Essent | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch
Wil jij meer weten over Essent? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Eneco bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Essent

Essent is een van de grootste energiebedrijven van Nederland en heeft in Nederland rond de 2,5 miljoen klanten van elektriciteit en 2,2 miljoen klanten van gas. In 1909 wordt in Limburg de PLEM opgericht. Door meerdere fusies en overnames worden uiteindelijk in 1999 de twee energiemaatschappijen EDOn en PNEM/Mega Groep samengevoegd tot het merk: Essent.
 
Essent staat voor: The essence of the word essence, vital, central, fuel, energy. Sent, brought to you, dynamic, service oriented. In oktober 2009 werd Essent verkocht aan het Duitse energieconcern RWE en hebben ze hun markt vergroot tot en met België. En werd Essent onderdeel van Innogy. In 2019 werd Innogy na een principeakkoord overgenomen door E.ON. Pas in 2020 is Essent officieel een onderdeel van het Duitse energiebedrijf E.ON geworden. De leverancier heeft de ambitie om een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiebedrijf te vormen.

Essent Tarieven

Essent biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,265
Stroom normaal € 0,267
Stroom dal € 0,263
Gas € 1,280
Terugleververgoeding € 0,055

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven Essent

Daluren van Essent

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Essent

Terugleververgoeding van Essent

Bij Essent krijg je als terugleververgoeding €0,07. Dit tarief kan wijzigen door marktontwikkelingen, de terugleververgoeding kan dus tijdens de looptijd van jouw contract veranderen. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Essent. Bij Essent mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Essent zelf.


Welke contracten heeft Essent

Essent biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Essent de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Dubbel groen 100% Windenergie NL 100% duurzaam
Essent retail mix 1,2 % Windenergie NL
98,8% Windenergie EU
100% duurzaam
groen Essent

Hoe ziet WISE de energieleverancier Essent?

WISE geeft Essent een 4,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor Essent liggen de kansen bij het inkoop en levering. In plaats van een handelsmix zou er duurzame elektriciteit direct bij de bron ingekocht moeten worden.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Essent als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit digitaal via Mijn Essent doorgeven. Je moet uiterlijk 1 dag voordat je verhuist aan Essent je nieuwe adres hebben doorgegeven, maar het liefst eerder. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Essent ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Essent op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Essent

Opzeggen Essent

Opzeggen bij Essent kan door te bellen naar 0800-3773680 of door het online contactformulier in te vullen. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Essent.

Essent vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Essent? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
7,9
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

25 June, 07:12 M. Glerum Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon prima
Ik raad Essent aan.
12 June, 08:02 J.A. Diepeveen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging vlot maar mijn Essent werd pas actief na levering zodat je het voorschot pas laat kon wijzigen.
Ik raad Essent aan.
26 May, 10:02 W. Ramakers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is goed
Ik raad Essent aan.
08 April, 07:59 S. Hoppenreijs Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed verlopen
Ik raad Essent aan.
06 April, 08:07 L. Teun Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maandlasten kloppen niet. Aanpassen in Mijn Essent gaat niet. Klantenservice reageert niet.
Ik raad Essent af.
01 April, 16:22 H. Janssen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben tevreden
Ik raad Essent aan.
07 March, 00:01 P. Dirix Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top
Ik raad Essent aan.
14 January, 18:35 R. van Stokkum Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het proces is verlopen zoals het zou moeten verlopen, niet s verrassend (geen 5), niets ongehoords (geen 3 of lager)
Ik raad Essent aan.
20 October, 09:40 H. Radstok Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgang prima,nog te kort bij Essent voor verdere refferenties
Ik raad Essent aan.
19 October, 21:10 Carlo den. Hollander Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het huis heb ik nu een maand.bemoeizucht van mensen uit de zorg.het zorgcontract is soort wurg contract.inzicht geven in bankxaken. Terwijl ik 0€ schuld heb. Jaren lang me aan elke regel gehouden .nu lijkt het wel of opzettelijk handelen door antes fivoor gemeente.rdam.het uitdraait op ,mij opzettelijk in een gesloten inrichting. Te plaatsen met een zorgmachteging omdat ik ageresief kijk,gevaar voor anderen zou zijn.of in de toekomst iets kan gaan doen.eerlijke burger al jaren in de zorg na poging politie fouten en buitensporig geweld binnentrede zonder toesteming, ik probeerde de zaak voor de rechter te krijgen en openheid van zaken te krijgen Al 10 jaar tegenwerking door overheids diensten.gemeente rdam,politie,instanties om gegevens te vervalsen.in mijn nadeel..20 jaar eigen woning gehad, 20 jaar werkte ik als banketbakker,hoogste diplom\'s,nooit iets gedaan tegen de wet.en als je recht gaat halen ,als eerlijke burger wordt je leterlijk in overheidsbelang naar de klote geholpen.op de meest walgelijke manieren.zoveel personen van zoveel instellingen hanteren onderdruken.tot onwettig opsluiten van burgers/mij om in de zorg gehouden worden puur uit controleerbaar probleem gevallen in tbs te doen .letterlijk zitten mensen opgesloten door opzettelijk handelen door antes fivoor in belang van hogerhand. Toekomst geheel ontnomen ,in openheid van zaken.inzage recht,rechtsgang, na poging doodslag op burger en vele conflicten ,omdat ik als eerlijke burger de waarheid boven tafel willde hebben. Zo werk nederland...burgers in de zorghouden om factuur inkomsten Cliente hun bankgegevens te beheren,tijdens lange trajecten.zelf vereiking en bewust bewindvoering te krijgen. Nederland is niet beter als de duitsers in 1940. Mensenrechten schenden.medicatie toedienen onder dwang.met gevolg neven schade ,lichamelijke verminking door 40 kilo gewichts toename door te hoge dossis medicatie.isolatie opsluiting langer als 3 dagen wettelijk vastgelegt.we praten over weken,maanden. Tot 5 jaar kan je krijgen als je niet meewerkt in stilzwijgen im doofpotzaak . Karakter moord door zware stemmings medicatie te verplichten.omdat je ageresief kijk.te adrem ben.te druk.niets aan neem van laag iq personeel.enz Carlo den hollander .vrees voor het ergste.
Ik raad Essent af.
17 October, 08:14 D. Post Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkele probleem ondervonden bij de overstap naar Essent
Ik raad Essent aan.
17 October, 07:06 H. Pol Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles ging goed
Ik raad Essent aan.
16 October, 16:44 D. Veenhuizen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima geregeld, geen problemen, vlekkeloos.
Ik raad Essent aan.
16 October, 11:58 M. Hoogmoed-Prop Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract nog niet in werking. Geen contact gehad met klantenservice. Geen goede beoordeling
Ik raad Essent aan.
16 October, 09:05 A. MOLINA Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
I\'m glad about the whole transition process - it has been smooth, simple, and transparent.
Ik raad Essent aan.
16 October, 07:13 R. Lugt Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en goede service.
Ik raad Essent aan.
15 October, 14:40 M van Veen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden goeie ervaring....
Ik raad Essent aan.
14 October, 08:21 R. Groot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben tevreden
Ik raad Essent aan.
13 October, 09:49 M. Mans Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en transparante tarieven.
Ik raad Essent aan.
13 October, 07:11 K. Nijnens-Nijsen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service
Ik raad Essent aan.
12 October, 09:22 A. Verschoor Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op basis van ervaringen
Ik raad Essent aan.
11 October, 09:50 J.F van den Esschert Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ter informatie
Ik raad Essent aan.
11 October, 09:49 P. Heuvel - van de Ven Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed en direct contact, luisteren goed en doen wat ze zeggen.
Ik raad Essent aan.
10 October, 13:39 R. Reijnders Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Passend aanbod via easyswitch ontvangen en zonder problemen overgestapt Nog geen oordeel over helpdesk, klantenservice en duurzaamheid
Ik raad Essent aan.
10 October, 11:51 R. Vos Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
App en persoonlijke website traag en loopt regelmatig vast. Ik heb er 3 dagen over gedaan om mijn maand termijn aan te passen. Moest heel diep zoeken naar het aanpassen van de incasso datum. Bellen met klantenservice betekent horde nemen en je klant nummer opzoeken en intikken. Dit moet toch met postcode huisnummer kunnen?
Ik raad Essent aan.
10 October, 09:29 JZ Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede afstemming over juiste contract en termijnbedrag ivm zonnepanelen met Essent
Ik raad Essent aan.
07 October, 08:42 J. Werf Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe geen hulp nodig gehad.
Ik raad Essent aan.
03 October, 12:37 A. Lambers Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eenvoudig geregeld
Ik raad Essent aan.
02 October, 20:49 E. Liebke Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Essent aan.
02 October, 16:14 W. Stadman Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerder ook bij Essent gezeten en nu nieuwe periode.
Ik raad Essent aan.
02 October, 08:13 Michel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed. Zoals het hoort!
Ik raad Essent aan.
01 October, 10:17 H. Dikmans Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zie Essent als mogelijke overstapper als de prijzen de laagste zijn.. Ben echter niet zo blij met hun windmolen- en zonnepanelen landschap aantasting.
Ik raad Essent af.
11 June, 07:16 J. Benneker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld
Ik raad Essent aan.
09 June, 10:02 M. Mulder Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden met de overstap naar Essent
Ik raad Essent aan.
08 June, 08:39 A Merkelbach Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zie boven
Ik raad Essent aan.
28 May, 07:23 R. Gulikers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede dag: De levering is nog niet ingegaan ivm overstap v/a 01-06-2020 voor een jaar.
Ik raad Essent aan.
26 May, 16:37 A Wouters Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voldoende
Ik raad Essent aan.
23 May, 08:25 J. Bevers Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen online/klantenservice hulp nodig gehad, duurzaamheid n.v.t..
Ik raad Essent aan.
22 May, 08:14 A. Thijssen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een of twee sterretjes betekent geen mening. Zal deze eerst moeten ervaren lijkt mij!
Ik raad Essent aan.
22 May, 07:46 J. Vandewal Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent moet nog gaan leveren. Dit gaat per 1 juni gebeuren.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:17 M. Doggen-de Wolf Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging zonder problemen. Kreeg snel na aanmelding de volledige en duidelijke informatie van Essent over de overgang per 1 juli a.s.
Ik raad Essent aan.
20 May, 13:03 R Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de overgang naar Essent heel vloeiend ging en ik nog voor de leverdatum gegevens ontving voor een app en een webportal.
Ik raad Essent aan.
20 May, 10:02 H. Compter Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:36 A. Flenterie Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles klopte 10 voor easy switch !
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:03 M. Ouwens Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben me een halve maand te vroeg overgeschreven waardoor ik 100 euro boete moest betalen dus niet meer essent
Ik raad Essent af.
19 May, 07:50 H Schoorl Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging heel professioneel en doortastend.
Ik raad Essent aan.
18 May, 19:17 M Ryn Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hanteren niet het aangepaste voorschotbedrag en weigeren dat nu aan te passen. Dan ben ik weg en breng de energielevering onder bij een betrouwbare partij.
Ik raad Essent af.
18 May, 10:40 K Kokke Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Natalie
Ik raad Essent aan.
18 May, 08:03 P Damen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben
Ik raad Essent aan.
09 May, 08:17 H Vries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voor het overstappen vergelijken wij de vaste leveringskosten en de bonus die bedrijven aanbieden. Deze keer kwam Essent heel goed uit de bus. De overstap is goed geregeld door Essent en Easy Switch.
Ik raad Essent aan.
08 May, 08:14 W Veldhoven Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij teruglevering met zonnepanelen geeft Essent dagelijks inzicht in zowel verbruik als teruglevering. Wel zo prettig.
Ik raad Essent aan.
26 April, 08:51 W Bruijn Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
25 jaar klant geweest en nooit korting gehad. Na het overstappen zijn ze ineens weer interessant...
Ik raad Essent aan.
14 April, 09:54 D Baars Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
snellen en correcte afhandeling
Ik raad Essent aan.
20 March, 08:20 H Caro Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog weinig over zeggen; zit er net...Ik zou graag willen weten of ik ook overzichten van verbruik etc.. per maand ga ontvangen...
Ik raad Essent aan.
17 March, 10:10 I Dijk Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij overstapservice werd voorheen altijd de einddatum jaarcontract vorige leverancier aangehouden. Dit is nu niet gebeurd waardoor ik mijn bonus misgelopen ben en daarna mij toegezegd is telefonisch dat ik de opzegboete vergoedt zou krijgen wat later ook niet zo bleek te zijn. Dus ik ben zéér zéér ontevreden over het verloop van deze overstapservice naar Essent! Voor mij nooit meer want 6 jaar achtereen gaat dit goed en nu niet!
Ik raad Essent af.
17 March, 09:06 I Lazet-Nuijs Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs/ kwaliteit verhouding.
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:52 A Willems Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
i k wilde het voorschotbedrag vanaf het begin al verhogen maar dat kon niet!
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:39 G Kooistra Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
T is zo als t goed is en ik stap bijna elk jaar over ivm bonus maar wel bij de vertrouwde levernaciers waar ik geen nare verassingen achteraf verwacht
Ik raad Essent aan.
16 March, 10:35 M Slaets Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ken Essent van ouds her
Ik raad Essent aan.
16 March, 09:40 M Koppers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent zou het overstapproces regelen. Ze hebben mijn contract bij powerpeers 6 weken te vroeg opgezegd. Daardoor kreeg ik een boete van 100 euro en ik liep mijn premie van 185 euro mis. Essent zei dat het 100% hun fout wasen zeiden het met powerpeers regelen. Dat kon 2 weken duren. Sindsdien heb ik niets meer van hen gehoord. Dit was 6 weken geleden.
Ik raad Essent af.
16 March, 08:13 J Schouten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nog toe heel tevreden
Ik raad Essent aan.
11 March, 12:07 L Verberne Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om dat toen de kosten redelijk was
Ik raad Essent aan.
11 March, 08:02 C Reijnders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Essent aan.
07 March, 08:43 M de Groot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging soepel en klantenservice erg vriendelijk en behulpzaam
Ik raad Essent aan.
06 March, 08:37 P Kwaspen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan bijna geen beoordeling geven omdat ik pas klant ben
Ik raad Essent aan.
30 January, 06:43 H Melissen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen is niet goed gegaan buren hadden mijn stroom gekregen geld is van mijn rekening afgeschreven en ik heb nog niet eens stroom gehad en ik heb ook geen welkomscadeau gehad dus per saldo een grote flop
Ik raad Essent af.
29 January, 08:44 A Holterman Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Essent aan.
28 January, 08:16 B Andel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ieder jaar overstappen
Ik raad Essent aan.
21 January, 12:13 G Smetsers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Essent aan.
20 January, 08:36 E Wagner Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helaas heeft Essent het verbruik laag ingeschat en kan ik het maandbedrag bij aanvang contract niet aanpassen.
Ik raad Essent aan.
16 January, 08:04 B Bruggeling Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kreeg keurig antwoord op wijziging ingangsdatum contract en uitleg over verschil in stroom tarief tussen offerte Easyswitch en Essent.
Ik raad Essent aan.
15 January, 08:17 G Noord Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn goedkoper dan nuon
Ik raad Essent aan.
14 January, 09:14 R Harder Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleem loos overstappen
Ik raad Essent af.
14 January, 08:03 A Visser Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap via easy switch. Ging zonder problemen. Essent mailt netjes alles door. Ik had een vraag en werd keurig beantwoord.
Ik raad Essent aan.
13 January, 13:07 J Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
13 January, 11:07 F Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Positief
Ik raad Essent aan.
13 January, 08:23 S Hesen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles probleemloos gegaan
Ik raad Essent aan.
12 January, 08:24 W Maas Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Independer gaf aan dat EnergieDirect gunstiger was. Hierna Essent afgemeld (ging makkelijk) en EnergieDirect aangemeld. Dit is in jullie systeem bekend en zou dus efficiënter opgezet kunnen worden voor betere dienstverlening. Dit is \'n beoordelingen van jullie, niet van Essent.
Ik raad Essent af.
10 January, 15:29 B Brukx Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb pas 10 dagen een contract dus kan nog niet alles beoordelen.
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:59 K Homans Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij betaling wil ik ook 1 ster geven, maar dat wil niet. Essent stuurt brieven met telefoonnummer wat niet bereikbaar is en een brief met een telefoonnummer van niet bereikbaar is tot 20.00 uur, terwijl ze dit wel aangeven. Ze wilden een een laag termijnbedrag per maand afschrijven en zodra ze dit je laten weten en als je nog dezelfde dag belt, om dit aan te passen, kan dit niet! Daarna nog een keer een veel te laag termijnbedrag opgenomen. Ook slecht geholpen aan de telefoon. De telefoniste verbrak de verbinding
Ik raad Essent af.
05 September, 09:38 P Berrier Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geheel tevreden. Goede service aan telefoon.
Ik raad Essent aan.
13 August, 13:31 W Hakkenberg van Gaasbeek Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben tot bijna de laatste dag mijn vorige energie leverancier laten zwemmen. Die hierop prompt mij met allerlei aanbiedingen ging bestoken. Dat is niet nodig en voor de mij als klant hinderlijk. Allemaal spam!
Ik raad Essent aan.
03 August, 09:04 W Muis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed snel en telefonisch prettig geholpen.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:12 P Baas Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik gebruik weinig KW. Maandbedrag te hoog. Geen discussie mogelijk. Slecht bedrijf!!
Ik raad Essent af.
18 May, 15:08 W Hamstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
04 April, 07:54 I Heuker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel overgestapt en duidelijke bevestiging van Essent gekregen. Overzicht van prijzen kan duidelijker, maar dat kan bij elke leverancier wel heb ik het idee..
Ik raad Essent aan.
04 April, 00:54 L Linger Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb tot twee keer aan toe de aanvraag ingediend en beide keren geen reactie gekregen van Essent. Via easy switch is het altijd goed geregeld. Ik heb in het verleden al eerder iets meegemaakt met Essent, waarbij zij hun afspraken niet nakwamen. Dit is dus de tweede en direct de derde keer dat dit gebeurt. Erg jammer. Ik had ze nog een kans willen geven om het nu wel goed te maken.
Ik raad Essent af.
12 February, 17:30 F Schoonebeek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijkheid zoals ik het tot dusver ervaren heb.
Ik raad Essent aan.
09 February, 07:46 L.J Blommert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat een (vrijwillige) beoordeling gevraagd wordt door Easyswitch
Ik raad Essent aan.
03 February, 09:21 K Koot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In het verleden ook al bij deze leverancier klant geweest, en alles was toen zeer goed verlopen.
Ik raad Essent aan.
31 January, 07:46 G Piek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Elk jaar overstappen van leveransier bevalt Mia hoed
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:53 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:52 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.....
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:12 J Rooda Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld.
Ik raad Essent aan.
08 January, 18:19 R Lenaers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstapservice
Ik raad Essent aan.
05 January, 14:45 T Bouwkamp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De laatste 3 omdat ik hier geen gebruik van heb gemaakt.
Ik raad Essent aan.
29 December, 09:43 H Manders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eerst alles zelf vergelijken ,dan kijken hoe een ander oogt, trek daarna je conclusie.
Ik raad Essent aan.
27 December, 11:09 G Ham van der Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles goed geregeld,en op tijd
Ik raad Essent aan.
08 December, 09:03 A Dijk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is perfect verlopen
Ik raad Essent aan.
26 November, 08:21 A van Achteren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het zo is.
Ik raad Essent aan.
20 November, 07:08 E Sousa e Silva Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
They where very pro-active with my move
Ik raad Essent aan.
12 November, 08:03 R van Wijk Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte service bij overstap
Ik raad Essent af.
11 November, 08:08 R Koenis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het verloopt allemaal geruisloos soepel
Ik raad Essent aan.
21 August, 09:39 J.J. Boxmeer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
doen wat ze beloven
Ik raad Essent aan.
20 August, 07:59 B.E.M. Roos Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service. Alleen nog geen afrekening gehad van energie flex
Ik raad Essent aan.
14 August, 10:39 H.J.P. Voskuilen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Welkomst bedrag
Ik raad Essent aan.
31 July, 07:40 A. Dijkstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben erg blij met nieuwe energieleverancier
Ik raad Essent aan.
03 July, 10:07 L.P.M. Beiten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zo hou je de concurrentie scherp
Ik raad Essent aan.
01 July, 11:04 G.A. Barten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kosten besparing
Ik raad Essent aan.
29 January, 10:46 M.N Van der ende Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs kwaliteit
Ik raad Essent aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Essent?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Essent de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Essent. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Essent. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Essent?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Essent maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Essent heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Essent nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Essent is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Essent geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Essent brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Essent?

De betalingen aan Essent verlopen via een automatische incasso. Je mag zelf bepalen op welke dag van de maand het termijnbedrag wordt afgeschreven. Via de online omgeving kan je zelf de afschrijfdatum wijzigen als jij dat wilt. Als je liever via handmatig wilt betalen vraagt Essent voor elke transactie 2,42 euro per maand.

Wat is het kijkvenster van Essent?

Essent hanteert een kijkvenster van 6 maanden. Het is dus mogelijk om 6 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij Essent?

Bij Essent is minimale betaling 10 euro per maand. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Essent?

Als jij een contract-aanvraag bij Essent hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 31 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Essent?

Nadat je een aanvraag bij Essent hebt gedaan krijg je direct een bevestiging per mail.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op basis van het doorgegeven verbruik van de klant.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Essent?

Ja, je kan het maandbedrag bij Essent zelf aanpassen. Je mag het onbeperkt naar boven en naar beneden aanpassen. Houd er wel rekening mee dat je altijd een minimaal maand bedrag moet betalen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Essent?

Ja, Essent accepteert spoedaanvragen. Als je een spoedaanvraag wilt doen, moet je zelf naar Essent bellen. Houd daarbij rekening dat Essent 175 euro borg per product in rekening brengt.

Wordt er een kredietcheck gedaan Essent?

Bij ons is het niet bekend of Essent een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Essent heeft een app. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Website
Wil jij meer weten over Essent? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Eneco bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt