Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past. 

Met ruim twee miljoen klanten is Eneco een van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. De leverancier hoort bij een energiegroep waar ruim 7000 werknemers in dienst bij zijn. Eneco heeft vestigingen in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Eneco heeft ruim 100 jaar ervaring in het leveren van energie.

 

Over Eneco

Eneco maakt deel uit van de Eneco Groep. Consumenten komen vooral in contact met Eneco als energieleverancier voor huishoudens. De groep houdt zich ook bezig met de opwekking van energie uit duurzame bronnen, de handel in energie en de zakelijke markt. Joulz, Stedin en Ecofys horen ook bij de Eneco Groep. Deze bedrijven richten zich op verschillende vakgebieden op de zakelijke markt.

 

Vergelijk Energie

 

Tarieven Eneco

Ben jij benieuwd naar de tarieven van Eneco? De energietarieven van Eneco veranderen ieder half jaar, in januari en in juli. Om de meest actuele tarieven te  bekijken maak je een vergelijking. Heb jij een contract met variabele tarieven, dan betaal je de meest actuele prijs voor energie. Heb je een contract met vaste tarieven, dan betaal je het energietarief zoals deze is vastgelegd aan het begin van je contract. Je profiteert dan niet van eventuele prijsdalingen. Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor het actietarief. Dit wordt vaak gecombineerd met een welkomstkorting. Het actietarief geldt vaak maar één jaar en de welkomstkorting krijg je wanneer het jaar is afgelopen. Zit jouw contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding. Bekijk de actuele acties en tarieven van Eneco meteen in onze energievergelijker.

 

Hoe duurzaam is Eneco energie?

Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of van kolengestookte centrales. Het bedrijf investeert in energiebesparing, wind- en zonneprojecten en biomassa. De duurzaam opgewekte energie wordt aangevuld met energie die is opgewekt in gascentrales. Eneco heeft als doelstelling een volledig duurzame koers te volgen. De groeiende vraag naar groene energie hoopt Eneco te ondervangen door te investeren in Europese initiatieven, bijvoorbeeld windenergie in Groot-Brittannië en zonne-energie in Frankrijk.

 

Eneco tarieven

Eneco biedt vaste en variabele energieprijzen. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Bij een contract met een variabele energieprijs kunnen de tarieven veranderen. Deze worden tweemaal per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bekijk de actuele energietarieven van Eneco door een vergelijking te maken.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief verschillen per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Wil je de huidige tarieven van Eneco bekijken? Energie vergelijken doe je via de energievergelijker. Je kunt de tarieven dan meteen vergelijken met andere aanbieders. Zo weet je zeker dat je de scherpste aanbieding vindt.

 

Toon – De slimme thermostaat van Eneco

Eneco biedt ook een slimme thermostaat aan. De Toon. Met deze slimme thermostaat kun je real time zien hoeveel energie je verbruikt. De slimme thermostaat biedt je de mogelijkheid je verbruik te vergelijken met eerdere periodes, vergelijkbare huishoudens of zelfs met vrienden. Toon wordt gekoppeld aan de voorwaarden van jouw energiecontract. Op de slimme thermostaat zie je dan meteen hoeveel je energieverbruik kost. Als je boven de inschatting verbruikt krijg je een melding. Eneco biedt Toon niet alleen aan aan eigen klanten. Ook als je een contract hebt bij een andere energieleverancier, is het mogelijk Toon van Eneco te nemen.

 

De slimme meter bij Eneco

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter je netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Je krijgt vanzelf bericht wanneer je aan de beurt bent.

 

De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument. Enkele voordelen van een slimme meter bij Eneco:

  • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
  • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
  • Je kunt online via Mijn Eneco je maandelijkse verbruik bekijken;
  • In combinatie met de Toon thermostaat zie je meteen je verbruik.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf voor- of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd. Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief. Dit is de kale leveringstarief volgens het contract, inclusief energiebelasting, btw en opslag duurzame energie.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, betaalt Eneco je voor de opgewekte stroom een vastgesteld tarief terug.

 

Contactgegevens Eneco

Telefoon0900 – 0201
Kosten € 0,45 per gesprek + de gebruikelijke belkosten
BereikbaarWerkdagen 8.00 – 18.00 uur
Websitehttp://www.eneco.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij Eneco energie

Wat te doen bij een gas- en/of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of jij de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer, 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

 

Betalingen aan Eneco

Eneco bied je meerdere betalingsmogelijkheden. Je kunt de nota betalen per automatische incasso, met iDEAL, per acceptgiro en zelfs op het Postkantoor of GWK.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Geef minimaal twee weken van tevoren aan dat je gaat verhuizen. Dat kan via de website van Eneco of door contact op te nemen met de klantenservice (0900 – 0201, € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten).

 

Opzeggen contract bij Eneco

Als je een energiecontract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Eneco. Het nummer is 0900 – 0201. Je betaalt € 0,45 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

 

Opzegtermijn Eneco energie

Voordat je overstapt is het verstandig om te controleren of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Wil je het contract voortijdig opzeggen? Eneco brengt dan een boete in rekening. Afhankelijk van de resterende contractduur wordt de boete bepaald.

 

Resterende contractduurBoete
1 tot 18 maanden€ 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden€ 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden€ 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden€ 125,- per overeenkomst

 

 Neemt Eneco je opzegboete over?

Onder bepaalde voorwaarden neemt Eneco je opzegboete over. Als je een leveringsovereenkomst met een vaste looptijd bij je oude energieleverancier opzegt, vergoedt Eneco mogelijk de opzegboete. Je moet dan een nieuw contract afsluiten van minimaal 3 jaar en het moet worden vermeld in de (actie)voorwaarden van je overeenkomst. De boete wordt tot €125 per energieproduct vergoed, met een maximum van € 250 per klant.

 

Overstappen van energieleverancier

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Eneco?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Eneco de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen.  Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Eneco. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Eneco. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,8 uit 10

Klantervaringen

15 October, 10:13 G. Ham Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles naar tevredenheid geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 October, 10:30 J. Lowes - Dries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jullie vragen mijn mening! :)
Ik raad Eneco aan.
11 October, 08:23 S Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract was er niet bij Eneco op de overstapdatum, kon zo meterstanden niet doorgeven tevoren, 5 x gebeld, werd niet geholpen door klantenservice, moest maar afwachten, bij chat alleen antwoord sorry kan u niet vinden, 6e keer bellen op overstapdatum eindelijk iemand die moeite wilde doen om eea uit te zoeken, conclusie geen contract, dezelfde dag teruggebeld door salesafdeling met mededeling dat nieuw contract zou worden aangemaakt, is ook gedaan. Al met al goed afgehandeld, maar heeft mij veel tijd aan wachten aan telefoon gekost en ergernis en frustatie.
Ik raad Eneco af.
29 September, 19:48 P. Goossens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt van Vattenfal naar Eneco, probleemloos verlopen!
Ik raad Eneco aan.
28 September, 07:11 R. Hochstenbach Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gegaan zoals verwacht na uitleg over de keuze dal- normaal tarief en keuze in geval van een slimme meter. Als je enkel tarief wil, maakt Eneco toch een dubbel tarief contract aan. Pas bij ingang van het contract kan overgeschakeld worden naar enkel tarief. Er kan echter geen garantie over het enkel tarief gegeven worden.
Ik raad Eneco aan.
24 September, 10:38 P. Lenssen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het prijsniveau energie is lager bij Eneco Ik betaal nu wel de overstap boete € 50,- bij Essent dat had ik niet verwacht, of krijg ik deze terug ?
Ik raad Eneco aan.
24 September, 07:38 C. Wild Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed
Ik raad Eneco aan.
22 September, 07:47 R. Paap Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Eneco aan.
17 September, 20:35 M. Slikke Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke info
Ik raad Eneco aan.
16 September, 10:41 M. v. Aarssen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben over de gehele overstap, prijs en kwaliteit.
Ik raad Eneco aan.
14 September, 07:07 M. Scheen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
keurig geregeld
Ik raad Eneco aan.
13 September, 08:43 G. Janssen. Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet goed beoordelen omdat ik pas 3 weken energie betrek van eneco. De overstap via easyswitch is prima, doe ik al jaren.
Ik raad Eneco aan.
09 September, 08:10 G Smit Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We hebben uiteindelijk niet voor Eneco gekozen en blijven bij Energie Direct
Ik raad Eneco af.
09 September, 07:03 R Gommers Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ik geen melden heb gekregen dat ik overstap datum niet heb in gevult kosten mij 260 euro!!!
Ik raad Eneco aan.
07 September, 07:12 W. Veenstra Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mail ontvangen die niet klopte. Klantenservice die geen verstand van zaken heeft. Keuze menu wat een lachertje is want bij 2 verschillende keuzes krijg je dezelfde persoon aan de lijn. Voicemail ingesproken maar niet teruggebeld. Blijkbaar zijn ze er zelf achtergekomen dat eea niet klopte en dan wordt er gewoon een 2e mail gestuurd.
Ik raad Eneco af.
06 September, 09:18 M. Verhooren Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco is in gebreke gebleven, ze zouden alles regelen maar dat was veel te laat, telefonisch onbereikbaar, chatten werkte niet,Email voor meterstanden veel te laat.
Ik raad Eneco af.
01 September, 07:48 R. Planting Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden ging makelijk
Ik raad Eneco aan.
31 August, 08:03 K. Reitsma-Boschma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
\'k Ben nog maar nèt klant bij jullie en tot nu toe is alles oké .
Ik raad Eneco aan.
18 August, 07:16 A. Bijstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ja voldoet wel
Ik raad Eneco aan.
14 August, 07:03 G. Herpen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat ze niet de boete vergoeden bij dit contract.
Ik raad Eneco aan.
05 August, 10:03 J. Hofmeester Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat uerom vraagt.
Ik raad Eneco aan.
27 July, 09:26 C. Heydanus Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed zeer goed
Ik raad Eneco aan.
20 July, 17:37 P. dieleman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. Al meerdere keren overgestapt via easyswitch, geen problemen mee gehad !
Ik raad Eneco aan.
19 July, 10:41 L Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks instapfoutje, goed opgelost. Prima, website en persoonlijk inzicht energie verbruik.
Ik raad Eneco aan.
06 July, 12:52 A. Robijn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een aantal zaken zijn op dit moment zo kort na de overstap nog niet te beoordelen. Afwikkeling en berichtgeving tot op heden is duidelijk en correct .
Ik raad Eneco aan.
30 June, 18:35 H Meijer Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden met de gevolgde procedure. Ik was alleen niet op de hoogte van het feit dat je, als je wilt overstappen, dit weken (maanden?) van te voren moet aangeven. Hierdoor werd de datum van beëindiging overschreden, waardoor extra kosten moesten worden betaald.
Ik raad Eneco aan.
25 June, 14:44 A. Hooff Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moeizame overstap
Ik raad Eneco af.
25 June, 12:19 J. Brom Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en correcte afhandeling na het overstappen
Ik raad Eneco aan.
20 June, 07:51 G. Smid Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemlois
Ik raad Eneco aan.
16 June, 17:24 J Kamphuis Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzichten zijn anders ten opzicht van werkelijkheid, andere punten gewoon goed.
Ik raad Eneco aan.
15 June, 18:21 G.R. Bisschop Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad Eneco aan.
14 June, 07:46 P Palsma Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Eneco aan.
12 June, 08:15 I Linden Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Weet ik nog niet prijs inzicht betaling duurzaamheid Overstapproces heel moeilijk
Ik raad Eneco af.
09 June, 07:56 J. Blankenstein Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen betaling geweest.
Ik raad Eneco aan.
08 June, 07:32 H Vonkeman Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben niet overgestapt naar Eneco maar Budget energie! Ik denk dat jullie je administratie niet helemaal goed loopt!
Ik raad Eneco af.
06 June, 14:08 T. Schonewille Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zodat easyswitch nog lang verder moet gaan om de prijzen zo laag mogelijk te houden. suc6
Ik raad Eneco aan.
06 June, 07:11 R. Weele Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel makkelijk zonder problemen overstappen. Geen omkijken naar gehad
Ik raad Eneco aan.
04 June, 11:46 J. Voskuil Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zoals elke leverancier wordt het termijnbedrag altijd hoger dan in de vergelijkingssites wordt voorgesteld. dit kan erg vervelend zijn voor de consument.
Ik raad Eneco aan.
03 June, 07:24 I. Qadeer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Erg tevreden
Ik raad Eneco aan.
29 May, 12:10 H. Koster-Bakker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Eneco aan.
28 May, 12:26 A. Kroon Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
OVERSTAP PROCES EIGENLIJK GEEN STERREN. NIET DUIDELIJK AANGEGEVEN DAT ER GEEN CONTROLE MEER IS OM TE VROEG VAN ENERGIE LEVERANCIER TE SWITCHEN. DAARDOOR 3 WEKEN TE VROEG OVERGESTAPT EN DAARDOOR BOETE VAN 100 EURO GEKREGEN.
Ik raad Eneco aan.
28 May, 09:32 A Mulder Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede behandeling
Ik raad Eneco aan.
28 May, 07:55 W. Puijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima gegaan
Ik raad Eneco aan.
27 May, 16:28 P Kluijve Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben er zojuist achter gekomen dat mijn contract bij Oxxio nog niet is opgezegd.
Ik raad Eneco af.
27 May, 13:23 W. Hamstra Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het bleek dat de genoemde tarieven van Eneco niet gelijk waren aan de tarieven welke Easy Switch vermelde. Daarom is het contract met Eneco vervallen verklaard en heb ik een nieuw contract gesloten bij GreenChoise.
Ik raad Eneco aan.
27 May, 08:03 D. Mulder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerste indruk
Ik raad Eneco af.
23 May, 10:55 B Klomp Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jaartarief is 800 euro meer dan in de opgave bij easyswitch.
Ik raad Eneco af.
21 May, 14:02 D Mulder Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overname verliep goed
Ik raad Eneco aan.
19 May, 08:18 M. Mead Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent had promised and then taken away a previous offer because I was an old client.Therefore I wanted to try Eneco
Ik raad Eneco aan.
15 May, 17:25 W Vermulst Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is goed en vlot verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 May, 11:17 F Putten Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed en duidelijk aanbod
Ik raad Eneco aan.
12 May, 08:25 G Bronswijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Eneco aan.
11 May, 10:36 H Reij Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de beoordeling kan ik nog niet geven om dat dit nog te vroeg is . de meterstanden doorgegeven en dat was het ,dus afwachten.
Ik raad Eneco aan.
11 May, 08:13 A Doorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Eneco aan.
10 May, 23:02 B Groenendijk Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik switch elk jaar ik dacht laat ik maar weer is voor Eneco gaan aangezien ik goede ervaringen had in het verleden. Echter ging het overstap proces niet soepel. Klanteservice maakt tal van fouten en je moet er zelf achter aan.. start datum klopte niet en was te moeilijk om dat goed aan te passen. ze wilde me geen nieuw contract aanbieden op (pdf) met de correcte start datum. Aangezien het van belang is dat het goed verloopt of ik anders 250 euro misloop heb ik de switch naar Eneco maar geannuleerd wat ook al extra moeite koste. annuleer website werkt niet, telefonisch slecht bereikbaar. Erg jammer dat de service achteruitgegaan is afgelopen tijd.
Ik raad Eneco af.
09 May, 08:09 P Fredrix Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vriendelijk. Behulpzaam. Alles wordt goed geregeld.
Ik raad Eneco aan.
07 May, 18:27 A Doornebosch Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap naar Eneco zonder problemen verlopen, tot nu toe erg tevreden
Ik raad Eneco aan.
04 May, 10:12 H Keerssemeeckers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat alles goed is verlopen
Ik raad Eneco aan.
02 May, 16:05 F Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap proces is helemaal verkeerd gegaan me cashback weg en plus een opzegboete bij me oude leverancier. Ben nu al 3 weken aan het wachten op een oplossing eneco laat niks van zich horen waardeloze overstapservice gatverdamme hierbij bedankt easyswitch!!!!
Ik raad Eneco af.
02 May, 15:38 J Schotsman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlekkeloze overstap, informatieve emails, en een fijne website waarop ik alles kan vinden.
Ik raad Eneco aan.
29 April, 12:19 E Doornhegge Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aangezien ik een hogere maandelijkse bijdrage krijg, terwijl ik € 400,- zou kunnen besparen. Hoe verklaar je dat?
Ik raad Eneco af.
22 April, 12:19 S. vd waal Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging makkelijk en ik werd tussendoor nog goed op de hoogte gehouden van de overstap. Klantenservice was super snel, geen wachttijd en direct goed geholpen.
Ik raad Eneco aan.
20 April, 08:36 R Hiemstra Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Eneco aan.
16 April, 11:39 C Kompier Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Had een vraag en werd prima en snel geholpen overstappen is probleemloos verlopen
Ik raad Eneco aan.
15 April, 09:10 R Maine Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
On line hulp pover, geen toestemming gevraagd (bij ingaan abonnement) slimme meter gegevens op te halen dus geen verbruiksinzicht Kan ook geen meterstanden invullen ??
Ik raad Eneco aan.
13 April, 19:02 A Aarssen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer slecht, communicatie verliep moeizaam dus de overstap ook niet meer gemaakt. 3 Jaar geleden ging dit ook al fout met EAN code van de meters. Bij andere leverancier geen problemen ondervonden.
Ik raad Eneco af.
13 April, 10:39 J Jong Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
na fout toch op gelost
Ik raad Eneco aan.
12 April, 11:12 H Wagter Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na aanmelding geen contract gekregen. Daarna binnen afkoelperiode opgezegd. En dat opzeggen hebben ze mij zo moeilijk mogelijk gemaakt. Wat een flut organisatie. Systemen zijn een ramp en links weet niet wat rechts doet. Complete disaster!
Ik raad Eneco af.
03 April, 06:21 H Kuenen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is perfect en zonder problemen verlopen.
Ik raad Eneco aan.
02 April, 13:35 E Kloezeman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe ben ik tevreden met de bewezen diensten
Ik raad Eneco aan.
29 March, 09:56 R Hamming Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima overstap, behalve de betaling die gaat niet automatisch door. daardoor zouden we problemen kunnen krijgen.
Ik raad Eneco aan.
26 March, 13:08 H Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overzicht van Easyswitch, Eneco makkelijk bereikbaar voor vragen, en beiden zeer correcte klantenservice
Ik raad Eneco aan.
19 March, 13:58 H Kiers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
om dat alles zonder problemen is verlopen
Ik raad Eneco aan.
19 March, 10:28 A Alberts Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap via easy switch verliep helaas niet vlekkeloos. Er leek eerst helemaal niets geregeld te zijn. Ook na telefonisch contact met Eneco) omdat ik maar niets hoorde) bleef een en ander op zich wachten. FOut bleek te hebben gelegen in het feit dat bij de aanmelding via easy switch het veld \'toevoeging huisnummer\' niet correct te zijn verwerkt (eigenlijk dus fout easy switch). uiteindelijk is alles toch geregeld, maar wel ruim twee weken later dan de bedoeling was.
Ik raad Eneco aan.
17 March, 08:23 H Hoekstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
*
Ik raad Eneco aan.
16 March, 09:08 J Kevers Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat easy switch dit vroeg
Ik raad Eneco aan.
12 March, 13:41 M Gouma Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer slechte ervaring met eneco zit er nu helaas een jaar aan vast
Ik raad Eneco af.
09 March, 08:31 L Renkema Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerste indruk is goed Verder nog even afwachten
Ik raad Eneco aan.
08 March, 10:21 C Grift van der Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eneco al eerder gehad ook toen tevreden
Ik raad Eneco aan.
07 March, 11:53 A Bosgoed Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed prijs en instapbonus
Ik raad Eneco aan.
07 March, 10:18 L Boom van den Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geweldig
Ik raad Eneco aan.
05 March, 12:26 J Brand Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Verkeerde datum van overstap toegepast.
Ik raad Eneco aan.
05 March, 08:41 A Heidema Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede aanbieding, bekende naam
Ik raad Eneco af.
04 March, 10:41 E Rodenburg Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maandbedrag wijkt af van berekening easyswitch En nog geen afrekening van nle ontvangen.
Ik raad Eneco aan.
04 March, 08:38 J Grijpink Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs/peestatie
Ik raad Eneco aan.
29 February, 18:44 R Brandenburg Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Moet nog overstappen per 1/03
Ik raad Eneco aan.
27 February, 16:03 P Albrecht Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot en met deze maand int vorige energie-leverancier nog steeds geld, ik ben in december al overgestapt, bizar!!!
Ik raad Eneco aan.
26 February, 08:13 J Luijpers Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Eneco aan.
23 February, 10:53 J. van der Schaaf Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Sinds de overstap word ik tot vervelends toe door andere energiemaatschappijen gebeld... Voor de overstap gebeurde dat (vrijwel) niet. Ze moeten toch ergens mijn telefoonnummer toegespeeld hebben gekregen...
Ik raad Eneco aan.
20 February, 05:55 H Berculo Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Je krijgt je contract niet gemaild na eenpaar dagen na afsluuten en ze lieten het bijna op de verkeerde dag ingaan. Daar heb ik achteraan moeten bellen om het aan te passen
Ik raad Eneco af.
14 February, 08:23 W Blaauw Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe prijs.
Ik raad Eneco aan.
12 February, 19:02 A Tanuwidjaya Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon top!
Ik raad Eneco aan.
11 February, 12:07 J Rooij Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verloopt niet zoals het hoort. 9 december een contract aangeboden, zou 31 december ingaan. Mijn vorige leverancier schreef echter nog een termijn voor januari af. Bij navraag bij de service afdeling van Eneco bleek mijn contract nog niet geactiveerd. Toen dit wel werd gedaan kreeg ik van eneco een bericht dat ik was verhuisd (wat niet klopt) met daarbij een contract voor mijn \"nieuwe woning\" met slechtere voorwaarden dan het contract dat op 9-12 was aangeboden (hogere tarieven en geen welkomst bonus). Herhaaldelijk contact met eneco heeft dit tot nu toe niet opgelost, ondanks belofte van de service afdeling ( zie deze mail : Beste heer van Rooij, Naar aanleiding van ons telefoongesprek stuur ik u deze mail. Ik heb 2 interne verzoeken ingediend naar aanleiding van het nieuwe contract. Dit omdat het oude contract nooit actief is gegaan. Ik heb 1 intern verzoek ingediend voor de cashback van 155,- euro. Dat deze gewoon ook geld bij het nieuwe contract. En een ander intern verzoek dat het enkeltarief van het contract van 9-12 gehanteerd wordt bij het nieuwe contract. ) Tot nu toe lijkt het probleem nog niet opgelost. Ondanks dat ik al meterstanden doorgaf blijf ik bij herhaling verzoeken ontvangen dat ik dat nog moet doen . Als ik dit had geweten had ik nooit de overstap naar eneco gemaakt. Met vriendelijke groet, Keone van Bekkum?? Medewerker Klantenservice
Ik raad Eneco af.
31 January, 21:37 K Koeman Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb binnen de opzegtermijn afgezegd. Heb via Vereniging Eigen Huis een contract afgesloten. Was goedkoper.
Ik raad Eneco af.
24 January, 18:10 J Veen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het contract is nog niet ingegaan, maar ik geloof dat dit de derde keer al is dat jullie vragen om deze leverancier te beoordelen
Ik raad Eneco af.
23 January, 08:33 J Schrooten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Oke
Ik raad Eneco aan.
22 January, 11:37 J Berger Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles probleemloos geregeld.
Ik raad Eneco aan.
20 January, 11:33 E Schneider Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is zonder het te merken uitgevoerd.
Ik raad Eneco aan.
19 January, 09:11 A Winter Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wordt om gevraagd, het maandbedrag wat de reden was om over te stappen blijkt uiteindelijk niet te kloppen. Maandbedrag was net zoveel als vorige energieleverancier. Dus klopt niets van, jammer dat men niet berekend wat afgesproken was.
Ik raad Eneco af.
16 January, 14:01 P van Megen Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan alleen iets zeggen over het overstapproces. Dit vond ik slecht. Ik kreeg het contract pas op 23-12-2019 toegezonden. Ik weet nu nog niet of alles met oxio geregeld is. Ik kan nu nog geen redelijke beoordelingen geven. Daarom heb ik ook nee gezegd.
Ik raad Eneco af.
16 January, 09:19 S Jong Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helaas kan ik bij Eneco niet vinden of ze rekening houden met zonnepanelen. Vraag gesteld ,via computer maar krijg stom antwoord.
Ik raad Eneco af.
14 January, 08:24 H Olivier Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaal 30 euro per maand meer en dat is bij het oversluiten niet aangegeven
Ik raad Eneco af.
11 January, 12:25 T Moonen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemakkelijk
Ik raad Eneco aan.
08 January, 08:24 M Langendoen Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn overstap is pas 22januarie , ik heb 20-11 -2019 een e-mail met contract gehad en 7-12-2019 een mail dat ze bezig zijn voor mij. Verder heb ik niets meer gehoord . Dus kan nog niks invullen .
Ik raad Eneco aan.
07 January, 08:03 E Winsen Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap niet geregeld
Ik raad Eneco af.
06 January, 14:09 H Idema Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al jaren voor ons een goede leverancier waar je elk jaar opnieuw de bonus korting kunt krijgen ?
Ik raad Eneco aan.
04 January, 20:02 H Hoogervorst Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slechte service. Ik kan niet mijn enenco activeren vanwege een oud account op mijn emailadres. Na veel mailverkeer zou het geregeld worden maar is nog steeds niet gebeurd.
Ik raad Eneco af.
02 January, 12:59 J Kouwenhoven Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is goed gegaan. klanten service heb ik niet gebeld, duurzaamheid weet ik niet. Wat ik heel erietant vind is dat ik moet antwoorden op alle vragen en die vragen niet altijd de goede vragen zijn.
Ik raad Eneco af.
30 December, 10:45 R BOUAZZA Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ook Enecodoet aan \'groene stroom uit Europa\' volgens WISE en Lubach de basis voor \'certificaten-sjoemelstroom aan dat heb je zelf in de hand met NL-windstroom. Tip: ook WELKOM biedt deze optie. Toegezegde verandering van gewenst emailadres werd ondanks er achteraan zitten door ons door Eneco niet waargemaakt.
Ik raad Eneco aan.
23 December, 09:03 H van Loon Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klanten service duurde minimaal 10 minuten om ze aan de lijn te krijgen. Alleen om te vragen dat ze zij elektra op enkel tarief wilde zetten. Zou goed zijn als dat bij Easyswitch al direct gevraagd wordt.
Ik raad Eneco aan.

Veelgestelde vragen over Eneco

 

Hoe wordt de prijs van stadsverwarming bepaald?

De prijs van stadswarmte staat onder toezicht van de overheid. De volledige prijs zou hetzelfde moeten zijn als verwarming door gas. Het vastrecht is bij stadsverwarming wel hoger dan bij stroom en gas. Dit wordt gecompenseerd door de besparing op de kosten van onderhoud en vervanging van een cv-ketel. Een cv-ketel is namelijk niet nodig.  

Ik heb stadsverwarming van Eneco. Kan ik overstappen?

Met stadsverwarming wordt je huis verwarmd door restwarmte, deze warmte komt meestal van industriële activiteiten. Omdat de aanleg van stadsverwarming een dure investering is voor energieleveranciers, krijgen zij een monopolie op de levering. Heb jij stadsverwarming van Eneco? Dan kun je helaas niet overstappen van warmteleverancier. Je kunt natuurlijk wel overstappen van energieleverancier voor stroom. Vergelijken blijft dus zin hebben, alleen vul je geen gasverbruik in.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. 

Kan ik het termijn aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar. 

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Eneco?

Energieleverancier Eneco baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft. 
6,8

Contactgegevens

Adres
Marten Meesweg 5
3068AV, ROTTERDAM
Telefoonnummer
0900-0201
Website
Ben je op zoek naar informatie over Eneco? Alle informatie die je nodig hebt vind je hier: tarieven, klantbeoordelingen, contactgegevens, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past. 

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt