Essent Zakelijk | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch
Wil jij meer weten over Essent Zakelijk? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Essent Zakelijk bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Essent Zakelijk

Essent Zakelijk is onderdeel van E. ON. Samen met de particuliere afdeling essent leveren ze in Nederland aan ongeveer 2,5 miljoen klanten elektriciteit en aan 2,2 miljoen klanten gas. Essent staat voor:
The essence of the word essence, vital, central, fuel, energy.
Sent, brought to you, dynamic, service oriented.
De leverancier heeft de ambitie om een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiebedrijf te vormen.

Essent Zakelijk Tarieven

Essent Zakelijk biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen.

De variabele tarieven zijn gebaseerd op het modelcontract van Essent Zakelijk van het tarief tot 10.000 kWh en voor gas G1A en G2A. Alle tarieven zijn exclusief btw en energiebelasting.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze zakelijke energie vergelijker.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,160
Stroom normaal € 0,161
Stroom dal € 0,158
Gas € 0,485
Terugleververgoeding € 0,055

Laatste update: 2 juli 2024


Welke contracten heeft Essent Zakelijk

Essent Zakelijk biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

 

Waar haalt Essent Zakelijk de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Essent NV* Mix 2,1% Windenergie NL
0,8% Zonne-energie NL
0,7%Biomassa NL
50,1% Windenergie EU
3,1 %Waterenergie EU
42,5 % Fossiele energie
57,5% duurzaam

*Essent Nv maakt onderdeel uit van E.ON

groen Essent Zakelijk

Hoe ziet WISE de energieleverancier Essent Zakelijk?

WISE geeft Essent Zakelijk een 2,6 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor Essent Zakelijk liggen de kansen bij het inkoop- en leveringsbeleid. Ze kunnen het dit veranderen door duurzame energie direct bij de bron in te kopen en meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix op te nemen.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Essent Zakelijk Zakelijk contract afsluiten

Wanneer jij een Essent Zakelijk Zakelijk contract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief Essent Zakelijk

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Essent zijn inclusief en exclusief op te vragen.
  • Annuleren: Na het aanvragen van een grootzakelijk energiecontract bij Essent heb je geen mogelijkheid om te annuleren. Essent heeft voor de zakelijke klanten géén bedenktijd.

Zakelijke energie

Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Essent Zakelijk als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit digitaal via het online formulier doorgeven. Je moet minimaal 30 dagen voor de verhuizing dit hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf werkdagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe pand doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Essent Zakelijk ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Essent Zakelijk op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij het oude pand moet je dit contract zelf opzeggen.

contract Essent Zakelijk

Opzeggen Essent Zakelijk

Opzeggen bij Essent Zakelijk kan door te bellen naar 0900 1466.. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Essent Zakelijk.


Essent Zakelijk vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe zakelijke energieleverancier en overweegt een overstap naar Essent Zakelijk? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
5,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,2 uit 10

Klantervaringen

03 September, 07:11 L. Sterren Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben enthousiast over easy switch, omdat deze vooral voor zakelijke klanten goed inzicht geeft in de mogelijkheden. De informatievoorziening bij selectie heeft ruimte voor verbeteringen
Ik raad Essent Zakelijk aan.
30 August, 08:31 I. Tiemissen Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen goede specificatie van het maandtermijn, na vele mails nog steeds geen goede specificatie wat elektra en gas separaat kost. Contract en verbruiksgegevens zijn te algemeen. Spijt van de overstap.
Ik raad Essent Zakelijk af.
21 March, 13:52 K. Schakelaar Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contractduur was per ongeluk verkeerd. Meteen gebeld en gemaild, zoek het zelf maar uit. Geen aanpassing of hulp. Eigen schuld. Mijn dank.
Ik raad Essent Zakelijk af.
19 November, 07:09 J. Krikken Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Essent Zakelijk aan.
04 November, 10:16 E. Groot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging helemaal naar wens. Top
Ik raad Essent Zakelijk aan.
20 August, 07:19 W. Kuypers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het netjes van a tot z is geregeld.
Ik raad Essent Zakelijk aan.
04 January, 09:28 J Luiten Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Volgens mij is de overstap niet gelukt........... Bij betaling wil ik 1 ster invullen maar dit lukt niet..............
Ik raad Essent Zakelijk af.
28 October, 11:34 D Leegwater Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Makkelijk overstappen Essent regeld alles
Ik raad Essent Zakelijk aan.
30 November, 00:00 Savanaah Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Essent Zakelijk af.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Essent Zakelijk?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Essent Zakelijk de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Essent Zakelijk. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Essent Zakelijk. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Wat zijn daluren van Essent Zakelijk?

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.
Provincie Daluren
Groningen 23:00 - 07:00
Friesland 23:00 - 07:00
Drenthe 23:00 - 07:00
Overijssel 23:00 - 07:00
Gelderland 23:00 - 07:00
Flevoland 23:00 - 07:00
Utrecht 23:00 - 07:00
Noord-Holland 23:00 - 07:00
Zuid-Holland 23:00 - 07:00
Noord Brabant 21:00 - 07:00
Limburg 21:00 - 07:00

Wat is de terugleververgoeding van Essent Zakelijk?

Bij Essent Zakelijk krijg je als terugleververgoeding het 7 cent per kWh. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen en netto meer teruglevert.

Welke opzegboete hanteert Essent Zakelijk?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Essent Zakelijk maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Essent Zakelijk heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Essent Zakelijk nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Essent Zakelijk is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Essent Zakelijk geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Essent Zakelijk brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.
6,2

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
0900 - 1466
Website
Wil jij meer weten over Essent Zakelijk? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Essent Zakelijk bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt