Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij weten waar je energie precies vandaan komt? Energieleverancier 'om' toont je precies waar de duurzame energie die je afneemt wordt opgewekt. Om is een coöperatie en levert uitsluitend samen met haar leden duurzame energie. Deze leden zijn lokale energiebedrijven. Als klant steek je dus geld in de lokale economie en ben je verzekerd van echt duurzame energie.

om|nieuwe energie werkt samen met lokale energiebedrijven die duurzame energie opwekken. Deze energiebedrijven kunnen niet zomaar zelf energie verkopen aan consumenten, om zorgt ervoor dat dit wel mogelijk wordt. Door als consument te kiezen voor een energiecontract bij om steun je de lokale economie en weet je precies waar jouw stroom vandaan komt.

Tarieven om|nieuwe energie

Om biedt energiecontracten aan met vaste en variabele tarieven. Bekijk de meest actuele tarieven van om in onze energievergelijker

Welkomstkortingen en actietarieven

Om altijd het goedkoopste energiecontract te hebben kun je het best ieder jaar overstappen naar een energiecontract met actietarieven of een welkomstkorting. Energieleveranciers bieden deze kortingen aan via vergelijkingssites om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Als je jaarlijks opnieuw vergelijkt en overstapt profiteer je iedere keer opnieuw van deze kortingen en blijf je besparen op je energierekening.

Over om|nieuwe energie

In Nederland zijn veel kleine lokale energiebedrijven actief die duurzame energie opwekken. Grote energieleveranciers nemen echter veel groene stroom af van buitenlandse energieleveranciers. Hierdoor weet je als klant niet waar je energie vandaan komt en krijgen lokale energiebedrijven niet de mogelijkheid om hun stroom aan consumenten te kunnen leveren. Om wil hier verandering in brengen door uitsluitend lokaal opgewekte groene energie te leveren aan klanten.

Energiecontracten om|nieuwe energie

Bij om kun je kiezen tussen een energiecontract met vaste tarieven of variabele tarieven. De contracten met vaste tarieven hebben een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Gedurende deze jaren betaal je een vast bedrag voor gas en stroom. Het energiecontract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd, dit contract kan iedere maand opgezegd worden. De variabele tarieven veranderen mee met de marktprijs voor gas en stroom. Tweemaal per jaar worden de tarieven aangepast aan de geldende marktprijs, in januari en en juni. De prijzen van je contract kunnen in dit geval zowel stijgen als dalen.

Hoe duurzaam is om|nieuwe energie ?

De naam zegt het al; om levert enkel energie die op een duurzame manier is opgewekt. Dit gebeurt door middel van windmolens of zonnepanelen van energiebedrijven in de buurt. In totaal wordt 97% van de stroom opgewekt door windmolens, 2,5% door zonnepanelen en een kleine 0,5% uit biomassa. Je kunt bij om bekijken welk energiebedrijf bij jou in de buurt zit, van deze leverancier zul je de duurzame energie gaan afnemen.

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Thuis kun je een enkele- of dubbele meter hebben. Met een enkele meter betaal je altijd het normaaltarief voor gas en stroom. Heb je een dubbele meter dan heb je met het normaal- en het daltarief te maken. Gedurende de dag betaal je het normaaltarief voor stroom en gas maar in de nacht, in het weekend en tijdens feestdagen betaal je het daltarief. In de meeste provincies geldt het daltarief van 23.00 tot 07.00 uur, maar Limburg en Noord-Brabant wijken hier vanaf, hier geldt het daltarief tussen 21.00 en 07.00 uur.

De slimme meter bij om

De slimme meter is de digitale vervanger van de analoge meter. Deze meter zorgt ervoor dat je meterstanden automatisch worden bijgehouden en op afstand afgelezen kunnen worden. Zo kan de energieleverancier precies zien hoeveel energie je hebt verbruikt. Zo hoef je niet meer zelf je meterstanden door te geven en kunnen de kosten nauwkeuriger worden bepaald. De slimme meters worden gratis aangeboden door de netbeheerders in Nederland. Het zal nog tot medio 2017 duren voordat ieder huishouden een slimme meter aangeboden heeft gekregen.

Heb jij thuis al een slimme meter?

Wanneer je netbeheerder al langs is geweest of jouw meter na 2012 is vervangen, is de kans groot dat je al een slimme meter hebt. Je kunt dit herkennen aan de aansluiting met telefoonstekker (RJ-11),

De slimme meter heeft enkele voordelen ten opzichte van de analoge meter:

  • De energieleverancier kan de meterstanden op afstand uitlezen, je hoeft dus geen meterstanden meer door te geven;
  • Doordat de energieleverancier kan zien hoeveel energie je verbruikt, wordt je rekening nauwkeuriger;
  • Bij een verhuizing zijn de meterstanden al bekend bij de energieleverancier;
  • Teruggeleverde stroom die je zelf opwekt met zonnepanelen kan direct worden gemeten;
  • Je kunt zelf je verbruik bijhouden via de online omgeving van om.

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak wek je energie op. Wanneer de zon schijnt en je hebt thuis bijvoorbeeld het licht aan, dan verbruikt je je eigen groene energie. Het komt echter ook voor dat je overdag geen stroom verbruikt of dat je ‘s avonds stroom verbruikt wanneer de zon onder is en je zonnepanelen geen stroom meer opwekken. Als je meer opwekt dan je verbruikt dan gaat de stroom automatisch het elektriciteitsnet op, op andere momenten neem je deze stroom juist weer af van het net. Deze afgenomen en teruggeleverde stroom wordt door je energieleverancier tegen elkaar weggestreept, dit heet salderen.

 

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

In dit geval werkt salderen niet meer. Wanneer je meer opwekt dan je verbruikt geeft om een terugleververgoeding voor de extra opgewekte energie. Dit teruglevertarief is lager dan de prijs die je betaalt voor een kWh energie en bestaat uit het kale leveringstarief plus BTW. In Nederland is het daarom niet voordelig om zelf meer energie op te wekken dan je verbruikt.

 

Contactgegevens om

Telefoon 0222-760044

Kosten Lokaal tarief

Bereikbaar

Website https://www.samenom.nl/

 

Gas- en stroomstoringen bij om

Heb je thuis een gas- of stroomstoring? Dan kun je op gasenstroomstoringen.nl kijken of er een stroomstoring bekend is bij jou in de buurt. Als er niets bekend is kun je het best eerst checken of je buren ook problemen hebben met hun gas- of stroomvoorziening. Blijkt dit het geval dan kun je bellen naar het nationale storingsnummer op: 0800-9009. Dit is een gratis nummer wat 24 uur per dag bereikbaar is. Op het moment dat je thuis een gaslucht ruikt is het verstandig om direct het storingsnummer te bellen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Een verhuizing moet je ruim van tevoren aangeven bij je energieleverancier zodat je adresgegevens zijn gewijzigd wanneer je daadwerkelijk gaat verhuizen. Voor meer informatie over het doorgeven van je verhuizing kan je kijken op de online omgeving van om of kun je contact opnemen met de klantenservice.

 

Opzeggen contract bij om

Je kunt je energiecontract bij om opzeggen door contact op te nemen met de klantenservice van om. Wil je jouw contract opzeggen omdat je overstapt naar een andere energieleverancier? In dit geval hoef je zelf niets te doen, je nieuwe energieleverancier zegt je oude energieleverancier voor je op.

 

Opzegtermijn om

Wanneer je jouw contract bij om wilt opzeggen is het verstandig om te controleren of de contractduur bijna is verstreken. Zeg je een energiecontract op voordat de opzegtermijn is ingegaan, dan brengt om een opzegboete in rekening. De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende contractduur. De boete geldt per overeenkomst; wanneer je een contract hebt voor gas én stroom betaal je deze boete dus tweemaal.

 

Resterende contractduur Boete

1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst.

18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst.

24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst.

Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst.

 

Neemt om je opzegboete over?

Op het moment dat je voor het einde van je huidige energiecontract overstapt naar om kun je een opzegboete krijgen van je oude energieleverancier. Om neemt deze boete niet over. Maak je deze overstap via EasySwitch.nl, dan ontvang je in veel gevallen een welkomstkorting welke hoger kan zijn dan een opzegboete.

 

om aanbieding

Bekijk de actuele aanbiedingen en eventuele welkomstkortingen van om in onze energievergelijker. Ben je op zoek naar een energiecontract of heb je een aanbieding gekregen van om, dan kan je eenvoudig checken of dit voor jou de beste deal is door een energie vergelijking te maken. Je krijgt een overzicht van de goedkoopste energiecontracten en je ziet direct of om de goedkoopste tarieven aanbiedt. Door de speciale welkomstkortingen en tarieven zijn de contracten in onze vergelijker bijna altijd goedkoper dan via de energieleverancier zelf.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet om?

EasySwitch.nl vergelijkt alle energieleveranciers voor je en geeft een overzicht van alle energiecontracten. Zo kun je eenvoudig zien welk energiecontract het voordeligst is en het best bij jouw wensen past. Dit is gratis en binnen 5 minuten geregeld. Meer hoef je zelf niet te doen. Bekijk meteen welke actiecontracten op jouw adres worden aangeboden!
Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van om. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,8
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,8 uit 10

Klantervaringen

19 March, 16:13 G. Koks Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na de offerte van Switch kreeg ik een afwijkend voorstel van OM Nieuwe Energie. Uiteindelijk na mijn initiatief is de zak wel goed gekomen. Betaal wel meer dan in het voorstel, echter dit gaat om een een voorschot. Ik zie wel hoe het aan het einde van het jaar uitziet. Als dan de zaak maar klopt.
Ik raad Om|nieuwe energie af.
25 February, 15:57 M. Pantaleo Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De call center medewerkers waren niet allemaal super aardig en overstappen was een beetje lastig.
Ik raad Om|nieuwe energie aan.
7,8

Contactgegevens

Adres
Paasheuvelweg 34 A
1105BJ, Amsterdam
Telefoonnummer
0222760044
Website
Wil jij weten waar je energie precies vandaan komt? Energieleverancier 'om' toont je precies waar de duurzame energie die je afneemt wordt opgewekt. Om is een coöperatie en levert uitsluitend samen met haar leden duurzame energie. Deze leden zijn lokale energiebedrijven. Als klant steek je dus geld in de lokale economie en ben je verzekerd van echt duurzame energie.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt