Noord Energie | Tarieven, Beoordelingen & Cashback
Wil jij meer weten over de Noord Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Noord Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Noord Energie

Noord Energie is een relatief nieuwe energieleverancier die groene energie levert uit Nederland. Het is een kleine leverancier met ongeveer 5 medewerkers. Het energiebedrijf werd in 2018 opgericht en levert stroom die is opgewekt door middel van zonne-energie, windenergie en biomassa.

Noord Energie Tarieven

Noord Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,347
Stroom normaal € 0,366
Stroom dal € 0,289
Gas € 1,228
Terugleververgoeding € NNB

Laatste update: 2 juli 2024

variabele tarieven Noord Energie

Daluren van Noord Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Noord Energie

Terugleververgoeding van Noord Energie

Bij Noord Energie krijg je als terugleververgoeding het leveringstarief zonder btw, energiebelasting en ODE. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Noord Energie. Bij Noord Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Noord Energie zelf.


Welke contracten heeft Noord Energie

Noord Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt Noord Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Noord Energie stroom 90% Windenergie
10% Zonne-energie
100% duurzaam
groen Noord Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier Noord Energie?

WISE heeft Noord Energie niet opgenomen in hun groene energievergelijker 2021.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Noord Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Noord Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Noord Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Noord Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Noord Energie

Opzeggen Noord Energie

Opzeggen bij Noord Energie kan door te bellen naar de klantenservice van Noord Energie. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Noord Energie.

Noord Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Noord Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Noord Energie Zakelijk

Noord Energie biedt naast particuliere energiecontracten ook zakelijke energiecontracten aan.

Zakelijke contactgegevens

Telefoonnummer: 085-0606644
Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag: 10:00 – 17:00
E-mail:Info@noordenergie.nl

Noord Energie Zakelijk contract afsluiten

Wanneer jij een Noord Energie Zakelijk contract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief Noord Energie

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Noord Energie worden inclusief en exclusief btw weergegeven.
  • Annuleren: Na het aanvragen van een zakelijk energiecontract bij Noord Energie is er geen bedenktijd en dus ook geen mogelijkheid om te annuleren.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
9,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
9,3 uit 10

Klantervaringen

30 December, 08:48 A. Kiesebrink Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
heel vriendelijke hulp en meedenkend
Ik raad NoordEnergie aan.
19 April, 15:08 L Lima de Henriques Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer tevreden met Easyswitch en zal ook aan andere adviseren.
Ik raad NoordEnergie aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Noord Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Noord Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Noord Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 2-4 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar Noord Energie. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert Noord Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat Noord Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. Noord Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die Noord Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. Noord Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer Noord Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. Noord Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan Noord Energie?

De betalingen aan Noord Energie verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag elke maand op de startdag van je energiecontract af. Is jouw energiecontract bij NoordEnergie op 16 maart 2023 begonnen? Dan schrijven ze elke 16e het maandbedrag af. Als je liever via handmatig wilt betalen vraagt Noord Energie voor elke transactie 1,35 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van Noord Energie?

Noord Energie hanteert een kijkvenster van 6 maanden. Het is dus mogelijk om 6 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij Noord Energie?

Bij Noord Energie is minimale betaling 20 euro. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Noord Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij Noord Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd tussen de 24 uur en 30 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van Noord Energie?

Nadat je een aanvraag bij Noord Energie hebt gedaan krijg je binnen 24 uur een bevestiging per mail.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt historisch vastgesteld op basis van het Contract Einde Register (CER).

Kan je het maandbedrag aanpassen bij Noord Energie?

Ja, je kan het maandbedrag bij Noord Energie zelf aanpassen. Je kan dit maximaal met 15 % verlagen. Je kan het aanpassen door in te loggen of te bellen. Als het te ver afwijkt moet je bewijsstukken meeleveren om het bedrag aan te passen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Noord Energie?

Ja een spoedaanvraag voor nieuwe woning/verhuizing is mogelijk. Neem zelf contact op met NoordEnergie als je en spoedaanvraag wilt doen.

Wordt er een kredietcheck gedaan Noord Energie?

Ja Noord Energie doet een kredietcheck, dit doen ze bij creditsafe.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee Noord Energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
9,3

Contactgegevens

Adres
Herenwal 40
8441BA, Heerenveen
Telefoonnummer
085-0606644
Website
Wil jij meer weten over de Noord Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van Noord Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt