Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl vergelijk je binnen één minuut of Energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden. Vul je gegevens in en bekijk wat jij kunt besparen op je vaste lasten.

Tarieven Energiedirect.nl

Je vindt de meest actuele energietarieven van Energiedirect.nl in onze vergelijker. Deze veranderen namelijk twee keer per jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Alleen met een energiecontract met variabele tarieven merk je iets van de halfjaarlijkse prijsverandering. Kies jij, of heb jij gekozen voor een energiecontract met vaste tarieven, dan merk je niets van tariefwijzigingen.

Welkomstkortingen en actietarieven

Maar wat is nou het slimste om te doen? Wij raden mensen aan om ieder jaar opnieuw een energiecontract af te sluiten met een looptijd van één jaar. Het verstandigste is om te kijken naar een contract met vaste actietarieven en eventueel een welkomstkorting. Zo loopt het voordeel dat je jaarlijks hebt goed op. Is jouw éénjarige contract afgelopen maar stap je niet over? Dan val je terug in de normale tarieven, die meestal een stuk hoger liggen. Belangrijk is dus om een reminder in je agenda te zetten om ieder jaar opnieuw een overstap te maken. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Ben jij benieuwd welk actietarief Energiedirect.nl je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Over Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken online, waardoor Energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en jij profiteert van scherpe energietarieven. Bij Energiedirect.nl kun je altijd de stroomsamenstelling veranderen: van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

Hoe duurzaam is Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene- als grijze stroomcontracten. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, wordt de energieleverancier niet als een van de meest duurzame energieleveranciers gezien.

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kun je kiezen of je groene of grijze stroom wilt. Je betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. Je kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als je een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer je dit niet hebt maar wel wilt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

Slimme thermostaat van Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kun je gemakkelijk online je gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

De slimme meter bij Energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal je meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat je op afstand de meterstanden kunt bijhouden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter. Je kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier worden dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neem je niet af van Energiedirect.nl waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval betaalt Energiedirect.nl een terugleververgoeding. Je krijgt geld voor de energie die je hebt teruggeleverd aan het energienetwerk.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer energie opgewekt dan je zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft je een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die je afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

Contactgegevens Energiedirect.nl

Als klant van Energiedirect.nl kun je voor je vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

ContactgegevensEnergiedirect.nl
Telefoon:0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid:Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website:www.energiedirect.nl

Gas- en stroomstoringen bij Energiedirect.nl energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als je hier geen toegang toe hebt of je wilt je netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kun je naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

Betalingen aan Energiedirect.nl

Je betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als je ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit je per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt je € 24,- op jaarbasis.

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van Energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van je huishouden gekeken en naar de kenmerken van je huis. Op basis van deze gegevens wordt  je energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaal je iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kun je controleren of het ingeschatte verbruik overeenkomt met je daadwerkelijke verbruik door je huidige meterstanden in te voeren. Je kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkom je een verrassing op de jaarafrekening.

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je het contract van Energiedirect.nl meenemen naar je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat je minimaal 14 dagen voordat je gaat verhuizen aan Energiedirect.nl hebt doorgegeven dat je gaat verhuizen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je de laatste meterstanden van je oude woning en de eerste meterstanden van je nieuwe woning opschrijven. Je zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kun je online doorgeven aan Energiedirect.nl onder het tabblad ‘verhuizen’.

Opzeggen contract bij Energiedirect.nl

Als je jouw contract bij Energiedirect.nl wilt opzeggen kun je bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kies je eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, je wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die je hierbij van dienst kan zijn. Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je ook een nieuw contract afsluiten, je nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met Energiedirect.nl om je oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet je rekening houden met een opzegtermijn. Als je het contract vroegtijdig beëindigd, kan Energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

Neemt Energiedirect.nl je opzegboete over?

Nee, Energiedirect.nl neemt je opzegboete niet over. Als je oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zal je zelf de opzegboete moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kun je in de  je gegevens invullen, je krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij jouw huishouden. Sluit het energiecontract af en je nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

Vergelijk Energie

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat je de voordeligste tarieven voor jouw energie betaalt, kun je van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op jouw voorkeuren. Als Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden blijkt te zijn, sluit je dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Je hebt hier geen omkijken naar.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

01 April, 08:15 G Hermus Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima doen wat ze zeggen en snelle overstap geregeld. Ze laten je geen spook bedragen betalen zoals budget energie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 March, 08:39 R Hoogendoorn Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon de goedkoopste; overstap speelt op de achtergrond, heb je geen erg in. Zo hoort het!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 March, 17:24 L Santen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het altijd goed geregeld is
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 March, 08:16 T Smink Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs gas is lager
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 March, 14:19 R Kuipers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig contact gehad met leverancier
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 March, 12:04 J Yapru Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Laatste drie zaken lastiger te beoordelen want niet aan de orde gehad.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 March, 08:11 M Groot Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ging gemakkelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 March, 08:03 M Hulst - van Dijk Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het switchen gebeurd per 1 april. Kan dus nog niet veel zeggen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 March, 10:52 H Sevarts Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heb vertrouwen in E.S
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 March, 10:38 H Wevers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed geregeld. We graag inzicht van verbruik in de app.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 March, 09:58 H Geerlings Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op meerdere vragen : geen idee. Online goed geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 March, 08:07 S Rijn Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niet veel contact gehad met Energiedirect.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 March, 11:04 P Moesman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen inzicht. Contract gaat 1-4-20 in
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 March, 09:29 W Bruist Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle correcte overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 March, 08:54 W Knol Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 March, 14:56 W Bovendeur Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat het goed is !
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 March, 08:18 W Weerdt Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 March, 08:49 C van der Ree Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zijn wel van particulier naar zakelijk terug gegaan. Is allemaal goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 March, 08:09 H Voorbij Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Correct afgehandeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 March, 19:57 T Rutgers Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben nog maar net overgestapt. De informatie en aanbieding(en) waren duidelijk en volledig. Veel maatschappijen laten nl. onvoldoende de maximale totaal prijs van elektra en gas zien.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 March, 18:24 R Smit Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is helemaal niet tot stand gekomen. Erg slecht. Heb net weer een aanvraag ingediend. Nu kan het pas vanaf 14-4-2020
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 March, 15:49 H Willigendael Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Schandalige overstap kost ons 275 euro, waarvan 100 euro boete.
Ik raad Energiedirect.nl af.
11 March, 13:03 D Verseput Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
erg goede indicatie van wat ik ongeveer ga gebruiken komend jaar.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 March, 10:17 H Boer Rookhuizen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op grond van verzoek
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 March, 10:15 H Boer Rookhuizen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op verzoek
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 March, 08:44 P Griffioen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon toppie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 March, 10:36 J Mentink Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 March, 08:31 F Van\\\'t Hof Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is vlekkeloos verlopen. Onlinehulp, klantenservice en duurzaamheid kan ik nog niet waarderen omdat er geen contact geweest is. Tot nu toe is alles probleemloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 March, 16:21 I Wessels Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vanwege het goede resultaat
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 March, 08:04 A Haag Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan alleen nog niet mijn verbruik per dag bekijken
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 March, 19:24 T Brom Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte chat berichten niet klant gericht
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 March, 08:02 L Serné Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede partij!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 February, 10:15 B van der Drift Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Samen met de overstap van leverancier voor mijn huis naar EnergieDirect, heb ik ook voor mijn schoonmoeder de overstap gemaakt naar EnergieDirect. Het was echter onmogelijk een account te maken. Meerdere keren gebruikersnaam en wachtwoord gerest, maar waarschijnlijk kon EnergieDirect het niet aan dat op dezelfde dag twee contracten worden aangevraagd vanaf hetzelfde email adres. Ik ben toen een daag later overgestapt (via EasySwitch) naar United Consumers. EnergieDirect is echter toch gaan leveren en rekent nu een boete voor de overstap binnen korte tijd.
Ik raad Energiedirect.nl af.
28 February, 14:20 J Meijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zoals vaker goed overgestapt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 February, 11:07 J Stammen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is allemaal prettig en snel en goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 February, 09:22 Anonieme klant Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
OK
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 February, 12:30 J Groenewegen Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jullie hebben de overstap 2 maanden tevroeg gedaan. Daardoor kreeg ik 100 euro boete. Daar ben ik zeer slecht te spreken over.
Ik raad Energiedirect.nl af.
27 February, 12:10 B Leunissen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om dat ik tot nu toe tevreden ben.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 February, 11:30 T Beijnen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap tot zover zonder problemen verlopen
Ik raad Energiedirect.nl af.
26 February, 09:24 H Weijers Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 February, 08:26 S Hoekstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima. Geen hulp hoeven hebben bij overstappen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 February, 09:48 R Veen-van der Genugten Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 February, 10:39 S Gorter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer tevreden over deze deal.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 February, 09:46 S Kilsdonk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
blijk van waardering
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 February, 09:53 H Broers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben te vreden.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 February, 10:27 R Boertien Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat daar via mail om gevraagd is.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 February, 17:41 H Daems Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe heb ik geen klagen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 09:10 H Oostdijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles was prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 February, 19:51 H Steeghs Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
positieve ervaring
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 February, 08:07 J Bongaardt Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe alles goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 February, 10:20 T Ebbing Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moet nog een boete betalen aan Budget energie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 February, 13:16 P Wolf Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 20:16 R Dijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
top
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 February, 08:48 V Beemster Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 February, 08:36 J Spil Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doe dit al jaren bij easy-switch en altijd oke
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 February, 16:56 H Egmond Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ernaar gevraagd is
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 February, 08:44 A Hoogveld Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
werkt gewoon
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 February, 13:30 P Kessels Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 February, 10:17 C Bajema-Draisma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tot op heden tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 February, 05:43 W Gobbels Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben heel tevreden over de prijzen. En de klantenservice.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 February, 08:24 H Peeters Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 January, 14:10 K Poppelier Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en eenvoudig.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 January, 16:21 G Baartman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsinzicht redelijk, Betaling prima , Overstap prima online niet nodig, Klantenservice geengebruik,Duurzaam niet belangrijk.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 January, 08:18 R Ven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon super tevreden over dit goedkope product!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 January, 14:10 H Schippers Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De vraagstelling omtrent het aflopen vorige contract ontbreekt!
Ik raad Energiedirect.nl af.
22 January, 18:55 J Groot Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de aanbieding stond dat ze ook de overstap boete voor ons zoude betalen maar tot onze verbazing trekken ze zich nu terug een beetje jammer ??
Ik raad Energiedirect.nl af.
22 January, 13:29 J Broens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan eigenlijk nog niet zo heel veel zeggen , ben pas vanaf 1 januari geswitcht , maar zover loopt alles goed . Met de klantenservice heb ik nog niet te maken gehad
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 January, 18:53 H Fokker Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
,!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 January, 08:51 R Vroomen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 December, 11:35 S Verbogt Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vriendelijke benadering afhandeling en berichten zijn correct.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 December, 14:46 R Bosscher Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen idee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 December, 18:34 C Thiel Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
wij zijn dik tevrede
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 December, 15:33 R Tuinhof Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is nog niet geregeld Leveren op mijn oude adres
Ik raad Energiedirect.nl af.
13 December, 15:09 M Brand Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 December, 08:28 W Rooijen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Door de handelswijze van Energiedirect lage beoordeling
Ik raad Energiedirect.nl af.
12 December, 17:35 W Katuin Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen enkel probleem gehad en ben overal van op de hoogte gesteld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 December, 15:47 H Meijer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Super goede services
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 December, 07:07 J Verboven Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap is goed, snel en accuraat verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 December, 12:23 D Glas Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 December, 08:57 K Peperkamp Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik net per 1 december klant ben, over een jaar kan ik misschien een andere beoordeling geven
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 10:45 B Bruls Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede energie leverancier
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 08:34 T van den Hurk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap wordt erg duidelijk en overzichtelijk \"begeleid\" en door de aanwezigheid van \'n slimme meter héél eenvoudig!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 08:05 J Fokkinga Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs prima, en vlekkeloos overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 07:56 A Jong Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niets negatiefs te melden over energie direct als supplier!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 07:07 J Hogendoorn Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk aanbieding En duidelijk verbruik overzicht
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 December, 08:35 J Dreesen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima verlopen en handige app
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 December, 14:17 P Reinold Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De site met verbruiksgegevens is na een maand nog niet actueel (gegevens staan er nog van de laatste maand van een eerder jaar dat ik ook bij energiedirect was), wel wordt aangegeven dat het maandelijkse tarief omhoog moet met dit verbruik (dat weet je niet op basis van 1 maand).
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 December, 13:46 M Zeeuw Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 December, 22:48 D Wetzelaer Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er werd me een vast termijnbedrag berekend op € 87,00 per maand aangeboden. Deze afspraken worden niet nagekomen nu ik kijk naar het Verbruiksoverzicht van november dat ik van ze heb gekregen.
Ik raad Energiedirect.nl af.
06 December, 11:11 A Kuiper Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Deze aardige meneer wist me te vertellen dat wanneer ik 1 dag langer bij Vander Bron was gebleven ik mijn welkomstkorting had ontvangen. Energiedirect zou me hebben gewaarschuwd maar VanderBron is monddood, reageert niet meer op mails. Een jaar lang kon ik niet inloggen waardeloos bedrijf die me 320 euro door de neus heeft geboord. Energiedirect was ik toen mijn bij jullie gebleven en blij terug te zijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 November, 07:17 A Kooy Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Net over gestapt. Alles wordt correct verwerkt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 November, 14:59 H Roolvink Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tevreden hoe de overstap gelopen is
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 November, 07:45 H Hoek Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed verlopen, maar reactie via mail, duurt wel lang voordat je antwoord krijgt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 November, 09:28 T Spanbroek Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
makelijk overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 November, 16:39 J Bakker Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hulp via app bij mij niet mogelijk omdat ik een oud mobieltje heb. Graag via PC regelen. Nog geen klantenservice nodig gehad.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 November, 07:39 F Nuttall Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
So far so good, it has all be easy and efficient. Thank you for the good service.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 08:30 C Kobylko Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles gaat soepel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 November, 07:58 J Franken Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe erg te vreden , de eerste betaling moet nog volgen. Het over sluiten verliep duidelijk en soepel , we werden steeds op de hoogte gehouden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 November, 03:53 P vd Einden Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben vaker overgestapt naar Energiedirect.nl en het verloopt tot nu toe altijd prima. Eigenlijk is het altijd (een van) de voordeligste, maar ja, door de welkomstkorting die je als nieuwe klant krijgt en/of de cashback is een ander na een jaar toch voordeliger bij een ander en stap ik over, maar na dat jaar kom ik vrijwel altijd weer terug bij Energiedirect.nl omdat ik dan weer nieuwe klant ben en dan is Energiedirect.nl meestal toch weer de voordeligste.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 November, 13:29 E Berentschot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heb niks hoeven doen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 November, 14:23 F Dahlberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb nog nooit gebeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 November, 10:38 D Straalen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen is probleemloos verlopen mede door toedoen van EasySwitch
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 15:21 E Friederichs Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tevreden ben
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 09:39 P Ahlers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is vlot en goed geregeld geen probleem ondervonden bij de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 09:03 K Leers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
100% groen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 08:18 W Poelstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima allemaal
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 November, 20:37 N Janson - van Asch Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb nog te weinig ervaring mee per 23 november
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 November, 08:22 M Kuijpers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is makkelijk dat alles voor je geregeld wordt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 November, 08:07 R Bruining Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er is altijd ruimte voor verbetering. Wat ik nu niet weet is of ik per 4 weken of per maand betaal, bij mijn vorige energieleverancier was dit ook niet duidelijk en daar bleek dat ik op het einde meer moest betalen dan ik verwacht had. Het inzicht in het verbruik is goed, maar kan beter. Ik zou het prettig vinden om ook te kunnen zien op welke dag ik hoeveel heb verbruikt. Jullie lezen toch alles automatisch af, waarom kunnen jullie het niet per dag laten zien. Dan kan ik zien op welke dagen ik meer heb verbruikt en of ik daar meer kan besparen of niet.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 November, 07:50 G Graaf Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb wat gegeven, heb nl totaal geen contact gehah met Energie Direct. Prijs is door EasySwitch aan mij doorgegeven. Contract is door Energie Direct naar mij gemaild en dat is het.
Ik raad Energiedirect.nl af.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in je woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.   

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.   

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat jij zelf invult in onze vergelijker. Ga je aan de slag met de vergelijker, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je aangeeft, in het type huis dat je aangeeft.   

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer je energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zul je aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer je dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kun je online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat je de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. Je kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijg je een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van je daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld je nog terugkrijgt van Energiedirect.nl of hoeveel je nog moet bijbetalen. De eindnota ontvang je wanneer je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900-3347328
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt