Eneco l Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch.nl
Wil jij meer weten over de energieleverancier Eneco? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Eneco bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Eneco

Eneco is in 1995 ontstaan door de samenvoeging van verschillende gemeentelijke nutsbedrijven. Het hoofdkantoor is in Rotterdam gevestigd. Het is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Het energiebedrijf heeft ruim 7000 werknemers en meer dan 3 miljoen klanten binnen Europa, waarvan 2 miljoen in Nederland. De leverancier houdt zich voornamelijk bezig de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt.

Eneco Tarieven

Eneco biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,341
Stroom normaal € 0,341
Stroom dal € 0,341
Gas € 1,293
Terugleververgoeding € 0,145

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven eneco

Daluren van Eneco

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie eneco

Terugleververgoeding van Eneco

Bij Eneco krijg je als terugleververgoeding het normaal tarief van jouw energiecontract. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Eneco. Bij Eneco mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Eneco zelf.


Welke contracten heeft Eneco

Eneco biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Eneco de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
HollandseWind & Zon 100% Hernieuwbare Energie NL 100% duurzaam
Eneco Consumenten B.V. 22,5% Hernieuwbare Energie NL
77,5% Hernieuwbare Energie EU
100% duurzaam

*Hernieuwbare energie is energie die wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen zoals, zon, wind en water.

groen eneco

Hoe ziet WISE de energieleverancier Eneco?

WISE geeft Eneco een 9,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor Eneco liggen de kansen bij de levering.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE  minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.

Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Eneco als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan al vanaf vijf maanden voor je verhuizing deze doorgeven in Mijn Eneco. Je krijgt de bevestiging hiervan per e-mail. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Eneco je nieuwe adres hebben doorgegeven.
Wanneer je een slimme meter hebt, leest Eneco de meterstanden uit op de dag van de sleuteloverdracht. Met een analoge meter, krijg je 1-3 dagen voor de sleuteldatum per mail een verzoek om je meterstanden door te geven.
Eneco ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Eneco op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract eneco

Opzeggen Eneco

Opzeggen bij Eneco kan je doen door de klantenservice te bellen naar 088-8955955.
Binnen 24 uur krijg je een bevestiging per mail. De wettelijke opzegtermijn is 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Eneco.

Eneco vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Zakelijke energie Eneco

Zakelijke contactgegevens

Telefoonnummers: Kleinzakelijk: 020-8920255
Grootzakelijk: 088 – 8953590
Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00

Eneco Zakelijk energiecontract afsluiten

Wanneer jij een Eneco Zakelijk energiecontract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief eneco

 

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • Btw: De zakelijke energietarieven zijn exclusief btw.
  • Annuleren: Eneco hanteert een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen of te mailen naar het bij jou bekende e-mailadres.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,8 uit 10

Klantervaringen

04 October, 07:26 J. Aalten Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan mijn contract niet inzien op MijnEneco, vragen daarover worden door klantenservice niet beantwoord.
Ik raad Eneco af.
19 July, 10:45 H. Hettinga Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen enkel probleem ondervonden bij overstap
Ik raad Eneco aan.
16 July, 08:41 L. Broekhuizen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijstechnisch
Ik raad Eneco aan.
15 May, 08:07 P. Lärche Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik betaal een tientje meer dan uit de prijsvergelijking kwam. Daar baal ik van, want dan was ik liever bij Greenchoice gebleven, die een duurzamer product heeft, zoals ik onlangs van een energiecoach hoorde.
Ik raad Eneco af.
29 April, 09:04 P. Zwaferink Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Erg moeizaam om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt. Lange wachttijden zowel online als voor een afspraak. Personeel/online bekwaam??
Ik raad Eneco af.
22 April, 08:16 M. Beek Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzichtelijke app en behulpzame nette klantenservice.
Ik raad Eneco aan.
12 April, 14:26 C. Gevers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben over alles zeer tevreden. Van aanvraag tot levering
Ik raad Eneco aan.
07 April, 06:25 R. Meulendijks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al jaren tevreden over Easyswitch
Ik raad Eneco aan.
05 April, 08:03 M. Schrok Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden ben ik tevreden
Ik raad Eneco aan.
25 March, 15:37 G. Tenhagen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog weinig contact gehad, Overstap liep soepel
Ik raad Eneco aan.
23 March, 10:27 L. Brouwer Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed nieuws mailen ze na aanmelding, je hoeft niets te doen, wij gaan voor je aan de slag en regelen alles. Vervolgens regelen ze niets, reageren niet op mijn mail en blijk ik nog een jaar aan mijn oude leverancier vast te zitten. Bedankt!
Ik raad Eneco af.
23 March, 08:36 C. Hundersmarck Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doe het niet, het is nog steeds niet geregeld!
Ik raad Eneco af.
18 March, 11:01 H. Schoonhagen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb nog geen contact gehaad om dit te beoordelen
Ik raad Eneco aan.
09 March, 08:17 R. Weermeier Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen ervaring mee heb nu wel stroom maar nog niets betaald en contact gehad
Ik raad Eneco aan.
02 March, 08:11 C. Janssen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Onjuiste startgegevens en opgevoerde kosten in 2 dagen van € 100. Al 4 gevraagd om contact op te nemen. Dat zouden ze binnen 5 werkdagen doen. Na 12 dagen nog steeds niets vernomen. Vanwege onjuiste verbruikskosten direct bij aanvang zal ik door moeten gaan met contact zoeken tot er correctie plaatsvindt. Heb ook al bij Liander gegevens opgevraagd, zei zeggen dat er in de administratie van Eneco iets fout gaat en dat ze met hen contact op kunnen nemen. Maar Eneco laat niets van zich horen. Waardeloze klantenservice en nog erger is uiteraard de verzonnen kosten in de 1e maand. Beste Easyswitch, wilt u aub Eneco benaderen met mijn klacht. Wellicht dat ze u serieuzer nemen. Bedankt alvast.
Ik raad Eneco af.
20 February, 08:48 R. Kleijn Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen, alleen misverstand over de betaling, ik had een machtiging gegeven voor automatische betaling. En de eerste keer liep dit fout. Maar nu in overleg goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
20 February, 08:44 E. Holwerda Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en makkelijk geregeld.
Ik raad Eneco aan.
19 February, 09:50 J. Zuurendonk Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen zonder problemen, transparante prijzen en prima service
Ik raad Eneco aan.
18 February, 20:23 E. Lucas Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks mijn defecte slimmer meter wil ik graag mijn meterstanden doorgeven. Een aantal keren contact gehad en niemand die dit kan regelen, of toch wel ?
Ik raad Eneco af.
17 February, 19:19 H. Overeem Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap was eerst, ondanks goed aangeven een dag te vroeg ingezet. Dat was relatief eenvoudig opgelost. Levering stroom begon volgens afspraak op 1 februari. Gas pas een week later. Dit had ik tijdig aangegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Slechste overstap sinds jaren!!
Ik raad Eneco af.
16 February, 21:21 F. Nagtegaal Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang verliep prima! Je merkt er eigenlijk niets van. Dus goed geregeld!
Ik raad Eneco aan.
15 February, 08:27 J. Thomassen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en helder, online tools mbt inzicht in verbruik handig.
Ik raad Eneco aan.
10 February, 07:54 S. Moorsel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer heldere communicatie, prima overstap, informatie voldoende, app is prima
Ik raad Eneco aan.
01 February, 20:05 J. de Jongh Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nu nog weinig beoordelen omdat we nog geen problemen ervaren hebben waar we hulp bij nodig hadden.
Ik raad Eneco aan.
28 January, 17:40 Rene Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik stap elk jaar over en het gaat eigenlijk nooit mis. Het grootste deel van de hierboven zaken kan ik nog niet beoordelen, maar dan maar het voordeel van de twijfel (die er altijd wel is).
Ik raad Eneco aan.
28 January, 12:45 M. Bakker Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte service, ze hebben te vroeg mijn andere abonnement opgezegd waardoor ik nu dus een dikke boete kan betalen en naar mijn cashback kan fluiten... echt waardeloos. Ook heel slecht van easyswitch die de tussen persoon is geweest.... nee ik raad dit niet aan
Ik raad Eneco af.
18 January, 11:35 E. Rijper Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstap, goede info van de service desk over nieuwe contract.
Ik raad Eneco aan.
18 January, 09:34 J. Pradun Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan service en online hulp en duurzaamheid nog niet beoordelen
Ik raad Eneco aan.
16 January, 09:57 W. van Leeuwen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig contact gehad. So far so good
Ik raad Eneco aan.
14 January, 10:43 G. Smetsers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
08 January, 18:02 W. Wingelaar Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgang goed verlopen Jullie hebben het werk gedaan Eneco heeft niets ondernomen
Ik raad Eneco af.
07 January, 08:51 J. Steeg Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben al diverse malen overgestapt naar eneco en bevalt goed.
Ik raad Eneco aan.
04 January, 16:45 J. Ditewig Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Eneco aan.
04 January, 15:31 B. Man Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik 1 Januarie overgestapt naar Eneco ben Ik ben 1Jan overgestapt naar Eneco maar je hoort niks geen meter standen of zo .Dat hoort je gelijk te horen en hoeveel ik ga betalen en wanneer afschrijving .Ik ben zeer teleurgesteld had het anders verwacht
Ik raad Eneco af.
25 December, 09:16 B. Eijk Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gee idee
Ik raad Eneco af.
23 December, 08:39 W. Flinsenberg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ovrstap zonder problemen
Ik raad Eneco aan.
20 December, 08:07 H. Daal v Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
€€
Ik raad Eneco aan.
17 December, 19:54 A. Eektimmerman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is perfect verlopen
Ik raad Eneco aan.
17 December, 10:59 E. Algur Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beter informatie geven bij aanvang incasso datum..
Ik raad Eneco aan.
15 December, 15:01 G. Abbink Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco heeft geen contractvoorstel gestuurd zoals was aangekondigd. (En nee, het zat ook niet in de spam folder.) Ik heb daaroverook gebeld naar de klantservice. Dat was moeizaam en heeft niet geholpen.
Ik raad Eneco af.
15 December, 09:23 D. van Straalen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep soepel zonder dat ik er iets aan behoefde te doen
Ik raad Eneco aan.
13 December, 08:11 G. Mustert Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsinzicht kan beter. Kan ik niet vinden in de app. Rest ist prima!
Ik raad Eneco aan.
08 December, 08:28 W. Schuring Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zonder problemen overstap afgehandeld
Ik raad Eneco aan.
07 December, 16:40 A. Marwijk van Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden met de overstap
Ik raad Eneco aan.
04 December, 11:46 F. Rasing Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verliep erg soepel. Duidelijke informatie via email en website.
Ik raad Eneco aan.
01 December, 09:00 K. Dirkson Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed
Ik raad Eneco aan.
21 November, 21:23 A. Dijkhoff Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
A
Ik raad Eneco aan.
17 November, 12:46 E. Berg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en overzichtelijke overgang.
Ik raad Eneco aan.
17 November, 08:42 T. Cuijpers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles precies volgens afspraak
Ik raad Eneco aan.
16 November, 10:15 R. Harkhoe Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet volledig een oordeel vellen daar wij nog maar net een paar dagen over zijn
Ik raad Eneco aan.
13 November, 08:52 H. Braber Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
11 November, 10:07 F. Vorstenbosch Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep heel soepel
Ik raad Eneco aan.
02 November, 18:23 G. Jansen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 October, 10:13 G. Ham Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles naar tevredenheid geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 October, 10:30 J. Lowes - Dries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jullie vragen mijn mening! :)
Ik raad Eneco aan.
11 October, 08:23 S Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract was er niet bij Eneco op de overstapdatum, kon zo meterstanden niet doorgeven tevoren, 5 x gebeld, werd niet geholpen door klantenservice, moest maar afwachten, bij chat alleen antwoord sorry kan u niet vinden, 6e keer bellen op overstapdatum eindelijk iemand die moeite wilde doen om eea uit te zoeken, conclusie geen contract, dezelfde dag teruggebeld door salesafdeling met mededeling dat nieuw contract zou worden aangemaakt, is ook gedaan. Al met al goed afgehandeld, maar heeft mij veel tijd aan wachten aan telefoon gekost en ergernis en frustatie.
Ik raad Eneco af.
29 September, 19:48 P. Goossens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt van Vattenfal naar Eneco, probleemloos verlopen!
Ik raad Eneco aan.
28 September, 07:11 R. Hochstenbach Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gegaan zoals verwacht na uitleg over de keuze dal- normaal tarief en keuze in geval van een slimme meter. Als je enkel tarief wil, maakt Eneco toch een dubbel tarief contract aan. Pas bij ingang van het contract kan overgeschakeld worden naar enkel tarief. Er kan echter geen garantie over het enkel tarief gegeven worden.
Ik raad Eneco aan.
24 September, 10:38 P. Lenssen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het prijsniveau energie is lager bij Eneco Ik betaal nu wel de overstap boete € 50,- bij Essent dat had ik niet verwacht, of krijg ik deze terug ?
Ik raad Eneco aan.
24 September, 07:38 C. Wild Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed
Ik raad Eneco aan.
22 September, 07:47 R. Paap Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
17 September, 20:35 M. Slikke Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke info
Ik raad Eneco aan.
16 September, 10:41 M. v. Aarssen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben over de gehele overstap, prijs en kwaliteit.
Ik raad Eneco aan.
14 September, 07:07 M. Scheen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
keurig geregeld
Ik raad Eneco aan.
13 September, 08:43 G. Janssen. Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet goed beoordelen omdat ik pas 3 weken energie betrek van eneco. De overstap via easyswitch is prima, doe ik al jaren.
Ik raad Eneco aan.
09 September, 08:10 G Smit Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We hebben uiteindelijk niet voor Eneco gekozen en blijven bij Energie Direct
Ik raad Eneco af.
09 September, 07:03 R Gommers Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ik geen melden heb gekregen dat ik overstap datum niet heb in gevult kosten mij 260 euro!!!
Ik raad Eneco aan.
07 September, 07:12 W. Veenstra Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mail ontvangen die niet klopte. Klantenservice die geen verstand van zaken heeft. Keuze menu wat een lachertje is want bij 2 verschillende keuzes krijg je dezelfde persoon aan de lijn. Voicemail ingesproken maar niet teruggebeld. Blijkbaar zijn ze er zelf achtergekomen dat eea niet klopte en dan wordt er gewoon een 2e mail gestuurd.
Ik raad Eneco af.
06 September, 09:18 M. Verhooren Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco is in gebreke gebleven, ze zouden alles regelen maar dat was veel te laat, telefonisch onbereikbaar, chatten werkte niet,Email voor meterstanden veel te laat.
Ik raad Eneco af.
01 September, 07:48 R. Planting Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden ging makelijk
Ik raad Eneco aan.
31 August, 08:03 K. Reitsma-Boschma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
\'k Ben nog maar nèt klant bij jullie en tot nu toe is alles oké .
Ik raad Eneco aan.
18 August, 07:16 A. Bijstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ja voldoet wel
Ik raad Eneco aan.
14 August, 07:03 G. Herpen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ze niet de boete vergoeden bij dit contract.
Ik raad Eneco aan.
05 August, 10:03 J. Hofmeester Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat uerom vraagt.
Ik raad Eneco aan.
27 July, 09:26 C. Heydanus Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed zeer goed
Ik raad Eneco aan.
20 July, 17:37 P. dieleman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. Al meerdere keren overgestapt via easyswitch, geen problemen mee gehad !
Ik raad Eneco aan.
19 July, 10:41 L Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks instapfoutje, goed opgelost. Prima, website en persoonlijk inzicht energie verbruik.
Ik raad Eneco aan.
06 July, 12:52 A. Robijn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een aantal zaken zijn op dit moment zo kort na de overstap nog niet te beoordelen. Afwikkeling en berichtgeving tot op heden is duidelijk en correct .
Ik raad Eneco aan.
30 June, 18:35 H Meijer Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden met de gevolgde procedure. Ik was alleen niet op de hoogte van het feit dat je, als je wilt overstappen, dit weken (maanden?) van te voren moet aangeven. Hierdoor werd de datum van beëindiging overschreden, waardoor extra kosten moesten worden betaald.
Ik raad Eneco aan.
25 June, 14:44 A. Hooff Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moeizame overstap
Ik raad Eneco af.
25 June, 12:19 J. Brom Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en correcte afhandeling na het overstappen
Ik raad Eneco aan.
20 June, 07:51 G. Smid Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemlois
Ik raad Eneco aan.
16 June, 17:24 J Kamphuis Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzichten zijn anders ten opzicht van werkelijkheid, andere punten gewoon goed.
Ik raad Eneco aan.
15 June, 18:21 G.R. Bisschop Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 June, 07:46 P Palsma Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Eneco aan.
12 June, 08:15 I Linden Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Weet ik nog niet prijs inzicht betaling duurzaamheid Overstapproces heel moeilijk
Ik raad Eneco af.
09 June, 07:56 J. Blankenstein Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen betaling geweest.
Ik raad Eneco aan.
08 June, 07:32 H Vonkeman Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben niet overgestapt naar Eneco maar Budget energie! Ik denk dat jullie je administratie niet helemaal goed loopt!
Ik raad Eneco af.
06 June, 14:08 T. Schonewille Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zodat easyswitch nog lang verder moet gaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. suc6
Ik raad Eneco aan.
06 June, 07:11 R. Weele Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel makkelijk zonder problemen overstappen. Geen omkijken naar gehad
Ik raad Eneco aan.
04 June, 11:46 J. Voskuil Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zoals elke leverancier wordt het termijnbedrag altijd hoger dan in de vergelijkingssites wordt voorgesteld. dit kan erg vervelend zijn voor de consument.
Ik raad Eneco aan.
03 June, 07:24 I. Qadeer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Erg tevreden
Ik raad Eneco aan.
29 May, 12:10 H. Koster-Bakker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Eneco aan.
28 May, 12:26 A. Kroon Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
OVERSTAP PROCES EIGENLIJK GEEN STERREN. NIET DUIDELIJK AANGEGEVEN DAT ER GEEN CONTROLE MEER IS OM TE VROEG VAN ENERGIE LEVERANCIER TE SWITCHEN. DAARDOOR 3 WEKEN TE VROEG OVERGESTAPT EN DAARDOOR BOETE VAN 100 EURO GEKREGEN.
Ik raad Eneco aan.
28 May, 09:32 A Mulder Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede behandeling
Ik raad Eneco aan.
28 May, 07:55 W. Puijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima gegaan
Ik raad Eneco aan.
27 May, 16:28 P Kluijve Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben er zojuist achter gekomen dat mijn contract bij Oxxio nog niet is opgezegd.
Ik raad Eneco af.
27 May, 13:23 W. Hamstra Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het bleek dat de genoemde tarieven van Eneco niet gelijk waren aan de tarieven welke Easy Switch vermelde. Daarom is het contract met Eneco vervallen verklaard en heb ik een nieuw contract gesloten bij GreenChoise.
Ik raad Eneco aan.
27 May, 08:03 D. Mulder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerste indruk
Ik raad Eneco af.
23 May, 10:55 B Klomp Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jaartarief is 800 euro meer dan in de opgave bij easyswitch.
Ik raad Eneco af.
21 May, 14:02 D Mulder Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overname verliep goed
Ik raad Eneco aan.
19 May, 08:18 M. Mead Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent had promised and then taken away a previous offer because I was an old client.Therefore I wanted to try Eneco
Ik raad Eneco aan.
15 May, 17:25 W Vermulst Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is goed en vlot verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 May, 11:17 F Putten Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed en duidelijk aanbod
Ik raad Eneco aan.
12 May, 08:25 G Bronswijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Eneco aan.
11 May, 10:36 H Reij Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de beoordeling kan ik nog niet geven om dat dit nog te vroeg is . de meterstanden doorgegeven en dat was het ,dus afwachten.
Ik raad Eneco aan.
11 May, 08:13 A Doorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
10 May, 23:02 B Groenendijk Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik switch elk jaar ik dacht laat ik maar weer is voor Eneco gaan aangezien ik goede ervaringen had in het verleden. Echter ging het overstap proces niet soepel. Klanteservice maakt tal van fouten en je moet er zelf achter aan.. start datum klopte niet en was te moeilijk om dat goed aan te passen. ze wilde me geen nieuw contract aanbieden op (pdf) met de correcte start datum. Aangezien het van belang is dat het goed verloopt of ik anders 250 euro misloop heb ik de switch naar Eneco maar geannuleerd wat ook al extra moeite koste. annuleer website werkt niet, telefonisch slecht bereikbaar. Erg jammer dat de service achteruitgegaan is afgelopen tijd.
Ik raad Eneco af.
09 May, 08:09 P Fredrix Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vriendelijk. Behulpzaam. Alles wordt goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
07 May, 18:27 A Doornebosch Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap naar Eneco zonder problemen verlopen, tot nu toe erg tevreden
Ik raad Eneco aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Eneco de voor jou de voordeligste aanbieding heeft kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Eneco. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Eneco. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Eneco?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Eneco maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Eneco heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Eneco nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Eneco is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Eneco geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Eneco brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Eneco?

De betalingen aan Eneco verlopen via een automatische incasso. Je mag zelf bepalen wanneer je wilt dat Eneco het termijnbedrag afschrijft. Daarnaast kan je de afschrijfdatum aanpassen via Mijn Eneco. Als je liever via acceptgiro, zelf met ideal of internetbankieren wilt betalen vraagt Eneco voor elke acceptgiro 2,50 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Eneco?

Eneco hanteert een kijkvenster van 3 maanden. Het is dus mogelijk om 3 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij Eneco?

Bij Eneco wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarafrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. De minimale betaling bij Eneco is 9 euro per maand. Dit kan je niet zelf instellen. Eind van het jaar laat Eneco weten of je nog geld terug krijgt, bij moet betalen of quitte speelt.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Eneco?

Als jij een contract-aanvraag bij Eneco hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van vier weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Eneco?

Nadat je een aanvraag bij Eneco hebt gedaan krijg je een bevestiging per mail binnen 24 uur. Als eerste ontvang je een bevestiging van de aanvraag en binnen 2 dagen het contract.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt overgenomen vanuit de ingevulde gegevens op onze website.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Eneco?

Ja je kan het maandbedrag bij Eneco zelf aanpassen. Via de online omgeving of app kan je het maandbedrag aanpassen tot minimaal 50 euro per maand.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Eneco?

Ja, Eneco accepteert spoedaanvragen. Dit kan niet via ons. Je moet zelf bellen naar de klantenservice van Eneco Daarnaast moet je rekening houden met een borg van 400 euro.

Wordt er een kredietcheck gedaan Eneco?

Ja, Eneco doet een kredietcheck. In het geval van een negatieve kredietwaardigheid kan je dit bij het EDR opvragen. Zij kunnen de kredietwaardigheid eventueel aanpassen.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Eneco heeft een app. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
6,8

Contactgegevens

Adres
Marten Meesweg 5
3068AV, ROTTERDAM
Telefoonnummer
088-8955955
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Eneco? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Eneco bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt