Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl vergelijk je binnen één minuut of Energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden. Vul je gegevens in en bekijk wat jij kunt besparen op je vaste lasten.

Tarieven Energiedirect.nl

Je vindt de meest actuele energietarieven van Energiedirect.nl in onze vergelijker. Deze veranderen namelijk twee keer per jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Alleen met een energiecontract met variabele tarieven merk je iets van de halfjaarlijkse prijsverandering. Kies jij, of heb jij gekozen voor een energiecontract met vaste tarieven, dan merk je niets van tariefwijzigingen.

Welkomstkortingen en actietarieven

Maar wat is nou het slimste om te doen? Wij raden mensen aan om ieder jaar opnieuw een energiecontract af te sluiten met een looptijd van één jaar. Het verstandigste is om te kijken naar een contract met vaste actietarieven en eventueel een welkomstkorting. Zo loopt het voordeel dat je jaarlijks hebt goed op. Is jouw éénjarige contract afgelopen maar stap je niet over? Dan val je terug in de normale tarieven, die meestal een stuk hoger liggen. Belangrijk is dus om een reminder in je agenda te zetten om ieder jaar opnieuw een overstap te maken. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Ben jij benieuwd welk actietarief Energiedirect.nl je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Over Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken online, waardoor Energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en jij profiteert van scherpe energietarieven. Bij Energiedirect.nl kun je altijd de stroomsamenstelling veranderen: van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

Hoe duurzaam is Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene- als grijze stroomcontracten. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, wordt de energieleverancier niet als een van de meest duurzame energieleveranciers gezien.

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kun je kiezen of je groene of grijze stroom wilt. Je betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. Je kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als je een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer je dit niet hebt maar wel wilt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

Slimme thermostaat van Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kun je gemakkelijk online je gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

De slimme meter bij Energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal je meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat je op afstand de meterstanden kunt bijhouden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter. Je kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier worden dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neem je niet af van Energiedirect.nl waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval betaalt Energiedirect.nl een terugleververgoeding. Je krijgt geld voor de energie die je hebt teruggeleverd aan het energienetwerk.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer energie opgewekt dan je zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft je een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die je afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

Contactgegevens Energiedirect.nl

Als klant van Energiedirect.nl kun je voor je vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

Contactgegevens Energiedirect.nl
Telefoon: 0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website: www.energiedirect.nl

Gas- en stroomstoringen bij Energiedirect.nl energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als je hier geen toegang toe hebt of je wilt je netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kun je naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

Betalingen aan Energiedirect.nl

Je betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als je ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit je per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt je € 24,- op jaarbasis.

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van Energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van je huishouden gekeken en naar de kenmerken van je huis. Op basis van deze gegevens wordt  je energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaal je iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kun je controleren of het ingeschatte verbruik overeenkomt met je daadwerkelijke verbruik door je huidige meterstanden in te voeren. Je kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkom je een verrassing op de jaarafrekening.

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je het contract van Energiedirect.nl meenemen naar je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat je minimaal 14 dagen voordat je gaat verhuizen aan Energiedirect.nl hebt doorgegeven dat je gaat verhuizen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je de laatste meterstanden van je oude woning en de eerste meterstanden van je nieuwe woning opschrijven. Je zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kun je online doorgeven aan Energiedirect.nl onder het tabblad ‘verhuizen’.

Opzeggen contract bij Energiedirect.nl

Als je jouw contract bij Energiedirect.nl wilt opzeggen kun je bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kies je eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, je wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die je hierbij van dienst kan zijn. Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je ook een nieuw contract afsluiten, je nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met Energiedirect.nl om je oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet je rekening houden met een opzegtermijn. Als je het contract vroegtijdig beëindigd, kan Energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

Neemt Energiedirect.nl je opzegboete over?

Nee, Energiedirect.nl neemt je opzegboete niet over. Als je oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zal je zelf de opzegboete moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kun je in de  je gegevens invullen, je krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij jouw huishouden. Sluit het energiecontract af en je nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

Vergelijk Energie

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat je de voordeligste tarieven voor jouw energie betaalt, kun je van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op jouw voorkeuren. Als Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden blijkt te zijn, sluit je dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Je hebt hier geen omkijken naar.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

23 October, 15:45 E. José Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben uitstekend geholpen, vragen werden snel en inhoudelijk goed verstuurd. En het voorstel mbt de energie rekening scheel 90 euro per maand t.o v. Greenchoice.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 October, 08:47 Ko van Tol Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan er nog niet veel over zeggen want ik ben pas overgestapt naar EnergieDirect. Zij leveren mij vanaf 10 oktober. De eerste contacten zien er prima uit.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 17:23 W. huisman Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
dat is mijn mening
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 08:40 Mulder Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De Regelneefapp geeft inzicht in je dagverbruik en de mogelijkheid om dingen zelf makkelijk te regelen, zoals wijziging incassodatum. Een app met toegevoegde waarde.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 September, 07:32 H.Vd kolk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepel gegaan weinig werk aan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 August, 13:21 J. Beek Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben positief over het gemak waarmee de overstap is gerealiseerd. Over de overige zaken kan ik nog niet oordelen.
Ik raad Energiedirect.nl af.
24 August, 18:36 G. Bospoort Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzichtelijk en rendabel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 August, 08:00 Marvin Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de overstap bleef onze aanmelding hangen in het systeem van Energiedirect. Hierdoor ging het contract niet in en bleef de aanmelding bij de netbeheerders uit. Uiteindelijk goed geholpen door de klantenservice en alles werd in orde gemaakt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 21:07 R.A.P. Pentland Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ENERGIE DIRECT KLANTENSERVICE HEEFT BELOOFD DE OVEREENKOMST EN CONTRACT MET AANVULLENDE VOORWAARDEN PER POST OP TE STUREN NAAR ONS HUISADRES, NIMMER IETS ONTVANGEN, DAN ALLEEN MAAR RECLAME PER MAIL. DIT WAS NIET DE AFSPRAAK EN BEN NIET CONTENT HIEROVER. MEN BELOOFD VAN ALLES, MAAR DOET GEEN REET.
Ik raad Energiedirect.nl af.
17 August, 11:39 P. Breejen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is in dit achterliggende jaar geruisloos verlopen. Gewoon prima dus!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 08:42 W. Groenen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is probleemloos verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 17:56 P. Korving Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep soepel, alleen de oude leverancier was wat traag met afhandelen, waardoor het even afwachten was of deze wel op de hoogte gesteld was (OXXIO), dat waren ze dus alleen leek het even van niet omdat het erg lang duurde met de terugbetaling van het openstaande bedrag. Misschien omdat ik van andere leveranciers anders gewend was de afgelopen jaren....
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 August, 09:26 P. Bosboom Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
x
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 August, 10:07 C.A. Jonker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede servies in verband met overstapen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 21:05 J. Jonker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen idee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 08:10 R. Driessen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles online geregeld en de overstap is tot dusver vlekkeloos verlopen. ( net als de vorige keer dat we klant zijn geweest bij EnergieDirect)
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 August, 09:37 D. Steeneveld Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klopt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 July, 09:49 D. Stroo Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
allemaal goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 July, 17:49 M. Fest Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging soepel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 July, 07:29 H. Ozcan Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles uitstekend verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 July, 07:38 R. Veen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betere prijs geboden, soepele overgang. Leuke App
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 July, 08:28 FM69 Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben pas aantal dagen nu echt overgestapt. Het voortraject is soepel verlopen. Er is duidelijk en helder gecommuniceerd. Tot heden verloopt alles soepel.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 July, 08:33 S. Koorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoop
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 July, 18:44 J. Es Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Had alleen voor 3 jaar moeten kiezen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 June, 07:56 R. Amersfoort Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ok
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 June, 09:07 A. Hove Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik krijg van mijn oude leverancier mails waaruit ligt of mijn contract bij hun ook nog doorloopt, dat vind ik wel vervelend
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 May, 08:03 P. Fredrix Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Super tevreden. Top.?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 April, 09:54 A. Scheilen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De startdatum van het contract was niet correct deze aan te passen heeft me 3 telefoontjes gekost en enkele mails met andere woorden een ramp.
Ik raad Energiedirect.nl af.
15 March, 14:20 A. Lieshout Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zelf achteraan moeten bellen voor meterstanden doorgeven. Wel aardige dame aan de lijn. Inloggen lukt helaas niet.
Ik raad Energiedirect.nl af.
24 February, 12:30 A. Aerts Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat we tevreden zijn met de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 February, 09:08 A. Wesseling Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat jullie daarom vragen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 February, 17:42 E. Megens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed aanbod. En overstappen gaat makkelijk. De app van energie direct is fijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 February, 12:59 J. Jong Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Netjes geregelde overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 11:03 G. Haer Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alleen offerte ontvangen. Niets over de voortgang
Ik raad Energiedirect.nl af.
07 February, 08:49 H. Koop Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 January, 11:51 D. Eussen-Beukers Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle goede telefonische hulp om overstap te vervroegen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 January, 09:20 T. Tosserams Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen overstap, nog moeilijk te zeggen over de service ed van energiedirect.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 January, 08:37 J. Berkers Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vindt het echt nog te vroeg om een juiste beoordeling te kunnen geven!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 January, 10:03 A. Damen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen commentaar
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 January, 09:11 M. Roozendaal Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goedkoopste
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 January, 08:17 M. Boogaert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
1/5 staatslot ondanks een winnend eindnummer ( 7 ) niets meer van gezien of gehoord ???
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 December, 13:00 Ben Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima, klantenservice en duurzaamheid weet ik niet.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 December, 09:33 A. Treep Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is prima verlopen. Alles naar wens.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 December, 08:27 J. Endhoven Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 09:51 J. D. van Tol Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog te weinig ervaring met energie direct
Ik raad Energiedirect.nl af.
08 December, 08:21 C. Wijnands Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 December, 18:39 M. Coulen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zijn tevreden over de service
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 November, 19:33 A.M.M. MANDERS Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 November, 08:22 F. van Oorschot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden over afwikkeling van de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 November, 16:48 K. Jansen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Energiedirect voldoet aan mijn verwachtingen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 November, 10:54 A. Rombouts Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijke overstap zonder problemen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 November, 08:10 R. put Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen
Ik raad Energiedirect.nl af.
19 November, 11:31 N. Werkhoven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vooralsnog geen moeite hoeven doen omtrent de overstap,prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 08:29 G. Timmer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen omkijken na, prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 07:10 M. Gorter Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat laat met aangeven dat het overstappen begint, dit terwijl de vorige leverancier gaat aangeven dat er een nieuwe termijn gaat komen veroorzaakt erven paniek
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 November, 07:25 P. Dam Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer professionele en snelle service; Easyswitch met recht easy te noemen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 17:22 F. Boonen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het hele proces is ,in al zijn facetten, goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 10:43 H. Nijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 09:28 M. Vlasveld Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de tarieven scherp zijn en de overstap snel en goed geregeld is.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 08:58 J. Wind Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is allemaal soepel verlopen, app erop maandbedrag veranderd. Prima zover
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 November, 18:52 DM Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik denk het niet. Energiedirect heeft mij te vroeg overgezet, waardoor ik 5 dagen eerder ben opgestapt bij mijn toenmalige energieleverancier Vattenfall. Gelukkig heeft Vattenfall wel onze welkomstpremie uitbetaald bij de afrekening. Er zijn helaas fouten gemaakt bij Energiedirect. Ik moet wel zeggen dat de klantenservice mij steeds heel netjes te woord heeft gestaan. De reden van de fouten zijn denk ik te wijten aan het lang elkaar heen werken door het thuiswerken, waar we met elkaar ook weer niets aan kunnen doen. Maar het was wel even spannend. Ik ga afwachten hoe Energiedirect het verder gaat doen komend jaar.
Ik raad Energiedirect.nl af.
05 November, 09:37 C. Lem Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima bedrijf hebben jullie. Ga door zo.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 16:30 P. Heijden Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gemakkelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 12:06 J. Minkenberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij dit gevraagd wordt. Overigens ben ik zeer tevreden over jullie dienstverlening en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik met de betrokken energieleveranciers zelden of nooit contact heb. De energie wordt uiteraard geleverd en prijsafspraken zijn vooraf gemaakt. Dus weinig stof voor discussie!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 November, 09:53 B. Noz Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en voordelig
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 October, 07:48 H. Versleeuwen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap probleemloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 October, 07:07 J. Valentijn Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden maar bij sommige energieleveranciers mag er wel duidelijker bij staan dat het pas 2 maanden van tevoren kan. Bij sommige kan het al 3 maanden van te voren en bij anderen weer 2 maanden.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 October, 08:03 M. De Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geweldig goede snelle en deskundige hulp.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 October, 14:51 J. Houterman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben over Easy Switch !!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 21:53 F. Stiphout Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden (is nog maar kort) zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 14:57 B. Westmaas Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In een paar minuten de goedkoopste energie tarieven en direct geregeld..
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 October, 15:02 F. Wentink Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik als klant bij energie direct een aanbreng premie kreeg heb ik jullie geannuleerd!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 09:05 D. Duit Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al een keer eerder naar ze overgestapt. De App. lijkt nu beter dan een jaar terug. Dagverbruik wordt hopelijk zichtbaar.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 07:01 C. Haan Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 October, 14:55 A. Meindertsma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met de app kan je alles overzichtelijk inzien, met het overstappen werd de vorige leverancier 1 dag voor de einddatum op de hoogte gebracht, hier werd ik wel een beetje zenuwachtig van, maar verder is alles goed geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 October, 07:50 J. Dekker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betalingen kan ik nog niet beoordelen moet nog gebeuren
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 October, 07:16 K. Gussenhoven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had zelf een foutje gemaakt en deze is mbv de klantenservice van EnergieDirect simpel rechtgetrokken, en de overstap ging geruisloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 October, 16:04 A. Zelm Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 10:44 H.J. de Wit Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
N.V.T
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 08:37 R. Schellekens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dik tevreden tot nu toe; en duurzaamheid niet mijn cup of thea
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 07:45 D. Staal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 October, 07:18 P. Galiën Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hul ed nog geen ervaring mee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 October, 10:24 W. Dekker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen. Oude leverancier netjes opgezegd.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 September, 07:06 H. Veldman Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan meerdere items nu nog niet beantwoorden. Wel bevreemdt het mij dat ik nog steeds verlengings herinneringen ontvang van Greenchoice. Is de overstap goed afgehandeld?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 September, 11:23 J. Bloemendal Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 September, 09:05 M. Blok Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik vind communicatie met Energiedirect wat ingewikkeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 September, 07:04 C. Rothman Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat prijs betreft prima. Doorgeven van de meterstanden kon alleen maar telefonisch en moest 3x worden herhaald.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 18:43 J. de Laat-Bierkens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik erg tevreden ben
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 07:18 Joost Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerlijk doen wat ze beloven
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 September, 07:45 A. Niemeijer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk en snel geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 September, 09:56 W. Baaij Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moet bekijken of het in de toekomst ook werkt ik ben net klant bij jullie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:16 R. Schmitz Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap.. super aanbieding en fijne app
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:09 M. Willems Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 September, 08:14 J Boekel Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
U vraagt drie dingen die niet van toepassing zijn, de drie laatste
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 23:31 N. Jonker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden over de vlotte afhandeling van mijn overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 17:23 H Hofman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mooie dienstverlening
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 August, 10:03 J. Goedhart Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe groene prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 09:41 Henk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte overstap, geen problemen ondervonden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 06:21 J. de Ruijter Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 16:42 J. Daanen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling en klantenservice heb ik nog geen ervaring mee.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 14:58 H. Sieben Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is na recente overstap tot nu toe goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:19 J. Snaak Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles vlekkeloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:16 F. Dohmen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte no nonsens overstap.Klantenservice niet nodig gehad, alles online geregeld, daarom voorlopig 3*
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 07:44 R. Steinbuch Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is gevraagd door easyswitch. ben net overgestapt. ze zijn heel vriendelijk en het lijkt vooralsnog allemaal heel goed te gaan.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 August, 07:29 L. Erwich Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De onderwerpen prijsinzichten, betaling en overstapproces zijn perfect verlopen. Online hulp, klantenservice en duurzaamheid heb ik tot nu toe nog geen ervaring mee, maar ik ga er van uit dat deze goed zijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 August, 07:39 C. Oosterlee Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel goed gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 July, 07:35 W. Raven Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Spijt van overstap. Alhoewel Energiedirect voordat ik overstapte mij vertelde dat teruglevering van zonnepanelen dagelijks inzichtelijk was blijkt dat nu niet zo te zijn. Fan maar €100 boete betalen en terug naar Greenchoice. Hebben ook een veel betere klantenservice afdeling.
Ik raad Energiedirect.nl af.
27 July, 12:11 J. Groot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met klantenservice en online hulp nog geen kennis gemaakt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 July, 12:23 G. Haselhoff Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt om betere prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 10:12 S Speksnijder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geholpen en de overgang is soepel verlopen. Duidelijke communicatie in de overgangsfase.
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in je woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.    

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.    

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat jij zelf invult in onze vergelijker. Ga je aan de slag met de vergelijker, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je aangeeft, in het type huis dat je aangeeft.    

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer je energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zul je aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer je dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kun je online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat je de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. Je kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijg je een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van je daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld je nog terugkrijgt van Energiedirect.nl of hoeveel je nog moet bijbetalen. De eindnota ontvang je wanneer je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900-3347328
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt