Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je graag meer informatie over The Bill Doctor? We hebben de belangrijkste informatie over de energieleverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk de energieprijzen op Easyswitch.nl en kies de energieleverancier die het beste bij jouw situatie past.

The Bill Doctor is een onafhankelijk doorlopend energiecollectief voor organisaties. Elke Nederlandse organisatie kan lid worden van het energiecollectief. The Bill Doctor heeft verschillende labels. Zo zijn VvE Energie, MKB Energie Beheer, Geef Scholen Energie en Homestroom allemaal onderdeel van The Bill Doctor.

Tarieven van The Bill Doctor

De energietarieven worden elk jaar door The Bill Doctor uitonderhandeld. Je hoeft hiervoor niet van energieleverancier te veranderen. The Bill Doctor geeft de bestaande energieleverancier de mogelijkheid om de tarieven aan te passen. Je hebt op deze manier wel het goedkoopste tarief, maar je hoeft niet over te stappen op een andere energieleverancier. Je kunt de actuele actietarieven van The Bill Doctor vinden in onze energievergelijker.

actietarieven The Bill Doctor

Welkomstkortingen en actietarieven

Op Easyswitch.nl ontvang je een welkomstkorting bij het afsluiten van een energiecontract. De reden hiervoor is dat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. Energieleveranciers kunnen door het aanbieden van welkomstkortingen een hogere positie in onze vergelijker verkrijgen. De energietarieven zijn daarom op Easyswitch.nl goedkoper dan op de website van de energieleverancier zelf.

Ben jij benieuwd welk actietarief The Bill Doctor je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen een vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


Over The Bill Doctor

In mei 2009 is The Bill Doctor opgericht met als doel om doorlopende besparingen te realiseren op de ‘kostenzijde’ van de energienota. The Bill Doctor is een doorlopend energiecollectief voor organisaties. Als je aangesloten bent bij het energiecollectief van The Bill Doctor dan ben je verzekerd van scherpe tarieven. Je hoeft daarnaast niet elk jaar over te stappen naar een andere energieleverancier. The Bill Doctor is een onafhankelijk energiecollectief en wordt enkel betaald door de deelnemer en niet door de leverancier.

groen The Bill Doctor

Hoe duurzaam is The Bill Doctor?

The Bill Doctor houdt rekening met de persoonlijke voorkeuren van de organisatie. Als je als organisatie graag groene energie wil afnemen dan kun je dit doorgeven aan The Bill Doctor.


variabele tarieven greenchoice

Wanneer geldt het daltarief en normaaltarief?

De tijden van het lage en normale tarief zijn afhankelijk van je regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 uur op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 uur. Buiten deze tijden om betaal je het laagtarief. Dat is dus ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Op de volgende feestdagen betaal je het laagtarief: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

De slimme thermostaat van The Bill Doctor

De meeste zakelijke aansluitingen hebben een conventionele meter. Deze meters moeten altijd handmatig worden opgenomen. Dit wordt vaak niet gedaan door organisaties, waardoor ze voor verrassingen kunnen komen te staan bij de afrekening. Je kunt dit voorkomen door een ‘slimme meter’ te laten plaatsen. The Bill Doctor begeleidt de prioriteitsplaatsing van de slimme meters. Een prioriteitsplaatsing is een plaatsing van een op afstand uitleesbare meetinrichting voor elektriciteit of gas op verzoek van de afnemer. The Bill Doctor biedt zelf geen slimme thermostaat aan.

The Bill Doctor en de slimme meter

Met een slimme meter kun je het verbruik van gas en energie meten. Het voordeel van een slimme meter is dat je precies kunt zien hoeveel energie je verbruikt. Daarnaast hoef je niet meer handmatig de meterstanden door te geven. De netbeheerders bieden alle Nederlandse huishoudens tot 2020 een slimme meter aan. Je krijgt vanzelf een bericht van de netbeheerder wanneer jouw wijk aan de beurt is.

Wek je meer energie op dan je verbruikt?

Voor het transporteren van energie betaal je een vast bedrag per jaar. Deze kosten worden ook wel netbeheerkosten genoemd, omdat ze door de netbeheerder in rekening worden gebracht. De netbeheerkosten worden bepaald aan de hand van de aansluitwaarde van de aansluiting. Hoe groter de aansluitwaarde is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Veel organisaties hebben aansluitingen die groter zijn dan nodig is, hierdoor betalen ze te veel netbeheerkosten. The Bill Doctor rekent de mogelijke besparing uit voor deze organisaties. Er kan vaak een besparing gerealiseerd worden zonder een fysieke wijziging door te voeren. Het volledige traject duurt ongeveer 6-8 weken en is mogelijk als The Bill Doctor heeft geconstateerd dat een besparing mogelijk is.

Contactgegevens The Bill Doctor

E-mail info@thebilldoctor.nl
Telefoon 030-3031714
Kosten Lokaal tarief
Bereikbaar Maandag t/m vrijdag 09:00-18:00
Website https://www.thebilldoctor.nl/contract The Bill Doctor

Gas- en stroomstoringen

Vermoed je een gas- of stroomstoring? Ga dan langs bij de buren om erachter te komen of er meer mensen zijn die last hebben van de storing. Je kunt ook de website gasenstroomstoringen.nl checken, op deze site kun je snel zien wat er aan de hand is. Als je een gaslucht ruikt, bel dan het nationale storingsnummer: 0800-9009. Dit nummer is gratis en altijd bereikbaar.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan is het mogelijk om de overeenkomst voortijdig te beëindigen bij The Bill Doctor. Je kunt dan een e-mail sturen naar: info@thebilldoctor.nl.

Opzeggen contract bij The Bill Doctor

Je kunt je energiecontract opzeggen door een e-mail sturen naar The Bill Doctor. De leveringsovereenkomst loopt dan door tot de overeengekomen einddatum.

Opzegtermijn

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Er wordt dan meestal een opzegboete in rekening gebracht. Heb je een contract afgesloten voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je altijd je contract opzeggen. Vaak is er wel sprake van een opzegtermijn van één maand.

Neemt The Bill Doctor je opzegboete over?

The Bill Doctor neemt je contract pas over op het moment dat je contractvrij bent. Op deze manier voorkomt The Bill Doctor dat je een opzegboete moet betalen, vanwege het voortijdig beëindigen van het contract.


The Bill Doctor aanbieding

Wil je een energiecontract afsluiten bij The Bill Doctor? Vergelijk dan eerst alle energieleveranciers met behulp van onze vergelijker. Zo weet je precies welke energieleverancier het goedkoopste is en of deze goed aansluit op je wensen.

Overstappen van energieleverancier

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Op EasySwitch.nl krijg je een duidelijk overzicht te zien van alle energieleveranciers. Je kunt zelfs kiezen voor een zakelijk energiecollectief zoals The Bill Doctor. Navigeer naar onze vergelijker en kies de energieleverancier die het beste bij je past.

Wat doet EasySwitch en wat doet The Bill Doctor?

Op EasySwitch.nl kun je, met behulp van de vergelijker, energieleveranciers vergelijken. Op deze manier krijg je een overzicht van de energieleveranciers met de goedkoopste energietarieven. Je kunt op EasySwitch.nl niet alleen energieleveranciers vergelijken, maar ook zakelijke energiecollectieven zoals The Bill Doctor.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van The Bill Doctor. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
7,5
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,3 uit 10

Klantervaringen

06 August, 12:15 G. Vlug Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en goed overgestapt tegen een scherpe prijs.
Ik raad The Bill Doctor aan.
08 December, 11:34 Tom Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad The Bill Doctor aan.
28 August, 07:36 B Jam Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben niet tevreden ik betaal nu meer dan vorige leverancier
Ik raad The Bill Doctor af.

Veelgestelde vragen The Bill Doctor

Wat is een doorlopend collectief?

Een doorlopend energiecollectief regelt ieder jaar goedkope energietarieven voor stroom en gas. The Bill Doctor ontvangt geen geld van de energieleverancier en is dus onafhankelijk. Hierdoor kan een doorlopend energiecollectief ieder jaar met haar leden overstappen naar de energieleverancier met het beste aanbod tijdens de veiling.

Kan ik op ieder moment deelnemer worden van The Bill Doctor?

Indien je de nieuwe huurder/eigenaar van het pand bent, kan je direct deelnemer worden. Als je al bij een andere energieleverancier zit, dan gaat The Bill Doctor achterhalen wat de einddatum is van dat contract. Zij nemen je pas per die datum over, om eventuele boetes te voorkomen.
7,3

Contactgegevens

Adres
Maliebaan 22
3581CP, Utrecht
Telefoonnummer
030-3031714
Website
Wil je graag meer informatie over The Bill Doctor? We hebben de belangrijkste informatie over de energieleverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk de energieprijzen op Easyswitch.nl en kies de energieleverancier die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt