoed, met een maximum van € 250 per klant.

 

Overstappen van energieleverancier

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Eneco de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen.  Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Eneco. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,8 uit 10

Klantervaringen

14 September, 18:02 J Wessels Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Veel beoordelingen kan ik nog niet doen. Ik heb namelijk nog niks betaald. Ik heb geen online hulp gehad. Deze had ik ook niet nodig.
Ik raad Eneco aan.
13 September, 07:35 J Arts Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden over Eneco
Ik raad Eneco aan.
11 September, 16:49 J Mulder Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Eneco aan.
11 September, 10:58 H Vredegoor Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed gegaan
Ik raad Eneco aan.
10 September, 09:12 A K Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap prima geregeld .
Ik raad Eneco aan.
10 September, 07:57 H Zoutendijk Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima verlopen
Ik raad Eneco aan.
10 September, 07:22 C Joore Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe goed,
Ik raad Eneco aan.
01 September, 06:49 D Hoekstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging super snel en makkelijk
Ik raad Eneco aan.
31 August, 13:03 V Nieuwenhuizen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb niet veel hoeven te doen bij het overstappen. Dat is wel makkelijk.
Ik raad Eneco aan.
29 August, 07:01 M Goudriaan Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doen
Ik raad Eneco aan.
27 August, 07:30 J Bennink Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen zonder problemen. Heldere communicatie.
Ik raad Eneco aan.
26 August, 09:10 J Daems Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voorschot veel te hoog berekend totaal schatting 1300€ welkom 275€ maandbedrag 188€ Account aangemaakt werkt tot op heden niet
Ik raad Eneco af.
21 August, 14:10 J BOSCH Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
er werd naar gevraagd
Ik raad Eneco aan.
19 August, 18:55 S Roschar Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco heeft contract bij aanvraag direct overgenomen van Budgetenergie zonder te wachten tot einde looptijd. Kortom, contractbreuk en € 100,- armer.
Ik raad Eneco af.
19 August, 11:45 M Janssen- Wierda Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Eneco aan.
14 August, 19:09 M Luiken Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
11 August, 09:14 L Cuijpers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Eneco aan.
02 August, 08:43 C Martina Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is top gegaan.
Ik raad Eneco aan.
30 July, 07:46 N Termeer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke afspraken en procedures
Ik raad Eneco aan.
20 July, 14:18 J Paauwe Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is probleemloos verlopen.
Ik raad Eneco aan.
19 July, 08:48 A Lamberiks Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is soepel en probleemloos verlopen.
Ik raad Eneco aan.
28 January, 17:25 T Beek Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb na ontvangst van het contract meteen opgezegd en deze opzegging is niet verwerkt. Telefonisch mijn beklag gedaan en eea is nog steeds niet recht gezet.
Ik raad Eneco af.
24 January, 07:49 P Verburg Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco heeft ten onrecht te vroeg \'over gesloten\'. Met als gevolg dat ik bij de leverancier waar ik vertrok de vertrekboete moest betalen. dat is later wel gerepareerd, maar was slordig. Verder rekende Eneco met een veel hoger termijnbedrag als dat ik via Easyswitch had afgesloten. Tot op heden is mij onduidelijk het grote verschil. Dat kan volgens mij niet alleen verklaard worden uit prijsverhogingen van energie in 2019. (Ik heb zelf het termijnbedrag inmiddels aangepst naar het niveau waarop ik het hebben wilde.)
Ik raad Eneco af.
22 January, 06:38 J Ark Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenserv is niet telefonisch te bereiken. Telnr die op de site v Eneco staan zijn niet in gebruik
Ik raad Eneco af.
20 January, 07:43 T Windt Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb een contract maar daar houden ze zich niet aan andere prijzen
Ik raad Eneco af.
07 January, 14:28 E Barmentloo Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzicht erg onduidelijk. ik kreeg contract aangeboden, totaalbedrag p.j. 1424, nu krijg ik maandbedrag 136, zonder enige specificatie, dat wordt dus p.j.1632
Ik raad Eneco af.
06 January, 10:00 G H van Kempen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel geregeld maar contract op verkeerde naam. Diverse keren contact gehad en eindelijk een juist contract. Daarna belde NUON met beter voorstel en direct weer terug. Nu een eindnota van 1 maand met een heel hoog afrekenbedrag. Geen aanrader
Ik raad Eneco af.
30 December, 16:26 M Roumans Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kennelijk is overstap niet doorgevoerd, maar daarover zijn wij niet geinformeerd door Eneco of door Easyswitch
Ik raad Eneco af.
27 December, 18:04 B Adrichem van Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Eneco aan.
22 December, 13:29 S Jansen van Rosendaal Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De beoordelingen met 1 ster kan ik niet beoordelen daar ik er geen gebruik van heb gemaakt.
Ik raad Eneco aan.
22 December, 08:31 J Braber Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik was al eerder klant bij Eneco maar omdat ik nog in hun administratie stond moest ik een ander emailadres en nieuw klantnummer gebruiken.
Ik raad Eneco aan.
21 December, 07:51 P Sneijers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen gebruik gemaakt van Klantenservice. Duidelijke en gemakkelijke website.
Ik raad Eneco aan.
13 December, 20:09 Y Wolken Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu is alles goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
10 December, 08:33 F Siemerink Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Lastig te beoordelen zijn net overgestapt
Ik raad Eneco aan.
06 December, 08:13 P Ieperen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ze zijn goed verdus
Ik raad Eneco aan.
03 December, 11:52 A Wijngaard Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kijk ieder jaar naar beste prijs. We hebben sinds 1 november gas en elektra bij Eneco
Ik raad Eneco aan.
30 November, 10:30 J Reijs Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
He soon in allies top!
Ik raad Eneco aan.
30 November, 09:28 W Snoo Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alle zaken zijn snel, klantvriendelijk en correct afgewerkt.
Ik raad Eneco aan.
28 November, 15:03 C Bezemer Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb alleen gehoord dat ze ermee bezig zijn en meer niet, wel hoeveel ik moet gaan betalen
Ik raad Eneco aan.
23 November, 10:48 L Kap Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen antwoord op telefoon vragen
Ik raad Eneco af.
05 November, 08:18 M van Wijnen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed bedrijf, klantvriendelijk en scherpe prijs!
Ik raad Eneco aan.
17 October, 07:08 M. Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Opzegging van de energie en gas van mijn (overleden) schoonmoeder geregeld. Wat een prutsers! Eindafrekening klopte niet waardoor we een nabetaling van 1000 euro kregen. Dan denk je dat je alles hebt gehad, nee hoor, weer een foutje, na 2 maanden nog weer een rekening van 88 euro. Totale chaos. Eneco heeft zijn administratie alles behalve op orde.
Ik raad Eneco af.
12 October, 07:26 M Thoma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service. Duurzaamheid kan altijd nog beter.
Ik raad Eneco aan.
20 September, 17:08 E Nagel Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het aangeboden maandbedrag was meer dan 10% hoger dat wat de verwachting was op basis van de aanbieding via EasySwitch
Ik raad Eneco aan.
17 September, 11:01 Y van Bakergem Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is goed voor mij . voor alsnog geen klachten. overstapproces goed verlopen.
Ik raad Eneco aan.
07 September, 18:03 M Mötter Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn gewoon goed
Ik raad Eneco aan.
07 September, 12:36 L Vries Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slechte klantenservice en niet goed lezen wat je zegt op de Facebook pagina. Nooit meer Eneco voor mij.
Ik raad Eneco af.
06 September, 13:17 L Bijl Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
te kort klant voor motivatie
Ik raad Eneco aan.
06 September, 07:24 J Bukman Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloos overgestapt en ervaring eerste maanden is goed. Duidelijke communicatie zowel via Easyswitch als van Eneco
Ik raad Eneco aan.
04 September, 13:34 H Reek Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie er naar vragen
Ik raad Eneco aan.
04 September, 09:58 M Oudhuis Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed gegaan tot nog toe
Ik raad Eneco aan.
02 September, 09:29 M Haring-Jansen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen online contact gehad. Dus geen mening hier over.Eneco levert groene energie.
Ik raad Eneco aan.
30 August, 07:06 J Heijdanus Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind service
Ik raad Eneco aan.
26 August, 17:16 I Linden Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het eigenlijk nog te vroeg om nu al een beoordeling te geven Dus ik ga er nu vanuit dat alles keurig verloopt Online hulp niet nodig gehad Klantenservice niet
Ik raad Eneco aan.
19 August, 15:14 D Vlieger Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er is een foute meterstand doorgegeven aan mijn vorige energieleverancier (Greenchoice) waardoor ik een eindafrekening kreeg van 2500,-. Dit kon door Eneco niet direct rechtgezet worden en kon wel eens tot 3 maanden duren voordat dit gecorrigeerd is en tot die tijd moet ik maar op mijn 2500,- wachten. Zeer slechte service van Eneco. Mijn vorige leverancier Greenchoice heeft inmiddels wel dit deels opgelost en gaat zelf met Eneco contact onderhouden. Greenchoice is echt een aanrader qua service in dit geval maar ook bij eerder contact met Greenchoice. Zeer klantgericht!
Ik raad Eneco af.
11 August, 08:22 W Smolders Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap naar Eneco is niet gerealiseerd. Er was een verschil over de vaste bijdrage in de offerte en de bevestiging. Eneco wilde dat niet erkennen en daarom ben ik dus afgehaakt.
Ik raad Eneco af.
07 August, 08:11 J Visser Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog geen mening geven ben er nog weinig mee in contact geweest
Ik raad Eneco aan.
06 August, 11:45 M Duine Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nauwelijks iets gemerkt van de overstap
Ik raad Eneco aan.
05 August, 07:41 G Haverkate Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging allemaal soepel
Ik raad Eneco aan.
04 August, 07:29 J Lankhorst Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap prima verlopen, geen klachten
Ik raad Eneco aan.
04 August, 06:28 Ed van Heesch Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepel!
Ik raad Eneco aan.
03 August, 10:51 J Boxmeer Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
doen wat ze beloven
Ik raad Eneco aan.
01 August, 07:35 T SMET Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben nu voor de tweede keer aan het bellen om dat mijn maand bedrag niet klopt ze lezen de slimme meter niet uit en gaan dan schatten moet je weer bellen is zo een 115 euro te hoog dit is al de tweed leverancier die dat niet goed geregeld heeft
Ik raad Eneco af.
23 June, 07:29 H Berg Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overgestapt. Tussentijdse communicatie verliep zeer goed
Ik raad Eneco aan.
22 June, 14:11 G Boensma Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De communicatie met eneco liep in het begin vrij moeizaan . Dit ten gevolge van de juiste beginmeterstanden
Ik raad Eneco aan.
18 June, 19:21 J Danhoff Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De eerste betaling ging eerst wel goed volgens een sms bericht . Een dag later kreegn ik een mail dat de betaling niet gelukt was en deze mail ging er vanuit dat dit aan mij lag en zou voortaan mij een acceptgiro sturen en de kosten daarvoor moest ik dan betalen. Terug gemaild, maar geen reactie. Later een officiële klacht gestuurd waarna werd aangegeven dat het goed zou komen. Waarom niet eerst even gebeld? De automatische incasso stond er nog van een eerdere lidmaatschap van Eneco. Hiervan heb ik ook een kopie bij de klacht gestuurd. Geen leuke binnenkomer.
Ik raad Eneco af.
16 June, 07:07 H Smeets Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik las in de krant dat de energietarieven fors omhoog gaan bij met name Eneco. Ik heb een vast contract van 1 jaar. Geldt dit ook voor mij?
Ik raad Eneco aan.
07 June, 20:42 J Reijnders Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima leverancier en met easyswitch heel gemakkelijk geregeld.
Ik raad Eneco aan.
04 June, 15:01 T Baars Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen online hulp of klantenservice nodig gehad. Overig allemaal dik tevreden.
Ik raad Eneco aan.
01 June, 10:57 B Holmer Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De korting had wel meer gekunnen zijn!
Ik raad Eneco aan.
25 May, 19:54 F Meulenhoff Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima geregeld
Ik raad Eneco aan.
23 May, 10:27 W Fieten Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden klant --
Ik raad Eneco aan.
22 May, 10:28 J Linsken Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Eneco aan.
21 May, 11:06 M Barmentlo Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap met duidelijke jaarrekening
Ik raad Eneco aan.
15 May, 19:18 A Wildeboer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er om gevraagd wordt
Ik raad Eneco aan.
09 May, 16:40 J Stoop Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tot nu toe tevreden ben
Ik raad Eneco aan.
07 May, 08:51 J Baeriswyl Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging alles zonder problem
Ik raad Eneco aan.
04 May, 17:17 T Jongh Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen klachten, alles liep naar wens
Ik raad Eneco aan.
29 April, 16:42 D Veld Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede en makkelijke overstep.
Ik raad Eneco aan.
29 April, 09:34 T Meij Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging geruisloos, contact gehad met de klantenservice van Eneco, goede uitleg gehad.
Ik raad Eneco aan.
24 April, 08:16 J Appeldoorn Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed geregeld geen klantenservice nodig gehad
Ik raad Eneco aan.
22 April, 09:58 R Lansing Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe geen problemen
Ik raad Eneco aan.
19 April, 17:57 J Olie Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verloopt soepel en geruisloos. Niks op aan te merken
Ik raad Eneco aan.
15 April, 07:40 M Verlek Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco is duurder, dit komt mede dat zij innovatief bezich zijn
Ik raad Eneco af.
14 April, 14:51 A Ahmed Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Te duur
Ik raad Eneco af.
09 April, 07:06 G Creuwels Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe, dik tevreden.
Ik raad Eneco aan.
05 April, 12:58 R Kleingeld Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog niet alles meegemaakt. Meer afgeschreven dan in offerte. Hoe meters uit te lezen?
Ik raad Eneco aan.
26 March, 11:30 R Mathijssen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie erom vragen? Elk jaar overstappen/blijven via EnergieVergelijker loont voor mij. Jammer dat het verlengen van het contract bij Eneco niet gewoon aansluitend werd geregeld. Ook de klantenservice van Eneco kon dat niet aanpassen en duurde vrij lang, maar de manager kon of wilde het niet. Toch maar een tweede poging gedaan en het nummer uit de bevestigingsmail gebeld, daar kreeg ik een vriendelijke dame die dat ook vreemd vond en het ging proberen om het aan te passen.. en gelukt.. Klantenservice moet beter dus! ps waarom moet ik duurzaamheid invullen? weet ik niet en wil ik niet weten!
Ik raad Eneco aan.
24 March, 09:07 W. de Greef Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap naar Eneco is correct verlopen
Ik raad Eneco aan.
22 March, 08:57 J Meijer Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het goed bevalt
Ik raad Eneco aan.
21 March, 08:36 J Olijve Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik er op tijd aan herinnerd word dat ik ergens anders voor hetzelfde product minder hoef te betalen !! Dan hier voor !!
Ik raad Eneco aan.
19 March, 15:46 P Uytenbogaardt Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de overstap meldt Eneco dat zij er voor zorgen dat de juiste opzegtermijn wordt gecheckt zodat je geen boete en/of de aanmeldingspremie misloopt. Zelf kon ik geen ingangsdatum invoeren. Prompt geconfronteerd met een te vroege opzegdatum. Telefonisch via kantenservice van Eneco rechtgezet. Maar toch: was ik zelf niet allert geweest dan was het fout gegaan met een hoop rompslomp om dat weer gecorrigeerd te krijgen bij de vorige leverancier! Op \"Mijn Eneco\"kun je de ingevoerde meterstanden niet controleren en/of inzien. Ook kun je daar geen tussentijdse meterstanden opgeven om je gebruik te volgen. Jammer en lastig. Bij de meeste andere leveranciers kan dit wel. Tot slot: bij de aanmelding wordt een maandbedrag vemeld waarin de \"welkomstbonus\"is verwerkt. Vervolgens krijg je een maandtermijn bevestigd die veel hoger uitvalt omdat daarin de bonus niet is meegenomen. Misleidend en duidelijk niet transparant!
Ik raad Eneco af.
19 March, 07:48 P Ridderhof Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na een dag levering zijn ze gestopt met het leveren van gas en stroom. Kreeg na een week al een eindafrekening toegestuurd zodat ik toen pas wist dat ik was afgesloten bij Eneco. Ze wilden ook gelijk maar de boete gaan innen omdat mijn contract binnen de looptijd was beëindigd. Heb dit wel kunnen rechtzetten maar heel veel telefoontjes moeten plegen om het weer terug te draaien.
Ik raad Eneco af.
09 March, 21:08 Y den Haan Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Eneco aan.
02 March, 15:59 A Diepeveen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon erg goed
Ik raad Eneco aan.
28 February, 20:17 P Boxel Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijkheid troef!
Ik raad Eneco aan.
22 February, 19:05 C Mastebroek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is vlekkeloos verlopen
Ik raad Eneco aan.
22 February, 15:12 T Visser Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
om andere klanten in zicht te geven.
Ik raad Eneco aan.
20 February, 08:24 E Wit Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Net gestart, alleen ervaring met het overstap traject
Ik raad Eneco aan.
15 February, 10:44 P Thijssen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verliep vlekkeloos. De betaling gaat automatisch en de prijs was duidelijk. Ik heb nog geen contact met de klantenservice gehad, kan dit dus niet beoordelen. Hetzelfde geldt voor de online hulp en de duurzaamheid. Moest sterren invullen en heb er dus 3 sterren van gemaakt. Maar eigenlijk kan ik dit niet beoordelen.
Ik raad Eneco aan.
15 February, 07:35 J Langevoord Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig ervaring met deze leverancier
Ik raad Eneco aan.
14 February, 12:58 P Schuijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben kortgeleden afnemer van eneco geworden. nog weinig ervaringen
Ik raad Eneco aan.
09 February, 11:00 J Kuik Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik gebruik TOON van Eneco, al eens gevraagd dat als ik in TOON kijk ik dan gelijk wil zien of ik binnen mijn jaarcontact blijf maar Eneco gaat van gemiddelde uit over een aantal jaren Kan zijn dat ik jaren weinig hebt gebruikt, en de situatie nu is veranderd Ik wil alleen alles weten van mij huidig jaarcontract, en niets uit het verleden.
Ik raad Eneco af.
01 February, 17:38 L Gerritsen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om de drempel voor het overstappen te verlagen
Ik raad Eneco aan.
24 January, 17:28 P Ligthart Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
vind ik niet nodig
Ik raad Eneco aan.
20 January, 07:58 T Dijk Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
werd gevraagd na overstap; overstap verliep goed
Ik raad Eneco aan.
19 January, 20:38 J Smits Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is goed gegaan.
Ik raad Eneco aan.
18 January, 16:15 M Diemen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Inzicht in verbruik stuk minder helder dan bij de vorige leverancier
Ik raad Eneco af.
18 January, 08:52 D Hazeleger Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via Easyswitch kom ik uit op een maandbedrag van ? 113,52 per maand. Eneco gaat mij nu ? 137,- per maand in rekening brengen. Dat is meer dan ik bij mijn oude leverancier betaalde! Ik vind het een verkeerde voorstelling van zaken .
Ik raad Eneco af.
16 January, 20:56 H Kortman Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkel probleem ondervonden.
Ik raad Eneco aan.

Veelgestelde vragen over Eneco

 

Hoe wordt de prijs van stadsverwarming bepaald?

De prijs van stadswarmte staat onder toezicht van de overheid. De volledige prijs zou hetzelfde moeten zijn als verwarming door gas. Het vastrecht is bij stadsverwarming wel hoger dan bij stroom en gas. Dit wordt gecompenseerd door de besparing op de kosten van onderhoud en vervanging van een cv-ketel. Een cv-ketel is namelijk niet nodig.  

Ik heb stadsverwarming van Eneco. Kan ik overstappen?

Met stadsverwarming wordt je huis verwarmd door restwarmte, deze warmte komt meestal van industriële activiteiten. Omdat de aanleg van stadsverwarming een dure investering is voor energieleveranciers, krijgen zij een monopolie op de levering. Heb jij stadsverwarming van Eneco? Dan kun je helaas niet overstappen van warmteleverancier. Je kunt natuurlijk wel overstappen van energieleverancier voor stroom. Vergelijken blijft dus zin hebben, alleen vul je geen gasverbruik in.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. 

Kan ik het termijn aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar. 

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Eneco?

Energieleverancier Eneco baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft. 
6,8

Contactgegevens

Adres
Marten Meesweg 5
3068AV, ROTTERDAM
Telefoonnummer
0900-0201
Website
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past. 
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt