GreenNL | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l Easyswitch
Wil jij meer weten over de GreenNL (nu: Coolblue Energie)? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van GreenNL (nu: Coolblue Energie) bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over GreenNL (nu: Coolblue Energie)

Begin 2021 is GreenNL onderdeel geworden van Coolblue. Op 11 december 2021 is voor alle particulieren klanten van GreenNL de merknaam veranderd naar Coolblue Energie.

GreenNL (nu: Coolblue Energie) Tarieven

GreenNL (nu: Coolblue Energie) biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.

GreenNL (nu: Coolblue Energie) Tarieven

GreenNL (nu: Coolblue Energie) biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,298
Stroom normaal € 0,298
Stroom dal € 0,298
Gas € 1,265
Terugleververgoeding € 0,035

Laatste update: 2 juli 2024

variabele tarieven Green NL

Daluren van GreenNL (nu: Coolblue Energie)

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Green NL

Terugleververgoeding van GreenNL (nu: Coolblue Energie)

Bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) krijg je als terugleververgoeding het kale variabele tarief. Dat is het energietarief zonder de energiebelasting en opslag duurzame energie. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van GreenNL (nu: Coolblue Energie).
Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van GreenNL (nu: Coolblue Energie). Bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van GreenNl zelf.


Welke contracten heeft GreenNL (nu: Coolblue Energie)

GreenNL (nu: Coolblue Energie) biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt GreenNL (nu: Coolblue Energie) de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom 90% Windenergie
10% Zonne-energie
100% duurzaam

*Dit is overgenomen van het stroometiket van Coolblue Energie

groen Green NL

Hoe ziet WISE de energieleverancier GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

WISE heeft GreenNL (nu: Coolblue Energie) (nog) niet opgenomen in hun groene energievergelijker. GreenNL (nu: Coolblue Energie) heeft geen eigen leveringsvergunning, zij besteden dit namelijk uit aan ServiceHouse. Een van de criteria van WISE luidt: “De leverancier beschikt over een eigen leveringsvergunning”. GreenNL (nu: Coolblue Energie) voldoet niet aan deze criteria.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit alleen doen door contact op te nemen met de klantenservice. Uiterlijk twee weken voordat je verhuist laat je aan GreenNL (nu: Coolblue Energie) je nieuwe adres weten. Coolblue Energie leest automatisch op de dag van je verhuizing je meterstanden uit als je een slimme meter hebt. Wanneer je deze niet hebt zal GreenNL (nu: Coolblue Energie) je rond de sleuteloverdracht vragen om de meterstanden van je oude en nieuwe woning door te geven.
GreenNL (nu: Coolblue Energie) ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Coolblue Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Green NL

Opzeggen GreenNL (nu: Coolblue Energie)

Opzeggen bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) kan via het modelformulier voor herroeping, telefonisch, per mail of schriftelijk. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van GreenNL (nu: Coolblue Energie).

GreenNL (nu: Coolblue Energie) vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar GreenNL (nu: Coolblue Energie)? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
6,9
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,9 uit 10

Klantervaringen

05 September, 09:42 T. Stroom. Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
slecht contact te krijgen met klantenservice
Ik raad Green NL af.
18 August, 08:31 F. Post Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is niet doorgegaan. Kon niet kontact met hen krijgen . Was het niet eens over het termijn bedrag Heb het dus geannuleerd.
Ik raad Green NL af.
17 August, 10:23 B. Oorschot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aanvraag ging vlot. Over klantenservice kan ik weinig zeggen omdat ik hen nog niet heb hoeven bellen.
Ik raad Green NL aan.
16 August, 08:08 B. Skrzetuska Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dir is betrouwbare en goedkope leverancier van groene energie
Ik raad Green NL aan.
08 June, 08:27 R Eerden Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben niet overgestapt. GeenNL hanteerde op eigen initiatief andere verbruikshoeveelheden.
Ik raad Green NL af.
25 May, 09:09 K. Cheraitia Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nee heb het afgesloten voor nog geen 30 euro per maand nu vragen jullie voor de tweede maand 94 euro dus nee dat is niet oke
Ik raad Green NL af.
27 April, 09:47 T. Jongh Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog geen beoordeling geven over Green.nl, Er is nog geen contact geweest met Green.nl De levering gaat in op 2 mei 2021.
Ik raad Green NL aan.
21 April, 18:36 A. Denissen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb het per ongeluk via jullie gedaan. Normaal doe ik het zelf. Het blijkt, dat ik jullie hulp niet nodig heb en ik vind het rechtstreekse contact met de leverancier prettgiger dan via een tussenpersoon.
Ik raad Green NL af.
23 March, 13:41 H. Morren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben net gestart met een eigen woning. verder geen ervaringen. ik kijk in de eerste instantie naar de goedkoopste
Ik raad Green NL aan.
23 March, 11:47 R. Heijden Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden niks te klagen even de jaarafrekening afwachten
Ik raad Green NL aan.
12 March, 08:03 G. Smulders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Green NL aan.
27 February, 08:30 L. Reuvers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze vroegen meer geld 45 euro meer per maand
Ik raad Green NL af.
18 February, 09:49 H. Alders Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden met contact
Ik raad Green NL aan.
15 February, 09:38 S. Kuijpers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed. Alleen op de vergelijking site kon ik enkele tarief in vullen. Dit bleek echter niet mogelijk Of dit een fout is in de vergelijking site of vanuit Greennl is mij niet duidelijk. Vandaar de lagere waardering bij prijsinzicht.
Ik raad Green NL aan.
15 November, 17:34 C. Griffioen-Lavrijsen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot dusver tevreden.
Ik raad Green NL aan.
06 September, 09:45 S. Boek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is goed verlopen en ik kan verder niets vertellen omdat ik nooit bij greenNL energie heb gehad.
Ik raad Green NL aan.
27 August, 07:03 H. Lieshout- van Dun Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en duidelijk geregeld
Ik raad Green NL aan.
08 August, 13:46 A. Santen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is soepel verlopen en het licht brandt nogsteeds... Wacht alleen nog op een inlogaccount. Zeer tevreden tot nu toe.
Ik raad Green NL aan.
01 August, 21:48 A H Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit er nog maar een paar weken. Overstap ging vlot, binnen 24 uur al het papierwerk binnen gehad op via email. 1 dag voor de overstap naar GreenNL werden de voorschotten van mijn rekening afgeschreven. 1 dag na de overstap ontving ik een mail met inloggegevens voor de Mijn GreenNL website. Daar staat nu nog niet veel in omdat ik nog maar net lid ben. Kon wel gelijk mijn termijn bedrag aanpassen. De site is erg snel, er zijn geen pop-ups en er is ook geen speciale grafische layout. Alles is gewoon lekker snel, simpel en duidelijk. Was in het begin wel een beetje nerveus omdat GreenNL een (voor mij) compleet onbekend bedrijf was, had er nog nooit van gehoord, kwam het ook alleen maar tegen dankzij EasySwitch. Desondanks toch maar weer besloten om over te stappen van mijn oude leverancier omdat (volgens EasySwitch) GreenNL dezelfde groene stroom levert voor een lagere prijs. Al ongeveer 7 jaar en 4 verschillende leveranciers geen problemen gehad met overstappen via EasySwitch en verwacht dat nu ook niet.
Ik raad Green NL aan.
27 July, 20:26 A. Keer Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
het contact wat ik heb gehad was correct en overschrijving is goed verlopen.
Ik raad Green NL aan.
27 July, 14:20 M. Gooijer Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aangegeven dat het contract op 1 september in moet gaan, uiteindelijk 24 juli ingegaan en het valt niet terug te draaien. Zowel EasySwitch als GreenNL geven geen thuis.
Ik raad Green NL af.
02 June, 07:49 W. Weerdhof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima geregeld , voor een mooie prijs
Ik raad Green NL aan.
27 May, 08:57 J. van Dijk Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap naar GreenNL is soepel verlopen, duidelijke communicatie.
Ik raad Green NL aan.
17 April, 09:10 J Hartog Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De communicatie van GreenNl is nogal star m.b.t wijziging tarieven doordat ik recent een cotnract ben aangegaan.Daarbij heeft Easy Switch ook nog onhuiste info gegeven en wordt dat niet tussen GreenNl en Easy Switch overlegd. Wat Easy Sw. communiceert, is niet aan GreenNl, volgens een medewerker van GreenNL
Ik raad Green NL aan.
31 March, 09:33 R Doeleman Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zo op het eerste gezicht, is de overstap naar GreenNL goed verlopen en gaat alles zoals ik had gehoopt en verwacht.
Ik raad Green NL aan.
25 March, 19:45 J Ekkel Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is zoals ik verwachte
Ik raad Green NL aan.
17 March, 09:58 H Wilke Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
accountactivatie werkt niet telefonisch niet te bereiken.alleen een engelssprekend antwoord apparaat waardeloos!
Ik raad Green NL af.
16 March, 11:53 T Kessels Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan nog geen oordeel geven, omdat mijn overeen komst pas op 1 april ingaat.
Ik raad Green NL aan.
04 March, 08:57 J Hoeksma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel e klantvriendelijk
Ik raad Green NL aan.
24 February, 08:36 S Staadegaard Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb alleen contract afgesloten , en dat gaat pas 28 maart 2020 in dus ik kan er nu geen oordeel over geven.
Ik raad Green NL af.
21 February, 17:17 T Haks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging gewoon makkelijk
Ik raad Green NL aan.
10 February, 08:15 J van de Vliet Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Och, we betalen nu aan twee energiebedrijven.
Ik raad Green NL aan.
08 November, 07:57 H Ark Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niets meer gehoord van Green NL, weet niet of ze contract huidige aanbieder hebben opgezegd?
Ik raad Green NL af.
01 November, 00:00 Tom Slager Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top
Ik raad Green NL aan.
12 October, 13:42 J Molendijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima hulp en informatie en eenvoudige overstap.
Ik raad Green NL aan.
18 September, 11:40 I Eugenio Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat onder keerde informatie binnen ben gehaald waarna het contract gelukkig nog tijdig opgeheven kon worden.
Ik raad Green NL af.
23 August, 08:58 A Mubarak Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Ik raad Green NL aan.
17 August, 18:34 B Kroon Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima en moeiteloos geregeld!
Ik raad Green NL aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat GreenNL (nu: Coolblue Energie) de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij GreenNL (nu: Coolblue Energie). Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar GreenNL (nu: Coolblue Energie). Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat GreenNL (nu: Coolblue Energie) maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. GreenNL (nu: Coolblue Energie) heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die GreenNL (nu: Coolblue Energie) nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. GreenNL (nu: Coolblue Energie) is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer GreenNL (nu: Coolblue Energie) geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. GreenNL (nu: Coolblue Energie) brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

De betalingen aan GreenNL (nu: Coolblue Energie) verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag de 28e van de maand af. Het is niet bij ons bekend of je de afschrijfdatum aan kan passen. Als je liever via handmatig wilt betalen vraagt GreenNL (nu: Coolblue Energie) voor elke acceptgiro €1,35 administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

GreenNL (nu: Coolblue Energie) hanteert een kijkvenster van 12 maanden. Het is dus mogelijk om 12 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

Bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) is minimale betaling 25 euro per product. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

Als jij een contract-aanvraag bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 6 weken..

Hoe krijg ik mijn bevestiging van GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

Nadat je een aanvraag bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) hebt gedaan krijg je na na twee dagen per e-mail een bevestiging. Hierin krijg je ook een link om het Mijn Coolblue Energie account te activeren. Dit kan pas rond de de start van jouw leverdatum.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op het historisch verbruik van de woning.

kan je het maandbedrag aanpassen bij GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

Ja, je kan het maandbedrag bij GreenNL (nu: Coolblue Energie) zelf aanpassen. Dit doe je in de online omgeving. Je kan het maximaal 20% naar beneden aanpassen. Is een spoedaanvraag mogelijk bij GreenNL (nu: Coolblue Energie)? Ja, GreenNL (nu: Coolblue Energie) accepteert spoedaanvragen. Waarbij je rekening moet houden dat de levering 10 dagen na de aanmelding begint, als je op dat moment aan de 1e betaling hebt voldaan.

Wordt er een kredietcheck gedaan GreenNL (nu: Coolblue Energie)?

Bij ons is het niet bekend of GreenNL (nu: Coolblue Energie) een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee GreenNL (nu: Coolblue Energie) heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
6,9

Contactgegevens

Adres
Postbus 2225
3800CE, Amersfoort
Telefoonnummer
088 - 54 54 280
Website
Wil jij meer weten over de GreenNL (nu: Coolblue Energie)? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van GreenNL (nu: Coolblue Energie) bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt