Wil jij meer weten over de energieleverancier Innova Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Innova Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past..

Over Innova Energie

Innova Energie was eerst een backoffice bedrijf wat andere energieleveranciers ondersteuning bood. in 2010 besloot Innova Energie als zelfstandige energieleverancier in Nederland verder te gaan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag-Leidschenveen.
Ze willen hun klanten bewust met energie om laten gaan. Dit willen ze bereiken door de klanten te voorzien in energie-oplossingen die duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar zijn.

Innova Energie Tarieven

Innova Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn.
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel €0,316
Stroom normaal €0,329
Stroom dal €0,309
Gas €1,405
Terugleververgoeding €0,050

Laatste update: 8 april 2024

variabele tarieven innova energie

Daluren van Innova Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Innova Energie

Terugleververgoeding van Innova Energie

Bij Innova Energie krijg je als terugleververgoeding het daltarief exclusief btw. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Innova Energie. Bij Innova Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Innova Energie zelf.


Welke contracten heeft Innova Energie

Innova Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten.

Waar haalt Innova Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Elektriciteit Nederlands Opgewekt 93,88% Wind NL
6,12% Zon NL
100% duurzaam
Innova Energie Elektriciteit 2,38% Hernieuwbaar NL
98,61% Hernieuwbaar Buitenland
100% duurzaam

*Hernieuwbare energie is energie die wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen zoals, zon, wind en water.

groen Innova Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier Innova Energie?

WISE geeft Innova Energie een 4,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor Innova Energie liggen de kansen bij het veranderen van het inkoopbeleid.


Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Innova Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Dit kan je digitaal, schriftelijk of telefonisch doen. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Innova Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven.
Binnen vijf werkdagen na je verhuizing moet je de meterstanden van je oude en nieuwe adres hebben doorgegeven. Dit kan je schriftelijk of digitaal doen.
Innova Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Innova Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Innova Energie

Opzeggen Innova Energie

Opzeggen bij Innova Energie kan je mondeling, schriftelijk of digitaal. De wettelijke opzegtermijn is 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Innova Energie.

Innova Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Innova Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
6,0 uit 10

Klantervaringen

01 September, 10:02 J. Hoeksma Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Meterstanden doorgeven op23-08-2021 bevestigt op 24-08-2021 Op 30-08-2021 meterstanden doorgeven nog 3 dagen de tijd anders? Op maandag 31-08-2021 eerste incasso €38,28 ook op maandag 31-08 2021 nog een keer eerste incasso €132,00. ik snap er geen barst van en ik vraag me af wat ik met dat 3 jaarlijkse contract nog meer kan verwachten?
Ik raad Innova Energie af.
17 August, 13:28 C. den Hoed Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Incasseringsmoment vind ik niet zo handig voor de 1e betaling, de 16e, handiger na salarisbetaling bv
Ik raad Innova Energie aan.
24 July, 11:34 F. Hoogveld Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat er om gevraagd word.
Ik raad Innova Energie aan.
20 April, 08:11 P. Vidrov Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is goed....
Ik raad Innova Energie aan.
17 April, 12:05 M. Vaarwater Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog te weinig ervaring mee,aangezien we op 1 mei pas overstappen en dus nog geen goed oordeel kunnen geven. Tot nu toe alles goed verlopen.
Ik raad Innova Energie aan.
08 April, 08:44 J. Nijmeijer Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima leverancier. Alleen jammer dat er geen app is om verbruik in te zien e.d. Maar ik begreep dat men hier mee bezig is.
Ik raad Innova Energie aan.
03 April, 09:12 H. Bennema Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeggen bij de betaling niet waarvoor het is en geven de periode ( tijdvak ) niet aan
Ik raad Innova Energie aan.
02 March, 12:02 S. Tjalma Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
op 3 maart is de \'overstap\'. de oude leverancier heeft op 2 maart daarvan nog geen bericht en nu heb ik discussie over te betalen termijnen die eigenlijk op de periode na de overstap betrekking hebben. klantenservice is alleen via formulier te bereiken met opmerking dat men binnen 3 dagen reageert. Dat is waardeloos.
Ik raad Innova Energie af.
18 February, 21:25 R. Kok Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat het gevraagd wordt
Ik raad Innova Energie aan.
21 January, 10:14 M. Berkel Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zou 166,00 euro gaan betalen,maar word .maar er is 184,00 euro geincasseerd.Heb nog geen contact gehad met Innova dus kan daar niet over oordelen
Ik raad Innova Energie aan.
21 January, 09:08 M. Klaveren Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel erg slecht. Ten eerste kreeg ik een contract aangeboden waar mijn welkomst bonus op 0 stond terwijl in de aanbieding een welkomstbonus stond dat ik 285 euro zou ontvangen. Toen ik daarop reageerde kreeg ik na 3 dagen antwoord dat men het naar de desbetreffende afdeling had gezonden. Toen ik na ruim 2 dagen nog niets gehoord had heb ik gebruik gemaakt van mijn opzegtermijn. Daarna nooit meer iets vernomen behalve een standaard mail dat ze het jammer vonden.
Ik raad Innova Energie af.
19 January, 18:35 H. Weerd Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
het vergelijken van de prijzen tussen de verschillende aanbieder was eenvoudig en het overstappen ging prima.
Ik raad Innova Energie aan.
11 January, 16:02 F. Golsteijn Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kan klantnummer niet vinden in de gegevens. Geen factuur beschikbaar. Kan niet inloggen. Geen extra bevestiging van start op 18-12. Zeer ontevreden.
Ik raad Innova Energie af.
07 January, 11:16 W. Klauw Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
bij prijs onduidelijkheid over incl of excl btw voor teruglevertarief. Daardoor verschil tussen prijsopgave easyswitch en innova. Mailcontact vraagt minimaal enkele dagen voor reactie, maar kan ook aan coronamaatregelen liggen. Uiteindelijk komt alles goed. Nog geen bedragen afgeschreven. Geen idee over duurzaamheid.
Ik raad Innova Energie aan.
05 January, 19:08 B. Brakke Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantvriendelijke benadering. Duidelijkheid.
Ik raad Innova Energie aan.
28 December, 15:54 D. Zande Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik gewoon tevreden ben
Ik raad Innova Energie aan.
25 December, 07:08 G. Swinkels Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kontrakt is duidelijk en overzichtelijk l
Ik raad Innova Energie aan.
22 December, 13:37 C. Scheepers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Innova Energie aan.
22 December, 10:59 W. Klootwijk Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn beoordeling is nog niet erg hoog, omdat ik van Innova nog niets anders heb gezien als een contract en een afschrijving. Die afschrijvingen zouden volgens mij aan het eind van de maand zijn. terwijl mijn contract de 12e j.l. inging werd het de 18e al afgeschreven. Mogelijk omdat het een gedeeltelijke maand is? Er was geen toelichting bij.
Ik raad Innova Energie af.
15 December, 16:18 C. Susteren Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden!
Ik raad Innova Energie aan.
15 December, 16:18 C. Susteren Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden!
Ik raad Innova Energie aan.
14 December, 08:49 S. Donk Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het niet fijn dat je niet kunt bellen alleen mailen
Ik raad Innova Energie af.
01 December, 13:11 H.van keulen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het liep allemaal netjes op gezegd allemaal Goed verlopen
Ik raad Innova Energie aan.
30 November, 16:45 S. HOEKSTRA Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt
Ik raad Innova Energie aan.
28 November, 16:19 J. Gasse Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben nog maar recent klant, dus nog weinig ervaring en kan dus anderen nog niet adviseren op grond van eigen ervaring
Ik raad Innova Energie af.
24 November, 10:12 M. Oostende Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben nog niet zover, pas in december kan ik iets meer vertellen!
Ik raad Innova Energie aan.
18 November, 07:24 K. Vermeulen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Innova Energie aan.
14 November, 07:53 E. Blink Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap gemaakt van een grote maatschappij ivm goed aanbod. Geen tot weinig contact zoals gewend via de mail ivm overstap. Geen inzage in verbruik op dit moment, slimme meter en overstap per 4/11. Termijn betaling gevraagd op het eind van de maand, en ja hoor doen we het lekker in het midden van de maand. Kortom prijs was goed de rest NIET. Nog 11 maanden.
Ik raad Innova Energie af.
08 November, 07:10 H. Amerongen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed geregeld
Ik raad Innova Energie aan.
29 October, 07:20 J. Vliek Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik stap pas per 16 november over van Green Choice naar Innova, tenminste als alles goed gaat, maar ik houd mijn hart vast. Allereerst kreeg ik bericht dat Innova begint te leveren per 11 november, wat niet klopt. Na enig gedoe is hier 16 november van gemaakt. Dan krijg ik een telefoontje van een callcenter of ik over wil stappen qua energie leverancier. Dan blijkt dit Innova te zijn. Ik geef door hoe kan dit nu, ik ben al overgestapt. Hebben jullie je administratie in orde. Dan krijg ik tot 2x toe bericht van Green Choice, dat zij van niets weten. Innova heeft niet gemeld dat ik ben overgestapt. Je begrijpt dat als ik straks een boete moet betalen, ik dat echt niet van plan ben, maar eerlijk gezegd blijf ik nu liever bij Green Choice, omdat ik Innova niet vertrouw. Op één of andere manier hebben zij de administratie niet op orde. Zeg me maar wat ik moet doen. Ik ben via jullie overgestapt. Graag antwoord.
Ik raad Innova Energie af.
26 October, 09:39 G. Kauw Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs
Ik raad Innova Energie aan.
07 October, 08:42 J. Karouw Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog niet te beoordelen, nog geen ervaring met leverancier. Ben pas 1.5 maand in hun bestand
Ik raad Innova Energie af.
03 October, 10:18 E. Appelman Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
1x bevestiging gehad vlak na de aanvraag en niks meer vernomen van Innova
Ik raad Innova Energie af.
28 September, 09:37 J Steen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkel probleem ervaren bij de overstap.
Ik raad Innova Energie aan.
14 September, 19:24 G. Beuzekom Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben bij energiedirect weggegaan omdat ze de prijs omhoog gooiden maar nu blijkt dat Innova maar 1 tientje per maand goedkoper is
Ik raad Innova Energie af.
11 September, 16:18 A. Brooks-Jelen Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Pas nieuwe klant dus heb nog geen mening of inzicht over betaling,hulp,klantenservice en duurzaamheid
Ik raad Innova Energie aan.
31 August, 08:09 H Brakel Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog beetje te kort om hierover een juiste mening te geven.hoop zelfde als het afgelopen jaar, dan zijn wij tevreden.
Ik raad Innova Energie aan.
13 August, 13:34 H Schutten Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap ging een beetje moeizaam. Niet zo vlot. Uiteindelijk gelukt. Kwam ook dat er mails van Innova bleven hangen bij Ziggo!!! ( storing)
Ik raad Innova Energie aan.
05 August, 10:07 J.D. Brouwer Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het contract is pas gestart. Ik heb mijn standen doorgegeven. Ik weet niet wanneer de incasso is. Mijn vorige provider is met incasso gestopt, dus ok. Dus ik weet niks meer en vul daarom nee in, want ja is ook niet goed. ‘Weet niet’ zou beter zijn.
Ik raad Innova Energie af.
01 August, 04:56 R Fiers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De gehele overstap was perfect geregeld, alles ziet er overzichtelijk uit en de hulp online is ook perfect.
Ik raad Innova Energie aan.
20 June, 09:14 A. Zwan- Duivesteijn Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
een keer via de mail de voorwaarden gekregen verder geen overzicht wat ik ga betalen per maand.gewoon een bedrag afgeschreven zonder vermelding
Ik raad Innova Energie af.
19 June, 09:10 I. Bess Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer voordelig goede leverancier
Ik raad Innova Energie aan.
15 June, 20:35 P Kley Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Hoor niks van bedrijf, te laat overgestapt had eerdere gemoeten ben nu weer bij vatteval terug.
Ik raad Innova Energie af.
10 June, 07:18 J. Vos Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe zeer tevreden, houden mij keurig op de hoogte met alle ontwikkelingen
Ik raad Innova Energie aan.
05 June, 07:50 L. Smits Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na mijn overstap ontving ik helaas niet het contract wat was toegezegd. Na enige tijd getracht contact op te nemen met de klantenservice, echter kan dit enkel online met een klantnummer. Dit staat op het contract wat ik nog niet had ontvangen. Uiteindelijk de mail van mijn bedenktijd beantwoord met het verzoek en toen kreeg ik na enkele dagen een antwoord, inclusief mijn contract. Matige start, hopelijk verloopt de komende tijd beter
Ik raad Innova Energie af.
03 June, 17:25 J.W. Rossenberg Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik zie niks , ik hoor niks , heb steeds nieuwe namen van medewerkers hoe mooi het allemaal is.....nee ,niet echt
Ik raad Innova Energie af.
30 May, 09:10 H. Reukers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen goede overzicht betal i nu en overstap. 3 mails verstuurd, geen aanmelding. Gaat goed....echt de laatste keer
Ik raad Innova Energie af.
27 May, 11:58 A. Ijpelaar Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nee communicatie is erg slecht heb nu nog geen levering bevestiging. Heel vaag
Ik raad Innova Energie af.
27 May, 10:56 A. Groot Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snelle service
Ik raad Innova Energie aan.
25 May, 15:09 J. Bosch. Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Deze Mail is mosterd na de maaltijd helaas. Nooit iets van Innova Energie gehoord en dat moet toch bij jullie bekend zijn! Loopt al mis vanaf 1 Mrt.! Ben zeer benieuwd naar jullie reaktie!
Ik raad Innova Energie af.
13 May, 15:11 T Eijk Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb nog niets gehoord van inova
Ik raad Innova Energie af.
29 April, 09:42 M Pulles Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben prima geholpen. Alleen ben ik binnen 14 dagen via easy switch overgestapt naar Energie Direkt, ( Eur. 5,00 per maand goedkoper.)
Ik raad Innova Energie aan.
24 April, 04:23 K Duin Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wij zijn ruim op tijd over gestapt om vanaf 8 april energielevering via Innova te krijgen. Bevestiging van de aanvraag ontvingen wij meteen als ook een contractsbevestiging. Toen lange radiostilte, op 10 apr werd er per mail gevraagd om meterstanden, ideale doorgeefdatum volgens Innova: 9 april... Inmiddels hadden wij wel inloggegevens verwacht. Hoewel de 30e wordt afgeschreven is er op de 17e een bedrag afgeschreven waarvan ik de berekening niet begrijp en nog steeds online niet kan controleren. Helaas zijn wij ontevreden over de gebrekkige communicatie, je weet gewoon niet waar je aan toe bent en wat het bedrijf (inzicht/app/kosten) biedt.
Ik raad Innova Energie af.
21 April, 17:40 A Najim Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede keuze!
Ik raad Innova Energie aan.
09 April, 12:38 H Norel-van de Beek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Helaas kan ik U nog geen beoordeling geven. In de week van 1 april zou ik nadere gegevens ontvangen. Nog steeds niets gehoord.
Ik raad Innova Energie aan.
08 April, 08:59 R Breemer Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijke website. Overstappen verliep soepel. Snelle reactie op mijn vraag.
Ik raad Innova Energie aan.
03 April, 08:12 C Rest Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen gebruik gemaakt van online hulp, klantenservice en duurzaamheid. Dus daarvan nog geen beoordeling.
Ik raad Innova Energie aan.
28 March, 06:53 S Veen Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik hoor niks van innova
Ik raad Innova Energie af.
27 March, 13:06 J Brink Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gaat vlekkeloos tot nu toe.
Ik raad Innova Energie aan.
25 March, 10:16 G Heetebrij Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede leverancier, met scherpe prijsstelling en een mooie cashback actie.
Ik raad Innova Energie aan.
22 March, 21:20 L Gallo Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben nog maar net overgestapt dus kan nog geen oordeel geven
Ik raad Innova Energie aan.
18 March, 13:55 L Hake Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede aanbieding
Ik raad Innova Energie aan.
18 March, 08:33 A Meulman Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb helemaal niets meer van ze gehoord, volgens mij ben ik ook niet overgestapt.
Ik raad Innova Energie af.
12 March, 13:27 D Schaft Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nooit en ook nooit meer bij jullie ..ben ook bezig om over te stappen. Echt zwaar onder de maat ..dan is er weer dit dan weer dat ..dan krijg ik rekening voor einde maand..terwel heb aangegeven einde maand..dan krijg ik geld terug dan moet weer bijbetalen..nooit meer
Ik raad Innova Energie af.
10 March, 08:04 J Schouten Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We hebbben nooit energie van Enova gehad, we lazen teveel negatieve recensies
Ik raad Innova Energie af.
07 March, 10:30 R Oude Booijink Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Wil opzeggen ivm verhuizing, wordt totaal niet op gereageerd!!!
Ik raad Innova Energie af.
01 March, 11:35 J Jong Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Verliep anders dan verwacht
Ik raad Innova Energie af.
29 February, 08:12 Bas Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Binnen het termijn van 14 dagen opgezegd. Later bleek dat dit proces niet goed was verwerkt. Veel onduidelijkheid en gedoe om dit ongedaan te maken. Mails en communicatie waren verwarrend.
Ik raad Innova Energie af.
26 February, 19:54 H Vries Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Eigenlijk beoordeel ik Easyswitch die mijn pas afgesloten 3jaar contract met ENgie heeft verbroken zonder mijn toestemming. Ik ben nu duurder uit ipv goedkoper en een boete van 250 ,- . Ik ben heel verdrietig. Easyswitsch maakt zich er easy vanaf
Ik raad Innova Energie af.
26 February, 17:31 A Nistelrooij Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heb nog niet zo lang bij innova dus kan niet erg goed beoordelen misschien later beter. maar alles verliep zonder problemen
Ik raad Innova Energie aan.
24 February, 12:43 E Vos Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Naast dat we de eerste maand 2 keer moesten betalen zonder bericht is de klantenservice ook onbeschoft.
Ik raad Innova Energie af.
23 February, 12:39 E Andringa Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had een vraag gesteld over het postcode roos project waar wij aan deelnemen. Het antwoord hierop kwam laat en pas nadat ik de vraag voor de tweede keer had gesteld. Omdat wij aan een dergelijk project deelnemen en Innova dit soort projecten niet ondersteund zijn wij genoodzaakt om volgend jaar weer over te stappen. De overstap is verder erg goed verlopen.
Ik raad Innova Energie aan.
23 February, 09:07 P de Vries Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb helemaal niets van hun gehoord en zit dus nog steeds bij van de bron!
Ik raad Innova Energie af.
22 February, 10:42 G Kuin Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Maandbedrag veel te hoog,geen rekening gehouden met werkelijk gebruik.
Ik raad Innova Energie aan.
21 February, 16:14 J Verbaandert Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Sorry maar ben net klant geworden dus kan nog niet objectief oordeel geven maar de contacten tot nu toe volstaan
Ik raad Innova Energie aan.
21 February, 10:17 L Hagels Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen bericht ontvangen dat de oude leverancier is opgezegd.
Ik raad Innova Energie aan.
20 February, 11:14 T Bal Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb nog geen reactie van innova gekregen!
Ik raad Innova Energie af.
20 February, 08:44 S Berg Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nvt ik heb het afgeketst ivm een beter aanbod
Ik raad Innova Energie af.
19 February, 09:11 J Kooij Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Reageren niet op mail
Ik raad Innova Energie aan.
18 February, 16:44 A Vessem Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen was makkelijk,verder nog niet te maken gehad met Innova
Ik raad Innova Energie aan.
16 February, 15:05 M de Hoop Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en duidelijk contact
Ik raad Innova Energie aan.
16 February, 11:02 B Boesenkool Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Spijt van mijn overstap. Ipv per januari bleek het per juni (!?) Overstap te zijn.... Hiernaast is er met de klantenservice geen contact te krijgen. Ze antwoorden niet op e-mails of pas veel later na het versturen van vijf dezelfde vragen. Waardeloos bedrijf. Kan ik het nog ongedaan maken?
Ik raad Innova Energie af.
15 February, 08:01 A Pilot Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen bevestiging van telefonisch gemaakte afspraken ontvangen terwijl dat wel zou gebeuren. geen antwoord op een mail ontvangen. drie keer contact gehad over hetzelfde probleem voordat het opgelost werd en ook de laatste keer weer geen bevestiging gekregen.
Ik raad Innova Energie af.
13 February, 13:32 J Brewster Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb geen enkel probleem gehad met overstappen
Ik raad Innova Energie aan.
13 February, 08:06 D. van Zanten Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
het gaat allemaal heel moeizaam bij Innova Energie
Ik raad Innova Energie af.
12 February, 11:18 A Meijer Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik wil helemaal niet overstappen, maar bij mijn huidige leverancier Green Choice blijven
Ik raad Innova Energie af.
12 February, 08:11 L Brilhuis Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben te vroeg aangesloten, waardoor ik een boete heb gekregen en mijn welkomskorting is ingehouden. Hierin al 4keer contact gezocht met innova, weinig tot geen hulp ontvangen.
Ik raad Innova Energie af.
05 February, 08:51 P Helvoort Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap gaat makkelijk
Ik raad Innova Energie aan.
05 February, 08:42 H Starink Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Veel contact heb ik nog niet gehad, de eerste afschrijving moet nog komen
Ik raad Innova Energie aan.
05 February, 08:39 E Grobbe Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Rekening januari wel betaalt,alleen geen nota gekregen voor die tijd. Maar wel tevreden
Ik raad Innova Energie aan.
04 February, 10:57 G Hensen Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat er eerst iets is toe gezegd . en later kreeg te horen dat we er niet voor in aanmerking kunne komen.
Ik raad Innova Energie af.
03 February, 10:26 C Janse Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na aanmelding, totaal niets meer gehoord . Overstap zou 1 februari 2020 zijn??????
Ik raad Innova Energie af.
02 February, 09:36 T Berg Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij de keuze van energie leverancier heb ik voor Innova gekozen omdat zij, na het op een na laagste maandtarief voor mijn opgegeven gebruik (iets meer dan 104 euro) de hoogste welkomstpremie gaven. Mijn maandbedrag echter blijkt geen 104 euro te zijn, maar 139! Nogal een verschil. Zelfs nadat ik de welkomstpremie door 12 deel, kom ik nog ruim boven de 104 euro per maand. Onnodig te zeggen dat ik aanzet einde van mijn contract direct weer overstap.
Ik raad Innova Energie af.
01 February, 13:56 N Schut Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstapproces duurde mij veel te lang ! Ik had gevraagd dit zo spoedig mogelijk te doen aan Innova. Het telefoongesprek met Easy Switch heb ik als onaardig ervaren.
Ik raad Innova Energie aan.
31 January, 11:43 P Boon Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vanaf morgen levering van energie. Al 2x mail gestuurd met vraag, maar tot op heden geen antwoord op mijn vraag gekregen. Kan dus nog geen beoordeling geven eigenlijk.
Ik raad Innova Energie af.
28 January, 08:02 J Badloe Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
betalingen hebben nog niet plaats gevonden evenals online hulp. Ik heb alleen een bevestiging gekregen van het contract meer nog niet.
Ik raad Innova Energie aan.
27 January, 18:58 R Hoogers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik niet tevreden ben hoe het overstapproces is verlopen
Ik raad Innova Energie af.
27 January, 09:58 E Gamelkoorn Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben me kapot geschrokken. Moet nu een maandbedrag van €280 betalen. Voel me erg belazerd. Dacht dat ik €235 ging betalen. Ben overgestapt omdat ik dacht goedkoper uit te zijn. Ben nu veel duurder uit. Had ik beter bij United Energy kunnen blijven.
Ik raad Innova Energie af.
26 January, 08:05 B Koopmans Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
om dat het goed is
Ik raad Innova Energie aan.
25 January, 13:17 J Westdijk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
naar tevreden behandeld
Ik raad Innova Energie aan.
24 January, 08:11 C Dijkman Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen
Ik raad Innova Energie aan.
23 January, 21:09 M Pulles Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alle onderdelen met 3* zijn nog niet aan de orde geweest. Dus niet goed, niet slecht.
Ik raad Innova Energie aan.
22 January, 16:07 R Inia Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog niets gehoord over de overstap
Ik raad Innova Energie af.
22 January, 09:12 M Empel Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
de prijs op het daadwerkelijke contract was 8 euro per maand hoger dan op de website van easyswitch
Ik raad Innova Energie aan.
20 January, 13:45 A Gerritsma Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
rommelig overstap proces, 2 verschillende rekeningen voor voorschotbedrag dat dan anders is dan het bedrag op de rekening. - niet mogelijk om online voorschot aan te passen. Uiteindelijk werkt het allemaal
Ik raad Innova Energie af.
19 January, 17:18 J Schuurmans Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben overgestapt,vind het niet zo geweldig bedrijf, duurde best even voor de overstap,belde hun zelf klantenservice kon me niet helpen onvriendelijk kortaf ja staat op u man zijn naam ja ben er al 27jaar mee getrouwd ik heb de overstap ook gedaan ,antwoord mag u ngeen info geven, vroeg alleen of ik mijn bankgegevens had doorgegeven voor de termijnen nou was haast teveel gevraagd niet netjes en geen goedendag niks.bij Nuon Vattenfall zijn ze veel vriendelijker en uitgebreider ,als ik terug kon deed ik dat.spijt.
Ik raad Innova Energie af.
19 January, 10:02 R Manders Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb weinig met de klantenservice tree maken gehad omdat alles gewoon goed ging. Ik ben erg tevreden.
Ik raad Innova Energie aan.
18 January, 13:02 M Nooijen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben klantnummer 216 1130 bij InnovaEnergie bv .In de eerste plaats berekenden ze een maandelijks termijnbedrag van € 138,-(excl.aftrek cashback van € 268,=incl.BTW), terwijl jullie in de berekening nog uitgingen van ca € 106,50 (excl.aftrek deze cashback ). Verder hanteerden zij heel andere kwantiteiten, dan ik zelf had berekend en voorgesteld. Ook op mijn (uitvoerige) e-mails om een en ander nog eens te verduidelijken dd 2 jan 2020 en 8 januari 2020 kreeg ik wel een ontvangstbevestiging met de toezegging zo mogelijk binnen 3 werkdagen antwoord te krijgen, doch tot vandaag (18 jan.2020) nog steeds geen antwoord, tenzij ik dat moet begrijpen uit hun schrijven van 15 januari 2020, waarin zij mij zonder nadere toelichting een maandelijks termijnbedrag van € 124.20 mededeelden, en dat inmiddels ook door hen is gëincasseerd .Telefonisch kreeg ik ben hen en na heel lang wachten ook geen contact,en waarbij zij mij vertelden maar een e-mail te sturen, die dan \"snel\" zou worden beantwoord...… Ik heb in mijn mail van 2 jan 2020 werkelijk alle relevante gegevens gespuid, die hen ook maar van pas zouden kunnen komen, doch op de plaatsing van zonneboilers dd 31-12-2019, die ook in alle duidelijkheid daarbij aan hen heb gepresenteerd, hebben zij geen enkele aandacht besteed..... Droevig of onkundig...…. Ik heb bijna overal begrip voor en zal niet gauw mopperen, doch zo iets heb ik nog niet eerder meegemaakt
Ik raad Innova Energie af.
18 January, 09:07 J Dees Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Servicelijn is goed de overstap zelf verloopt ietwat stroef er werd mij geen eigen account aangeboden met tijdelijk wachtwoord toen ik het zelf heb aangevraagd werd ik naar een engelstalige site geleid na eeen overigens goede telefonische helpdesk werd dit goed opgelost ze zijn telefonisch goed bereikbaar en helpen daar goed.
Ik raad Innova Energie aan.
16 January, 08:28 W Geurts Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ze zijn afgeweken van het door mij opgegeven verbruik. de beoordeling geef ik laag omdat ik die niet wil geven. Het gaat me er alleen om dat ze zelf verbruikscijfers vaststellen.
Ik raad Innova Energie af.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Innova Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Innova Energie de voor jou de voordeligste aanbieding heeft kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Innova Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Innova Energie. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Innova Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Innova Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Innova Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Innova Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Innova Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Innova Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Innova Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Innova Energie?

De betalingen aan Innova Energie verlopen via een automatische incasso. Je kan kiezen of Innova Energie elke 15e of 27e van de maand het te betalen bedrag afschrijft. Je kan de afschrijfdatum aanpassen via Mijn Innova Energie. Als je liever via acceptgiro, zelf met ideal of internetbankieren wilt betalen vraagt Innova Energie voor elke acceptgiro 3,02 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Innova Energie?

Innova Energie hanteert een kijkvenster van 6 maanden. Het is dus mogelijk om vanaf 6 maanden voor het einde van je contract mogelijk om een nieuw contract aan te vragen bij Innova Energie.

Wat is de minimale betaling bij Innova Energie?

Bij Innova Energie wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarafrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. De minimale betaling bij Innova Energie is 5 euro per maand. Dit kan je niet zelf instellen. Eind van het jaar laat Innova Energie weten of je nog geld terug krijgt, bij moet betalen of quitte speelt.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Innova Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij Innova Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van drie weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Innova Energie?

Nadat je een aanvraag bij Innova Energie hebt gedaan krijg je een ontvangstbevestiging van je aanvraag per mail binnen 2 werkdagen. Na 6 a 7 werkdagen ontvang je de aanmeldbevestiging.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt overgenomen vanuit het historisch verbruik van de woning + een kleine inflatie om te voorkomen dat er moet worden bijbetaald als de energiebelasting stijgt.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Innova Energie?

Ja je kan het maandbedrag bij Innova Energie zelf aanpassen. Via de online omgeving kan het maximaal 15% omhoog en omlaag. Via onze klantenservice kan het oneindig ver, mits je een goede reden hebt

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Innova Energie?

Ja, Innova Energie accepteert spoedaanvragen. Dit kan niet via ons. Je moet zelf bellen naar de klantenservice van Innova Energie.

Wordt er een kredietcheck gedaan Innova Energie?

Het is bij ons niet bekend of Innova Energie een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee, Innova Energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
6,0

Contactgegevens

Adres
Oude Middenweg 85
2491AC, Den Haag
Telefoonnummer
070-3016610
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier Innova Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Innova Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past..

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt