Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over de om | nieuwe energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van om | nieuwe energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over om | nieuwe energie

Om | nieuwe energie is in 2014 ontstaan uit de gedachte dat jij als klant in Nederland niet weet waar je energie vandaan komt. Veel grote energieleveranciers nemen namelijk groene stroom af van buitenlandse energieleveranciers. Terwijl er veel kleine lokale energiebedrijven actief zijn die duurzame energie opwekken. De lokale energiebedrijven krijgen dus geen kans om hun stroom aan consumenten te kunnen leveren. En als consument is het niet duidelijk waar de energie van de grote bedrijven precies vandaan komt. Om | nieuwe energie wil hier verandering in brengen door uitsluitend lokaal opgewekte groene energie te leveren aan klanten. Door als consument te kiezen voor een energiecontract bij om | nieuwe energie steun je de lokale economie en weet je precies waar jouw stroom vandaan komt.

om | nieuwe energie Tarieven

om | nieuwe energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen. Het getoo
Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,630
Stroom normaal € 0,667
Stroom dal € 0,607
Gas € 2,646
Terugleververgoeding € 0,287

Laatste update: 6 maart 2023

De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op de energieprijzen pagina.


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Easyswitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert


variabele tarieven om nieuwe energie

Daluren van om | nieuwe energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie om nieuwe energie

Terugleververgoeding van om | nieuwe energie

Bij om | nieuwe energie krijg je als terugleververgoeding het stroomtarief dat in je contract staat, incl. btw. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van om | nieuwe energie. Bij om | nieuwe energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Welkomstkorting of welkomstcadeau

Alleen via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl ontvang je welkomstkortingen en sluit je energiecontracten af tegen actietarieven. Waarom alleen via EasySwitch.nl? Omdat energieleveranciers graag klanten willen winnen. Om bovenin uit te komen uit de vergelijker, moet een leverancier een aantrekkelijk actietarief bieden. De acties die je bij ons op de website vindt, zal je dan ook niet tegenkomen op de website van om | nieuwe energie zelf.


Welke contracten heeft om | nieuwe energie

om | nieuwe energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt om | nieuwe energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
om | nieuwe energie 85,4% Windenergie NL
14,6% Zonne-energie NL
100% duurzaam
groen om nieuwe energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier om | nieuwe energie?

WISE geeft om | nieuwe energie een 10 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Om | nieuwe energie hoeft op dit moment niks te wijzigen. Ze doen het volgens WISE perfect.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij om | nieuwe energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan het doorgeven door een mailtje te sturen naar: info@samenom.nl. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan om | nieuwe energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
om | nieuwe energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal om | nieuwe energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract om nieuwe energie

Opzeggen om | nieuwe energie

Opzeggen bij om | nieuwe energie kan schriftelijk, digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van om | nieuwe energie.

om | nieuwe energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar om | nieuwe energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,8 uit 10

Klantervaringen

19 March, 16:13 G. Koks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na de offerte van Switch kreeg ik een afwijkend voorstel van OM Nieuwe Energie. Uiteindelijk na mijn initiatief is de zak wel goed gekomen. Betaal wel meer dan in het voorstel, echter dit gaat om een een voorschot. Ik zie wel hoe het aan het einde van het jaar uitziet. Als dan de zaak maar klopt.
Ik raad Om|nieuwe energie af.
25 February, 15:57 M. Pantaleo Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De call center medewerkers waren niet allemaal super aardig en overstappen was een beetje lastig.
Ik raad Om|nieuwe energie aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet om | nieuwe energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat om | nieuwe energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij om | nieuwe energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar om | nieuwe energie. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert om | nieuwe energie?

De hoogte van je opzegboete wordt bepaald door het soort contract en de resterende looptijd van het energiecontract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een maximum bepaald wat om | nieuwe energie mag hanteren als opzegvergoeding. Let er wel op dat ze dit voor zowel elektriciteit én gas mogen vragen. Je betaalt dus maximaal het dubbele bedrag.
Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst

Neemt om | nieuwe energie je opzegboete over?

Nee, om | nieuwe energie neemt je opzegboete niet over.

Hoe verlopen betalingen aan om | nieuwe energie?

De betalingen aan om | nieuwe energie verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag de op de afgesproken dag van de maand af. Als je liever via handmatig wilt betalen kan dat. Het is bij ons niet bekend welk bedrag om | nieuwe energie voor elke handmatige transactie in rekening brengt.

Wat is het kijkvenster van om | nieuwe energie?

om | nieuwe energie hanteert een kijkvenster van 3 maanden. Het is dus mogelijk om 3 maanden voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar om | nieuwe energie.

Wat is de minimale betaling bij om | nieuwe energie?

Het is bij ons niet bekend wat bij om | nieuwe energie de minimale betaling is.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij om | nieuwe energie?

Als jij een contract-aanvraag bij om | nieuwe energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van ongeveer 2 weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van om | nieuwe energie?

Nadat je een aanvraag bij om | nieuwe energie hebt gedaan krijg je na 1 werkdag een bevestiging via de mail.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld op basis van het doorgegeven verbruik. Ze controleren het wel door het historisch verbruik op te vragen bij de netbeheerder.

kan je het maandbedrag aanpassen bij om | nieuwe energie?

Ja, je kan het maandbedrag bij om | nieuwe energie zelf aanpassen. Dit is alleen mogelijk door contact met de klantenservice van om | energie op te nemen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij om | nieuwe energie?

Ja, om | nieuwe energie accepteert spoedaanvragen door te bellen naar de klantenservice van om | nieuwe energie. Ze vragen een borg van 400 euro per product.

Wordt er een kredietcheck gedaan om | nieuwe energie?

Bij ons is het niet bekend of om | nieuwe energie een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee om | nieuwe energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,8

Contactgegevens

Adres
Paasheuvelweg 34 A
1105BJ, Amsterdam
Telefoonnummer
0222760044
Website
Wil jij meer weten over de om | nieuwe energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van om | nieuwe energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt