Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Overweeg je een energiecontract bij Essent? Dan wil je waarschijnlijk eerst iets meer weten over de leverancier. Bekijk hier de beoordeling van andere klanten, contactgegevens, tarieven, veelgestelde vragen en meer. Profiteer van de meeste korting door jaarlijks een vergelijking te maken van energieproducten. Kies voor actietarieven en welkomstkortingen!

Essent is een van de grootste energiebedrijven van Nederland en heeft rond de 2,5 miljoen klanten van elektriciteit en 2,2 miljoen klanten van gas. Essent is onderdeel van het overkoepelende energiebedrijf Innogy, dat in september 2019 is overgenomen door E.ON. De leverancier heeft de ambitie om een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiebedrijf te vormen.

Tarieven Essent energie

Twee keer per jaar veranderen de energietarieven. Dit gebeurt in januari en in juli. In onze energievergelijker bekijk je de meest actuele energietarieven. Kies je voor een energiecontract met variabele tarieven, dan verandert tijdens je contract het tarief dat je betaalt. Kies je voor vaste tarieven, dan staan de energietarieven vast vanaf het moment dat je het energiecontract afsluit. Bij een contract met vaste tarieven profiteer je dus niet van eventuele prijsdalingen.

Toch raden wij je aan een energiecontract af te sluiten met vaste tarieven. Zo kun je niet tijdens je contract verrast worden met eventuele prijsverhogingen. Is de looptijd van je contract afgelopen, dan maak je gewoon weer opnieuw een vergelijking.

actietarieven essent

Welkomstkortingen en actietarieven

Niemand wil onnodig te veel betalen. Door onze energievergelijker te gebruiken, zorg je ervoor dat dit niet gebeurt. Na het invullen van je gegevens krijg je meteen te zien welke energieleveranciers op dat moment, voor jouw adres, de laagste actietarieven hanteren en de hoogste welkomstkortingen. Contracten met actietarieven worden vaak gecombineerd met aantrekkelijke welkomstkortingen. Let op: deze welkomstkorting ontvang je aan het eind van je contract.

Het is de kunst om ieder jaar opnieuw de laagste prijs te betalen voor energie. Dit doe je door ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken en te kiezen voor het meest aantrekkelijke contract.

Ben je benieuwd welk actietarief Essent je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Essent energie

Essent is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Essent is een onderdeel van het internationale energieconcern RWE, maar zal vanaf nu vallen onder Innogy; de energiedivisie die door RWE in het leven is geroepen om zich te richten op het opwekken van duurzame energie. RWE zal onder eigen merknaam doorgaan met het opwekken van energie uit fossiele brandstoffen en kernenergie.

RWE is in Duitsland en in Nederland de grootste leverancier van elektriciteit. In het Verenigd Koninkrijk is RWE de derde grootste leverancier. Sinds juli 2009 is Essent niet meer verantwoordelijk voor de elektriciteits- en gasnetten en het oplossen van storingen daarvan. In plaats daarvan is Enexis, het afgesplitste bedrijf van Essent, hier nu verantwoordelijk voor.

Energiecontracten Essent

Wanneer je een energiecontract afsluit bij Essent, kun je kiezen uit verschillende soorten contracten. De looptijd van je contract kan bijvoorbeeld variëren van één jaar tot drie jaar. Daarnaast heb je de keuze uit vaste tarieven en variabele tarieven. Kies je voor vaste tarieven, betaal je gedurende de looptijd van je contract hetzelfde bedrag. Kies je voor variabele tarieven, veranderen de tarieven twee keer per jaar.

Wij raden vaste tarieven aan en een contract met een looptijd van één jaar. Op die manier profiteer je van de meeste kortingen.


variabele tarieven essent

Hoe duurzaam is Essent energie?

In 1995 introduceerde Essent als eerste een product met groene stroom. Nu, twintig jaar later, is Essent nog steeds een van de grootste leveranciers van groene stroom. De groene stroom van Essent is voor 80% afkomstig uit Nederlandse windenergie en biomassa. De andere 20% is afkomstig uit buitenlandse waterkracht. Deze duurzame energie wordt opgewekt door zusterbedrijven RWE Generation en RWE Innogy. Essent biedt daarnaast voor milieubewuste consumenten CO2-neutraal gas.

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Beschik je over een dubbele meter en maak je gebruik van het dubbeltarief? Bij het dubbeltarief wordt er gebruik gemaakt van twee tarieven:

  • Dal- of laaguren: 23.00 – 7.00*, ‘s nachts, gedurende het weekend de gehele dag en op feestdagen.
  • Piek- of normaaluren: 7.00 – 23.00, overdag en op werkdagen.

*De begintijd van de dal- of laaguren kan verschillen per provincie, in de provincie Noord-Brabant en Limburg begin het daltarief bijvoorbeeld al om 21.00 uur. Deze dal- of laaguren worden vastgesteld door jouw netbeheerder.


De slimme thermostaat van Essent

Bij het afsluiten van een energiecontract bij Essent bestaat er de keuze voor twee verschillende slimme thermostaten:

  • Nest Thermostaat: De Nest is een thermostaat die je alleen kunt krijgen bij Essent. De Nest is in staat de temperatuur te onthouden die jij prettig vindt en zal de temperatuur automatisch lager zetten wanneer je weg bent. Ook is het mogelijk de Nest van een afstand te bedienen. Dit kan met een smartphone, tablet of computer.
  • E-thermostaat: De E-thermostaat is via een app op je smartphone of tablet gemakkelijk van een afstand te bedienen. Wanneer je niet thuis bent, schakelt de E-thermostaat zich automatisch uit dankzij de bewegingssensor. Het verschil tussen de E-thermostaat en de Nest is dat de Nest iets meer functies heeft. Met de Nest kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van stadswarmte en/of vloerverwarming.

De slimme meter bij Essent

Een slimme meter meet het gas- en elektriciteitsverbruik in jouw woning. Het verschil ten opzichte van een oude meter is dat een slimme meter de meterstanden automatisch door kan geven aan je energieleverancier. Daarnaast stelt een slimme meter je in staat om nauwkeurig je eigen verbruik te volgen en zo energie te besparen.

Heb je nog geen slimme meter, maar zou je wel graag een slimme meter willen hebben? Je krijgt vanzelf bericht van je netbeheerder wanneer deze de oude meters in jouw wijk komt vervangen. Wil je al eerder een slimme meter? Dat doe je aanvraag voor een prioriteitsplaatsing. Deze vraag je aan bij je netbeheerder via www.aansluitingen.nl.


zonne energie essent

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Wek je zelf stroom op met zonnepanelen? Dan is het mogelijk bij Essent de stroom die je overhoudt terug te leveren aan het energienet. Essent geeft hiervoor een vergoeding. Bij Essent krijg je ter vergoeding van deze energie hetzelfde tarief als je betaalt voor de energie die je bij Essent afneemt. Dit is het leveringstarief inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. De tarieven voor het terugleveren kunnen echter wel periodiek worden aangepast op basis van marktontwikkelingen.

Contactgegevens

Heb je vragen voor Essent? Essent is te bereiken op onderstaande manieren:

E-mail:Contactformulier
Telefoon:0900 1550 (€ 0,35 per gesprek, plus de gebruikelijke kosten)
Bereikbaarheid:Op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur
Website:https://www.essent.nl

contract essent

Gas- en stroomstoringen bij Essent energie

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan Essent

Het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je energie kun je op verschillende manieren overmaken. Je kunt gebruikmaken van een automatische incasso, FINBOX, Acceptmail, een papieren rekening of IDEAL. De manier van betalen kun je gemakkelijk wijzigen via jouw persoonlijke pagina. Is het voor jou niet mogelijk je jaarrekening in één keer te betalen? Dan kan een betalingsregeling een oplossing zijn. Ook deze vraag je aan via jouw persoonlijke pagina.

Wat te doen bij verhuizing

Ben jij klant bij Essent en ga je verhuizen? Geef via ‘Mijn Essent’ je verhuizing door. Essent heeft hiervoor je adresgegevens en data van de sleuteloverdracht nodig. De meterstanden dien je direct door te geven, binnen zeven dagen nadat je bent verhuisd. Heb je een tweede huis aangeschaft en wil je hier ook energie van Essent ontvangen? Neem in dit geval contact op met de klantenservice van Essent: 0900 – 1550 (€ 0,35 per gesprek, plus je gebruikelijke belkosten).

Opzeggen van je contract bij Essent

Wil je opzeggen bij Essent, dan dien je eerst Essent te bellen voor een ContractCheck. Essent zal je dan waarschijnlijk een aanbod doen om je als klant proberen te houden. Via dit nummer kun je jouw contract bij Essent opzeggen: 0800 – 377 36 80. Houd er rekening mee dat, wanneer je vroegtijdig je contract op wilt zeggen, je te maken krijgt met een opzegboete. In een aantal gevallen zal je nieuwe energieleverancier deze boete voor je betalen.

Opzegtermijn Essent

De opzegtermijn van energieproducten bij Essent is 30 dagen.

Neemt Essent je opzegboete over?

Als je ervoor kiest de overeenkomst bij je oude leverancier vroegtijdig te beëindigen, wordt de opzegvergoedingen die je hiervoor dient te betalen, betaald door Essent. Alleen wanneer de einddatum van het contract binnen nu en 6 maanden ligt, moet je wachten. Dit voorkomt het betalen van een hoge opzegvergoeding.


Essent aanbieding

Wil je weg bij je oude energieleverancier vanwege de hoge kosten of voor een betere klantenservice? Via onze energievergelijker zie je snel of Essent de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie is.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Essent?

Je maakt een vergelijking tussen Essent en andere energieleveranciers via onze energievergelijker. Heb je gekozen voor een energiecontract bij Essent, dan stap je via de vergelijker over. Je vult je gegevens in, welke wij doorsturen naar Essent. Zodra Essent akkoord is en de bedenktijd van 14 dagen erop zitten, zegt Essent je oude energieleverancier voor je op. De rest van de communicatie tussen jou en Essent zal vanaf dit moment niet meer via ons verlopen, maar zal via Essent gaan.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Essent. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

11 June, 07:16 J. Benneker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld
Ik raad Essent aan.
09 June, 10:02 M. Mulder Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden met de overstap naar Essent
Ik raad Essent aan.
08 June, 08:39 A Merkelbach Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zie boven
Ik raad Essent aan.
28 May, 07:23 R. Gulikers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede dag: De levering is nog niet ingegaan ivm overstap v/a 01-06-2020 voor een jaar.
Ik raad Essent aan.
26 May, 16:37 A Wouters Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voldoende
Ik raad Essent aan.
23 May, 08:25 J. Bevers Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen online/klantenservice hulp nodig gehad, duurzaamheid n.v.t..
Ik raad Essent aan.
22 May, 08:14 A. Thijssen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een of twee sterretjes betekent geen mening. Zal deze eerst moeten ervaren lijkt mij!
Ik raad Essent aan.
22 May, 07:46 J. Vandewal Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent moet nog gaan leveren. Dit gaat per 1 juni gebeuren.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:17 M. Doggen-de Wolf Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging zonder problemen. Kreeg snel na aanmelding de volledige en duidelijke informatie van Essent over de overgang per 1 juli a.s.
Ik raad Essent aan.
20 May, 13:03 R Vos Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de overgang naar Essent heel vloeiend ging en ik nog voor de leverdatum gegevens ontving voor een app en een webportal.
Ik raad Essent aan.
20 May, 10:02 H. Compter Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:36 A. Flenterie Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles klopte 10 voor easy switch !
Ik raad Essent aan.
20 May, 07:03 M. Ouwens Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben me een halve maand te vroeg overgeschreven waardoor ik 100 euro boete moest betalen dus niet meer essent
Ik raad Essent af.
19 May, 07:50 H Schoorl Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging heel professioneel en doortastend.
Ik raad Essent aan.
18 May, 19:17 M Ryn Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hanteren niet het aangepaste voorschotbedrag en weigeren dat nu aan te passen. Dan ben ik weg en breng de energielevering onder bij een betrouwbare partij.
Ik raad Essent af.
18 May, 10:40 K Kokke Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Natalie
Ik raad Essent aan.
18 May, 08:03 P Damen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik zeer tevreden ben
Ik raad Essent aan.
09 May, 08:17 H Vries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voor het overstappen vergelijken wij de vaste leveringskosten en de bonus die bedrijven aanbieden. Deze keer kwam Essent heel goed uit de bus. De overstap is goed geregeld door Essent en Easy Switch.
Ik raad Essent aan.
08 May, 08:14 W Veldhoven Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij teruglevering met zonnepanelen geeft Essent dagelijks inzicht in zowel verbruik als teruglevering. Wel zo prettig.
Ik raad Essent aan.
26 April, 08:51 W Bruijn Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
25 jaar klant geweest en nooit korting gehad. Na het overstappen zijn ze ineens weer interessant...
Ik raad Essent aan.
14 April, 09:54 D Baars Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
snellen en correcte afhandeling
Ik raad Essent aan.
20 March, 08:20 H Caro Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan er nog weinig over zeggen; zit er net...Ik zou graag willen weten of ik ook overzichten van verbruik etc.. per maand ga ontvangen...
Ik raad Essent aan.
17 March, 10:10 I Dijk Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij overstapservice werd voorheen altijd de einddatum jaarcontract vorige leverancier aangehouden. Dit is nu niet gebeurd waardoor ik mijn bonus misgelopen ben en daarna mij toegezegd is telefonisch dat ik de opzegboete vergoedt zou krijgen wat later ook niet zo bleek te zijn. Dus ik ben zéér zéér ontevreden over het verloop van deze overstapservice naar Essent! Voor mij nooit meer want 6 jaar achtereen gaat dit goed en nu niet!
Ik raad Essent af.
17 March, 09:06 I Lazet-Nuijs Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs/ kwaliteit verhouding.
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:52 A Willems Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
i k wilde het voorschotbedrag vanaf het begin al verhogen maar dat kon niet!
Ik raad Essent aan.
16 March, 11:39 G Kooistra Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
T is zo als t goed is en ik stap bijna elk jaar over ivm bonus maar wel bij de vertrouwde levernaciers waar ik geen nare verassingen achteraf verwacht
Ik raad Essent aan.
16 March, 10:35 M Slaets Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ken Essent van ouds her
Ik raad Essent aan.
16 March, 09:40 M Koppers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent zou het overstapproces regelen. Ze hebben mijn contract bij powerpeers 6 weken te vroeg opgezegd. Daardoor kreeg ik een boete van 100 euro en ik liep mijn premie van 185 euro mis. Essent zei dat het 100% hun fout wasen zeiden het met powerpeers regelen. Dat kon 2 weken duren. Sindsdien heb ik niets meer van hen gehoord. Dit was 6 weken geleden.
Ik raad Essent af.
16 March, 08:13 J Schouten Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nog toe heel tevreden
Ik raad Essent aan.
11 March, 12:07 L Verberne Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om dat toen de kosten redelijk was
Ik raad Essent aan.
11 March, 08:02 C Reijnders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Essent aan.
07 March, 08:43 M de Groot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging soepel en klantenservice erg vriendelijk en behulpzaam
Ik raad Essent aan.
06 March, 08:37 P Kwaspen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan bijna geen beoordeling geven omdat ik pas klant ben
Ik raad Essent aan.
30 January, 06:43 H Melissen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen is niet goed gegaan buren hadden mijn stroom gekregen geld is van mijn rekening afgeschreven en ik heb nog niet eens stroom gehad en ik heb ook geen welkomscadeau gehad dus per saldo een grote flop
Ik raad Essent af.
29 January, 08:44 A Holterman Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Essent aan.
28 January, 08:16 B Andel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ieder jaar overstappen
Ik raad Essent aan.
21 January, 12:13 G Smetsers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Essent aan.
20 January, 08:36 E Wagner Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helaas heeft Essent het verbruik laag ingeschat en kan ik het maandbedrag bij aanvang contract niet aanpassen.
Ik raad Essent aan.
16 January, 08:04 B Bruggeling Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kreeg keurig antwoord op wijziging ingangsdatum contract en uitleg over verschil in stroom tarief tussen offerte Easyswitch en Essent.
Ik raad Essent aan.
15 January, 08:17 G Noord Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn goedkoper dan nuon
Ik raad Essent aan.
14 January, 09:14 R Harder Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleem loos overstappen
Ik raad Essent af.
14 January, 08:03 A Visser Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap via easy switch. Ging zonder problemen. Essent mailt netjes alles door. Ik had een vraag en werd keurig beantwoord.
Ik raad Essent aan.
13 January, 13:07 J Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
13 January, 11:07 F Gouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Positief
Ik raad Essent aan.
13 January, 08:23 S Hesen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles probleemloos gegaan
Ik raad Essent aan.
12 January, 08:24 W Maas Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Independer gaf aan dat EnergieDirect gunstiger was. Hierna Essent afgemeld (ging makkelijk) en EnergieDirect aangemeld. Dit is in jullie systeem bekend en zou dus efficiënter opgezet kunnen worden voor betere dienstverlening. Dit is \'n beoordelingen van jullie, niet van Essent.
Ik raad Essent af.
10 January, 15:29 B Brukx Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb pas 10 dagen een contract dus kan nog niet alles beoordelen.
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:59 K Homans Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij betaling wil ik ook 1 ster geven, maar dat wil niet. Essent stuurt brieven met telefoonnummer wat niet bereikbaar is en een brief met een telefoonnummer van niet bereikbaar is tot 20.00 uur, terwijl ze dit wel aangeven. Ze wilden een een laag termijnbedrag per maand afschrijven en zodra ze dit je laten weten en als je nog dezelfde dag belt, om dit aan te passen, kan dit niet! Daarna nog een keer een veel te laag termijnbedrag opgenomen. Ook slecht geholpen aan de telefoon. De telefoniste verbrak de verbinding
Ik raad Essent af.
05 September, 09:38 P Berrier Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geheel tevreden. Goede service aan telefoon.
Ik raad Essent aan.
13 August, 13:31 W Hakkenberg van Gaasbeek Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze hebben tot bijna de laatste dag mijn vorige energie leverancier laten zwemmen. Die hierop prompt mij met allerlei aanbiedingen ging bestoken. Dat is niet nodig en voor de mij als klant hinderlijk. Allemaal spam!
Ik raad Essent aan.
03 August, 09:04 W Muis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed snel en telefonisch prettig geholpen.
Ik raad Essent aan.
21 May, 08:12 P Baas Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik gebruik weinig KW. Maandbedrag te hoog. Geen discussie mogelijk. Slecht bedrijf!!
Ik raad Essent af.
18 May, 15:08 W Hamstra Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is prima verlopen
Ik raad Essent aan.
04 April, 07:54 I Heuker Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel overgestapt en duidelijke bevestiging van Essent gekregen. Overzicht van prijzen kan duidelijker, maar dat kan bij elke leverancier wel heb ik het idee..
Ik raad Essent aan.
04 April, 00:54 L Linger Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb tot twee keer aan toe de aanvraag ingediend en beide keren geen reactie gekregen van Essent. Via easy switch is het altijd goed geregeld. Ik heb in het verleden al eerder iets meegemaakt met Essent, waarbij zij hun afspraken niet nakwamen. Dit is dus de tweede en direct de derde keer dat dit gebeurt. Erg jammer. Ik had ze nog een kans willen geven om het nu wel goed te maken.
Ik raad Essent af.
12 February, 17:30 F Schoonebeek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijkheid zoals ik het tot dusver ervaren heb.
Ik raad Essent aan.
09 February, 07:46 L.J Blommert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat een (vrijwillige) beoordeling gevraagd wordt door Easyswitch
Ik raad Essent aan.
03 February, 09:21 K Koot Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
In het verleden ook al bij deze leverancier klant geweest, en alles was toen zeer goed verlopen.
Ik raad Essent aan.
31 January, 07:46 G Piek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Elk jaar overstappen van leveransier bevalt Mia hoed
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:53 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.
Ik raad Essent aan.
29 January, 18:52 F Schoonebeek Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om weer te geven hoe ik eea ervaar.....
Ik raad Essent aan.
09 January, 08:12 J Rooda Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld.
Ik raad Essent aan.
08 January, 18:19 R Lenaers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstapservice
Ik raad Essent aan.
05 January, 14:45 T Bouwkamp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De laatste 3 omdat ik hier geen gebruik van heb gemaakt.
Ik raad Essent aan.
29 December, 09:43 H Manders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eerst alles zelf vergelijken ,dan kijken hoe een ander oogt, trek daarna je conclusie.
Ik raad Essent aan.
27 December, 11:09 G Ham van der Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles goed geregeld,en op tijd
Ik raad Essent aan.
08 December, 09:03 A Dijk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de overstap is perfect verlopen
Ik raad Essent aan.
26 November, 08:21 A van Achteren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het zo is.
Ik raad Essent aan.
20 November, 07:08 E Sousa e Silva Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
They where very pro-active with my move
Ik raad Essent aan.
12 November, 08:03 R van Wijk Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer slechte service bij overstap
Ik raad Essent af.
11 November, 08:08 R Koenis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het verloopt allemaal geruisloos soepel
Ik raad Essent aan.
21 August, 09:39 J.J. Boxmeer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
doen wat ze beloven
Ik raad Essent aan.
20 August, 07:59 B.E.M. Roos Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service. Alleen nog geen afrekening gehad van energie flex
Ik raad Essent aan.
14 August, 10:39 H.J.P. Voskuilen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Welkomst bedrag
Ik raad Essent aan.
31 July, 07:40 A. Dijkstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben erg blij met nieuwe energieleverancier
Ik raad Essent aan.
03 July, 10:07 L.P.M. Beiten Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zo hou je de concurrentie scherp
Ik raad Essent aan.
01 July, 11:04 G.A. Barten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kosten besparing
Ik raad Essent aan.
29 January, 10:46 M.N Van der ende Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs kwaliteit
Ik raad Essent aan.
11 January, 07:03 J.B.M. Brilhuis Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is perfect geregeld
Ik raad Essent aan.
06 January, 14:09 P.C. Verhoef Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Essent aan.
19 August, 07:23 Kolhof Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geeft slechts maandelijks inzicht in gebruik, niet dagelijks desondanks de slimme meter, daarmee inzicht heel beperkt. Verder goede dienstverlener
Ik raad Essent af.
16 August, 16:56 W.C. Duijl Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap snel en probleemloos verlopen
Ik raad Essent aan.
11 August, 11:59 J. Langevoord Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik heel tevreden ben over de overstap van Budgetenergie naar Essent.
Ik raad Essent aan.
10 August, 09:45 G.H.J. Uijlen Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was voor mij het gunstigste
Ik raad Essent aan.
06 August, 07:14 s Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overdracht is prima verlopen en het eerste bedrag is van de rekening. De online zaken zijn gemakkelijk te regelen. Nu afwachten hoe de verdere service verloopt.
Ik raad Essent aan.
03 August, 07:19 G.J.W. Lathouwers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is duidelijk en transparant
Ik raad Essent aan.
31 July, 07:41 Janneke Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is prima verlopen, zeer heldere communicatie, ook betreft prijs en betaling en alles is gegaan/loopt zoals vooraf aangekondigd. Van Online Hulp en de Klantenservice heb ik geen gebruik gemaakt.
Ik raad Essent aan.
29 July, 19:25 G.H.A. JANSEN Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op basis van mijn verbruik heb ik een prima deal kunnen afsluiten met Essent.
Ik raad Essent aan.
23 July, 09:11 A.N. Baars Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan niet echt een slecht oordeel geven aan Essent het is allemaal goed verlopen en de overstap verliep prima , voor de rest geen Oké.
Ik raad Essent aan.
21 July, 17:17 B.A.T. Groes Elias Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is gewoon heel goed verlopen, er stond sowieso al veel info op easyswitch. En na de aanmelding kreeg ik ook van essent ale info die gewenst was. Hoop dat Essent mij na dit jaar weer een aanbod doet wat ik niet kan afslaan. Zo niet dan ben ik een dief van mijn eigen knip en dan gaan we weer 1 jaartje naar de concurrent.
Ik raad Essent aan.
21 July, 07:24 G.G.J. Cabbolet Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepel overstapproces. Goede informatievoorziening.
Ik raad Essent aan.
19 July, 17:24 M. Vette Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De 3 vragen rechts kan ik niet goed beoordelen omdat ik hier nog geen ervaring mee heb.
Ik raad Essent aan.
17 July, 16:16 J.H. Hamacher Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zo denk ik over essent
Ik raad Essent aan.
14 July, 10:02 J.J.C. Hornberg Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstapproces liep alles behalve vlekkeloos.
Ik raad Essent af.
10 July, 17:38 W.P.A. Groot Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was reeds klant, tarieven vastgezet. Meterstanden weden niet gevraagd. Vreemd, want volgens hun prog moest mijn verbruik X zijn, het was echter 850kwh uur minder. Metrstanden toch maar vastgelegd. Vreemd dat ik via jullie wel zo\'n aanbod krijg en niet direct als klant. Reeds eerder Essent problemen gehad op basis van gefingeerde jaarafrekeningen. Heb daarvoor een ACM melding moeten doen om mijn gelijk te krijgen. Toen kon het opeens wel, geld terug, bloemen en taart. Esent staat bij mij nog op een 5 min.
Ik raad Essent af.
03 July, 07:04 M. Herman Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld alles.
Ik raad Essent aan.
01 July, 09:03 R.A.J. Gulikers Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om aan te geven dat overstappen niet moeilijk is en geld oplevert.
Ik raad Essent aan.
27 June, 07:47 A.F.J. Hattum Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is goed
Ik raad Essent aan.
27 June, 07:40 R. Schaft Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen ervaring met bovenstaande punten, overstap ivm prijs
Ik raad Essent aan.
21 June, 09:24 K. Draaisma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Essent is een uitstekende leverancier
Ik raad Essent aan.
11 June, 13:37 J. Kloeze Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
kan helaas nog geen beoordeling geven. ben pas op 1 juni 2016 overgestapt.
Ik raad Essent aan.
11 June, 11:29 A.P.J. Velden Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik weet nog veel te weinig van de leverancier
Ik raad Essent aan.
07 June, 09:47 A.J. Kiers Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede overstap meegemaakt.
Ik raad Essent aan.
31 May, 19:31 B. Wetser Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden. Geen op of aanmerkingen
Ik raad Essent aan.
30 May, 20:17 M.J. Neeleman Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
bevalt ons goed.
Ik raad Essent aan.
27 May, 08:50 T. Wouters Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben uitstekend behandeld en heb alle hulp gekregen die ik vroeg. Daarnaast ging de overstap zonder problemen.
Ik raad Essent aan.
22 May, 20:11 H. Smit Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik door Essent netjes, correct en volgens afspraak word behandeld.
Ik raad Essent aan.
22 May, 07:54 H.A. Oeffelt Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik zeer tevreden ben
Ik raad Essent aan.
20 May, 11:42 M.W.J. Broeren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden
Ik raad Essent aan.
20 May, 08:06 P Doek Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Essent af.

Veelgestelde vragen Essent

Er zijn een aantal vragen die regelmatig aan de klantenservice van Essent worden gesteld:

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik óf op het historisch energieverbruik in je woning. Aan het eind van het contractjaar worden de kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt verrekend met dit termijnbedrag. Het kan zijn dat je termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Essent?

Energieleverancier Essent baseert de berekening voor het termijnbedrag op het verbruik dat je zelf invult in onze vergelijker. Ga je de vergelijker invullen, dan is het invullen van je verbruik zoals deze op de eindafrekening staat het meest nauwkeurig. Weet je jouw oude verbruik niet? Dan kan de vergelijker een schatting voor je maken. Deze schatting is dan gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden van het aantal personen dat je zelf aangeeft, in het type huis dat je zelf aangeeft.

Waarom is mijn jaarrekening veranderd?

Uit onderzoek van Essent is gebleken dat klanten van Essent behoefte hadden aan een meer overzichtelijke jaarafrekening. De nieuwe jaarafrekening is daarom gebaseerd op hoofdlijnen en beslaat nog maar één pagina. Hierdoor zie je in één opslag alle belangrijke informatie. Via jouw persoonlijke pagina op ‘Mijn Essent’ zie je de uitgebreide versie van jouw jaarafrekening.

Wat heb ik aan de ‘VerbruiksManager’?

De ‘VerbruiksManager’ biedt je een beter inzicht in je energieverbruik. Wanneer jouw VerbruiksManager aangeeft dat je werkelijke verbruik een stuk hoger ligt dan het verwachte verbruik (waarop jouw termijnbedrag is gebaseerd), dan word je geadviseerd je termijnbedrag te verhogen. Hiermee voorkom je verrassingen op je jaarafrekening.
7,4

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Website
Overweeg je een energiecontract bij Essent? Dan wil je waarschijnlijk eerst iets meer weten over de leverancier. Bekijk hier de beoordeling van andere klanten, contactgegevens, tarieven, veelgestelde vragen en meer. Profiteer van de meeste korting door jaarlijks een vergelijking te maken van energieproducten. Kies voor actietarieven en welkomstkortingen!

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt