PSV Energie | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch.nl
Wil jij meer weten over PSV Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van PSV Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over PSV Energie

PSV Energie is een label van Energiedirect.nl. Energiedirect is de rugsponsor van voetbalclub PSV in Eindhoven en heeft speciaal voor de fans het label PSV Energie opgericht. Supporters krijgen extra voordeel op de tarieven en exclusieve PSV extra’s.

PSV Energie Tarieven

PSV Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. Het getoonde tarief voor stroom en gas is inclusief energiebelasting en 21% btw. De tarieven zijn gebaseerd op basis van een nieuw modelcontract met een verbruik tot 10.000 kWh stroom en 170.000m3 gas. De terugleververgoeding is gebaseerd op het enkeltarief.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hieronder getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven op energieprijzen. Voor de terugleververgoeding kan je terecht op terugleververgoeding.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,251
Stroom normaal € 0,253
Stroom dal € 0,249
Gas € 1,268
Terugleververgoeding € 0,050

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven PSV Energie

Daluren van PSV Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie PSV Energie

Terugleververgoeding van PSV Energie

Bij PSV Energie krijg je als terugleververgoeding 5,00 cent per kWh, exclusief energiebelasting en btw. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van PSV Energie. Bij PSV Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van PSV Energie zelf.


Welke contracten heeft PSV Energie

PSV Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt PSV Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom PSV Energie 100% Windenergie EU 100% duurzaam
groen PSV Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier PSV Energie?

WISE beoordeeld niet PSV Energie maar het moederbedrijf PSV Energie. Zij krijgen een 4,0 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen PSV Energie als losstaande onderneming. Voor PSV Energie liggen de kansen bij het inkoop.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij PSV Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan PSV Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
PSV Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal PSV Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract PSV Energie

Opzeggen PSV Energie

Opzeggen bij PSV Energie kan [schriftelijk, digitaal of telefonisch]. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van PSV Energie.

PSV Energie vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar PSV Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,2 uit 10

Klantervaringen

09 January, 09:32 F Kenters Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn overstap begint pas op 18 januari 2020
Ik raad PSV Energie aan.
07 July, 08:17 W Trapman Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat alles goed en zonder problemen gaat
Ik raad PSV Energie aan.
07 March, 11:54 s janssen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima
Ik raad PSV Energie aan.
22 February, 09:14 S Janssen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging soepel.
Ik raad PSV Energie aan.
14 February, 09:33 S Janssen Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ging makkelijk
Ik raad PSV Energie aan.
06 July, 14:52 A. Janssen Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
niet heel bijzonder
Ik raad PSV Energie aan.
15 September, 20:21 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad PSV Energie aan.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet PSV Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat PSV Energie de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij PSV Energie. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert PSV Energie?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat PSV Energie maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. PSV Energie heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die PSV Energie nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. PSV Energie is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer PSV Energie geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. PSV Energie brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan PSV Energie?

De betalingen aan PSV Energie verlopen via een automatische incasso. Ze schrijven het maandbedrag tussen de 1e en de 28e van de maand af. Je kan via Regelneef of de klantenservice de afschrijfdatum wijzigen. Als je liever via acceptgiro wilt betalen vraagt PSV Energie voor elke acceptgiro 3,00 euro administratiekosten.

Wat is het kijkvenster van PSV Energie?

PSV Energie hanteert een kijkvenster van 74 dagen. Het is dus mogelijk om 74 dagen voor het einde van je contract kosteloos te switchen naar een andere energie aanbieder.

Wat is de minimale betaling bij PSV Energie?

Bij PSV Energie wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarrekening. Je betaald dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. Het maandbedrag kan je wel handmatig aanpassen tot een minimum van 10 euro per maand.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij PSV Energie?

Als jij een contract-aanvraag bij PSV Energie hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd tussen de 14 en 75 dagen.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van PSV Energie?

Nadat je een aanvraag bij PSV Energie hebt gedaan krijg je een bevestiging per e-mail meestal binnen één dag.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt één op één overgenomen van de informatie die wij ze verstrekken.

kan je het maandbedrag aanpassen bij PSV Energie?

Ja je kan het maandbedrag bij PSV Energie zelf aanpassen. Via de online omgeving of app (regelneef) kan je het maandbedrag aanpassen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij PSV Energie?

Ja, PSV Energie accepteert spoedaanvragen. Je moet wel zelf bellen naar de klantenservice van PSV Energie Daarnaast moet je rekening houden met een borg van 350 euro (175 per product).

Wordt er een kredietcheck gedaan PSV Energie?

Ja, PSV Energie doet een kredietcheck.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, PSV Energie heeft een app: Regelneef. Naast de app hebben hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,2

Contactgegevens

Adres
Willemsplein 4
5211AK, Den Bosch
Telefoonnummer
085-2086576
Website
Wil jij meer weten over PSV Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van PSV Energie bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt