Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl vergelijk je binnen één minuut of Energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden. Vul je gegevens in en bekijk wat jij kunt besparen op je vaste lasten.

Tarieven Energiedirect.nl

Je vindt de meest actuele energietarieven van Energiedirect.nl in onze vergelijker. Deze veranderen namelijk twee keer per jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Alleen met een energiecontract met variabele tarieven merk je iets van de halfjaarlijkse prijsverandering. Kies jij, of heb jij gekozen voor een energiecontract met vaste tarieven, dan merk je niets van tariefwijzigingen.

Welkomstkortingen en actietarieven

Maar wat is nou het slimste om te doen? Wij raden mensen aan om ieder jaar opnieuw een energiecontract af te sluiten met een looptijd van één jaar. Het verstandigste is om te kijken naar een contract met vaste actietarieven en eventueel een welkomstkorting. Zo loopt het voordeel dat je jaarlijks hebt goed op. Is jouw éénjarige contract afgelopen maar stap je niet over? Dan val je terug in de normale tarieven, die meestal een stuk hoger liggen. Belangrijk is dus om een reminder in je agenda te zetten om ieder jaar opnieuw een overstap te maken. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Ben jij benieuwd welk actietarief Energiedirect.nl je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Over Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken online, waardoor Energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en jij profiteert van scherpe energietarieven. Bij Energiedirect.nl kun je altijd de stroomsamenstelling veranderen: van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

Hoe duurzaam is Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene- als grijze stroomcontracten. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, wordt de energieleverancier niet als een van de meest duurzame energieleveranciers gezien.

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kun je kiezen of je groene of grijze stroom wilt. Je betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. Je kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als je een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer je dit niet hebt maar wel wilt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

Slimme thermostaat van Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kun je gemakkelijk online je gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

De slimme meter bij Energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal je meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat je op afstand de meterstanden kunt bijhouden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter. Je kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier worden dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neem je niet af van Energiedirect.nl waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval betaalt Energiedirect.nl een terugleververgoeding. Je krijgt geld voor de energie die je hebt teruggeleverd aan het energienetwerk.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer energie opgewekt dan je zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft je een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die je afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

Contactgegevens Energiedirect.nl

Als klant van Energiedirect.nl kun je voor je vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

ContactgegevensEnergiedirect.nl
Telefoon:0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid:Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website:www.energiedirect.nl

Gas- en stroomstoringen bij Energiedirect.nl energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als je hier geen toegang toe hebt of je wilt je netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kun je naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

Betalingen aan Energiedirect.nl

Je betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als je ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit je per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt je € 24,- op jaarbasis.

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van Energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van je huishouden gekeken en naar de kenmerken van je huis. Op basis van deze gegevens wordt  je energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaal je iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kun je controleren of het ingeschatte verbruik overeenkomt met je daadwerkelijke verbruik door je huidige meterstanden in te voeren. Je kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkom je een verrassing op de jaarafrekening.

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je het contract van Energiedirect.nl meenemen naar je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat je minimaal 14 dagen voordat je gaat verhuizen aan Energiedirect.nl hebt doorgegeven dat je gaat verhuizen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je de laatste meterstanden van je oude woning en de eerste meterstanden van je nieuwe woning opschrijven. Je zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kun je online doorgeven aan Energiedirect.nl onder het tabblad ‘verhuizen’.

Opzeggen contract bij Energiedirect.nl

Als je jouw contract bij Energiedirect.nl wilt opzeggen kun je bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kies je eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, je wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die je hierbij van dienst kan zijn. Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je ook een nieuw contract afsluiten, je nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met Energiedirect.nl om je oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet je rekening houden met een opzegtermijn. Als je het contract vroegtijdig beëindigd, kan Energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

Neemt Energiedirect.nl je opzegboete over?

Nee, Energiedirect.nl neemt je opzegboete niet over. Als je oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zal je zelf de opzegboete moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kun je in de  je gegevens invullen, je krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij jouw huishouden. Sluit het energiecontract af en je nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

Vergelijk Energie

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat je de voordeligste tarieven voor jouw energie betaalt, kun je van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op jouw voorkeuren. Als Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden blijkt te zijn, sluit je dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Je hebt hier geen omkijken naar.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

19 October, 21:53 F. Stiphout Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden (is nog maar kort) zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 14:57 B. Westmaas Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In een paar minuten de goedkoopste energie tarieven en direct geregeld..
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 October, 15:02 F. Wentink Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik als klant bij energie direct een aanbreng premie kreeg heb ik jullie geannuleerd!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 09:05 D. Duit Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al een keer eerder naar ze overgestapt. De App. lijkt nu beter dan een jaar terug. Dagverbruik wordt hopelijk zichtbaar.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 07:01 C. Haan Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 October, 14:55 A. Meindertsma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met de app kan je alles overzichtelijk inzien, met het overstappen werd de vorige leverancier 1 dag voor de einddatum op de hoogte gebracht, hier werd ik wel een beetje zenuwachtig van, maar verder is alles goed geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 October, 07:50 J. Dekker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betalingen kan ik nog niet beoordelen moet nog gebeuren
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 October, 07:16 K. Gussenhoven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had zelf een foutje gemaakt en deze is mbv de klantenservice van EnergieDirect simpel rechtgetrokken, en de overstap ging geruisloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 October, 16:04 A. Zelm Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 10:44 H.J. de Wit Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
N.V.T
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 08:37 R. Schellekens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dik tevreden tot nu toe; en duurzaamheid niet mijn cup of thea
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 07:45 D. Staal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 October, 07:18 P. Galiën Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hul ed nog geen ervaring mee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 October, 10:24 W. Dekker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen. Oude leverancier netjes opgezegd.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 September, 07:06 H. Veldman Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan meerdere items nu nog niet beantwoorden. Wel bevreemdt het mij dat ik nog steeds verlengings herinneringen ontvang van Greenchoice. Is de overstap goed afgehandeld?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 September, 11:23 J. Bloemendal Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 September, 09:05 M. Blok Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik vind communicatie met Energiedirect wat ingewikkeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 September, 07:04 C. Rothman Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat prijs betreft prima. Doorgeven van de meterstanden kon alleen maar telefonisch en moest 3x worden herhaald.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 18:43 J. de Laat-Bierkens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik erg tevreden ben
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 07:18 Joost Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerlijk doen wat ze beloven
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 September, 07:45 A. Niemeijer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk en snel geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 September, 09:56 W. Baaij Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moet bekijken of het in de toekomst ook werkt ik ben net klant bij jullie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:16 R. Schmitz Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap.. super aanbieding en fijne app
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:09 M. Willems Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 September, 08:14 J Boekel Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
U vraagt drie dingen die niet van toepassing zijn, de drie laatste
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 23:31 N. Jonker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden over de vlotte afhandeling van mijn overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 17:23 H Hofman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mooie dienstverlening
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 August, 10:03 J. Goedhart Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe groene prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 09:41 Henk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte overstap, geen problemen ondervonden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 06:21 J. de Ruijter Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 16:42 J. Daanen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling en klantenservice heb ik nog geen ervaring mee.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 14:58 H. Sieben Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is na recente overstap tot nu toe goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:19 J. Snaak Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles vlekkeloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:16 F. Dohmen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte no nonsens overstap.Klantenservice niet nodig gehad, alles online geregeld, daarom voorlopig 3*
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 07:44 R. Steinbuch Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is gevraagd door easyswitch. ben net overgestapt. ze zijn heel vriendelijk en het lijkt vooralsnog allemaal heel goed te gaan.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 August, 07:29 L. Erwich Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De onderwerpen prijsinzichten, betaling en overstapproces zijn perfect verlopen. Online hulp, klantenservice en duurzaamheid heb ik tot nu toe nog geen ervaring mee, maar ik ga er van uit dat deze goed zijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 August, 07:39 C. Oosterlee Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel goed gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 July, 07:35 W. Raven Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Spijt van overstap. Alhoewel Energiedirect voordat ik overstapte mij vertelde dat teruglevering van zonnepanelen dagelijks inzichtelijk was blijkt dat nu niet zo te zijn. Fan maar €100 boete betalen en terug naar Greenchoice. Hebben ook een veel betere klantenservice afdeling.
Ik raad Energiedirect.nl af.
27 July, 12:11 J. Groot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met klantenservice en online hulp nog geen kennis gemaakt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 July, 12:23 G. Haselhoff Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt om betere prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 10:12 S Speksnijder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geholpen en de overgang is soepel verlopen. Duidelijke communicatie in de overgangsfase.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 09:56 P. Vermeulen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Lage. Prijzen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 July, 09:07 M. Ramaekers Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles heel duidelijk aangegeven en soepel verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 July, 08:42 A. Vries Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 June, 10:29 G Klomp Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden mee geweest , prima leverancier
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 June, 14:26 G. Vogel Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heb goede datum aangegeven van overstappen maar goed deze duurt langer dan74 dagen ging ervan uit dat je 3 maand van te voren overstappen kunt Energiedirect.nl controleert de einddatum van je huidige contract en zegt je huidige energiecontract kosteloos voor je op. Is je huidige contract vrij opzegbaar? Dan zegt Energiedirect.nl dit contract op en stap je in ongeveer 6-8 weken boetevrij over. Loopt je huidige contract binnen nu en 74 dagen af? Dan regelt Energiedirect.nl dat je pas overstapt wanneer je huidige contract eindigt, zodat een opzegboete wordt voorkomen. Loopt je huidige contract nog langer? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je riskeert namelijk een opzegboete
Ik raad Energiedirect.nl af.
16 June, 15:22 A Olree Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn 1 maand te vroeg gestart met leveren waardoor we 100 euro boete moesten betalenen ee geen 250. Euro korting kregen van welkom energie
Ik raad Energiedirect.nl af.
16 June, 10:35 B. reede Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap vlekkeloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 June, 07:18 J. Weinans Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 June, 19:12 H. Fleuren Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tevreden met de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 June, 07:07 A. Schuiling-Pol Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klopt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 June, 07:34 M. Libbenga Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb de aanvraag geannuleerd
Ik raad Energiedirect.nl af.
08 June, 07:05 F Goossens Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang naar de nieuwe leverancier ging perfect. Strakke actie van easyswitch
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 June, 16:04 M. de Ridder Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed, alleen krijg ik in de eerste maanden advies om maandbedrag te verhogen gebaseerd op 2 maanden verbruik in de winter. Ik weet dat dit niet klopt, dus vooruit kijken lijkt niet correct te zijn
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 June, 07:07 A. Halen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe zeer tevreden. Ook de app regelneef geeft gemakkelijk inzicht.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 June, 09:16 W. Man Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aantrekkelijk aanbod
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 June, 13:18 G. Jonker Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben net overgestapt 3 dagen. Ik heb dus nog geen oordeel. Het overstappen was een ramp. Bellen ,bellen en nog eens bellen. Niets klopte er. Met Easy Switch een paar keer gemaild. Vanmorgen weer bericht van Fattenfall ik ben kennelijk nog niet afgemeld. Puinhoop
Ik raad Energiedirect.nl af.
03 June, 08:30 P. Verhagen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle en duidelijke berichtgeving.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 June, 09:23 A. Rademaker Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Strak geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 June, 08:01 C. Essink Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Allers goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 June, 07:23 M. Haandel Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe loopt alles zoals het afgesproken is. Echter ik stap pas op 2 juli a.s. over.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 June, 09:11 R. Haverkate Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon een hele fijne partij om zaken mee te doen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 May, 08:40 P Timmermans Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik geen problemen met overstappen heb gehad. En ik echt geen zin in gezeur heb.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 May, 11:46 W. Rhoen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er geen aanleiding is om anders te oordelen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 May, 08:45 B. Vaags Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen toelichting
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 May, 13:41 G. Riphagen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
over stap is vlot verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 May, 12:07 H Oudejans Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloos overstappen en geen onverwachte zaken.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 May, 13:05 J. Oonk Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wij zijn probleemloos overgestapt van energieleverancier, Energiedirect heeft direct alles online gezet contracten prijzen enz, Een probleemloze overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 May, 10:57 P Ponnudurai Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zij willen de opzegvergoeding niet betalen, omdat ik een contractlooptijd heb van 1 jaar. Maar dit is onduidelijk en heel slecht aangegeven, dus misleidend. Ik stap ook niet meer over via jullie site, omdat het niet goed wordt vermeld.
Ik raad Energiedirect.nl af.
18 May, 10:41 M Oosterwijck Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duurzaamheid is aan betrokkene zelf...
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 May, 18:29 P Kuipers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden over hoe alles is gegaan. Dank je
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 May, 20:51 U Heuvel Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen, geen telefonisch contact gehad , maar via de chat. Dit verloopt niet heel soepel , voor verbetering vatbaar. Verder tot nu toe tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 May, 14:37 R Sanna Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er eigenlijk nog niet zo veel van zeggen, omdat het pas is ingegaan.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 May, 09:17 L Jansen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede mail contact. Geen telefoonnr op website
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 May, 17:54 R Caulil Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer vlot verlopen de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 May, 14:03 J Nijs Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een aantal dingen kan ik niet beoordelen omdat ik pas klant ben.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 May, 09:16 J Hocking Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
het was goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 May, 09:18 J Peeters Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel tevrede
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 May, 18:46 H Lenting Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
aller goed geregeld en overzichtelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 May, 09:05 J Westerink Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben net 1 dag lid. Erg vroeg om feedback te vragen:)
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 May, 09:02 M Pulles Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles perfect verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 May, 08:32 R Ploeg Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Informatievoorziening is duidelijk.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 May, 08:23 M Jong Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tot op heden tevreden.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 May, 20:03 J Raaijmakers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed overzichtelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 May, 10:29 H Blok Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog niet volledig de test beantwoorden , omdat pas 9 mei a.s delevering van energie plaatsvindt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 April, 09:00 B Schoemaker Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie er om vroegen :-) de 3 antwoorden met 1 ster kan ik niet beoordelen omdat ik er nog geen ervaring mee heb. Er is geen mogelijkheid om dit aan te geven.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 April, 10:05 C IJsselmuide Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ingangsdatum nieuwe leverancier is per 1 mei, dus kan op de gestelde vragen over het algemeen geen antwoord geven. P.s. onderstaande email adres is nog steeds fout, is n.m.l. c.van.ijsselmuide@hetnet.nl
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 April, 08:45 D Gopie Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
standaar normaal zoals het hoort te zijn
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 April, 17:36 G Stevens Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen online hulp nodig gehad ook klantenservice niet
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 April, 15:07 J Bierau Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wij zijn vanaf 1 mei bij energie direct de overstapregeling ging goed.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 April, 12:54 H Abel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepele overstap. Ik had ook niet anders verwacht na eerdere afname van deze maatschappij
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 April, 21:37 B Eksen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 April, 08:16 R Haffert Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
kan alles terugvinden en is duidelijk. ervaring met de klantenservice is uit het verleden. ben al meer klant bij hun geweest evenzo van familie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 April, 11:54 W Colmer Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is nog te vroeg voor een goede beoordeling. (Ik heb trouwens wel een probleem met Vandebron daar ik bij de eindafrekening de welkomst korting van 240 euro niet ontvangen heb. Graag uw reactie hierop?)
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 April, 11:01 H. C. van Hout Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij overstap naar Energie direct had ik meerdere keren e-mail gestuurd naar hen. Geen enkel antwoord ontvangen. Was misschien wel de goedkoopste bij overstappen, maar zo hoeft dat voor mij niet.
Ik raad Energiedirect.nl af.
23 April, 10:17 J Nijmeijer Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het enige nadeel was dat je de eerste maandoverschijving niet zelf kunt bepalen. Dat kan pas een maand later. Voor de rest tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 April, 12:18 L Diender Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
duidelijk proces, goede app
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 April, 09:08 P Joosten Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet alles beoordelen. Nog geen onlinehulp nodig gehad en ook geen kontakt met de klantenservice.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 April, 09:04 O Schröder Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Totaal geen problemen ondervonden!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 April, 10:54 M Boutkan van der Vlugt Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doe dit al jaren bij Easy switch en nog steeds tevreden hopelijk blijft het overzichtelijk want ik zag laatst dat er iets veranderd was en dat vond ik minder overzichtelijk. Verder krijg je altijd snel bericht als je vragen hebt of ergens mee zit en word je ook goed geholpen. Ben zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 April, 11:33 R Tesselaar Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles soepel en zonder problemen verlopen. Online hulp en Klantenservice niet nodig gehad. Duurzaamheid nog onbekend. Zou handig zijn als er ook een “n.v.t.“ optie zou zijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 April, 07:42 J Sewalt Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ieder jaar goed geholpen door easy switch. neem aan dat dit jaar op 1 mei a.s. ook alles goed geregeld is waaronder het opzeggen bij mijn huidige leverancier
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 April, 16:02 H Dun Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Binnen 3 dagen meterstanden doorgeven anders maken zij schatting. WTF
Ik raad Energiedirect.nl af.
06 April, 10:09 C Laheij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 April, 08:55 A Helderman Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie mij daar naar gevraagd hebben.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 17:49 A Lammers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap was goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 08:58 J Brethouwer Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Keurige overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 April, 08:15 G Hermus Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima doen wat ze zeggen en snelle overstap geregeld. Ze laten je geen spook bedragen betalen zoals budget energie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 March, 08:39 R Hoogendoorn Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon de goedkoopste; overstap speelt op de achtergrond, heb je geen erg in. Zo hoort het!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 March, 17:24 L Santen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het altijd goed geregeld is
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in je woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.   

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.   

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat jij zelf invult in onze vergelijker. Ga je aan de slag met de vergelijker, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je aangeeft, in het type huis dat je aangeeft.   

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer je energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zul je aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer je dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kun je online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat je de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. Je kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijg je een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van je daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld je nog terugkrijgt van Energiedirect.nl of hoeveel je nog moet bijbetalen. De eindnota ontvang je wanneer je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900-3347328
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt