Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Met EasySwitch.nl vergelijk je binnen één minuut of Energiedirect.nl de voordeligste tarieven heeft voor jouw huishouden. Vul je gegevens in en bekijk wat jij kunt besparen op je vaste lasten.

Tarieven Energiedirect.nl

Je vindt de meest actuele energietarieven van Energiedirect.nl in onze vergelijker. Deze veranderen namelijk twee keer per jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Alleen met een energiecontract met variabele tarieven merk je iets van de halfjaarlijkse prijsverandering. Kies jij, of heb jij gekozen voor een energiecontract met vaste tarieven, dan merk je niets van tariefwijzigingen.

Welkomstkortingen en actietarieven

Maar wat is nou het slimste om te doen? Wij raden mensen aan om ieder jaar opnieuw een energiecontract af te sluiten met een looptijd van één jaar. Het verstandigste is om te kijken naar een contract met vaste actietarieven en eventueel een welkomstkorting. Zo loopt het voordeel dat je jaarlijks hebt goed op. Is jouw éénjarige contract afgelopen maar stap je niet over? Dan val je terug in de normale tarieven, die meestal een stuk hoger liggen. Belangrijk is dus om een reminder in je agenda te zetten om ieder jaar opnieuw een overstap te maken. Je ontvangt de welkomstkorting wanneer jouw contract is afgelopen.

Ben jij benieuwd welk actietarief Energiedirect.nl je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Over Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl streeft ernaar klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken online, waardoor Energiedirect.nl de kosten laag kan houden, en jij profiteert van scherpe energietarieven. Bij Energiedirect.nl kun je altijd de stroomsamenstelling veranderen: van grijze energie naar groene stroom, of andersom.

Hoe duurzaam is Energiedirect.nl energie

Energiedirect.nl biedt zowel groene- als grijze stroomcontracten. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene energie is opgewekt door producenten buiten Nederland en komt niet op het Nederlandse energienetwerk terecht. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, wordt de energieleverancier niet als een van de meest duurzame energieleveranciers gezien.

Keuze voor groen

Bij alle vier de contracten kun je kiezen of je groene of grijze stroom wilt. Je betaalt iets meer voor groene stroom dan voor grijze stroom. Tussentijds kun je altijd wisselen tussen groene en grijze stroom.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De lage en normale tarieven verschillen per provincie. In Brabant en Limburg geldt het lage tarief van 21:00 tot 07:00, in de overige provincies geldt het lage tarief tussen 23:00 en 07:00. Het normale tarief is gedurende de dag geldig. Je kunt alleen gebruikmaken van het lage en normale tarief als je een dubbele meter hebt met aparte telwerken. Wanneer je dit niet hebt maar wel wilt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om deze te laten installeren.

Slimme thermostaat van Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert geen slimme thermostaat, wel kun je gemakkelijk online je gebruik bijhouden en omhoog of naar beneden aanpassen zodat de jaarnota geen verrassing wordt.

De slimme meter bij Energiedirect.nl

In de komende jaren zal ieder huishouden in Nederland een slimme meter worden aangeboden. Deze meter houdt digitaal je meterstanden bij en kan deze doorsturen, zodat je op afstand de meterstanden kunt bijhouden. Je wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw woning aan de beurt is voor het plaatsen van een slimme meter. Je kunt de slimme meter ook al eerder laten plaatsen door de netbeheerder, hier worden dan wel kosten voor in rekening worden gebracht.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Je kunt ervoor kiezen om zelf groene energie op te wekken door middel van zonnepanelen. De energie die door deze zonnepanelen wordt opgewekt neem je niet af van Energiedirect.nl waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval betaalt Energiedirect.nl een terugleververgoeding. Je krijgt geld voor de energie die je hebt teruggeleverd aan het energienetwerk.

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

Heb je meer energie opgewekt dan je zelf kunt gebruiken? Energiedirect.nl geeft je een terugleververgoeding gelijk aan het tarief van de stroom die je afneemt, exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

Contactgegevens Energiedirect.nl

Als klant van Energiedirect.nl kun je voor je vragen op een aantal manieren contact opnemen met de klantenservice:

ContactgegevensEnergiedirect.nl
Telefoon:0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut)
Bereikbaarheid:Ma t/m Vr van 9:00 tot 17:00 uur.
Website:www.energiedirect.nl

Gas- en stroomstoringen bij Energiedirect.nl energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? Controleer of de storing bekend is door te kijken op gasenstroomstoringen.nl. Als je hier geen toegang toe hebt of je wilt je netbeheerder op de hoogte brengen van de storing, dan kun je naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom bellen. Het nummer is 0800-9009.

Betalingen aan Energiedirect.nl

Je betaalt iedere maand een voorschot per automatische incasso of handmatig. De automatische incasso wordt iedere maand rond de 25e afgeschreven. Als je ervoor kiest om handmatig te betalen kost dit je per maand € 2,- extra aan administratiekosten. Een automatische incasso scheelt je € 24,- op jaarbasis.

Hoe wordt het maandbedrag bepaald?

Als nieuwe klant van Energiedirect.nl wordt naar de samenstelling van je huishouden gekeken en naar de kenmerken van je huis. Op basis van deze gegevens wordt  je energieverbruik ingeschat. Op basis van deze inschatting betaal je iedere maand een termijnbedrag.  Dit termijnbedrag vormt het voorschot voor de jaarrekening.  Online kun je controleren of het ingeschatte verbruik overeenkomt met je daadwerkelijke verbruik door je huidige meterstanden in te voeren. Je kunt ook online de hoogte van het voorschot wijzigen wanneer dit te hoog of te laag blijkt te zijn. Op deze manier voorkom je een verrassing op de jaarafrekening.

Wat te doen bij verhuizing

Als je gaat verhuizen kun je het contract van Energiedirect.nl meenemen naar je nieuwe adres. Om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is, is het belangrijk dat je minimaal 14 dagen voordat je gaat verhuizen aan Energiedirect.nl hebt doorgegeven dat je gaat verhuizen. Op het moment dat je gaat verhuizen moet je de laatste meterstanden van je oude woning en de eerste meterstanden van je nieuwe woning opschrijven. Je zult nooit zonder stroom of gas zitten tijdens de verhuizing. De verhuizing kun je online doorgeven aan Energiedirect.nl onder het tabblad ‘verhuizen’.

Opzeggen contract bij Energiedirect.nl

Als je jouw contract bij Energiedirect.nl wilt opzeggen kun je bellen naar de klantenservice. In het keuzemenu kies je eerst voor optie 1 en daarna voor optie 2, je wordt meteen in contact gebracht met een medewerker die je hierbij van dienst kan zijn. Als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je ook een nieuw contract afsluiten, je nieuwe energieleverancier neemt in dit geval contact op met Energiedirect.nl om je oude contract op te zeggen.

Let op: Bij de vaste contracten van 1, 2 of 3 jaar moet je rekening houden met een opzegtermijn. Als je het contract vroegtijdig beëindigd, kan Energiedirect.nl een opzegboete rekenen.

Neemt Energiedirect.nl je opzegboete over?

Nee, Energiedirect.nl neemt je opzegboete niet over. Als je oude contract vroegtijdig is ontbonden dan zal je zelf de opzegboete moeten betalen.

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten welke energieleverancier de goedkoopste energietarieven hanteert of de hoogste welkomstpremie biedt? Op EasySwitch.nl kun je in de  je gegevens invullen, je krijgt dan een overzicht van de energieleveranciers met de beste aanbieding die past bij jouw huishouden. Sluit het energiecontract af en je nieuwe energieleverancier zegt het oude contract op.

Vergelijk Energie

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

Om ervoor te zorgen dat je de voordeligste tarieven voor jouw energie betaalt, kun je van alle energieleveranciers energie vergelijken op EasySwitch.nl, afgestemd op jouw voorkeuren. Als Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden blijkt te zijn, sluit je dit contract af. Energiedirect.nl zal het contract in orde maken en het contract met je oude energieleverancier opzeggen. Je hebt hier geen omkijken naar.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Energiedirect.nl. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

19 September, 07:29 L Schönhage Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat alles vlekkeloos is verlopen !
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 September, 07:07 F Hoof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service. Snel geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 September, 15:08 F Straatman Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsoverzicht is niet zo duidelijk. Duurzaamheid, weet ik niet. Andere , niet anders gewend.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 September, 07:03 J Krekels Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Allemaal goed geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 September, 07:13 L Xiefeng Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service. Nu hopen dat het zo blijft
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 September, 17:09 R Sewtahal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 September, 07:13 I Kooij Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 September, 17:11 P Straathof Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik krijg een ander contract dan dat ik heb aangevraagd bij Easy Switch. Dan contact met de klantensevice, na de 1e keer is het nog steeds niet aangepast, weer gemaild, toen wilde ze het vanaf die datum gaan aanpassen, daar weer op gereageerd per mail dat ik het vanaf de begin aangepast wil hebben. erg vermoeiend allemaal, je moet er zelf bovenop zitten!
Ik raad Energiedirect.nl af.
05 September, 09:05 H Brakel Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
45 jaar Nuon, toe aan een nieuwe uitdaging!!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 September, 18:52 W Poels Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe heel netjes behandeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 September, 11:45 J Kuijpers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tot nou toe te vreden ben
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 September, 13:52 E Sobczak Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe een tevreden klant
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 07:37 J Houdt Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima informatie.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
31 August, 08:21 G Splinter Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 August, 20:33 S Ravenschlag Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik krijg steeds de beste aanbieding
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 August, 07:09 R Tongeren Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap is prima verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 August, 15:58 A Lambers Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het proces is goed geregeld. Wel teveel reclame e-mails na de afronding. Dat is een min puntje.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 August, 08:44 F Reinhart Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede ervaring tot nu toe.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 August, 12:37 D Brinkhuis Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben net via Easyswitch overgestapt, dit gaat zonder er veel voor te hoeven doen. Ik heb op 28-6 het laatste bedrag betaald voor de vorige maatschappij, maar heb hier nog geen afrekening van. Ik heb echter op 16-8 pas voor het eerst betaald aan energiedirect. Het maandbedrag is van 130 naar 117 gegaan, dat is super. Dit terwijl men zegt dat de energie duurder gaat worden. Heb nog geen gebruik gemaakt van online hulp of klantenservice, simpel omdat het bijna allemaal vanzelf gaat. Maar moet wel sterretjes invullen, dus gemiddeld, maar wat is de werkelijke beoordeling????
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 August, 08:01 M Dekker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerlijke prijsvergelijkingen, met alle maatschappijen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 August, 18:22 A Beukman Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan alleen het overstapproces beoordelen. Betaling gaat automatisch.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 August, 07:46 J Meskers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Correcte overstap en duidelijke taal voor ons .
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 August, 17:41 P Jansen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is zoals je mag verwachten, prima dus
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 August, 15:55 A Ruit Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima personeel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 August, 09:44 E Berends Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat je er naar vraagt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 August, 12:59 M DerWerf Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Keurig geholpen aan de telefoon geen lange wachttijden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 August, 09:19 C Dijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
efficiënte site, overzichtelijk, eerdere ervaringen ook goed, dus ga ik er mee door
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 August, 08:12 G Vrij Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap verliep probleemloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 15:18 Wouter Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 13:04 G Vd Mosselaar Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Doordat ze 3dagen te vroeg het contract zijn aangegaan heb ik nu boete. Ja ik had bedenk tijd maar vanwege vakantie heb ik het contractvoorstel niet kunnen lezen. Krijg geen enkele medewerking.
Ik raad Energiedirect.nl af.
19 August, 11:09 K Verkuijlen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Jammer dat je via de app niet dagelijks je verbruik kunt bijhouden. Verder tot nu toe tevreden. Klantenservice vriendelijk en goed bereikbaar
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 10:21 M Grimberg-Heijne Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat jullie erom vragen ! anderen aanraden: niet als ze zelf een veel te hoog vast recht hebben.
Ik raad Energiedirect.nl af.
19 August, 07:08 J Ruseler Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 14:36 T Hulst Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met de jaarlijks uitstekende hulp van EasySwitch ook nu weer een goede energieleverancier kunnen vinden. Overstap zonder enige problemen gelukt!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 13:08 C Kolsteeg Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ja groene betaalbare stroom
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 07:07 B Lettink Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er us een fout gemaakt net de einddatum! Niet gecontroleerd !
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 21:13 M Meyer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Fijn bedrijf. Lekker duidelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 16:33 T Peeters Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Simpel en doeltreffend!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 08:37 S Haveman Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geholpen. Via internet aangemeld, foutje gemaakt gebeld en binnen 2 minuten was her opgelost door een erg vriendelijke vrouw. De app is ook mega handig
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 August, 09:42 J Kleijhorst Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging heel makkelijk en zonder problemen. Super?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 August, 09:00 H Egmond Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er is niet gereageerd op mijn emails die ik heb gestuurd. Dat vind ik superslecht.
Ik raad Energiedirect.nl af.
14 August, 10:26 B Linde Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ging nog wel snel en goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 August, 08:00 D Bos Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen idee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 August, 07:04 M Kuijs Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima, snel en korrekt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 17:15 P Schmitz Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben nog te kort bij Energiedirect om te beoordelen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 07:33 Z Groep Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nog toe geen klachten
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 August, 23:58 R Gerritsen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij dat per mail gevraagd is te doen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 August, 08:56 F Vosman Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en netjes over gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 August, 16:05 A Lans Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 August, 09:57 A Goedknegt Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Van een aantal zaken kan ik niets zeggen omdat ik dit nog niet bij de hand gehad heb. Overstap ging prima, voor mij zorgeloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 August, 07:54 B Loo Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog geen goede beoordeling geven!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 07:59 R Timmers Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voor wat ik kan beoordelen ben ik zeer tevreden. Geen verrassingen etc.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 07:13 N Heijden Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog niet veel ervaring met e d
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 August, 09:25 M Haring-Jansen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden.
Ik raad Energiedirect.nl af.
02 August, 07:31 W Muis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerdere ervaring was ook prima.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 July, 08:47 VAB Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Door te vroeg starten van het nieuwe abonnement door Energiedirect een flinke boete gekregen van vorige leverancier. Energiedirect wil hier niet in meedenken om dit samen op te lossen, men denkt puur op korte termijn omzet behalen. In hun eigen enquête ook aangegeven niet te tevreden te zijn en hier telefonisch contact over te willen, wederom geeft men niet thuis. Voor mij geen Energiedirect meer na dit lopende contract, liever een meedenkende partij die een klant niet zomaar opzadelt met hoge boetes door contractbreuk en vervolgens niet wil meedenken in oplossingen en niet thuis geeft in communicatie.
Ik raad Energiedirect.nl af.
25 July, 10:24 E IJken Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
energie direct maakt je gelijk klant voor dat het andere contract is afgelopen. dit is niet bepaald een goede service
Ik raad Energiedirect.nl af.
25 July, 09:03 R Hurkens Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb pas een maand nieuwe leverancier dus kan nog geen oordeel geven.
Ik raad Energiedirect.nl af.
15 July, 07:06 J Koeling Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is soepel verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 July, 10:56 B Berkum Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om jullie tevreden te stellen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 July, 08:14 M Zwart Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie de moeite hebben genomen om mij vroegtijdig in te lichten dat mijn contract ging verlopen neem ik de kleine moeite om jullie te beoordelen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 July, 09:08 F Langejan Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld allemaal
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 July, 13:45 M Staten Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Blij met mijn overstap door easyswitch??
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 July, 20:47 W Vos Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 June, 08:11 J Staaks Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen is zonder problemen verlopen. De klantenservice is up to date. Ik begrijp niet hoe het maandelijks bedrag wordt berekend: Bij de vorige energieleverancier betaalde ik € 60 terwijl energiedirect nu € 90 heeft berekend?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 February, 15:02 A Wijlaars Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstappen is vlekkeloos verlopen !
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 18:32 A Kastelijn Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 11:59 H Thijssen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
probleemloos overstappen; je hoeft zelf bijna niets te oen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 11:22 M Nooijen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Uw hulp en bemiddeling was uitstekend en behoeft geen verbetering en/of wijziging
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 09:25 W Kleine Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 07:22 F Spierings Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 07:08 MvG Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik krijg opeens torenhoge maandbdragen voor een leegstaand huis. Dat enegiedirect niet uitleggen aan mij. Andere energieleveranciers hebben voor ditzrlfde leegstaande huis veel minder in rekening gebracht. Ik zit het jaarcontract uit maar daarna nooit meer energiedirect
Ik raad Energiedirect.nl af.
16 November, 12:13 C Koomen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helemaal niet naar Energiedirect gegaan. Ze eisten een waarborgsom. Niet gedaan. Ben naar van de Bron gegaan.
Ik raad Energiedirect.nl af.
10 November, 18:47 D Staal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel soepel gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 November, 11:02 J Koelewijn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Correcte informatie en overstap service
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 November, 19:26 R Bouman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 10:06 W Vetketel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Juist verlopen de overgang Oxxio naar Energiedirect . Geen gezeur.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 October, 13:40 A Arendse Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is niet doorgegaan
Ik raad Energiedirect.nl af.
09 October, 19:02 J Medema Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat het mijn ervaring is.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 October, 17:34 A Sande Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De aanbiedingen en de overstap zijn probleemloos verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 September, 14:33 W Gunnink Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog niet een beoordeling geven, omdat ik nog maar kort geleden ben overgestapt. Voor wat betreft het overstapproces betreft, ben ik wel tevreden.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 June, 07:46 W de Bruin Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overgang ging buitengewoon perfect. Kreeg op tijd alle info die ik nodig had.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 May, 18:37 W Herijgers Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ze correct zijn
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 May, 14:53 R Hesemans Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via Easyswitch gemakkelijk kunnen aanmelden bij Energiedirect. Daarna is alles zonder problemen afgehandeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 May, 09:43 D Baars Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voordelige aanbieding
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 April, 12:43 R Wurbik Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Sinds enige jaren gebruik ik Easyswitch voor een jaarlijkse overstap van Energieleverancier. Het verloopt altijd soepel en volgens afspraak!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 April, 19:51 E Spies Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 April, 12:58 A Lieshout Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen oroblemem
Ik raad Energiedirect.nl aan.
20 April, 07:43 L Heijmans Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
betrouwbaar
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 April, 20:59 R Hoogendoorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niet alle zaken heb ik (nog) mee te maken gehad, maar de overstap was voorspoedig
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 April, 18:16 B Douma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging goed
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 April, 07:41 N Kockmann Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Energiedirect heeft een app waarbij alles heel overzichtelijk is en je zelf je maandelijks bedrag kan invullen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 14:04 RJS Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima en zeer gebruiksvriendelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 13:04 A Brekelmans Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstappen HELEMAAL GEEN PROBLEEM...klantenservice helemaal niet nodig gehad maar je moet hier wel n beoordeling geven....da\'s minder!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 08:21 H Van Oeffelt Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ze zijn overal correct in en snel antwoord als je een vraag hebt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 April, 07:31 J Klaver Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zijn er nog maar kort bij...
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 April, 19:16 I Groenendijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel, duidelijk, GEMAK, in 1 woord super!!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 March, 11:50 J Westdijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede informatie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 March, 07:57 W Leemans Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De gehele overstap en afhandeling is perfect gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 March, 09:22 B Visser Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is helder, goed \"leesbaar\", en je merkt niets van de overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 February, 08:44 J Heesch Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ontvang nu ongeveer anderhalve maand energie van Energiedirect.nl. de overgang van VandeBron naar Energiedirect is vlekkeloos verlopen. Zowel van VandeBron als van Energiedirect tijdig en correct info ontvangen over de energieleveranties, eindnota respectievelijk start van energielevering en maandelijkse energievoorschot. De website van Energiedirect is zeer duidelijk, overzichtelijk en compleet v.w.b. voorschotbedrag, specificering van energieleveranties, e.d.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 February, 13:29 G Bongaarts Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
niet nodig
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 February, 20:30 J Verbeek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 February, 07:17 J Taillie Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geholpen en snelle service
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 February, 16:31 P Teunis Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot opheden zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 February, 15:41 M Hendrikx Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is erop gericht om op een zo eenvoudig mogelijke manier over te stappen. Geven je een mail als je vooraf betalingen te laag blijken te zijn. Kun je dan makkelijk wijzigen. Jammer dat de App op de iPhone niet werkt. Op de PC werkt wel alles conform.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 February, 10:58 I Bakker Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb meerdere malen aan de telefoon aangegeven dat ik 1 telwerk heb ipv 2, maar de mails bleven tot vervelends aan toe komen met steeds de zelfde vraag.
Ik raad Energiedirect.nl af.
13 February, 17:40 J Bouwmeester Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
EasySwitch heeft alles geregeld laatste drie vragen nog geen ervaring mee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 February, 09:34 G Steinebach Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is geruisloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 February, 14:45 A Roolvink Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles volgens afspraak
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Veelgestelde vragen aan energiedirect.nl

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in je woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terugkrijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.   

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.   

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Energiedirect.nl?

Energieleverancier Energiedirect.nl baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat jij zelf invult in onze vergelijker. Ga je aan de slag met de vergelijker, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op je eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je aangeeft, in het type huis dat je aangeeft.   

Kan ik een betalingsregeling aanvragen?

Wanneer je energieverbruik hoger uitvalt dan verwacht, zul je aan het eind van het jaar bij de eindnota moeten bijbetalen. Wanneer je dit bedrag niet eenmalig kunt voldoen, kun je online bij Mijnenergiedirect.nl een betalingsregeling aanvragen. Energiedirect.nl stuurt in dit geval na de aanvraag een e-mail zodat je de aanvraag kunt bevestigen of weigeren. Je kunt geen betalingsregeling aanvragen voor een termijnbetaling.    

Wat is het verschil tussen een jaarnota en een eindnota?

Ieder jaar krijg je een jaarnota thuisgestuurd, dit is de berekening van je daadwerkelijke energieverbruik van het afgelopen jaar met de bijhorende kosten. Hier staat op vermeldt hoeveel geld je nog terugkrijgt van Energiedirect.nl of hoeveel je nog moet bijbetalen. De eindnota ontvang je wanneer je jouw energiecontract bij Energiedirect.nl opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900-3347328
Website
Ben je op zoek naar meer informatie over Energiedirect.nl? Alle informatie over Energiedirect.nl vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer.  Energieleveranciers vergelijken doe je op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk leveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt