Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Overweeg je een energiecontract bij Essent? Dan wil je waarschijnlijk eerst iets meer weten over de leverancier. Bekijk hier de beoordeling van andere klanten, contactgegevens, tarieven, veelgestelde vragen en meer. Profiteer van de meeste korting door jaarlijks een vergelijking te maken van energieproducten. Kies voor actietarieven en welkomstkortingen!

Essent is een van de grootste energiebedrijven van Nederland en heeft rond de 2,5 miljoen klanten van elektriciteit en 2,2 miljoen klanten van gas. Essent is onderdeel van het overkoepelende energiebedrijf Innogy, dat in september 2019 is overgenomen door E.ON. De leverancier heeft de ambitie om een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiebedrijf te vormen.

Tarieven Essent energie

Twee keer per jaar veranderen de energietarieven. Dit gebeurt in januari en in juli. In onze energievergelijker bekijk je de meest actuele energietarieven. Kies je voor een energiecontract met variabele tarieven, dan verandert tijdens je contract het tarief dat je betaalt. Kies je voor vaste tarieven, dan staan de energietarieven vast vanaf het moment dat je het energiecontract afsluit. Bij een contract met vaste tarieven profiteer je dus niet van eventuele prijsdalingen.

Toch raden wij je aan een energiecontract af te sluiten met vaste tarieven. Zo kun je niet tijdens je contract verrast worden met eventuele prijsverhogingen. Is de looptijd van je contract afgelopen, dan maak je gewoon weer opnieuw een vergelijking.

actietarieven essent

Welkomstkortingen en actietarieven

Niemand wil onnodig te veel betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken, zorg je ervoor dat dit niet gebeurt. Na het invullen van je gegevens krijg je meteen te zien welke energieleveranciers op dat moment, voor jouw adres, de laagste actietarieven hanteren en de hoogste welkomstkortingen. Contracten met actietarieven worden vaak gecombineerd met aantrekkelijke welkomstkortingen. Let op: deze welkomstkorting ontvang je aan het eind van je contract.

Het is de kunst om ieder jaar opnieuw de laagste prijs te betalen voor energie. Dit doe je door ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken en te kiezen voor het meest aantrekkelijke contract.

Ben je benieuwd welk actietarief Essent je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Essent energie

Essent is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Essent is een onderdeel van het internationale energieconcern RWE, maar zal vanaf nu vallen onder Innogy; de energiedivisie die door RWE in het leven is geroepen om zich te richten op het opwekken van duurzame energie. RWE zal onder eigen merknaam doorgaan met het opwekken van energie uit fossiele brandstoffen en kernenergie.

RWE is in Duitsland en in Nederland de grootste leverancier van elektriciteit. In het Verenigd Koninkrijk is RWE de derde grootste leverancier. Sinds juli 2009 is Essent niet meer verantwoordelijk voor de elektriciteits- en gasnetten en het oplossen van storingen daarvan. In plaats daarvan is Enexis, het afgesplitste bedrijf van Essent, hier nu verantwoordelijk voor.

Energiecontracten Essent

Wanneer je een energiecontract afsluit bij Essent, kun je kiezen uit verschillende soorten contracten. De looptijd van je contract kan bijvoorbeeld variëren van één jaar tot drie jaar. Daarnaast heb je de keuze uit vaste tarieven en variabele tarieven. Kies je voor vaste tarieven, betaal je gedurende de looptijd van je contract hetzelfde bedrag. Kies je voor variabele tarieven, veranderen de tarieven twee keer per jaar.

Wij raden vaste tarieven aan en een contract met een looptijd van één jaar. Op die manier profiteer je van de meeste kortingen.


variabele tarieven essent

Hoe duurzaam is Essent energie?

In 1995 introduceerde Essent als eerste een product met groene stroom. Nu, twintig jaar later, is Essent nog steeds een van de grootste leveranciers van groene stroom. De groene stroom van Essent is voor 80% afkomstig uit Nederlandse windenergie en biomassa. De andere 20% is afkomstig uit buitenlandse waterkracht. Deze duurzame energie wordt opgewekt door zusterbedrijven RWE Generation en RWE Innogy. Essent biedt daarnaast voor milieubewuste consumenten CO2-neutraal gas.

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Beschik je over een dubbele meter en maak je gebruik van het dubbeltarief? Bij het dubbeltarief wordt er gebruik gemaakt van twee tarieven:

  • Dal- of laaguren: 23.00 – 7.00*, ‘s nachts, gedurende het weekend de gehele dag en op feestdagen.
  • Piek- of normaaluren: 7.00 – 23.00, overdag en op werkdagen.

*De begintijd van de dal- of laaguren kan verschillen per provincie, in de provincie Noord-Brabant en Limburg begin het daltarief bijvoorbeeld al om 21.00 uur. Deze dal- of laaguren worden vastgesteld door jouw netbeheerder.


De slimme thermostaat van Essent

Bij het afsluiten van een energiecontract bij Essent bestaat er de keuze voor twee verschillende slimme thermostaten:

  • Nest Thermostaat: De Nest is een thermostaat die je alleen kunt krijgen bij Essent. De Nest is in staat de temperatuur te onthouden die jij prettig vindt en zal de temperatuur automatisch lager zetten wanneer je weg bent. Ook is het mogelijk de Nest van een afstand te bedienen. Dit kan met een smartphone, tablet of computer.
  • E-thermostaat: De E-thermostaat is via een app op je smartphone of tablet gemakkelijk van een afstand te bedienen. Wanneer je niet thuis bent, schakelt de E-thermostaat zich automatisch uit dankzij de bewegingssensor. Het verschil tussen de E-thermostaat en de Nest is dat de Nest iets meer functies heeft. Met de Nest kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van stadswarmte en/of vloerverwarming.

De slimme meter bij Essent

Een slimme meter meet het gas- en elektriciteitsverbruik in jouw woning. Het verschil ten opzichte van een oude meter is dat een slimme meter de meterstanden automatisch door kan geven aan je energieleverancier. Daarnaast stelt een slimme meter je in staat om nauwkeurig je eigen verbruik te volgen en zo energie te besparen.

Heb je nog geen slimme meter, maar zou je wel graag een slimme meter willen hebben? Je krijgt vanzelf bericht van je netbeheerder wanneer deze de oude meters in jouw wijk komt vervangen. Wil je al eerder een slimme meter? Dat doe je aanvraag voor een prioriteitsplaatsing. Deze vraag je aan bij je netbeheerder via www.aansluitingen.nl.


zonne energie essent

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Wek je zelf stroom op met zonnepanelen? Dan is het mogelijk bij Essent de stroom die je overhoudt terug te leveren aan het energienet. Essent geeft hiervoor een vergoeding. Bij Essent krijg je ter vergoeding van deze energie hetzelfde tarief als je betaalt voor de energie die je bij Essent afneemt. Dit is het leveringstarief inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. De tarieven voor het terugleveren kunnen echter wel periodiek worden aangepast op basis van marktontwikkelingen.

Contactgegevens

Heb je vragen voor Essent? Essent is te bereiken op onderstaande manieren:

E-mail: Contactformulier
Telefoon: 0900 1550 (€ 0,35 per gesprek, plus de gebruikelijke kosten)
Bereikbaarheid: Op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur
Website: https://www.essent.nl

contract essent

Gas- en stroomstoringen bij Essent energie

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan Essent

Het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je energie kun je op verschillende manieren overmaken. Je kunt gebruikmaken van een automatische incasso, FINBOX, Acceptmail, een papieren rekening of IDEAL. De manier van betalen kun je gemakkelijk wijzigen via jouw persoonlijke pagina. Is het voor jou niet mogelijk je jaarrekening in één keer te betalen? Dan kan een betalingsregeling een oplossing zijn. Ook deze vraag je aan via jouw persoonlijke pagina.

Wat te doen bij verhuizing

Ben jij klant bij Essent en ga je verhuizen? Geef via ‘Mijn Essent’ je verhuizing door. Essent heeft hiervoor je adresgegevens en data van de sleuteloverdracht nodig. De meterstanden dien je direct door te geven, binnen zeven dagen nadat je bent verhuisd. Heb je een tweede huis aangeschaft en wil je hier ook energie van Essent ontvangen? Neem in dit geval contact op met de klantenservice van Essent: 0900 – 1550 (€ 0,35 per gesprek, plus je gebruikelijke belkosten).

Opzeggen van je contract bij Essent

Wil je opzeggen bij Essent, dan dien je eerst Essent te bellen voor een ContractCheck. Essent zal je dan waarschijnlijk een aanbod doen om je als klant proberen te houden. Via dit nummer kun je jouw contract bij Essent opzeggen: 0800 – 377 36 80. Houd er rekening mee dat, wanneer je vroegtijdig je contract op wilt zeggen, je te maken krijgt met een opzegboete. In een aantal gevallen zal je nieuwe energieleverancier deze boete voor je betalen.

Opzegtermijn Essent

De opzegtermijn van energieproducten bij Essent is 30 dagen.

Neemt Essent je opzegboete over?

Als je ervoor kiest de overeenkomst bij je oude leverancier vroegtijdig te beëindigen, wordt de opzegvergoedingen die je hiervoor dient te betalen, betaald door Essent. Alleen wanneer de einddatum van het contract binnen nu en 6 maanden ligt, moet je wachten. Dit voorkomt het betalen van een hoge opzegvergoeding.


Essent aanbieding

Wil je weg bij je oude energieleverancier vanwege de hoge kosten of voor een betere klantenservice? Via onze energievergelijker zie je snel of Essent de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie is.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Essent?

Je maakt een vergelijking tussen Essent en andere energieleveranciers via onze energievergelijker. Heb je gekozen voor een energiecontract bij Essent, dan stap je via de vergelijker over. Je vult je gegevens in, welke wij doorsturen naar Essent. Zodra Essent akkoord is en de bedenktijd van 14 dagen erop zitten, zegt Essent je oude energieleverancier voor je op. De rest van de communicatie tussen jou en Essent zal vanaf dit moment niet meer via ons verlopen, maar zal via Essent gaan.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Essent. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,9
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

25 June, 07:12 M. Glerum Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon prima
Ik raad Essent aan.
12 June, 08:02 J.A. Diepeveen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging vlot maar mijn Essent werd pas actief na levering zodat je het voorschot pas laat kon wijzigen.
Ik raad Essent aan.
26 May, 10:02 W. Ramakers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is goed
Ik raad Essent aan.
08 April, 07:59 S. Hoppenreijs Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed verlopen
Ik raad Essent aan.
06 April, 08:07 L. Teun Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maandlasten kloppen niet. Aanpassen in Mijn Essent gaat niet. Klantenservice reageert niet.
Ik raad Essent af.
01 April, 16:22 H. Janssen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben tevreden
Ik raad Essent aan.
07 March, 00:01 P. Dirix Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top
Ik raad Essent aan.
14 January, 18:35 R. van Stokkum Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het proces is verlopen zoals het zou moeten verlopen, niet s verrassend (geen 5), niets ongehoords (geen 3 of lager)
Ik raad Essent aan.
20 October, 09:40 H. Radstok Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgang prima,nog te kort bij Essent voor verdere refferenties
Ik raad Essent aan.
19 October, 21:10 Carlo den. Hollander Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het huis heb ik nu een maand.bemoeizucht van mensen uit de zorg.het zorgcontract is soort wurg contract.inzicht geven in bankxaken. Terwijl ik 0€ schuld heb. Jaren lang me aan elke regel gehouden .nu lijkt het wel of opzettelijk handelen door antes fivoor gemeente.rdam.het uitdraait op ,mij opzettelijk in een gesloten inrichting. Te plaatsen met een zorgmachteging omdat ik ageresief kijk,gevaar voor anderen zou zijn.of in de toekomst iets kan gaan doen.eerlijke burger al jaren in de zorg na poging politie fouten en buitensporig geweld binnentrede zonder toesteming, ik probeerde de zaak voor de rechter te krijgen en openheid van zaken te krijgen Al 10 jaar tegenwerking door overheids diensten.gemeente rdam,politie,instanties om gegevens te vervalsen.in mijn nadeel..20 jaar eigen woning gehad, 20 jaar werkte ik als banketbakker,hoogste diplom\'s,nooit iets gedaan tegen de wet.en als je recht gaat halen ,als eerlijke burger wordt je leterlijk in overheidsbelang naar de klote geholpen.op de meest walgelijke manieren.zoveel personen van zoveel instellingen hanteren onderdruken.tot onwettig opsluiten van burgers/mij om in de zorg gehouden worden puur uit controleerbaar probleem gevallen in tbs te doen .letterlijk zitten mensen opgesloten door opzettelijk handelen door antes fivoor in belang van hogerhand. Toekomst geheel ontnomen ,in openheid van zaken.inzage recht,rechtsgang, na poging doodslag op burger en vele conflicten ,omdat ik als eerlijke burger de waarheid boven tafel willde hebben. Zo werk nederland...burgers in de zorghouden om factuur inkomsten Cliente hun bankgegevens te beheren,tijdens lange trajecten.zelf vereiking en bewust bewindvoering te krijgen. Nederland is niet beter als de duitsers in 1940. Mensenrechten schenden.medicatie toedienen onder dwang.met gevolg neven schade ,lichamelijke verminking door 40 kilo gewichts toename door te hoge dossis medicatie.isolatie opsluiting langer als 3 dagen wettelijk vastgelegt.we praten over weken,maanden. Tot 5 jaar kan je krijgen als je niet meewerkt in stilzwijgen im doofpotzaak . Karakter moord door zware stemmings medicatie te verplichten.omdat je ageresief kijk.te adrem ben.te druk.niets aan neem van laag iq personeel.enz Carlo den hollander .vrees voor het ergste.
Ik raad Essent af.
17 October, 08:14 D. Post Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkele probleem ondervonden bij de overstap naar Essent
Ik raad Essent aan.
17 October, 07:06 H. Pol Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles ging goed
Ik raad Essent aan.
16 October, 16:44 D. Veenhuizen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima geregeld, geen problemen, vlekkeloos.
Ik raad Essent aan.
16 October, 11:58 M. Hoogmoed-Prop Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contract nog niet in werking. Geen contact gehad met klantenservice. Geen goede beoordeling
Ik raad Essent aan.
16 October, 09:05 A. MOLINA Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
I\'m glad about the whole transition process - it has been smooth, simple, and transparent.
Ik raad Essent aan.
16 October, 07:13 R. Lugt Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en goede service.
Ik raad Essent aan.
15 October, 14:40 M van Veen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden goeie ervaring....
Ik raad Essent aan.
14 October, 08:21 R. Groot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben tevreden
Ik raad Essent aan.
13 October, 09:49 M. Mans Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijk en transparante tarieven.
Ik raad Essent aan.
13 October, 07:11 K. Nijnens-Nijsen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede service
Ik raad Essent aan.
12 October, 09:22 A. Verschoor Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op basis van ervaringen
Ik raad Essent aan.
11 October, 09:50 J.F van den Esschert Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ter informatie
Ik raad Essent aan.
11 October, 09:49 P. Heuvel - van de Ven Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed en direct contact, luisteren goed en doen wat ze zeggen.
Ik raad Essent aan.
10 October, 13:39 R. Reijnders Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Passend aanbod via easyswitch ontvangen en zonder problemen overgestapt Nog geen oordeel over helpdesk, klantenservice en duurzaamheid
Ik raad Essent aan.
10 October, 11:51 R. Vos Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
App en persoonlijke website traag en loopt regelmatig vast. Ik heb er 3 dagen over gedaan om mijn maand termijn aan te passen. Moest heel diep zoeken naar het aanpassen van de incasso datum. Bellen met klantenservice betekent horde nemen en je klant nummer opzoeken en intikken. Dit moet toch met postcode huisnummer kunnen?
Ik raad Essent aan.
10 October, 09:29 JZ Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede afstemming over juiste contract en termijnbedrag ivm zonnepanelen met Essent
Ik raad Essent aan.
07 October, 08:42 J. Werf Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nu toe geen hulp nodig gehad.
Ik raad Essent aan.
03 October, 12:37 A. Lambers Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eenvoudig geregeld
Ik raad Essent aan.
02 October, 20:49 E. Liebke Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Essent aan.
02 October, 16:14 W. Stadman Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerder ook bij Essent gezeten en nu nieuwe periode.
Ik raad Essent aan.
02 October, 08:13 Michel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed. Zoals het hoort!
Ik raad Essent aan.
01 October, 10:17 H. Dikmans Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zie Essent als mogelijke overstapper als de prijzen de laagste zijn.. Ben echter niet zo blij met hun windmolen- en zonnepanelen landschap aantasting.
Ik raad Essent af.
11 June, 07:16 J. Benneker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld
Ik raad Essent aan.
09 June, 10:02 M. Mulder Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden met de overstap naar Essent
Ik raad Essent aan.
08 June, 08:39 A Merkelbach Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zie boven
Ik raad Essent aan.
28 May, 07:23 R. Gulikers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede dag: De levering is nog niet ingegaan ivm overstap v/a 01-06-2020 voor een jaar.
Ik raad Essent aan.
26 May, 16:37 A Wouters Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voldoende
Ik raad Essent aan.
23 May, 08:25 J. Bevers Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen online/klantenservice hulp nodig gehad, duurzaamheid n.v.t..
Ik raad Essent aan.
22 May, 08:14 A. Thijssen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een of twee sterretjes betekent geen mening. Zal deze eerst moeten ervaren lijkt mij!
Ik raad Essent aan.
22 May, 07:46 J. Vandewal Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent moet nog gaan leveren. Dit gaat per 1 juni gebeuren.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:17 M. Doggen-de Wolf Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging zonder problemen. Kreeg snel na aanmelding de volledige en duidelijke informatie van Essent over de overgang per 1 juli a.s.
Ik raad Essent aan.
20 May, 13:03 R Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de overgang naar Essent heel vloeiend ging en ik nog voor de leverdatum gegevens ontving voor een app en een webportal.
Ik raad Essent aan.
20 May, 10:02 H. Compter Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:36 A. Flenterie Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles klopte 10 voor easy switch !
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:03 M. Ouwens Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben me een halve maand te vroeg overgeschreven waardoor ik 100 euro boete moest betalen dus niet meer essent
Ik raad Essent af.
19 May, 07:50 H Schoorl Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging heel professioneel en doortastend.
Ik raad Essent aan.
18 May, 19:17 M Ryn Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hanteren niet het aangepaste voorschotbedrag en weigeren dat nu aan te passen. Dan ben ik weg en breng de energielevering onder bij een betrouwbare partij.
Ik raad Essent af.
18 May, 10:40 K Kokke Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Natalie
Ik raad Essent aan.
18 May, 08:03 P Damen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben
Ik raad Essent aan.
09 May, 08:17 H Vries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voor het overstappen vergelijken wij de vaste leveringskosten en de bonus die bedrijven aanbieden. Deze keer kwam Essent heel goed uit de bus. De overstap is goed geregeld door Essent en Easy Switch.
Ik raad Essent aan.
08 May, 08:14 W Veldhoven Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij teruglevering met zonnepanelen geeft Essent dagelijks inzicht in zowel verbruik als teruglevering. Wel zo prettig.
Ik raad Essent aan.
26 April, 08:51 W Bruijn Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
25 jaar klant geweest en nooit korting gehad. Na het overstappen zijn ze ineens weer interessant...
Ik raad Essent aan.
14 April, 09:54 D Baars Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
snellen en correcte afhandeling
Ik raad Essent aan.
20 March, 08:20 H Caro Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog weinig over zeggen; zit er net...Ik zou graag willen weten of ik ook overzichten van verbruik etc.. per maand ga ontvangen...
Ik raad Essent aan.
17 March, 10:10 I Dijk Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij overstapservice werd voorheen altijd de einddatum jaarcontract vorige leverancier aangehouden. Dit is nu niet gebeurd waardoor ik mijn bonus misgelopen ben en daarna mij toegezegd is telefonisch dat ik de opzegboete vergoedt zou krijgen wat later ook niet zo bleek te zijn. Dus ik ben zéér zéér ontevreden over het verloop van deze overstapservice naar Essent! Voor mij nooit meer want 6 jaar achtereen gaat dit goed en nu niet!
Ik raad Essent af.
17 March, 09:06 I Lazet-Nuijs Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs/ kwaliteit verhouding.
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:52 A Willems Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
i k wilde het voorschotbedrag vanaf het begin al verhogen maar dat kon niet!
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:39 G Kooistra Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
T is zo als t goed is en ik stap bijna elk jaar over ivm bonus maar wel bij de vertrouwde levernaciers waar ik geen nare verassingen achteraf verwacht
Ik raad Essent aan.
16 March, 10:35 M Slaets Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ken Essent van ouds her
Ik raad Essent aan.
16 March, 09:40 M Koppers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent zou het overstapproces regelen. Ze hebben mijn contract bij powerpeers 6 weken te vroeg opgezegd. Daardoor kreeg ik een boete van 100 euro en ik liep mijn premie van 185 euro mis. Essent zei dat het 100% hun fout wasen zeiden het met powerpeers regelen. Dat kon 2 weken duren. Sindsdien heb ik niets meer van hen gehoord. Dit was 6 weken geleden.
Ik raad Essent af.
16 March, 08:13 J Schouten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nog toe heel tevreden
Ik raad Essent aan.
11 March, 12:07 L Verberne Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om dat toen de kosten redelijk was
Ik raad Essent aan.
11 March, 08:02 C Reijnders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Essent aan.
07 March, 08:43 M de Groot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging soepel en klantenservice erg vriendelijk en behulpzaam
Ik raad Essent aan.
06 March, 08:37 P Kwaspen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan bijna geen beoordeling geven omdat ik pas klant ben
Ik raad Essent aan.
30 January, 06:43 H Melissen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen is niet goed gegaan buren hadden mijn stroom gekregen geld is van mijn rekening afgeschreven en ik heb nog niet eens stroom gehad en ik heb ook geen welkomscadeau gehad dus per saldo een grote flop
Ik raad Essent af.
29 January, 08:44 A Holterman Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Essent aan.
28 January, 08:16 B Andel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ieder jaar overstappen
Ik raad Essent aan.
21 January, 12:13 G Smetsers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Essent aan.
20 January, 08:36 E Wagner Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helaas heeft Essent het verbruik laag ingeschat en kan ik het maandbedrag bij aanvang contract niet aanpassen.
Ik raad Essent aan.
16 January, 08:04 B Bruggeling Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kreeg keurig antwoord op wijziging ingangsdatum contract en uitleg over verschil in stroom tarief tussen offerte Easyswitch en Essent.
Ik raad Essent aan.
15 January, 08:17 G Noord Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn goedkoper dan nuon
Ik raad Essent aan.
14 January, 09:14 R Harder Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleem loos overstappen
Ik raad Essent af.
14 January, 08:03 A Visser Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap via easy switch. Ging zonder problemen. Essent mailt netjes alles door. Ik had een vraag en werd keurig beantwoord.
Ik raad Essent aan.
13 January, 13:07 J Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
13 January, 11:07 F Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Positief
Ik raad Essent aan.
13 January, 08:23 S Hesen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles probleemloos gegaan
Ik raad Essent aan.
12 January, 08:24 W Maas Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Independer gaf aan dat EnergieDirect gunstiger was. Hierna Essent afgemeld (ging makkelijk) en EnergieDirect aangemeld. Dit is in jullie systeem bekend en zou dus efficiënter opgezet kunnen worden voor betere dienstverlening. Dit is \'n beoordelingen van jullie, niet van Essent.
Ik raad Essent af.
10 January, 15:29 B Brukx Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb pas 10 dagen een contract dus kan nog niet alles beoordelen.
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:59 K Homans Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij betaling wil ik ook 1 ster geven, maar dat wil niet. Essent stuurt brieven met telefoonnummer wat niet bereikbaar is en een brief met een telefoonnummer van niet bereikbaar is tot 20.00 uur, terwijl ze dit wel aangeven. Ze wilden een een laag termijnbedrag per maand afschrijven en zodra ze dit je laten weten en als je nog dezelfde dag belt, om dit aan te passen, kan dit niet! Daarna nog een keer een veel te laag termijnbedrag opgenomen. Ook slecht geholpen aan de telefoon. De telefoniste verbrak de verbinding
Ik raad Essent af.
05 September, 09:38 P Berrier Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geheel tevreden. Goede service aan telefoon.
Ik raad Essent aan.
13 August, 13:31 W Hakkenberg van Gaasbeek Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben tot bijna de laatste dag mijn vorige energie leverancier laten zwemmen. Die hierop prompt mij met allerlei aanbiedingen ging bestoken. Dat is niet nodig en voor de mij als klant hinderlijk. Allemaal spam!
Ik raad Essent aan.
03 August, 09:04 W Muis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed snel en telefonisch prettig geholpen.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:12 P Baas Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik gebruik weinig KW. Maandbedrag te hoog. Geen discussie mogelijk. Slecht bedrijf!!
Ik raad Essent af.
18 May, 15:08 W Hamstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
04 April, 07:54 I Heuker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel overgestapt en duidelijke bevestiging van Essent gekregen. Overzicht van prijzen kan duidelijker, maar dat kan bij elke leverancier wel heb ik het idee..
Ik raad Essent aan.
04 April, 00:54 L Linger Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb tot twee keer aan toe de aanvraag ingediend en beide keren geen reactie gekregen van Essent. Via easy switch is het altijd goed geregeld. Ik heb in het verleden al eerder iets meegemaakt met Essent, waarbij zij hun afspraken niet nakwamen. Dit is dus de tweede en direct de derde keer dat dit gebeurt. Erg jammer. Ik had ze nog een kans willen geven om het nu wel goed te maken.
Ik raad Essent af.
12 February, 17:30 F Schoonebeek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijkheid zoals ik het tot dusver ervaren heb.
Ik raad Essent aan.
09 February, 07:46 L.J Blommert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat een (vrijwillige) beoordeling gevraagd wordt door Easyswitch
Ik raad Essent aan.
03 February, 09:21 K Koot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In het verleden ook al bij deze leverancier klant geweest, en alles was toen zeer goed verlopen.
Ik raad Essent aan.
31 January, 07:46 G Piek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Elk jaar overstappen van leveransier bevalt Mia hoed
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:53 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:52 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.....
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:12 J Rooda Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld.
Ik raad Essent aan.
08 January, 18:19 R Lenaers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstapservice
Ik raad Essent aan.
05 January, 14:45 T Bouwkamp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De laatste 3 omdat ik hier geen gebruik van heb gemaakt.
Ik raad Essent aan.
29 December, 09:43 H Manders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eerst alles zelf vergelijken ,dan kijken hoe een ander oogt, trek daarna je conclusie.
Ik raad Essent aan.
27 December, 11:09 G Ham van der Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles goed geregeld,en op tijd
Ik raad Essent aan.
08 December, 09:03 A Dijk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is perfect verlopen
Ik raad Essent aan.
26 November, 08:21 A van Achteren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het zo is.
Ik raad Essent aan.
20 November, 07:08 E Sousa e Silva Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
They where very pro-active with my move
Ik raad Essent aan.
12 November, 08:03 R van Wijk Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte service bij overstap
Ik raad Essent af.
11 November, 08:08 R Koenis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het verloopt allemaal geruisloos soepel
Ik raad Essent aan.
21 August, 09:39 J.J. Boxmeer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
doen wat ze beloven
Ik raad Essent aan.
20 August, 07:59 B.E.M. Roos Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service. Alleen nog geen afrekening gehad van energie flex
Ik raad Essent aan.
14 August, 10:39 H.J.P. Voskuilen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Welkomst bedrag
Ik raad Essent aan.
31 July, 07:40 A. Dijkstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben erg blij met nieuwe energieleverancier
Ik raad Essent aan.
03 July, 10:07 L.P.M. Beiten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zo hou je de concurrentie scherp
Ik raad Essent aan.
01 July, 11:04 G.A. Barten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kosten besparing
Ik raad Essent aan.
29 January, 10:46 M.N Van der ende Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs kwaliteit
Ik raad Essent aan.

Veelgestelde vragen Essent

Er zijn een aantal vragen die regelmatig aan de klantenservice van Essent worden gesteld:

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik óf op het historisch energieverbruik in je woning. Aan het eind van het contractjaar worden de kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt verrekend met dit termijnbedrag. Het kan zijn dat je termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Essent?

Energieleverancier Essent baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op de eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft.

Waarom is mijn jaarrekening veranderd?

Uit onderzoek van Essent is gebleken dat klanten van Essent behoefte hadden aan een meer overzichtelijke jaarafrekening. De nieuwe jaarafrekening is daarom gebaseerd op hoofdlijnen en beslaat nog maar één pagina. Hierdoor zie je in één opslag alle belangrijke informatie. Via jouw persoonlijke pagina op ‘Mijn Essent’ zie je de uitgebreide versie van jouw jaarafrekening.

Wat heb ik aan de ‘VerbruiksManager’?

De ‘VerbruiksManager’ biedt je een beter inzicht in je energieverbruik. Wanneer jouw VerbruiksManager aangeeft dat je werkelijke verbruik een stuk hoger ligt dan het verwachte verbruik (waarop jouw termijnbedrag is gebaseerd), dan word je geadviseerd je termijnbedrag te verhogen. Hiermee voorkom je verrassingen op je jaarafrekening.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Website
Overweeg je een energiecontract bij Essent? Dan wil je waarschijnlijk eerst iets meer weten over de leverancier. Bekijk hier de beoordeling van andere klanten, contactgegevens, tarieven, veelgestelde vragen en meer. Profiteer van de meeste korting door jaarlijks een vergelijking te maken van energieproducten. Kies voor actietarieven en welkomstkortingen!

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt