The Bill Doctor l Tarieven, Beoordelingen & Cashback
Wil jij meer weten over de energieleverancier The Bill Doctor? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van The Bill Doctor bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over The Bill Doctor

In mei 2009 is The Bill Doctor opgericht met als doel om doorlopende besparingen te realiseren op de ‘kostenzijde’ van de energienota. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. The Bill Doctor is een onafhankelijk doorlopend energiecollectief exclusief voor zakelijke contracten. Elke Nederlandse organisatie kan lid worden van het energiecollectief. The Bill Doctor heeft verschillende labels. Als je aangesloten bent bij het energiecollectief van The Bill Doctor hoef je niet elk jaar over te stappen naar een andere energieleverancier.

The Bill Doctor Tarieven 2023

The Bill Doctor biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen. De variabele tarieven zijn gebaseerd op het modelcontract van The Bill Doctor van het tarief tot 10.000 kWh en voor gas G1A en G2A. Alle tarieven zijn exclusief btw en energiebelasting.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze zakelijke energie vergelijker.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,158
Stroom normaal € 0,176
Stroom dal € 0,140
Gas € 0,680
Terugleververgoeding € n.n.b.

Laatste update: 2 mei 2024

variabele tarieven The Bill Doctor

Daluren van The Bill Doctor

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie The Bill Doctor

Terugleververgoeding van The Bill Doctor

Bij The Bill Doctor krijg je geen terugleververgoeding.

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van The Bill Doctor zelf.


Welke contracten heeft The Bill Doctor

The Bill Doctor biedt biedt collectieve energiecontracten aan met ieder jaar een vast tarief. De contracten hebben een looptijd van één jaar. Als je je aansluit bij het collectief van The Bill Doctor dan machtig jij de organisatie om namens jou een energiecontract te realiseren.
Aan het eind van de contractperiode krijg je per mail een verlengingsaanbod. Mocht je niet tevreden zijn met het aanbod, dan moet je dit binnen 14 dagen, na ontvangst van de mail, laten weten aan The Bill Doctor.

Waar haalt The Bill Doctor de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Stroom 32,9% Hernieuwbare Energie NL
38,7% Hernieuwbare Energie EU
28,4% Fossiele brandstoffen
71,6% duurzaam

*Dit is gebaseerd op het voorlopig stroometiket uit 2021

groen The Bill Doctor

Hoe ziet WISE de energieleverancier The Bill Doctor?

WISE heeft The Bill Doctor (nog) niet opgenomen in hun groene energievergelijker. The Bill Doctor heeft geen eigen leveringsvergunning, zij besteden dit namelijk uit aan ServiceHouse. Een van de criteria van WISE luidt: “De leverancier beschikt over een eigen leveringsvergunning”. The Bill Doctor voldoet niet aan deze criteria.


Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet het zelf aangeven bij The Bill Doctor als je op het punt staat om te verhuizen. Het is mogelijk om overeenkomst voortijdig te beëindigen bij The Bill Doctor. Je kunt dan een e-mail sturen naar: info@thebilldoctor.nl.

contract The Bill Doctor

Opzeggen The Bill Doctor

Opzeggen bij The Bill Doctor kan je doen door te mailen. Je leveringsovereenkomst loopt dan door tot de overeengekomen einddatum: 31 december. Als je toch eerder naar een andere leverancier over wilt stappen of het contract beëindigen, houd er dan rekening met een opzegboete.

The Bill Doctor vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar The Bill Doctor? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.
Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
7,5
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,3 uit 10

Klantervaringen

06 August, 12:15 G. Vlug Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Snel en goed overgestapt tegen een scherpe prijs.
Ik raad The Bill Doctor aan.
08 December, 11:34 Tom Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad The Bill Doctor aan.
28 August, 07:36 B Jam Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben niet tevreden ik betaal nu meer dan vorige leverancier
Ik raad The Bill Doctor af.

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet The Bill Doctor?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat The Bill Doctor de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij The Bill Doctor. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert The Bill Doctor?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat The Bill Doctor maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. The Bill Doctor heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die The Bill Doctor nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
  • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
  • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. The Bill Doctor is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer The Bill Doctor geen opzegboete mag hanteren:
  1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
  2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
  3. The Bill Doctor brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.

Hoe verlopen betalingen aan The Bill Doctor?

De automatische incasso van The Bill Doctor wordt rond de 28e van de maand afgeschreven en je betaalt vooraf. Als jij ervoor kiest om het handmatig of via ideal te doen, betaal je €1,35 aan servicekosten.

Wat is het kijkvenster van The Bill Doctor?

The Bill Doctor hanteert een kijkvenster van 8 maanden. Het is dus mogelijk om vanaf 18 maanden voor het einde van je contract kosteloos over te stappen.

Wat is de minimale betaling bij The Bill Doctor?

De minimale betaling bij The Bill Doctor is 25 euro per product. Dit kan je niet zelf instellen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij The Bill Doctor?

Als jij een contract-aanvraag bij The Bill Doctor hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 6 weken.

Hoe krijg ik mijn bevestiging van The Bill Doctor?

Nadat je een aanvraag bij The Bill Doctor hebt gedaan krijg je na week per e-mail een bevestiging. Hierin krijg je ook een link om jouw account aan te kunnen maken.

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld?

Het maandbedrag wordt vastgesteld door het geregistreerde gebruik, capaciteit van de aansluitingen en de huidige tarieven.

kan je het maandbedrag aanpassen bij The Bill Doctor?

Ja je kan het maandbedrag bij The Bill Doctor aanpassen. Dit kan na de eerste termijnbetaling.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij The Bill Doctor?

Nee, The Bill Doctor accepteert geen spoedaanvragen.

Wordt er een kredietcheck gedaan The Bill Doctor?

Het is bij ons niet bekend of The Bill Doctor een kredietcheck doet wanneer jij een energiecontract aanvraagt.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee, The Bill Doctor heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
7,3

Contactgegevens

Adres
Maliebaan 22
3581CP, Utrecht
Telefoonnummer
030-3031714
Website
Wil jij meer weten over de energieleverancier The Bill Doctor? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van The Bill Doctor bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt