Wil jij meer weten over Gewoon Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteisbonussen van Gewoon Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Gewoon Energie

Gewoon Energie is in 2021 opgericht door Innova Energie. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Den-Haag, op dezelfde locatie als het hoofdkantoor van Innova Energie. Gewoon Energie gelooft in de kracht van eenvoud en toegankelijkheid. Zij vinden dat je alles snel en makkelijk moet kunnen regelen en daarom doen zij alles digitaal én hebben ze een app.

Gewoon Energie Tarieven

Gewoon Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel €0,316
Stroom normaal €0,329
Stroom dal €0,309
Gas €1,405
Terugleververgoeding €0,050

Laatste update: 8 april 2024

variabele tarieven Gewoon Energie

Daluren van Gewoon Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Gewoon Energie

Terugleververgoeding van Gewoon Energie

Bij Gewoon Energie krijg je als terugleververgoeding het tarief dat je met Gewoon Energie hebt afgesproken Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Gewoon Energie. Bij Gewoon Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Gewoon Energie zelf.


Welke contracten heeft Gewoon Energie

Gewoon Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Gewoon Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Totaal Gewoon Energie Wind NL 0,53%
Zon NL 1,25%
Wind EU 72,34%
Zon EU 25,89%
100 % duurzaam
groen Gewoon Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier Gewoon Energie?

WISE geeft Gewoon Energie nog geen cijfer in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Om een cijfer te krijgen moet je een volledig kalenderjaar energie hebben geleverd aan consumenten in Nederland en Gewoon Energie heeft dat (nog) niet.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Gewoon Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Gewoon Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Gewoon Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Gewoon Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Gewoon Energie

Opzeggen Gewoon Energie

Opzeggen bij Gewoon Energie kan digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Gewoon Energie.

Gewoon Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Gewoon Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Gewoon Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Gewoon Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Gewoon Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Gewoon Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Gewoon Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Gewoon Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Gewoon Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Gewoon Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Gewoon Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Gewoon Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Gewoon Energie?

De betalingen aan Gewoon Energie verlopen via een automatische incasso. Je kan kiezen of Gewoon Energie elke 15e of 30e van de maand het te betalen bedrag afschrijft. Je kan de afschrijfdatum aanpassen via Mijn Gewoon Energie. Als je liever via acceptgiro, zelf met ideal of internetbankieren wilt betalen vraagt Gewoon Energie voor elke acceptgiro 3,02 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Gewoon Energie?

Gewoon Energie hanteert een kijkvenster van 6 maanden. Het is dus mogelijk om vanaf 6 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij Gewoon Energie?

Bij Gewoon Energie wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarafrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. De minimale betaling bij Gewoon Energie is 5 euro per maand. Dit kan je niet zelf instellen. Eind van het jaar laat Gewoon Energie weten of je nog geld terug krijgt, bij moet betalen of quitte speelt.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Gewoon Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij Gewoon Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van drie weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Gewoon Energie?

Nadat je een aanvraag bij Gewoon Energie hebt gedaan krijg je een ontvangstbevestiging van je aanvraag per mail binnen 2 werkdagen. Na 6 a 7 werkdagen ontvang je de aanmeldbevestiging.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt overgenomen vanuit het historisch verbruik van de woning + een kleine inflatie om te voorkomen dat er moet worden bijbetaald als de energiebelasting stijgt.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Gewoon Energie?

Ja je kan het maandbedrag bij Gewoon Energie zelf aanpassen. Via de online omgeving kan het maximaal 15% omhoog en omlaag. Via de klantenservice van Gewoon Energie kan het oneindig ver, mits je een goede reden hebt.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Gewoon Energie?

Ja, Gewoon Energie accepteert spoedaanvragen. Dit kan niet via ons. Je moet zelf bellen naar de klantenservice van Gewoon Energie.

Wordt er een kredietcheck gedaan Gewoon Energie?

Het is bij ons niet bekend of Gewoon Energie een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Gewoon Energie heeft een app. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
Oude Middenweg 85
2491AC, Den Haag
Telefoonnummer
070 - 2400677
Website
Wil jij meer weten over Gewoon Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteisbonussen van Gewoon Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt