Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over de energieleverancier Greenchoice? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Greenchoice bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Greenchoice levert alleen groene stroom. De leverancier is in Rotterdam gevestigd en er werken ruim 250 werknemers. Meer dan 400.000 huishoudens zijn klant van Greenchoice. Het bedrijf is nog relatief klein en jong, maar de ambities zijn groot. Greenchoice zet zich in om de opwekking van energie volledig duurzaam te krijgen.

Tarieven Greenchoice

De actuele actietarieven van Greenchoice vind je in de energievergelijker. Je ziet ook meteen of Greenchoice een welkomstkorting biedt. Net als bij alle andere energieleveranciers, veranderen de tarieven van Greenchoice twee keer per jaar. Deze verandering vindt plaats op 1 januari en 1 juli. Je merkt hier alleen iets van als je een energiecontract hebt met variabele tarieven.

Heb je een energiecontract met vaste tarieven afgesloten, dan betaal je gedurende de looptijd van je contract de prijs zoals deze aan het begin is vastgesteld. Zit je met vaste tarieven dan helemaal goed? Nee. Als de tarieven flink zijn gedaald, profiteer je daar niet van als je een contract hebt met vaste tarieven. Wij raden daarom iedereen aan om ieder jaar opnieuw een nieuwe vergelijking te maken. Kies ieder jaar opnieuw voor een éénjarig energiecontract en profiteer jaarlijks van een mooie welkomstkorting.

actietarieven greenchoice

Welkomstkortingen en actietarieven

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvang je welkomstkortingen en sluit je energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om hoog uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van Greenchoice zelf.

Ben jij benieuwd welk actietarief Greenchoice je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over Greenchoice

Greenchoice is sinds 2001 actief op de Nederlandse energiemarkt. Als energieleverancier onderscheiden zij zich door de nadruk te leggen op groene energie: het doel is om duurzame energie te leveren. Energie opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Het liefst uit Nederland. Het bedrijf stimuleert een bewuste omgang met energie.

Greenchoice

Hoe duurzaam is Greenchoice?

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerde gas. De energie wordt uit duurzame, natuurlijke bronnen gewekt. Momenteel komt 70% uit Nederland. Greenchoice heeft als doel gesteld om in 2020 voor de volle 100% energie te leveren uit Nederland. De C02-uitstoot door gasverbruik wordt gecompenseerd met bos- en klimaatprojecten. Het Greenchoice Bosspaarplan is een voorbeeld hiervan: in dit project staat het herstel en de langdurige bescherming van de Amazone centraal.

Energiecontracten bij Greenchoice

Greenchoice werkt met drie verschillende energiecontracten:

 • Biomassa uit Nederland
 • Wind uit Nederland
 • Groen uit Nederland

Bij alle tarieven is het gas 100% bosgecompenseerd. Bij de energiecontracten kun je kiezen uit een contract voor 1 jaar (vast tarief), 3 jaar (vast tarief) en een variabel tarief. Wil jij de huidige tarieven van Greenchoice bekijken? Je kunt energie vergelijken en tarieven inzien door onze vergelijker te gebruiken. Je kunt de tarieven meteen vergelijken met alle andere aanbieders.

Hoe wordt de groene stroom opgewekt?

Biomassa uit Nederland 100% Nederlandse biomassa
Wind uit Nederland 100% Nederlandse windenergie
Groen uit Nederland 90% Nederlandse windenergie
10% Nederlandse biomassa

variabele tarieven greenchoice

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van je regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van Greenchoice

Greenchoice biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je natuurlijk wel vrij om zelf een slimme thermostaat aan te schaffen en te installeren in huis.

De slimme meter bij Greenchoice

De slimme meter is een digitale energiemeter. Net als bij de oudere meters wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. Het verschil is dat met de slimme meter de netbeheerder je verbruik op afstand kan uitlezen. Het is dus niet meer nodig om zelf de meterstanden door te geven aan de energieleverancier. De slimme meter vereenvoudigt het meten van het energieverbruik voor de consument.

Enkele voordelen van een slimme meter bij Greenchoice:

 • Je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven;
 • Als je energie teruglevert, wordt dit ook gemeten;
 • Je kunt online je maandelijkse verbruik bekijken;
 • Dubbele tarieven kunnen worden gemeten.

zonne energie greenchoice

De terugleveringvergoeding van zonnepanelen

Als je een analoge meter hebt, draait de meter zelf vooruit of achteruit naarmate er energie wordt verbruikt of opgewekt. De energie die je teruglevert, wordt dus al van het verbruik afgetrokken. Dit verbruik wordt niet apart gespecificeerd.

Als je een digitale meter hebt, worden de levering en teruglevering apart geregistreerd. De teruggeleverde energie wordt apart van de jaarnota op een teruglevernota verrekend. Bij beide meters krijg je voor ieder kWh die je zelf opwekt een besparing die gelijk is aan het volledige energietarief.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Over het algemeen wordt er per huishouden meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt met zonnepanelen. Als je per jaar toch meer produceert dan je verbruikt, krijg je voor de opgewekte stroom uitsluitend de kale stroomprijs en btw vergoed. Er wordt geen netto energiebelasting uitgekeerd.

Heb jij een digitale meter? Voor deze klanten maakt Greenchoice een uitzondering. Klanten met een digitale meter die meer stroom produceren dan ze verbruiken, krijgen voor de eerste 1000 kWh de netto teruglevering inclusief de energiebelasting vergoed. Dit geldt per nota en per jaar.

Contactgegevens Greenchoice

E-mail vragen@greenchoice.nl
Telefoon 010 – 478 23 26
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30
Zaterdag 8.30 – 16.00
Website http://www.greenchoice.nl/

contract greenchoice

Gas- en stroomstoringen

Wat te doen bij een gas- of stroomstoring? Probeer eerst te achterhalen of je de enige in de buurt bent zonder gas of stroom. Bel bijvoorbeeld bij je buren aan. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je heel snel zien wat er aan de hand is. Als je niet in de gelegenheid bent deze website te bereiken, kun je ook bellen naar het nationale storingsnummer. 0800-9009. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar. Bij een gaslucht wordt geadviseerd meteen te bellen.

Betalingen aan Greenchoice

Het verschuldigde bedrag wordt maandelijks via een automatische incasso van je rekening afgeboekt. Dit gebeurt altijd rond de 6e van de maand. Rond de 10e van de maand vindt de verrekening van de jaarnota plaats. Lukt de incasso de eerste keer niet? Dan wordt het rond de 16e en de 26e nogmaals geprobeerd. Is het bedrag na deze drie pogingen nog steeds niet van je rekening af te boeken? Dan ontvang je een herinneringsbrief.

Wat te doen bij verhuizing?

De verhuizing kun je op meerdere manieren aan Greenchoice doorgeven. Via je internetdossier, ‘Mijn dossier’, kun je de verhuizing doorgeven. Het is ook mogelijk de verhuizing telefonisch of via de mail door te geven. Telefonisch is Greenchoice op 010 – 478 23 26 te bereiken. Mails kan je sturen naar vragen@greenchoice.nl.

Opzeggen contract bij Greenchoice

Als je jouw contract wilt opzeggen, kun je dit doorgeven aan de klantenservice van Greenchoice. Het nummer is 010-747 02 22. Je betaalt het lokale tarief.

Opzegtermijn

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht door Greenchoice. Dit wordt altijd duidelijk in de contractvoorwaarden vermeld. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen.

Neemt Greenchoice je opzegboete over?

Greenchoice neemt je opzegboete niet over. Als je voortijdig wilt overstappen naar een andere energieleverancier is het verstandig om rekening te houden met eventuele opzegboetes.


Greenchoice aanbieding

Spreekt energieleverancier Greenchoice je aan en zou je graag een contract bij de leverancier af willen sluiten? In onze vergelijker bekijk je de actuele welkomstkortingen en actietarieven van Greenchoice. Houd de opzegtermijn van je huidige leverancier in de gaten: stap je te vroeg over, dan krijg je te maken met een opzegboete. De meeste energiecontracten hebben een opzegtermijn van 30 dagen voor het einde van het contract. Dit betekent dat als je een éénjarig contract hebt afgesloten, je deze in de 11e maand van je contract pas op kunt zeggen.

Overstappen van energieleverancier

Zoek je een nieuwe energieleverancier en overweeg je over te stappen naar Greenchoice? Maak eerst gebruik van onze energievergelijker om een overzicht te krijgen van alle energieleveranciers en hun tarieven. Op deze manier vind je een energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de beste prijs.

Wat doet EasySwitch en wat doet Greenchoice?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Greenchoice de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Greenchoice. Zij zorgen ervoor dat je oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Greenchoice. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
8,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
9,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
8,8 uit 10

Klantervaringen

03 October, 09:33 C. Hummel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is vlekloos verlopen, bij een vraag was de klantenservice goed te bereiken en gaf direct de goede info.
Ik raad Greenchoice aan.
28 September, 09:02 O. Kleef Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog geen idee hoe alles gaat werken. colporteur heeft iets beloofd vor de volgende dag en is deze belofte niet nagekomen. dat is dan weer jammer!
Ik raad Greenchoice af.
25 September, 10:50 B. Gabriel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Greenchoice aan.
07 September, 15:48 W. baal Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer goed
Ik raad Greenchoice aan.
04 September, 10:45 J. bozelie Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
had een jarig contract aangevraagd kreeg 3 jarige aanbieding had 2500kwh aangevraagd kreeg 1500kwh waardoor het goedkoop leek ben niet ingegaan op de aanbieding , zit nog bij van de bron
Ik raad Greenchoice aan.
22 August, 07:27 Z. Tudorovic Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Még csak most váltottam a Greenchoicera, de már az els? lépéseknél sok segítséget kaptam. Nagyon pontos információkat adtak, ami segített dönteni. Remélem, a jöv?ben is ilyen jó együttm?ködésünk lesz.
Ik raad Greenchoice aan.
19 August, 12:05 J. Endert Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met Greenchoice.
Ik raad Greenchoice aan.
19 August, 08:56 M. stamps Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overdraagt ging prima via easy switch en voor de rest heb ik ze nog niet nodig gehad!
Ik raad Greenchoice aan.
11 August, 14:38 Leon en Demi Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Je houdt via Greenchoice gemakkelijk overzicht in je energieverbruik. De klantenservice is snel te bereiken en de medewerkers zijn zeer vriendelijk en bereid om je te helpen.
Ik raad Greenchoice aan.
03 August, 07:58 F. Bahramchan zarabi Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb net 1 maand geabonneerd en het is nog vroeg om te beoordelen.
Ik raad Greenchoice aan.
24 July, 07:09 H. Hoof Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles duidelijk en overzichtelijk, zo is het zorgeloos overstappen.
Ik raad Greenchoice aan.
21 July, 07:08 G.vanTriest Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goede service
Ik raad Greenchoice aan.
24 May, 09:05 K. korner Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Greenchoice gaat 10-20 euro boven mijn gemiddelde gebruik zitten. Dit is tevens de instelbare ondergrens en niet bij te stellen.
Ik raad Greenchoice aan.
16 May, 07:22 P. Wijnbergen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
...
Ik raad Greenchoice aan.
10 May, 10:58 R. Wiersma Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan nog niet echt een oordeel geven, net begonnen met Greenchoice
Ik raad Greenchoice aan.
06 May, 14:12 W.J. van den Hoek Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
kan er nog weinig over zeggen, want wij zojuist overgestapt.
Ik raad Greenchoice aan.
01 May, 08:49 M. Ruessink Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Greenchoice aan.
30 April, 08:20 J.D. Vlaming Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot heden gaat het naar wens
Ik raad Greenchoice aan.
27 April, 11:10 R. Kleefman Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Keurige communicatie
Ik raad Greenchoice aan.
27 April, 10:17 P. Poel-van Dommelen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gaat in mei pas in kan er nog niks van zeggen?
Ik raad Greenchoice aan.
23 April, 18:56 A. Duisters Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima keuze
Ik raad Greenchoice aan.
23 April, 09:49 G. de Greef Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik stap al jaren over via Easyswitch. Om de paar jaar kom ik weer bij Greenchoice uit, voor ons hebben deze scherpe prijzen en ook de overstap de afgelopen jaren is goed verlopen.
Ik raad Greenchoice aan.
22 April, 09:14 E. Smidt Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is vlekkeloos gegaan. Op langere termijn even afwachten hoe het bevalt, maar ik heb er wel vertrouwen in.
Ik raad Greenchoice aan.
21 April, 15:31 E.R. Zwart Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
...
Ik raad Greenchoice aan.
21 April, 13:38 H. Lambooij Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
3 sterren voor online hulp omdat ik na 15 pogingen nog steeds niet kan inloggen, hulp is toegezegd, maar wacht nog steeds op oplossing
Ik raad Greenchoice aan.
19 April, 06:44 O. Schröder Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Greenchoice aan.
15 April, 10:46 K. E. C. de Jager Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het een oplichtersclub is van de eerste orde. Ben druk bezig te zien wat ik via Toezichthouder(s), Radar, Ombudsman kan bewerkstelligen om het contract te laten ontbinden of minimaal kan doen beëindigen zonder al te veel kosten. Liever nog betaal ik dan bij deze nare club te blijven.
Ik raad Greenchoice af.
07 April, 08:34 P. Vissinga Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles vlot verlopen
Ik raad Greenchoice aan.
23 March, 10:33 A.W. Wee Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben net nieuw bij deze leverancier, het zal nog moeten blijken, maar het begin lijkt goed
Ik raad Greenchoice aan.
22 March, 11:33 C. Klerks Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na een maand kan ik geen beoordeling geven vraag dit na zo’n 6 maanden ongeveer door zulk soort vragen raak ik nog niet gemotiveerd ?
Ik raad Greenchoice af.
18 March, 10:52 J. Meijer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
snel, helder en duidelijk
Ik raad Greenchoice aan.
17 March, 16:15 T. Brekelmans Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon GEEN gedoe!
Ik raad Greenchoice aan.
16 March, 13:34 R. Henskens Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
-
Ik raad Greenchoice aan.
14 March, 20:47 M. Bloemendal Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Contractsovername hebben ze te vroeg doorgevoerd, waardoor nu 100,- boete van oude leverancier. Maandbedrag is 2x zo hoog als historisch. Mij is toegezegd dat ik dat zelf kon aanpassen , maar dat kan niet. Betaal nu veel te veel voorschot.
Ik raad Greenchoice af.
11 March, 10:16 L. Terpstra Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan andere helpen bij keuze
Ik raad Greenchoice aan.
10 March, 08:39 H. Loonen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik anderen ook van deze mogelijkheid wil laten profiteren
Ik raad Greenchoice aan.
10 March, 08:31 F. Kraayvanger Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slechte app, slecht bereikbaar om evt je maandbedrag te wijzigen, nee ik ben hier niet blij mee, het is geen Eneco
Ik raad Greenchoice af.
02 March, 17:50 M. Vrolijk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Scherp prijsaanbod/ voordeliger als vorige leverancier/ behulpzaamheid/vriendelijkheid medewerker
Ik raad Greenchoice aan.
02 March, 08:21 E. Vries Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan er nog niet veel over zeggen aangezien ik nog maar een maand klant bij GreenChoise ben. Vond het wel heel vreemd dat mijn maandbedrag zomaar € 34.00 naar boven werd bijgesteld. Heb hier met hen over gemaild en hun antwoord was dat ze van het gemiddelde verbruik van de laatste 5 jaren uitgingen. Ik was het hiermee niet eens, ik heb toen gezegd dat het dan ook geen zin heeft om je gegevens op een vergelijkingssite in te vullen als ze later toch het maandbedrag verhogen. Ze hebben het bedrag toen weer aangepast naar het maandbedrag wat ik bij EasySwitch had gezien en waarom ik toen ook voor GreenChoise heb gekozen. In al de jaren dat ik via EasySwicht ben overgestapt heb ik niet nog niet eerder meegemaakt bij een energie leverancier
Ik raad Greenchoice af.
25 February, 15:58 M. Pantaleo Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De on line medewerkers waren niet allemaal super vriendelijk en overstappen werd gewoon spannend.
Ik raad Greenchoice aan.
20 February, 11:21 W. Peeters Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na Telefonisch contact over ons voorschot bedrag is dit al verlaagd, (dit vonden wij te hoog). De andere beoordeling over betalingen en online hulp hebben wij nog niet gehad. Mvg Fam Peeters
Ik raad Greenchoice aan.
18 February, 15:19 V. Graaff Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe zeer tevreden met de overstap, ik zit alleen nog in de 1e maand van de levering
Ik raad Greenchoice aan.
18 February, 11:55 H. Haarsma Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is gewoon goed
Ik raad Greenchoice aan.
16 February, 14:48 C. vrijmoet Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ging niet vlekkeloos over ,ik had een datum niet zelf ingevuld en men heeft zelf de datum gekozen waardoor ik m,n welkom premie mis liep. Dit had nooit moeten kunnen, zou als nog gecorrigeerd moeten.......waar dit ook lag. ik vind de verbruik app stukken minder dan die van Eneco, die is veel beter, uitgebreider en heerlijk zonder reclames. Of ik het aanraad, het product en de prijs zijn bijna gelijk er was alleen voordeel in de cash back....
Ik raad Greenchoice af.
15 February, 12:17 H. Appeldoorn Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eerst duurder maandtarief na telefonische contact aangepast geen probeem
Ik raad Greenchoice aan.
10 February, 16:27 A. Klomp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Termijnbedrag wordt hoog ingezet, alleen via telefonisch contact te verlagen.
Ik raad Greenchoice aan.
10 February, 08:42 A. Wolde Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat mijn contract net is begonnen Op de vraag raad je anderen aan is mijn antwoord nee . Ik beveel nooit anderen aan om iets te doen dat moet iedereen zelf uitmnaken online hulp is niet van toepassing , evenals klantenservice
Ik raad Greenchoice af.
08 February, 14:56 W. Diessen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op verzoek easyswitch
Ik raad Greenchoice aan.
08 February, 08:29 G. Deur Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De prijs zoals getoond bij vergelijken wijkt 30 procent af van het daadwerkelijke. Vergelijken heeft dus weinig zin aangezien ze niet laten zien wat volgens hun historisch verbruik is. Ook na telefonisch contact geen verandering. Dus vergelijken is een wassen neus. We doen het er maar een jaar mee.
Ik raad Greenchoice af.
06 February, 12:19 P. Jong Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden klant
Ik raad Greenchoice aan.
03 February, 20:35 J. Rein Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat we soepel en vlot zijn overgestapt zonder gedoe
Ik raad Greenchoice aan.
01 February, 09:17 P. Vessem Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstap perfect geregeld
Ik raad Greenchoice aan.
01 February, 08:18 G. Stoof Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het nu de maand van de overstap is en ik nog geen tarieven zie in mijn online account, nog niet duidelijk is wat het maandbedrag wordt en wanneer het wordt afgeschreven
Ik raad Greenchoice af.
29 January, 09:28 G. Horst Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eigenlijk nog te kort om een goed oordeel te geven. Eerste indruk prima.
Ik raad Greenchoice aan.
27 January, 09:09 B. Hoezen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben nog tekort bij Greenchoice om een goed oordeel te geven.
Ik raad Greenchoice aan.
26 January, 15:32 L. Verkaik Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Om aan te geven dat veranderen van energieleverancier geld besparing kan opleveren.
Ik raad Greenchoice aan.
26 January, 09:06 A. Rotman Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon helemaal oké
Ik raad Greenchoice aan.
25 January, 08:17 C. Thierry Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via easy switch een stuk goedkoper dus dan voordeliger
Ik raad Greenchoice aan.
22 January, 17:38 N. Doorn Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan nog geen mening geven Het is pas paar weken. Wellicht over 2 maanden dat ik een goede mening kan geven
Ik raad Greenchoice aan.
22 January, 09:53 B. Krekels Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben al eerder klant geweest en alles is goed en duidelijk geregeld
Ik raad Greenchoice aan.
21 January, 12:02 K. verschuren Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat er vriendelijk om gevraagd werd
Ik raad Greenchoice aan.
20 January, 10:38 T. Huisman Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke overzichten
Ik raad Greenchoice aan.
20 January, 09:22 R. Muller Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar net overgestapt, dus te weinig ervaringen met deze leverancier.
Ik raad Greenchoice aan.
19 January, 15:26 E. Boven Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tevreden ben
Ik raad Greenchoice aan.
19 January, 12:33 R. Lemans Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Probleemloze overstap dank zij ondersteuning door klantenservice en online hulp. Uitstekende prijsstelling en duurzaam bovendien. Chapeau en ga vooral zo door.
Ik raad Greenchoice aan.
18 January, 16:45 H. Haanappel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij vragen was eigenlijk de reactie: zoek het zelf maar uit. Gelukkig hebben jullie wel een uitstekende service die mij verder geholpen heeft.
Ik raad Greenchoice aan.
18 January, 09:55 R. den Heijer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alle aspecten zijn tot dusver goed
Ik raad Greenchoice aan.
17 January, 11:32 J. van der Wens Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ontevreden. Afhandeling van \"oude\" leverancier duurde erg lang. Nieuwe leverancier al 2 maanden bezig inzicht te krijgen, is nog steeds niet geregeld. Ook de reeds geincasseerde termijnen zijn niet conform bij overstap ingevulde gegevens. Kan dit niet aanpassen of inzichtelijk krijgen. Opnieuw aanmelden lukt niet en bij de oude inlog zijn geen nieuwe gegevens zichtbaar. Het lukt maar niet dit aan te passen en inzicht te krijgen tot mijn gegevens, contract laat staan dit te wijzigen.
Ik raad Greenchoice af.
15 January, 12:57 H. Slot Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Deskundige ondersteuning en klantvriendelijk optreden.
Ik raad Greenchoice aan.
14 January, 09:46 A. Rotman Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vooral aan de telefoon heel vriendelijk en netjes!
Ik raad Greenchoice aan.
13 January, 09:30 R. Kolk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Greenchoice aan.
12 January, 23:14 G. Wedzinga Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik moest nog 3 weken bij m\'n vorige leverancier! Nu loop ik 330 euro mis.
Ik raad Greenchoice af.
11 January, 10:39 J.J.M. Evers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik zou niet weten hoe het beter zou kunnen.
Ik raad Greenchoice aan.
11 January, 09:50 P. Stevens Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben al diverse keren klant van Greenchoice geweest. Ik vind het jammer dat je eigenlijk ieder jaar moet overstappen om de kortingen te krijgen.
Ik raad Greenchoice aan.
10 January, 14:21 T. Moonen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Te lang wachten 12 min voor telefonisch contact
Ik raad Greenchoice aan.
08 January, 09:12 H. Hoekstra Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik bleek op laatste moment toch (nog)niet te kunnen overstappen zonder boetes. Daarom overstap ingetrokken. Prima geholpen. Ga over een klein jaar zeker naar Green Choice toe.
Ik raad Greenchoice aan.
08 January, 08:52 H. Erkens Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik was al eerder bij Greenchoice. En toen was ik ook al heel erg tevreden.
Ik raad Greenchoice aan.
08 January, 08:49 H. Geerlings Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We verwachten weinig elektriciteit te gebruiken door de zonnepanelen, maar Greenchoice heeft ongevraagd het bedrag erg hoog aangehouden.
Ik raad Greenchoice aan.
07 January, 09:28 P. Klein Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben een tevreden klant geweest bij Greenchoice voor 9 jaar, 1 jaar ertussenuit gestapt voor een betere financiele deal, maar nu weer terug als klant. Het enige wat ik vreemd vind/vond, is dat de email met de bevestiging van het nieuwe contract een link hiernatoe heeft, die niet werkt. Dat vind ik wel storend, want daar staan de afgesproken tarieven in waar ik voor heb gekozen.
Ik raad Greenchoice aan.
07 January, 08:12 A. Muskens Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gaat simpelweg snel, geruisloos en zonder problemen. Site makkelijk te gebruiken
Ik raad Greenchoice aan.
06 January, 13:45 M. Hoven Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben net overgestapt naar deze leverancier, dus dit is mijn 1e oordeel. Hoe ik verder oordeel zal in de loop van dit jaar blijken, als ik van meerdere diensten evt heb gebruik gemaakt .. Tot nu toe goed
Ik raad Greenchoice aan.
06 January, 09:21 K. Graaff Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Met dan aan Easyswitch overgestapt naar Greenchoice, deze energieleverancier komt erg prijstechnisch goed uit, en ook de \"groene energie\" levering spreekt ons aan.
Ik raad Greenchoice aan.
05 January, 08:58 S. Embden Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Greenchoice is een naam ...met daarachter een commercieel bedrijf meer niet!
Ik raad Greenchoice af.
05 January, 08:54 J. Verburg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed gelopen.
Ik raad Greenchoice aan.
04 January, 20:36 G. Visschedijk Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geef nog geen beoordeling, ben pas 4dagen klant.
Ik raad Greenchoice aan.
04 January, 10:22 F. Hoogland Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slecht inzicht in mijn gegevens.
Ik raad Greenchoice af.
04 January, 09:11 R. Smithuis Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zojuist overgestapt. Het is nog te vroeg om op alle 6 punten een beoordeling te geven.
Ik raad Greenchoice aan.
04 January, 08:18 M. Bostock Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Fijn.
Ik raad Greenchoice aan.
03 January, 11:34 M. Kiggen Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede prijs en goede service.
Ik raad Greenchoice aan.
01 January, 13:37 M. Brockman Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Greenchoice zou doorgeven aan de netwerkbeheerder dat ik een leverancier had. Niet gedaan en nu moet ik 3 weken betalen voor helemaal niets en lucht.
Ik raad Greenchoice af.
31 December, 19:27 W. Wijnen Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben niet tevreden zeer ontevreden vals voorgelicht mooie beloftes maar niks van terechtgekomen
Ik raad Greenchoice af.
31 December, 10:40 P. Schager Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tevreden hoe het tot nu toe is gegaan.
Ik raad Greenchoice aan.
31 December, 08:02 D. Faassen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ervaring uit het verleden, altijd te bereiken en duidelijk
Ik raad Greenchoice aan.
30 December, 20:13 J. Verburg Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is goed verlopen , ik ben tevreden.
Ik raad Greenchoice aan.
27 December, 09:11 J. Kroonenberg Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Greenchoice aan.
26 December, 08:34 T. vaneker Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Aantrekkelijke instapkorting, gewone prijs is okay, duurzaamheid
Ik raad Greenchoice af.
25 December, 11:19 G. Bruins. Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op 5 dec.is de levering gestart. Nu krijg ik bij opvragen van bijv. opbrengst zonnepanelen de gegevens van een eerder contract van 2018. Graag bijwerken zodat ik mijn juiste gegevens kan controleren. Gr. GJBruins.
Ik raad Greenchoice aan.
24 December, 19:14 M. Munnik Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt.
Ik raad Greenchoice aan.
24 December, 13:44 W. Luth Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op heden, in deze korte periode als klant, zeer tevreden.?
Ik raad Greenchoice aan.
23 December, 11:11 H. J. Hut Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de meeste punten zijn nog niet van toepassing. vorig contract bij GC alles OK
Ik raad Greenchoice aan.
21 December, 13:41 J.W. Vries Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik weet nog steeds niet het termijnbedrag wat ik ga betalen
Ik raad Greenchoice af.
19 December, 09:02 P. Goor Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles keurig en op tijd geregeld en geïnformeerd.
Ik raad Greenchoice aan.
16 December, 16:38 D. Krul Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ervaringen
Ik raad Greenchoice aan.
16 December, 13:00 W. Schurink-Hoolwerf Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima geregeld door de juist tussenpersoon EasySwitch
Ik raad Greenchoice aan.
16 December, 10:57 J. Bracht Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
uitstekend
Ik raad Greenchoice aan.
16 December, 08:07 H. Oosterdijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden over Green Choice
Ik raad Greenchoice aan.
15 December, 16:15 C. Susteren Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wil gewoon aangeven dat ik heel tevreden ben.
Ik raad Greenchoice aan.
14 December, 09:51 J.H. Schaap Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen met overstappen.
Ik raad Greenchoice aan.
14 December, 09:21 M. Vliegen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Greenchoice aan.
14 December, 08:13 F. Hurkmans Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is prima
Ik raad Greenchoice aan.

Veelgestelde vragen over Greenchoice

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je energie wordt ook wel het termijnbedrag genoemd. Dit bedrag is gebaseerd op een schatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik óf op het historisch energieverbruik in jouw woning. Aan het eind van het contractjaar worden de daadwerkelijke kosten verrekend met het bedrag dat je al betaald hebt. Was het termijnbedrag te hoog, krijg je geld terug. Was het te laag, dan moet je aan het eind van je contract bijbetalen.

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Klopt het termijnbedrag niet volgens jou? De meeste energieleveranciers bieden je de mogelijkheid dit maandbedrag aan te passen. Je maandelijkse bedrag verhogen kan altijd, naar beneden stellen kan vaak maar met enkele procenten. Dit om te voorkomen dat je aan het eind van je contract een hoge rekening ontvangt.

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Greenchoice?

Energieleverancier Greenchoice baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historisch verbruik. Dit betekent dat Greenchoice kijkt naar het energieverbruik in huis over het afgelopen jaar. Ben je met één of meerdere huisgenoten meer of minder dan vorig jaar? Via jouw persoonlijke omgeving op de website van Greenchoice kun je het maandbedrag altijd aanpassen.

Wat wordt mijn energietarief na afloop van de contractduur?

Voordat je huidige contract bij Greenchoice afloopt, krijg je een nieuw voorstel toegestuurd. Als je hier niet op reageert, wordt je huidige tarief omgezet naar het variabele tarief.

Is er een Greenchoice app? Wat kan ik daarmee?

Met de app van Greenchoice krijg je inzicht in je verbruik. Je kunt ook veel energiezaken zelf regelen. Enkele functies:
 • Doorgeven van de meterstanden;
 • Inzicht in energieverbruik per jaar, maand, week of dag;
 • Maandelijks termijnbedrag bekijken en wijzigen;
 • Je verbruik vergelijken met de rest van Nederland;
 • Bespaartips ontvangen voor je eigen huishouden.

Wat is bosgecompenseerd gas?

Voor Greenchoice zijn er drie pijlers voor een duurzamer energiegebruik. De eerste twee pijlers zijn efficiënter gebruik van stroom en kiezen voor duurzaam opgewekte energie. De derde pijler is het compenseren van het verbruik dat niet duurzaam is opgewekt. Dit noemen ze bij Greenchoice bosgecompenseerd gas. Bij het gebruik van gas komt C02 vrij. Dit wordt gecompenseerd door te investeren in verschillende bosprojecten. De projecten worden uitgekozen als er een goede mix is tussen een impact op de C02-uitstoot, de biodiversiteit en de lokale bevolking.
8,8

Contactgegevens

Adres
Kruisplein 15
3014DB, Rotterdam
Telefoonnummer
010-4782326
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Greenchoice? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van Greenchoice bekijken kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van onze energievergelijker.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt