Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over de energieleverancier GreenNL? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van GreenNL bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Energieleverancier GreenNL heeft een duurzame toekomst voor ogen. De leverancier levert 100% groene elektriciteit uit Nederland en CO2 gecompenseerd gas. Het energiebedrijf koopt gas en stroom direct in van producenten.

Tarieven GreenNL

In onze energievergelijker vind je de actuele tarieven van GreenNL. Je kunt hier ook zien of GreenNL een welkomstkorting aanbiedt. Ieder jaar veranderen de tarieven op 1 januari en 1 juli. Je merkt hier alleen iets van als je een energiecontract hebt met variabele tarieven. Het veranderen van de tarieven is een goed moment om te kijken of je niet te veel betaalt. De kans is namelijk groot dat je goedkoper uit bent als je overstapt.

Heb je een contract voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld een vast contract voor een jaar? Dan staan de leveringstarieven voor de looptijd van het contract vast. Ook in dit geval is het slim om een vergelijking te maken wanneer je contract bijna afloopt. Door ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

actietarieven

Welkomstkortingen en actietarieven

Waarom zou ik via een vergelijkingssite mijn energiecontract afsluiten? Goeie vraag! Op de website van leveranciers zelf ontvang je geen welkomstkorting. Waarom dan wel op bijvoorbeeld EasySwitch.nl? Dit komt doordat energieleveranciers graag klanten willen winnen via onze vergelijker. Om hoog in onze vergelijker te eindigen, moeten leveranciers voordelige actietarieven en welkomstkortingen aanbieden. Daarom vind je deze acties en kortingen alleen terug op vergelijkingssites en niet op de website van energieleveranciers zelf.

Ben jij benieuwd welk actietarief GreenNL je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over GreenNL

GreenNL is een groene energieleverancier die geen gebruik maakt van tussenpartijen en direct inkoopt bij de producent van gas en stroom. De leverancier is onderdeel van ServiceHouse dat op haar beurt weer eigendom is van Pon. Pon is importeur van onder andere Volkswagen en Porsche en eigenaar van bijvoorbeeld Gazelle.

GreenNL

Hoe duurzaam is GreenNL?

GreenNL wil Nederland een stukje duurzamer maken. Dit doet de leverancier door groene stroom en CO2 gecompenseerd gas te leveren. Ook investeert GreenNL in zonnepanelen, laadpalen en windenergie. Daarnaast biedt GreenNL de mogelijkheid aan om winddelen van een windmolen te kopen, waarmee je je eigen groene stroom kunt opwekken.

Energiecontracten bij GreenNL

De energieleverancier biedt drie verschillende particuliere energiecontracten voor bepaalde tijd aan:

  • GreenNL 1 jaar zeker
  • GreenNL 2 jaar zeker
  • GreenNL 3 jaar zeker

Wil je weten welk contract het beste bij jou past? Maakt dan gebruik van onze vergelijker en bekijk onze beste deals. Door gebruik te maken van ons duurzaamheidsfilter zie je direct welke leverancier écht groene energie levert.


variabele tarieven GreenNL

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. In de provincies Noord-Brabant en Limburg geldt er tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest ons land geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Het laagtarief betaal je op feestdagen: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van GreenNL

Deze energieleverancier biedt geen slimme thermostaat aan. Je kunt natuurlijk wel zelf een slimme thermostaat aanschaffen voor in je huis.

De slimme meter bij GreenNL

Met een slimme meter kan een energieleverancier jouw meterstanden van een afstand aflezen. Zo hoef je de meterstanden niet meer zelf door te geven. GreenNL biedt ook de mogelijkheid aan om de meterstanden via een slimme meter automatisch af te lezen.


zonne energie GreenNL

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, dan kan het zijn dat je op een zonnige dag meer stroom opwekt dan je verbruikt. Deze extra stroom kan nog niet worden opgeslagen en gaat het elektriciteitsnet weer op. Op deze manier kunnen andere mensen ervan gebruik maken. Dit is dus energie die je teruglevert. Op je energierekening wordt de energie die je teruglevert afgetrokken van de energie die je afneemt van het elektriciteitsnet, dit heet salderen.

Contactgegevens GreenNL

E-mail support@greennl.nl
Telefoon 088-545 42 80
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00
Website https://greennl.nl/

contract GreenNL

Gas- en stroomstoringen

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan GreenNL

Als je de leverancier gemachtigd hebt om het maandelijks verontschuldigde bedrag automatisch van je rekening af te laten schrijven, dan vindt de incasso aan het einde van de maand, rond de 28ste plaats. De eerste incasso wordt een week voor de aanvang van de levering uitgevoerd en bedraagt een evenredig deel van het maandelijks termijnbedrag. GreenNL brengt geen kosten in rekening voor de automatische incasso.

Wat te doen bij verhuizing?

Voor het wijzigen van je gegevens dien je contact op te nemen met de klantenservice van GreenNL. Dit kan telefonisch of per e-mail.

Opzeggen contract bij GreenNL

Als je jouw contract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van GreenNL. Het nummer is 088 545 42 80. Je betaalt het lokale tarief.

Opzegtermijn

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht door de energieleverancier. Dit wordt altijd duidelijk in de contractvoorwaarden vermeld. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

Neemt GreenNL je opzegboete over?

GreenNL neemt je opzegboete niet over. Als je voortijdig overstapt dan kan het zo zijn dat je een opzegboete moet betalen. Weet je niet zeker of je al kunt overstappen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het beantwoorden van je vragen.


GreenNL aanbieding

Sluit GreenNL aan op je persoonlijke voorkeuren? Vergeet dan niet om een vergelijking te maken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Houd wel altijd rekening met je opzegtermijn en stap niet te vroeg over. Zo voorkom je een opzegboete.

Overstappen van energieleverancier

Wil je graag overstappen? Maak dan eerst gebruik van onze energievergelijker om een overzicht te krijgen van alle energieleveranciers en hun tarieven. Op deze manier vind je een energieleverancier met de beste voorwaarden en beoordelingen tegen de beste prijs.

Wat doet EasySwitch en wat doet GreenNL?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de beste deals heeft. Als je een contract hebt uitgekozen dat het beste bij je past, stuurt EasySwitch.nl je gegevens door naar GreenNL. Je nieuwe contract wordt door GreenNL opgesteld en je oude energiecontract wordt automatisch voor je opgezegd.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van GreenNL. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via onze energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
6,9
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,9 uit 10

Klantervaringen

05 September, 09:42 T. Stroom. Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
slecht contact te krijgen met klantenservice
Ik raad Green NL af.
18 August, 08:31 F. Post Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is niet doorgegaan. Kon niet kontact met hen krijgen . Was het niet eens over het termijn bedrag Heb het dus geannuleerd.
Ik raad Green NL af.
17 August, 10:23 B. Oorschot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aanvraag ging vlot. Over klantenservice kan ik weinig zeggen omdat ik hen nog niet heb hoeven bellen.
Ik raad Green NL aan.
16 August, 08:08 B. Skrzetuska Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dir is betrouwbare en goedkope leverancier van groene energie
Ik raad Green NL aan.
08 June, 08:27 R Eerden Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben niet overgestapt. GeenNL hanteerde op eigen initiatief andere verbruikshoeveelheden.
Ik raad Green NL af.
25 May, 09:09 K. Cheraitia Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nee heb het afgesloten voor nog geen 30 euro per maand nu vragen jullie voor de tweede maand 94 euro dus nee dat is niet oke
Ik raad Green NL af.
27 April, 09:47 T. Jongh Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog geen beoordeling geven over Green.nl, Er is nog geen contact geweest met Green.nl De levering gaat in op 2 mei 2021.
Ik raad Green NL aan.
21 April, 18:36 A. Denissen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb het per ongeluk via jullie gedaan. Normaal doe ik het zelf. Het blijkt, dat ik jullie hulp niet nodig heb en ik vind het rechtstreekse contact met de leverancier prettgiger dan via een tussenpersoon.
Ik raad Green NL af.
23 March, 13:41 H. Morren Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben net gestart met een eigen woning. verder geen ervaringen. ik kijk in de eerste instantie naar de goedkoopste
Ik raad Green NL aan.
23 March, 11:47 R. Heijden Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden niks te klagen even de jaarafrekening afwachten
Ik raad Green NL aan.
12 March, 08:03 G. Smulders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Green NL aan.
27 February, 08:30 L. Reuvers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze vroegen meer geld 45 euro meer per maand
Ik raad Green NL af.
18 February, 09:49 H. Alders Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden met contact
Ik raad Green NL aan.
15 February, 09:38 S. Kuijpers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed. Alleen op de vergelijking site kon ik enkele tarief in vullen. Dit bleek echter niet mogelijk Of dit een fout is in de vergelijking site of vanuit Greennl is mij niet duidelijk. Vandaar de lagere waardering bij prijsinzicht.
Ik raad Green NL aan.
15 November, 17:34 C. Griffioen-Lavrijsen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot dusver tevreden.
Ik raad Green NL aan.
06 September, 09:45 S. Boek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is goed verlopen en ik kan verder niets vertellen omdat ik nooit bij greenNL energie heb gehad.
Ik raad Green NL aan.
27 August, 07:03 H. Lieshout- van Dun Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en duidelijk geregeld
Ik raad Green NL aan.
08 August, 13:46 A. Santen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is soepel verlopen en het licht brandt nogsteeds... Wacht alleen nog op een inlogaccount. Zeer tevreden tot nu toe.
Ik raad Green NL aan.
01 August, 21:48 A H Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zit er nog maar een paar weken. Overstap ging vlot, binnen 24 uur al het papierwerk binnen gehad op via email. 1 dag voor de overstap naar GreenNL werden de voorschotten van mijn rekening afgeschreven. 1 dag na de overstap ontving ik een mail met inloggegevens voor de Mijn GreenNL website. Daar staat nu nog niet veel in omdat ik nog maar net lid ben. Kon wel gelijk mijn termijn bedrag aanpassen. De site is erg snel, er zijn geen pop-ups en er is ook geen speciale grafische layout. Alles is gewoon lekker snel, simpel en duidelijk. Was in het begin wel een beetje nerveus omdat GreenNL een (voor mij) compleet onbekend bedrijf was, had er nog nooit van gehoord, kwam het ook alleen maar tegen dankzij EasySwitch. Desondanks toch maar weer besloten om over te stappen van mijn oude leverancier omdat (volgens EasySwitch) GreenNL dezelfde groene stroom levert voor een lagere prijs. Al ongeveer 7 jaar en 4 verschillende leveranciers geen problemen gehad met overstappen via EasySwitch en verwacht dat nu ook niet.
Ik raad Green NL aan.
27 July, 20:26 A. Keer Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
het contact wat ik heb gehad was correct en overschrijving is goed verlopen.
Ik raad Green NL aan.
27 July, 14:20 M. Gooijer Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aangegeven dat het contract op 1 september in moet gaan, uiteindelijk 24 juli ingegaan en het valt niet terug te draaien. Zowel EasySwitch als GreenNL geven geen thuis.
Ik raad Green NL af.
02 June, 07:49 W. Weerdhof Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima geregeld , voor een mooie prijs
Ik raad Green NL aan.
27 May, 08:57 J. van Dijk Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap naar GreenNL is soepel verlopen, duidelijke communicatie.
Ik raad Green NL aan.
17 April, 09:10 J Hartog Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De communicatie van GreenNl is nogal star m.b.t wijziging tarieven doordat ik recent een cotnract ben aangegaan.Daarbij heeft Easy Switch ook nog onhuiste info gegeven en wordt dat niet tussen GreenNl en Easy Switch overlegd. Wat Easy Sw. communiceert, is niet aan GreenNl, volgens een medewerker van GreenNL
Ik raad Green NL aan.
31 March, 09:33 R Doeleman Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zo op het eerste gezicht, is de overstap naar GreenNL goed verlopen en gaat alles zoals ik had gehoopt en verwacht.
Ik raad Green NL aan.
25 March, 19:45 J Ekkel Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is zoals ik verwachte
Ik raad Green NL aan.
17 March, 09:58 H Wilke Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
accountactivatie werkt niet telefonisch niet te bereiken.alleen een engelssprekend antwoord apparaat waardeloos!
Ik raad Green NL af.
16 March, 11:53 T Kessels Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik kan nog geen oordeel geven, omdat mijn overeen komst pas op 1 april ingaat.
Ik raad Green NL aan.
04 March, 08:57 J Hoeksma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel e klantvriendelijk
Ik raad Green NL aan.
24 February, 08:36 S Staadegaard Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heb alleen contract afgesloten , en dat gaat pas 28 maart 2020 in dus ik kan er nu geen oordeel over geven.
Ik raad Green NL af.
21 February, 17:17 T Haks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging gewoon makkelijk
Ik raad Green NL aan.
10 February, 08:15 J van de Vliet Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Och, we betalen nu aan twee energiebedrijven.
Ik raad Green NL aan.
08 November, 07:57 H Ark Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niets meer gehoord van Green NL, weet niet of ze contract huidige aanbieder hebben opgezegd?
Ik raad Green NL af.
01 November, 00:00 Tom Slager Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top
Ik raad Green NL aan.
12 October, 13:42 J Molendijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima hulp en informatie en eenvoudige overstap.
Ik raad Green NL aan.
18 September, 11:40 I Eugenio Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat onder keerde informatie binnen ben gehaald waarna het contract gelukkig nog tijdig opgeheven kon worden.
Ik raad Green NL af.
23 August, 08:58 A Mubarak Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Ik raad Green NL aan.
17 August, 18:34 B Kroon Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima en moeiteloos geregeld!
Ik raad Green NL aan.
6,9

Contactgegevens

Adres
Postbus 2225
3800CE, Amersfoort
Telefoonnummer
088 - 54 54 280
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier GreenNL? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van GreenNL bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt