Wil jij meer weten over de energieleverancier Energiedirect.nl? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Energiedirect.nl bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 stroom en gas aan 700.000 klanten en behoort tot de energieleveranciers met de scherpste tarieven. Het hoofdkantoor van Energiedirect.nl is gevestigd in Den-Bosch. Als klant van Energiedirect.nl regel je al je zaken snel en online. Daarnaast kan je altijd je stroom samenstelling veranderen: je mag op elk moment van grijze energie switchen naar groene energie of andersom.

Energiedirect.nl Tarieven

Energiedirect.nl biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,335
Stroom normaal € 0,337
Stroom dal € 0,334
Gas € 1,316
Terugleververgoeding € 0,050

Laatste update: 8 april 2024

variabele tarieven Energiedirect.nl

Daluren van Energiedirect.nl

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Energiedirect.nl

Terugleververgoeding van Energiedirect.nl

Bij Energiedirect.nl krijg je als terugleververgoeding een exclusief tarief. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Energiedirect.nl. Bij Energiedirect.nl mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Energiedirect.nl zelf.


Welke contracten heeft Energiedirect.nl

Energiedirect.nl biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Energiedirect.nl de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom Energiedirect.nl 100% Windenergie EU 100% duurzaam
Stroom Essent NV 2,8% Windenergie NL
0,07% Biomassa NL
50,1% Windenergie EU
3,1% Waterenergie EU
42,5% Fossiele brandstoffen
57,5% duurzaam

groen Energiedirect.nl

Hoe ziet WISE de energieleverancier Energiedirect.nl?

WISE geeft Energiedirect.nl een 4,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen Energiedirect.nl als losstaande onderneming. Voor Energiedirect.nl liggen de kansen bij het inkoop.


Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Energiedirect.nl als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Energiedirect.nl je nieuwe adres hebben doorgegeven. Je krijgt een e-mail als Energiedirect.nl de meterstanden van je oude en nieuwe adres nodig heeft. Als je een slimme meter hebt dan lezen ze de meterstanden meteen uit. Je krijgt vervolgens een melding als de eindafrekening van je oude adres klaar staat.
Energiedirect.nl ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Energiedirect.nl op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Energiedirect.nl

Opzeggen Energiedirect.nl

Opzeggen bij Energiedirect.nl kan je doen door het online contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur krijg je een bevestiging per mail. Daarvoor hanteren ze de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Energiedirect.nl.

Energiedirect.nl vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Energiedirect.nl? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

23 October, 15:45 E. José Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben uitstekend geholpen, vragen werden snel en inhoudelijk goed verstuurd. En het voorstel mbt de energie rekening scheel 90 euro per maand t.o v. Greenchoice.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 October, 08:47 Ko van Tol Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan er nog niet veel over zeggen want ik ben pas overgestapt naar EnergieDirect. Zij leveren mij vanaf 10 oktober. De eerste contacten zien er prima uit.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 17:23 W. huisman Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
dat is mijn mening
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 08:40 Mulder Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De Regelneefapp geeft inzicht in je dagverbruik en de mogelijkheid om dingen zelf makkelijk te regelen, zoals wijziging incassodatum. Een app met toegevoegde waarde.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 September, 07:32 H.Vd kolk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepel gegaan weinig werk aan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
26 August, 13:21 J. Beek Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben positief over het gemak waarmee de overstap is gerealiseerd. Over de overige zaken kan ik nog niet oordelen.
Ik raad Energiedirect.nl af.
24 August, 18:36 G. Bospoort Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzichtelijk en rendabel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 August, 08:00 Marvin Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de overstap bleef onze aanmelding hangen in het systeem van Energiedirect. Hierdoor ging het contract niet in en bleef de aanmelding bij de netbeheerders uit. Uiteindelijk goed geholpen door de klantenservice en alles werd in orde gemaakt.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 21:07 R.A.P. Pentland Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ENERGIE DIRECT KLANTENSERVICE HEEFT BELOOFD DE OVEREENKOMST EN CONTRACT MET AANVULLENDE VOORWAARDEN PER POST OP TE STUREN NAAR ONS HUISADRES, NIMMER IETS ONTVANGEN, DAN ALLEEN MAAR RECLAME PER MAIL. DIT WAS NIET DE AFSPRAAK EN BEN NIET CONTENT HIEROVER. MEN BELOOFD VAN ALLES, MAAR DOET GEEN REET.
Ik raad Energiedirect.nl af.
17 August, 11:39 P. Breejen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is in dit achterliggende jaar geruisloos verlopen. Gewoon prima dus!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 August, 08:42 W. Groenen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is probleemloos verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 17:56 P. Korving Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep soepel, alleen de oude leverancier was wat traag met afhandelen, waardoor het even afwachten was of deze wel op de hoogte gesteld was (OXXIO), dat waren ze dus alleen leek het even van niet omdat het erg lang duurde met de terugbetaling van het openstaande bedrag. Misschien omdat ik van andere leveranciers anders gewend was de afgelopen jaren....
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 August, 09:26 P. Bosboom Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
x
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 August, 10:07 C.A. Jonker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede servies in verband met overstapen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 21:05 J. Jonker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen idee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 August, 08:10 R. Driessen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles online geregeld en de overstap is tot dusver vlekkeloos verlopen. ( net als de vorige keer dat we klant zijn geweest bij EnergieDirect)
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 August, 09:37 D. Steeneveld Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klopt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 July, 09:49 D. Stroo Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
allemaal goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 July, 17:49 M. Fest Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging soepel
Ik raad Energiedirect.nl aan.
15 July, 07:29 H. Ozcan Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles uitstekend verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 July, 07:38 R. Veen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betere prijs geboden, soepele overgang. Leuke App
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 July, 08:28 FM69 Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben pas aantal dagen nu echt overgestapt. Het voortraject is soepel verlopen. Er is duidelijk en helder gecommuniceerd. Tot heden verloopt alles soepel.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 July, 08:33 S. Koorn Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoop
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 July, 18:44 J. Es Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Had alleen voor 3 jaar moeten kiezen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 June, 07:56 R. Amersfoort Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ok
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 June, 09:07 A. Hove Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik krijg van mijn oude leverancier mails waaruit ligt of mijn contract bij hun ook nog doorloopt, dat vind ik wel vervelend
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 May, 08:03 P. Fredrix Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Super tevreden. Top.?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 April, 09:54 A. Scheilen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De startdatum van het contract was niet correct deze aan te passen heeft me 3 telefoontjes gekost en enkele mails met andere woorden een ramp.
Ik raad Energiedirect.nl af.
15 March, 14:20 A. Lieshout Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zelf achteraan moeten bellen voor meterstanden doorgeven. Wel aardige dame aan de lijn. Inloggen lukt helaas niet.
Ik raad Energiedirect.nl af.
24 February, 12:30 A. Aerts Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat we tevreden zijn met de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 February, 09:08 A. Wesseling Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat jullie daarom vragen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 February, 17:42 E. Megens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed aanbod. En overstappen gaat makkelijk. De app van energie direct is fijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 February, 12:59 J. Jong Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Netjes geregelde overstap.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 February, 11:03 G. Haer Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alleen offerte ontvangen. Niets over de voortgang
Ik raad Energiedirect.nl af.
07 February, 08:49 H. Koop Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 January, 11:51 D. Eussen-Beukers Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle goede telefonische hulp om overstap te vervroegen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 January, 09:20 T. Tosserams Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed verlopen overstap, nog moeilijk te zeggen over de service ed van energiedirect.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
11 January, 08:37 J. Berkers Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vindt het echt nog te vroeg om een juiste beoordeling te kunnen geven!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
10 January, 10:03 A. Damen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen commentaar
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 January, 09:11 M. Roozendaal Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goedkoopste
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 January, 08:17 M. Boogaert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
1/5 staatslot ondanks een winnend eindnummer ( 7 ) niets meer van gezien of gehoord ???
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 December, 13:00 Ben Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima, klantenservice en duurzaamheid weet ik niet.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 December, 09:33 A. Treep Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is prima verlopen. Alles naar wens.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 December, 08:27 J. Endhoven Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 December, 09:51 J. D. van Tol Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog te weinig ervaring met energie direct
Ik raad Energiedirect.nl af.
08 December, 08:21 C. Wijnands Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 December, 18:39 M. Coulen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zijn tevreden over de service
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 November, 19:33 A.M.M. MANDERS Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Energiedirect.nl aan.
28 November, 08:22 F. van Oorschot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden over afwikkeling van de overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 November, 16:48 K. Jansen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Energiedirect voldoet aan mijn verwachtingen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 November, 10:54 A. Rombouts Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk, overzichtelijk en gemakkelijke overstap zonder problemen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
21 November, 08:10 R. put Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen
Ik raad Energiedirect.nl af.
19 November, 11:31 N. Werkhoven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vooralsnog geen moeite hoeven doen omtrent de overstap,prima geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 08:29 G. Timmer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen omkijken na, prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 November, 07:10 M. Gorter Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat laat met aangeven dat het overstappen begint, dit terwijl de vorige leverancier gaat aangeven dat er een nieuwe termijn gaat komen veroorzaakt erven paniek
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 November, 07:25 P. Dam Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer professionele en snelle service; Easyswitch met recht easy te noemen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 November, 17:22 F. Boonen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het hele proces is ,in al zijn facetten, goed verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 10:43 H. Nijk Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 09:28 M. Vlasveld Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de tarieven scherp zijn en de overstap snel en goed geregeld is.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
09 November, 08:58 J. Wind Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is allemaal soepel verlopen, app erop maandbedrag veranderd. Prima zover
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 November, 18:52 DM Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik denk het niet. Energiedirect heeft mij te vroeg overgezet, waardoor ik 5 dagen eerder ben opgestapt bij mijn toenmalige energieleverancier Vattenfall. Gelukkig heeft Vattenfall wel onze welkomstpremie uitbetaald bij de afrekening. Er zijn helaas fouten gemaakt bij Energiedirect. Ik moet wel zeggen dat de klantenservice mij steeds heel netjes te woord heeft gestaan. De reden van de fouten zijn denk ik te wijten aan het lang elkaar heen werken door het thuiswerken, waar we met elkaar ook weer niets aan kunnen doen. Maar het was wel even spannend. Ik ga afwachten hoe Energiedirect het verder gaat doen komend jaar.
Ik raad Energiedirect.nl af.
05 November, 09:37 C. Lem Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima bedrijf hebben jullie. Ga door zo.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 16:30 P. Heijden Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gemakkelijk
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 November, 12:06 J. Minkenberg Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat mij dit gevraagd wordt. Overigens ben ik zeer tevreden over jullie dienstverlening en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik met de betrokken energieleveranciers zelden of nooit contact heb. De energie wordt uiteraard geleverd en prijsafspraken zijn vooraf gemaakt. Dus weinig stof voor discussie!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 November, 09:53 B. Noz Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en voordelig
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 October, 07:48 H. Versleeuwen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap probleemloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
27 October, 07:07 J. Valentijn Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden maar bij sommige energieleveranciers mag er wel duidelijker bij staan dat het pas 2 maanden van tevoren kan. Bij sommige kan het al 3 maanden van te voren en bij anderen weer 2 maanden.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 October, 08:03 M. De Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geweldig goede snelle en deskundige hulp.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 October, 14:51 J. Houterman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben over Easy Switch !!!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 21:53 F. Stiphout Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden (is nog maar kort) zeer tevreden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 October, 14:57 B. Westmaas Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In een paar minuten de goedkoopste energie tarieven en direct geregeld..
Ik raad Energiedirect.nl aan.
17 October, 15:02 F. Wentink Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik als klant bij energie direct een aanbreng premie kreeg heb ik jullie geannuleerd!
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 09:05 D. Duit Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al een keer eerder naar ze overgestapt. De App. lijkt nu beter dan een jaar terug. Dagverbruik wordt hopelijk zichtbaar.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 October, 07:01 C. Haan Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 October, 14:55 A. Meindertsma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met de app kan je alles overzichtelijk inzien, met het overstappen werd de vorige leverancier 1 dag voor de einddatum op de hoogte gebracht, hier werd ik wel een beetje zenuwachtig van, maar verder is alles goed geregeld.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 October, 07:50 J. Dekker Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betalingen kan ik nog niet beoordelen moet nog gebeuren
Ik raad Energiedirect.nl aan.
08 October, 07:16 K. Gussenhoven Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had zelf een foutje gemaakt en deze is mbv de klantenservice van EnergieDirect simpel rechtgetrokken, en de overstap ging geruisloos.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 October, 16:04 A. Zelm Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 10:44 H.J. de Wit Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
N.V.T
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 08:37 R. Schellekens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dik tevreden tot nu toe; en duurzaamheid niet mijn cup of thea
Ik raad Energiedirect.nl aan.
06 October, 07:45 D. Staal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe prima
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 October, 07:18 P. Galiën Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Online hul ed nog geen ervaring mee
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 October, 10:24 W. Dekker Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen. Oude leverancier netjes opgezegd.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
29 September, 07:06 H. Veldman Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan meerdere items nu nog niet beantwoorden. Wel bevreemdt het mij dat ik nog steeds verlengings herinneringen ontvang van Greenchoice. Is de overstap goed afgehandeld?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
25 September, 11:23 J. Bloemendal Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
?
Ik raad Energiedirect.nl aan.
22 September, 09:05 M. Blok Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik vind communicatie met Energiedirect wat ingewikkeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 September, 07:04 C. Rothman Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wat prijs betreft prima. Doorgeven van de meterstanden kon alleen maar telefonisch en moest 3x worden herhaald.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 18:43 J. de Laat-Bierkens Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik erg tevreden ben
Ik raad Energiedirect.nl aan.
14 September, 07:18 Joost Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerlijk doen wat ze beloven
Ik raad Energiedirect.nl aan.
07 September, 07:45 A. Niemeijer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk en snel geregeld
Ik raad Energiedirect.nl aan.
05 September, 09:56 W. Baaij Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moet bekijken of het in de toekomst ook werkt ik ben net klant bij jullie
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:16 R. Schmitz Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap.. super aanbieding en fijne app
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 September, 07:09 M. Willems Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
03 September, 08:14 J Boekel Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
U vraagt drie dingen die niet van toepassing zijn, de drie laatste
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 23:31 N. Jonker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tevreden over de vlotte afhandeling van mijn overstap
Ik raad Energiedirect.nl aan.
01 September, 17:23 H Hofman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mooie dienstverlening
Ik raad Energiedirect.nl aan.
23 August, 10:03 J. Goedhart Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherpe groene prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 August, 09:41 Henk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte overstap, geen problemen ondervonden
Ik raad Energiedirect.nl aan.
18 August, 06:21 J. de Ruijter Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
X
Ik raad Energiedirect.nl aan.
16 August, 16:42 J. Daanen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betaling en klantenservice heb ik nog geen ervaring mee.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 14:58 H. Sieben Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is na recente overstap tot nu toe goed verlopen.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:19 J. Snaak Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles vlekkeloos verlopen
Ik raad Energiedirect.nl aan.
13 August, 07:16 F. Dohmen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte no nonsens overstap.Klantenservice niet nodig gehad, alles online geregeld, daarom voorlopig 3*
Ik raad Energiedirect.nl aan.
12 August, 07:44 R. Steinbuch Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is gevraagd door easyswitch. ben net overgestapt. ze zijn heel vriendelijk en het lijkt vooralsnog allemaal heel goed te gaan.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
04 August, 07:29 L. Erwich Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De onderwerpen prijsinzichten, betaling en overstapproces zijn perfect verlopen. Online hulp, klantenservice en duurzaamheid heb ik tot nu toe nog geen ervaring mee, maar ik ga er van uit dat deze goed zijn.
Ik raad Energiedirect.nl aan.
02 August, 07:39 C. Oosterlee Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel goed gegaan
Ik raad Energiedirect.nl aan.
30 July, 07:35 W. Raven Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Spijt van overstap. Alhoewel Energiedirect voordat ik overstapte mij vertelde dat teruglevering van zonnepanelen dagelijks inzichtelijk was blijkt dat nu niet zo te zijn. Fan maar €100 boete betalen en terug naar Greenchoice. Hebben ook een veel betere klantenservice afdeling.
Ik raad Energiedirect.nl af.
27 July, 12:11 J. Groot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met klantenservice en online hulp nog geen kennis gemaakt
Ik raad Energiedirect.nl aan.
24 July, 12:23 G. Haselhoff Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt om betere prijs
Ik raad Energiedirect.nl aan.
19 July, 10:12 S Speksnijder Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed geholpen en de overgang is soepel verlopen. Duidelijke communicatie in de overgangsfase.
Ik raad Energiedirect.nl aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Energiedirect.nl?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Energiedirect.nl de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Energiedirect.nl. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Energiedirect.nl?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Energiedirect.nl maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Energiedirect.nl heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Energiedirect.nl nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Energiedirect.nl is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Energiedirect.nl geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Energiedirect.nl brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Energiedirect.nl?

De betalingen aan Energiedirect.nl verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag tussen de 1e en de 28e van de maand af. Je kan via Regelneef of de klantenservice de afschrijfdatum wijzigen. Als je liever via acceptgiro wilt betalen vraagt Energiedirect.nl voor elke acceptgiro 3,00 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Energiedirect.nl?

Energiedirect.nl hanteert een kijkvenster van 74 dagen. Het is dus mogelijk om 74 dagen voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij Energiedirect.nl?

Bij Energiedirect.nl wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. Het maandbedrag kan je wel handmatig aanpassen tot een minimum van 10 euro per maand.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Energiedirect.nl?

Als jij een contract-aanvraag bij Energiedirect.nl hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd tussen de 14 en 75 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Energiedirect.nl?

Nadat je een aanvraag bij Energiedirect.nl hebt gedaan krijg je een bevestiging per e-mail meestal binnen één dag.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt één op één overgenomen van de informatie die wij ze verstrekken.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Energiedirect.nl?

Ja je kan het maandbedrag bij Energiedirect.nl zelf aanpassen. Via de online omgeving of app (regelneef) kan je het maandbedrag aanpassen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Energiedirect.nl?

Ja, Energiedirect.nl accepteert spoedaanvragen. Je moet wel zelf bellen naar de klantenservice van Energiedirect.nl Daarnaast moet je rekening houden met een borg van 350 euro (175 per product).

Wordt er een kredietcheck gedaan Energiedirect.nl?

Ja, Energiedirect.nl doet een kredietcheck.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Energiedirect.nl heeft een app: Regelneef. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900-3347328
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Energiedirect.nl? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Energiedirect.nl bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt