Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Zoek je meer informatie over EnergyZero? Check deze pagina en je vindt alle informatie over deze online leverancier. Lekker overzichtelijk :-). Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij je verbruik past.

EnergyZero is een nieuwe online speler in de energiebranche. Deze leverancier heeft een nieuw concept bedacht waarmee je door middel van een game kunt besparen op je energiekosten. Met gratis energie voor iedereen als doel. De leverancier gebruikt crowdfunding om dit unieke concept in de markt te zetten. EnergyZero valt onder de Energic Group, waarin elk merk zijn eigen doelgroep heeft.   

 

Over EnergyZero

EnergyZero is geen energieleverancier, maar noemt zichzelf besparingsleverancier. Je kunt je eigen energierekening namelijk zó laag krijgen dat je er niks voor hoeft te betalen. Hoe dan? Door het spelen van de energygame! Energybattles en besparingsprogramma’s helpen je jouw energierekening te verlagen. EnergyZero heeft een samenwerking met energieleverancier Hezelaer voor de levering van gas en elektriciteit. Hezelaer koopt iedere dag op de energiebeurs gas en elektriciteit in.

 

Tarieven EnergyZero, energie tegen kostprijs

Ieder huishouden betaalt bij EnergyZero per maand een voorschot voor het energieverbruik. Per dag (zelfs per kwartier) krijg je te zien wat je verbruik is en welk bedrag er nog over is van je voorschot. Als klant betaal je alleen voor wat je verbruikt, je krijgt je energie dus tegen kostprijs. De organisatie rekent geen leveringskosten of winstopslag op de ingekochte energie. Heb je een maandje goed gelet op je energieverbruik, dan kun je een deel van je voorschot weer gebruiken voor de volgende maand. Je verbruikskosten zijn altijd gebaseerd op de actuele energieprijzen. Dit kan dus per dag veranderen, omdat de energie dagelijks wordt ingekocht.

 

Hoe duurzaam zijn EnergyZero en Hezelaer?

Hezelaer investeert in duurzame energie. Op diverse plekken in Nederland draagt Hezelaer bij aan zonne- en windenergie projecten. Daarnaast zijn ze in Limburg gestart met een eigen zonnepark als stap in de goede richting. Ook in windenergie wordt geïnvesteerd. Sinds oktober 2015 staan er drie eigen wind molens in Breda. Daarnaast stimuleren EnergyZero en Hezelaer klanten om energie te besparen. Hezelaer levert groene stroom door middel van Groencertificaten, dit betekend dat ze investeren in groene energie die ergens in Europa wordt verkregen. Hezelaer levert voornamelijk grijze energie.

 

Energiecontracten van EnergyZero

EnergyZero biedt drie abonnementsvormen aan, waarvan één abonnement ook daadwerkelijk mét levering van gas en elektriciteit tegen kostprijs. De andere twee abonnementen kun je afsluiten als je alleen meer inzicht wil in je energieverbruik, actief begeleid wil worden of met je energieverbruik wil strijden tegen je familie of vrienden. Om gebruik te kunnen maken van deze abonnementen moet je een slimme meter hebben. Alle contracten zijn voor onbepaalde tijd en hebben een maand opzegtermijn.

Alleen bij het Compleet-pakket ontvang je gas en elektriciteit tegen kostprijs. Het pakket geeft toegang tot kostenbesparende tips, begeleiding en inzicht in je energieverbruik. Daarnaast kun je met je energieverbruik strijden tegen anderen en energiepunten verdienen. Die punten kun je inzetten voor het verlagen van je energierekening of voor het kopen van besparingsmaatregelen. Het Plus-pakket is iets goedkoper. Dit pakket geeft je inzicht in je energieverbruik en begeleiding om deze lager te krijgen. Daarnaast krijg je ook toegang tot de energiebattle met je vrienden. Het gratis Basis-pakket geeft je alleen inzicht in je energieverbruik zodat je zelf kunt gaan ontdekken waar je kunt besparen.

 

Energiepunten en experience punten

Als je meedoet met de energygame kun je, door battles met anderen en goed uitgevoerde opdrachten, experience punten verdienen. Op deze manier kom je steeds verder in het spel. Als je je energieverbruik goed weet te verlagen kun je energiepunten verdienen. Deze punten kun je inzetten voor het verlagen van je energierekening of koop hiervan besparingsmaatregelen in de webshop. Zo kun je nog meer besparen, waardoor je weer extra energiepunten verdient.

 

De slimme meter en EnergyZero

Als je gebruik wil maken van de abonnementen van EnergyZero heb je een slimme meter nodig. Zo kun je zelfs per kwartier inzicht krijgen in je verbruik. Als je nog geen slimme meter hebt wil EnergyZero je daarbij helpen. Door een prioriteitsaanvraag te doen bij jouw netbeheerder, kun je sneller beginnen met besparen.

 

Terugleververgoeding zonnepanelen

Je zonnepanelen kunnen op zonnige dagen veel energie opleveren. De energie die je opwekt kun je zelf gebruiken. Als je meer energie verbruikt dan dat je opwekt, kun je de overige energie van het net afnemen. Maar wat als je met je zonnepanelen meer energie opwekt dan je zelf nodig hebt? De overige energie lever je dan gewoon terug aan het energienet. Je krijgt hiervoor een terugleververgoeding van je energieleverancier. Voor meer informatie over de terugleververgoeding van zonnepanelen kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van EnergyZero.

 

Mede-eigenaar worden

Als klant van EnergyZero kun je mede-eigenaar worden. EnergyZero gelooft in samenwerking, ze hebben daarom een coöperatie opgericht waar je lid van kunt worden.

 

Contactgegevens EnergyZero

Telefoon076-303 07 29
KostenGebruikelijke belkosten
BereikbaarWerkdagen 9.00 – 17.00 uur
Websitehttp://www.energyzero.nl/

Gas/stroomstoring

Zoek bij een gas- of stroomstoring eerst uit of je de enige bent in jouw omgeving. Check bijvoorbeeld of je buren ook last hebben van een storing. Op gasenstroomstoringen.nl zie je wat er aan de hand is. Of bel met het gratis en altijd bereikbare nationale storingsnummer 0800-9009. Als je gas ruikt moet je dit nummer direct bellen!

 

Betaling aan EnergyZero

Het betalen van je rekeningen kan maandelijks via iDeal, je krijgt hiervoor een digitaal betalingsverzoek. Je kunt er ook voor automatische incasso kiezen.

Wat te doen bij een verhuizing

Minimaal 10 dagen voordat je gaat verhuizen geef je dit aan EnergyZero door. EnergyZero wil de meterstanden van je huidige en nieuwe woning graag ondertekend ontvangen. Dit moet uiterlijk 5 dagen na verhuizing.

Opzeggen contract

Je kunt je abonnement opzeggen door een mail te sturen naar start@energyzero.nl

Opzegtermijn

Alle contracten bij EnergyZero lopen direct voor onbepaalde tijd en zijn te beëindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.

Opzegvergoeding

EnergyZero vraagt geen opzegvergoeding bij het beëindigen van de overeenkomst.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Telefoonnummer
076-303 07 29
Zoek je meer informatie over EnergyZero? Check deze pagina en je vindt alle informatie over deze online leverancier. Lekker overzichtelijk :-). Vergelijk energieprijzen op EasySwitch.nl om het energieproduct te vinden dat het beste bij je verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt