Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer weten over energieleverancier Vandebron? Wij hebben alle informatie voor je verzameld wat betreft de tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Mocht je meer vragen hebben of ergens niet uitkomen, neem dan contact op met onze experts.

Wil jij gebruikmaken van energie die rechtstreeks van de producent komt en écht duurzaam is? Vandebron handelt zonder tussenkomst van een energiebedrijf en kan hierdoor energiecontracten voor een goedkope prijs aanbieden. Kies zelf je energieproducent en bekijk voor welke prijs deze aanbieders hun opgewekte energie verkopen.

Over Vandebron

Vandebron is een jonge energieleverancier die het voor consumenten mogelijk wil maken energie rechtstreeks bij de bron in te kopen. Investeerders achter Vandebron zijn het Dutch Greentech Fund, het Wereld Natuur Fonds, TU-Delft, Universiteit Wageningen, het Triodos Groenfonds en GSI groep. Vandebron heeft de ambitie een belangrijke rol te spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening.

Tarieven Vandebron

De meest actuele energietarieven van Vandebron bekijk je in onze energievergelijker. In de vergelijker zie je ook meteen de aanbiedingen en welkomstkortingen die er op dat moment beschikbaar zijn op jouw adres. Wij raden je aan ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken en éénjarige energiecontracten af te sluiten. Zo profiteer je ieder jaar opnieuw van mooie kortingen.

actietarieven vandebron

Welkomstkortingen en actietarieven

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten. Om nieuwe klanten te krijgen moeten zij hoog uitkomen in de vergelijker. Door actietarieven en hoge welkomstkortingen aan te bieden komen de energieleveranciers hoger uit de vergelijking. Bekijk meteen in onze energievergelijker welke actietarieven en welkomstkortingen Vandebron jou te bieden heeft.

Ben jij benieuwd welk actietarief Vandebron je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

Vergelijk Energie


groen vandebron

Hoe duurzaam is Vandebron energie?

De energie die je via Vandebron kunt verkrijgen, is energie rechtstreeks van de bron. Alle energieproducenten van de leverancier leveren duurzame energie. De energie wordt gewonnen met windkracht, bio-massa en zon.

Bij Vandebron worden groene stroom en stroomcertificaten niet van elkaar gescheiden. Je kiest zelf voor je groene stroom producent, en weet dus precies waar en door wie jouw groene stroom wordt geproduceerd.

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Bij Vandebron spreekt men over het enkeltarief en het dubbeltarief. Het enkeltarief is, zoals de naam al zegt, één tarief. Tegen dat tarief wordt aljouw energieverbruik afgerekend. Beschik je over een dubbele- of slimme meter, dan is het mogelijk om gebruik te maken van het dubbeltarief. Je betaalt dan ‘s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen een lager tarief voor jouw energie.

Het normaaltarief betaal je op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. In Noord- Brabant en Limburg geldt het normaaltarief van 7.00 tot 21.00 uur. Let op: het dubbeltarief geldt alleen voor elektriciteit. De gasprijs blijft altijd gelijk.

De slimme thermostaat van Vandebron

Vandebron beschikt nog niet over eigen slimme thermostaat. In de toekomst wilt Vandebron haar klanten wel de optie bieden om het energiegebruik te kunnen volgen via een online omgeving, gekoppeld aan de slimme meter. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in het eigen verbruik en in te grijpen mocht dit nodig zijn.

De slimme meter bij Vandebron

Met een slimme meter zijn de energiestanden digitaal. Dit biedt jouw netbeheerder en energieleverancier de mogelijkheid de meterstanden van een afstand uit te lezen. Dit kunnen jouw netbeheerder en leverancier alleen wanneer je hier toestemming voor geeft. De slimme meter ziet ook wanneer je energie teruglevert aan het net.

zonne energie vandebron

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Vandebron gelooft in een toekomst waarin iedereen gebruik kan maken van 100% duurzame energie. Om het zelf opwekken van duurzame energie te stimuleren, vergoedt Vandebron geleverde energie middels een terugleververgoeding.

Maak je gebruik van het enkeltarief? Dan kun je simpelweg de opwekking aftrekken van je energieverbruik.

Contactgegevens Vandebron

Heb je specifieke vragen waarmee je alleen terecht kunt bij Vandebron zelf? Via onderstaande manieren neem je contact op met de energieleverancier:

Contactgegevens Vandebron
E-mail: vragen@vandebron.nl
Telefoon: 0880 – 444 555
Bereikbaar: Maandag t/m donderdag: 09u – 18u
Vrijdag: 09u – 17u
Website: https://vandebron.nl/


Gas- en stroomstoringen bij Vandebron energie

Heb je te maken met een gas- en/of stroomstoring? Bij de geur van gas moet je zo snel mogelijk het nationale storingsnummer 0800 – 9009 bellen. Check voordat je dit nummer belt, altijd eerst of je de enige in de straat of wijk bent met deze stroomstoring. Het kan zijn dat jouw hele buurt er last van heeft. Dit check je op gasenstroomstoringen.nl.

contract vandebron

Betalingen

De prijs die je betaalt voor jouw stroom, betaal je rechtstreeks aan de producent van de stroom. Vandebron verzorgt echter jouw financiële administratie, dus ontvang je een factuur van Vandebron zelf. Je betaalt zoals bij andere energieleveranciers maandelijks een termijnbedrag op basis van het gemiddeld historisch verbruik van de afgelopen 2 tot 3 jaar. Dit wordt, mits je gekozen hebt voor automatische incasso, voorafgaand aan de maand van levering automatisch van je rekening afgeschreven.

Wat te doen bij verhuizing

Ga je verhuizen en wil je op je volgende adres opnieuw gebruikmaken van de stroom van Vandebron? Het enige wat je dan hoeft te doen is een e-mail versturen naar vragen@vandebron.nl of telefonisch het volgende doorgeven: je nieuwe adres, de datum van de sleuteloverdracht en de meterstanden van je oude en je nieuwe adres.

Opzeggen contract bij Vandebron

Je kunt pas wisselen van energieproducent wanneer je contract afloopt. Tussentijds is dit niet mogelijk. Mocht het voorkomen dat wegens omstandigheden je energieproducent geen energie meer kan leveren, is het wel mogelijk eerder van producent te wisselen.

Wil je Vandebron definitief opzeggen voordat het contract is verstreken? Dan ben je Vandebron een boete verschuldigd. De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende looptijd van het contract en vind je terug in paragraaf 3.4 van de contractvoorwaarden.

Neemt Vandebron je opzegboete over?

Wil je al een energiecontract afsluiten bij Vandebron, voordat je huidige contract is afgelopen? Dat kan, er zijn hier echter bij de meeste energieleverancier wel kosten aan verbonden. Via de website van Vandebron wordt niet duidelijk of zij deze boete van je overnemen. Mocht je zelf in deze situatie zitten, kun je hier het beste contact over opnemen met de klantenservice van Vandebron (zie contactgegevens).

Overstappen van energieleverancier

Een goede reden om te kiezen voor een energieleverancier zoals Vandebron is wanneer je veel waarde hecht aan transparantie. Vandebron is een van de energieleveranciers die transparant opereert en meewerkt aan een maatschappij waarin groene energie de overhand heeft. Vergelijk je huidige energiecontract met andere energiecontracten via onze vergelijker en bekijk waar je terecht kunt voor een zo voordelig mogelijk energiecontract, met passende voorwaarden.

Vergelijk Energie


Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Vandebron?

EasySwitch.nl maakt een vergelijking tussen de verschillende energiecontracten. Na het invullen van je adres, huishouden en je verbruikskosten krijg je al een overzicht van energiecontracten die passen bij je verbruikskosten en situatie. Wanneer je via EasySwitch.nl een contract hebt afgesloten, verloopt de communicatie verder via Vandebron.

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Vandebron. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,3 uit 10

Klantervaringen

01 September, 07:33 T. Scheen Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog geen mening , stap 3 september over. Eerste termijn Vandebron al wel op 20 augustus !!!!!!afgeschreven Dus aanbevelen ja of nee nog niet bekent
Ik raad Vandebron af.
14 August, 07:32 J. Stellingwerf Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Na de aanvraag bij easyswitch heeft het 2 weken geduurd voordat ik een contract kreeg. Contact met vandebron was moeizaam en ze kwamen afspraken niet na. Uiteindelijk na tussenkomst van easyswitch is de overstap toch gelukt.
Ik raad Vandebron af.
08 August, 17:57 M. Kemp Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ze zijn heel slecht te bereiken via de telefoon en doen heel moeilijk over het maandbedrag
Ik raad Vandebron af.
30 June, 07:10 G. Custers Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Al in de eerste maand werd er naast het termijnbedrag een extra waarborgsom afgeschreven van € 100,- . Het termijnbedrag wordt veel te hoog aangehouden.
Ik raad Vandebron af.
10 June, 11:11 M. Gorter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles in orde, toch niet verder gegaan met Van den Bron. Van den Bron heeft een windproject in China een totaal fout land.
Ik raad Vandebron af.
21 May, 07:20 E. Graaf Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
overstapproces goed
Ik raad Vandebron aan.
20 May, 08:46 C. Rens Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Via Easy Switch werd ons een maandbedrag van ongeveer € 85 in het vooruitzicht gesteld. Vandebron kwam met een aanbod van € 170 per maand. We hebben daarover met u gebeld en werden doorverwezen naar Vandebron. Daar zei men, dat men uitging van ons verbruik van de afgelopen jaren. Het door hen aangegeven verbruik klopte met onze gegevens. Er was geen rekening gehouden met zonnepanelen. Maar wij konden ook niet naar een ander maandbedrag en kregen geen indicatie wat ons uiteindelijke termijnbedrag zou zijn. Wij vonden dit allemaal zo onduidelijk en zo afwijkend van wat Easy Switch ons voorspiegelde, dat wij de zaak gecanceld hebben.
Ik raad Vandebron af.
20 May, 07:22 H. Janssen Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer tevreden
Ik raad Vandebron aan.
16 May, 13:35 W. Vermulst Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is vlekkeloos verlopen
Ik raad Vandebron aan.
12 May, 08:13 J. Janssen Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vandebron heeft mij geweigerd nadat ze een check hadden uitgevoerd via een extern bureau, omdat ik z.g.n. een lage creditwaardigheid zou hebben. Dit is absoluute onzin.
Ik raad Vandebron af.
04 May, 10:19 L. Peperstraten Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat het zonder problemen en gedoe is gegaan en dat komt niet veel meer voor. Wel jammer is dat je de korting aan het einde pas krijgt en het niet per maand verrekend wordt.
Ik raad Vandebron aan.
28 April, 17:29 J. Schout Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Naadloze overstap
Ik raad Vandebron aan.
17 April, 08:04 A. Sikma Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb me aangemeld contracten gekregen en verder niets gehoord.
Ik raad Vandebron af.
12 April, 10:01 R. Salet Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Voorschot is ruim 2x zo hoog vastgesteld door vande rond, krijg dus na 1 jaar heel veel terug. Dit gebeurt bij iedereen die gedurende de laatste 3 of 4 jaar zonnepanelen aangebracht heeft. Waarom gaan ze niet uit van de cijfers van easyswitch, je vergelijkt leveranciers om voor jou de beste deal te behalen?
Ik raad Vandebron af.
25 March, 20:18 G. Bosch Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima geregeld
Ik raad Vandebron aan.
17 March, 15:43 L. Govers Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is tegengevallen . Geen goede prijsopgaaf en de klantenservice belt me niet terug.moet zelf er achteraan.
Ik raad Vandebron af.
17 March, 08:28 H. Bloebaum Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb gebeld met de klantenservice en werd meteen geholpen. De medewerker was deskundig. Online werd alles duidelijk en correct behandeld.
Ik raad Vandebron aan.
04 March, 12:28 C. Goossen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niet tevreden over de wijze waarop Vandebron haar maandbedrag in haar vergelijkingssite weergeeft t.o.v. het daadwerkelijke maandbedrag wat wordt berekend. Bleek meer dan een verdubbeling te zijn van het voorgespiegelde maandbedrag. Vandebron houdt, met het maandbedrag, geen rekening met eigen stroomopwekking dmv zonnepanelen. Termijnbedrag door medewerker laten aanpassen. Communicatie met Vandebron verliep prettig en toonden begrip voor het te hoge maandbedrag.
Ik raad Vandebron aan.
04 March, 11:07 T. Vossen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad Vandebron aan.
27 February, 09:53 J. Berg Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Niet voor gekozen ! Gekozen voor Green Choise
Ik raad Vandebron af.
24 February, 11:14 H. Roose Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede, snelle service!
Ik raad Vandebron aan.
19 February, 09:25 G. Ligt Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Veel te hoge maandtermijn. Je betaald al voordat je contract startdatum is in gegaan!!
Ik raad Vandebron af.
19 February, 08:52 W. Kuiper Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles lijkt naar wens te gaan!
Ik raad Vandebron aan.
18 February, 14:22 T. Kersten Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice nog niet nodig gehad
Ik raad Vandebron aan.
18 February, 10:32 M. Strengers Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Stap pas in maart over
Ik raad Vandebron aan.
16 February, 10:16 C. Warnaars Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
vanwege de berekening van een enorm hoge maandtermijn, en het lastig aanpassen daarvan. Daarnaast is het verbruik met veel vertraging uit te lezen.
Ik raad Vandebron af.
10 February, 09:03 L.S. van Zadel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Xx
Ik raad Vandebron aan.
08 February, 15:41 H. Roose Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De gehele overstap is soepel verlopen
Ik raad Vandebron aan.
05 February, 10:15 M. de Wijk Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was verrast met 1e AIC bij bank!? Was nog voordat contract formeel inging. Was een voorschot werd mij verteld. Wordt verrekend bij opgave meterstand einde van contract. Energie komt ook van windprojecten uit China staat in mijn contract/overeenkomst. Was ook een verrassing! Dacht dat het uit Nederland kwam.
Ik raad Vandebron aan.
03 February, 10:18 J. Meijberg Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is niet doorgegaan omdat het niet voordeliger was dan mijn huidige leveransier
Ik raad Vandebron af.
28 January, 14:09 W. van Erp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was snel en goed geregeld, wel een erg hoge borg
Ik raad Vandebron aan.
21 January, 14:16 T. Simons Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
in het verleden hebben wij ook met van de bron gewerkt en waren er zeer tevreden over nu ook.Alleen Easyscwits heeft ons Wij waren en zijn heel tevreden met Van de Bron.
Ik raad Vandebron aan.
21 January, 13:32 L. Soldaat Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is per 1/2/21. Men heeft nu al een maandbedrag afgeschreven.
Ik raad Vandebron af.
21 January, 09:51 M. Sonsbeek Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is soepel gegaan, maar ik heb wat vragen en probeer al ruim een week contact te maken met vdbron...telefonisch lukt niet en ik krijg geen antwoord op mijn terugbelverzoek via de mail....3 keer gemaild... Daar baal ik ontzettend van...en als nu iemand mij zou vragen of ik vdBron zou aanbevelen, zou ik om die reden nee zeggen...
Ik raad Vandebron af.
21 January, 08:21 A. Raaijen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tevreden ben
Ik raad Vandebron aan.
20 January, 18:41 M. Pelzers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is soepel verlopen
Ik raad Vandebron aan.
16 January, 10:15 P. Munten Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima verlopen en goed geregeld !
Ik raad Vandebron aan.
13 January, 12:45 L. van Noord Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vandebron schatte ons energieverbruik te hoog in omdat er geen rekening werd gehouden met onze zonnepanelen; dat hebben we zelf moeten aanpassen. Verder alles vlekkeloos verlopen.
Ik raad Vandebron aan.
11 January, 09:19 T. Sanders Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima service.
Ik raad Vandebron aan.
06 January, 08:39 W. Peeters Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima aan te raden groene energie leverancier.
Ik raad Vandebron aan.
05 January, 10:42 R. Smits Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer tevreden
Ik raad Vandebron aan.
05 January, 10:09 N. Tuitel Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen online hulp nodig gehad, en dus ook de klantenservice niet.
Ik raad Vandebron aan.
04 January, 08:26 T. Hassing Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is goed geregeld
Ik raad Vandebron aan.
01 January, 16:43 P. Verbunt Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Terug bij van de bron via easy switch i.v.m korting van 275€ Einde looptijd !
Ik raad Vandebron aan.
29 December, 09:06 J. Langevoord Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat dat mijn ervaring is. Opmerking: Er wordt zomaar een maand eerder dan het contract ingaat een maandbedrag geïncasseerd. Aan het eind van de contract periode wel verdisconteerd. Hierover heb ik gecorrespondeerd om dit in de informatie op de site mee te nemen.
Ik raad Vandebron aan.
28 December, 12:47 A. Keurentjes Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijsbewust
Ik raad Vandebron aan.
23 December, 08:33 G. Oostewechel Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is vlot verlopen, zonder problemen.
Ik raad Vandebron aan.
21 December, 14:52 A. Dijkgraaf Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer altijd heel vriendelijk en correct
Ik raad Vandebron aan.
20 December, 08:18 M. Hemink Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Als mijn contract bij van de Bron op 1 januari ingaat, verwacht ik niet dat ze 7 december al € 80 afschrijven. Er over gebeld en kreeg een vaag antwoord over zekerheid van betaling en dat ik het eind van het jaar weer terug kreeg bij de eindafrekening. Dus de dure decembermaand zo\'n € 190 kwijt aan energie..... Niet prettig met enkel aow als inkomsten.
Ik raad Vandebron af.
18 December, 08:03 S. Falke Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima aanbod via easyswich
Ik raad Vandebron aan.
16 December, 13:02 heleen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de overstap goed verliep en er een goede welkomstkorting werd gegeven
Ik raad Vandebron aan.
06 December, 22:05 F. Verpoorte Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gevraagd door EasySwitch
Ik raad Vandebron aan.
03 December, 19:02 H. Stevens Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles prima geregeld
Ik raad Vandebron aan.
29 November, 22:08 H. Bode Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling werkt slecht. Heel groot verschil tussen de aanbieding en tweede aanbieding.
Ik raad Vandebron af.
29 November, 08:52 J. Reus Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ervaringen uit het verleden waren prima. Verder kan ik nog niets zeggen omdat het contract nog niet is ingegaan
Ik raad Vandebron aan.
21 November, 11:47 S. Jong Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik switch jaarlijks Easy, nu voor de 2e keer naar vd Bron.
Ik raad Vandebron aan.
12 November, 15:21 F. de Boer Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het over stappen ging goed ,maar het maandelijkse termijn was veel te hoog. Na bellen en in de wacht is het veranderd
Ik raad Vandebron af.
09 November, 07:47 M. Redelijkheid Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Duidelijker mag Vandebron zijn over het feit dat zij niet meer kunnen bepalen wanneer het contract ingaat bij overstap. De klant moet zelf zorgen dat de contracten goed aansluiten. Als je dat niet doorhebt, kost het je boete en de overstapbonus.
Ik raad Vandebron aan.
24 October, 12:59 R. Koole Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima verlopen alles bij overstap
Ik raad Vandebron aan.
23 October, 13:03 M. Jousma Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het lijkt allemaal goed en zorgvuldig gegaan (en natuurlijk ze zijn niet duur, maar betalen krijgt van mij nooit een hoog cijfer).
Ik raad Vandebron aan.
16 October, 10:07 P. Noordam Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima leverancier
Ik raad Vandebron aan.
30 September, 11:08 A. Watson Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen ging soepel en er was duidelijke communicatie.
Ik raad Vandebron aan.
25 September, 11:07 C. Yeaman Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
This was the worst switch to date , small problem with internet or something my contract was wrong took a bit of calling before it was changed . Then they took money from my account 3-4 months early, don’t think they adjusted the payment to new contract date . Yes they said I could call back my money but they caused me to go into my overdraft ( bank charges) so my 150 euro payment would shrink to 135-140 euro . When I called I got a not our problem answer from them I called/emailed with your service but was told what is the problem they will give you your payment back but I loose money because of their mistake . After this contract I don’t think I will stay with vanderbron or ever go back to them .
Ik raad Vandebron af.
23 September, 13:06 J. Stegehuis Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima prijs en welkomst bedrag voor 1 jarig contract. Maandbedrag erg hoog maar kon zo aangepast worden
Ik raad Vandebron aan.
10 September, 20:45 K. Osinga Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon goed en duidelijk
Ik raad Vandebron aan.
02 September, 08:20 R. Everdingen Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Berekende prijs 2x hoger dan prijs op de aanvraag via jullie. Ik ben 1 september overgestapt ik kreeg in augustus al de eerste afschrijving
Ik raad Vandebron af.
09 August, 18:05 R. Hierck Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede prijs en zonder problemen overgestapt
Ik raad Vandebron aan.
03 August, 10:34 S Meijer Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Vandebron aan.
30 July, 13:49 M. Jacobs Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap snel en soepel verlopen. Maandbedrag en incassodag/-datum is eenvoudig zelf aan te passen. Dat Van den Bron door de consumentenbond en het WNF een hoog cijfer voor duurzaamheid herft gekregen gaf voor ons de doorslag. Zij zijn (nagenoeg) even duur/goedkoop als enkele energiereuzen die zich duurzaam voordoen, maar het niet zijn.
Ik raad Vandebron aan.
25 July, 12:03 M Duine Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen, ook niet bij aanpassen termijnbedrag
Ik raad Vandebron aan.
13 June, 07:19 J. Schiphorst Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het moet nog ingaan het contract , over een jaar kan ik een goede beoordeling geven.
Ik raad Vandebron aan.
08 June, 07:29 J. Tegelaar Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verliep prima. Easyswitch had gewaarschuwd voor een hoog maandbedrag. Dat klopte, maar hebben we vlot kunnen aanpassen. Geen gebruik gemaakt van online hulp en klantenservice.
Ik raad Vandebron aan.
22 May, 10:49 A. Trouw Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe, prima
Ik raad Vandebron aan.
13 April, 16:45 E Wijngaarden Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed.
Ik raad Vandebron aan.
13 April, 15:01 E Fransen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Soepele overgang, prima op de hoogte gehouden van de voortgang
Ik raad Vandebron aan.
04 March, 18:43 S Pronk Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima geregeld. 1maal telefonisch contact gehad, en dat verliep prettig.
Ik raad Vandebron aan.
17 February, 14:26 G Mauer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat de overstap geruisloos gaat, ik alle info krijg en alles duidelijk is.
Ik raad Vandebron aan.
14 February, 13:24 C Nieboer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
in de hoop dat jullie de v.d.Bron \"app\" beter gaan maken: 1) sneller de dag gegevens bij klanten 2) vanuit de Eneco app komende mis ik de indicatie van het DAG-verbruik heel erg.
Ik raad Vandebron aan.
12 February, 09:16 R Hondeveld Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind de app minder dan van andere aanbieders. Laatste drie vragen kan ik nog niet beoordelen.
Ik raad Vandebron aan.
10 February, 10:59 Ö Riele Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
zeer slechte ervaring met van de BRON en ben blij dat mijn contract op tijd is ontbonden.
Ik raad Vandebron af.
03 February, 09:47 S Marks Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Misleidend. Prijs valt stuk hoger uit dan berekening
Ik raad Vandebron af.
27 January, 08:29 I Kruithof Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gevraagd door jullie
Ik raad Vandebron aan.
21 January, 08:16 R B Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Service is superslecht. Je krijgt ze alleen te pakken als je je abonnement opzegt. Verder onbereikbaar
Ik raad Vandebron af.
03 January, 19:52 W Veen van der Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik tevreden ben
Ik raad Vandebron aan.
29 December, 10:50 K de Boer Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nog geen eigenlijke ervaring,gaan pas per 1 januari over
Ik raad Vandebron aan.
28 December, 19:57 A van Rijn Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het nog te vroeg om van de Bron te beoordelen. Het overstap proces is dank zij jullie tussenkomst goed verlopen. Het duurde lang voor het 1e contact met van de bron tot stand kwam. Of ik van de Bron aan zal raden kunnen jullie beter over een tijd og eens vragen.
Ik raad Vandebron af.
21 December, 08:26 R Slimmen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dat er een waarborgsom vooraf in rekening gebracht word was wel een beetje verrassend
Ik raad Vandebron aan.
05 December, 08:16 J.A. van der Slikke Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn contract ging in op 1 december j.l. Al vanaf 20 november zijn ze bezig om een termijn bedrag te innen. Zgn borg. Dit is van te voren niet afgesproken, heb dus niet betaald. Nu word ik constant bestookt met aanmaningen. Heb er over gebeld maar dit helpt niet.
Ik raad Vandebron af.
28 November, 11:38 P Krabbe Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstapproces ging soepel en communicatie daarna was duidelijk.
Ik raad Vandebron aan.
22 November, 17:00 E Meer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen contact geweest, maar alles snel geregeld
Ik raad Vandebron aan.
19 November, 08:48 J Boer Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik had er moeite mee dat op 21 oktober de 1e voorschot van mijn bank afgeschreven werd terwijl de levering pas 6 nov begon op dat moment leverde nuon nog en die hadden ook net een vordering gedaan
Ik raad Vandebron aan.
17 November, 09:24 Ric Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Er werd bij het bepalen van het voorschotbedrag geen rekening gehouden met teruglevering. Dat is wel aangepast, maar moest ik voor bellen. Online aanpassen van het voorschotbedrag is niet mogelijk vpor zover ik weet.
Ik raad Vandebron aan.
13 November, 14:23 M Jansma Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer ontevreden over deze overstap omdat zonder enige kennisgeving vooraf een maand voorschotbedrag, in mijn geval 350 euro, 2 weken voor de ingangsdatum van het contract werd afgeschreven als zogenaamde borg. Nergens werd vermeld dat van een borg sprake zou zijn. Heb dit gemeld bij EasySwitch en Vandebron. Wanneer een leverancier een borg wil dan moet dit vooraf worden gemeld en niet stilzwijgend worden afgeschreven. Klantenservice reageerde nogal laconiek dat dit t.z.t. wel werd verrekend.
Ik raad Vandebron af.
12 November, 08:45 K Coolegem Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben pas net overgestapt, kan nog weinig zeggen over klantenservice en betalingen
Ik raad Vandebron aan.
12 November, 08:24 R Last Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen idee nog. u bent nog niet begonnen met leveren, we hebben nog nauwelijks contact gehad en nu vraagt u mij dit al :-o Oh - en bij betaling kan ik alleen 2 sterren invullen of meer. Niet één ster. Bug in de software... Sorry
Ik raad Vandebron af.
10 November, 14:35 Manus van Amstel Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
nvt
Ik raad Vandebron aan.
07 November, 18:04 M Keller Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat jullie dit vroegen.
Ik raad Vandebron aan.
05 November, 09:18 M Kalverda Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzicht van de gebruiksgegevens was makkelijker in te zien (kreeg ik gewoon per mail, niet op een online omgeving) bij mijn vorige leverancier (Greenchoice)
Ik raad Vandebron aan.
04 November, 16:06 P Wanrooij Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed en zonder problemen verlopen. termijn bedrag gemakkelijk aan te passen.
Ik raad Vandebron aan.
29 October, 15:10 W Claessen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede bereikbaarheid en hulp klantenservice. Prettige website.
Ik raad Vandebron aan.
23 October, 08:32 A H Tromp Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Van de Bron gaat de huidige leverancier op zeggen maar zijn veel te laat. Als je dan zelf niets onderneemt worden er 2 maal voorschotten van rekening afgeschreven. Van van de Bron en de huidige.
Ik raad Vandebron af.
21 October, 18:23 A Smaal Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Betalingen worden al op de twintigste van de maand afgeschreven van je rekening naar mijn inzicht een week te vroeg
Ik raad Vandebron aan.
17 October, 11:14 G JONG Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen idee hoor niks krijg niks. Dus heel onoverzichtelijk. Ben benieuwd hoe het loopt en wat de rekeningen laten zien.
Ik raad Vandebron af.
16 October, 19:01 M Brandsen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik hoop dat het 1 maand stoppen en dan daarna een maand later gasloos goed gaat.
Ik raad Vandebron aan.
16 October, 06:56 J Oosterhout Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben wel overgestapt, maar de levering en afhandeling moet nog beginnen
Ik raad Vandebron aan.
16 October, 05:04 E Breur Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het termijnbedrag was door Vandebron meer dan verdubbeld na de aanvraag! Gelukkig was dit wel snel bij te stellen via de website. Maar toch: heel raar.
Ik raad Vandebron aan.
15 October, 07:19 A Yassin Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima, inzichtelijk
Ik raad Vandebron aan.
11 October, 08:28 J van de Groep Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het ging goed.
Ik raad Vandebron aan.
09 October, 16:27 R Ruijter Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
tot nog toe geen problemen gehad
Ik raad Vandebron aan.
09 October, 15:02 Fiona Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is soepel verlopen. De app is inzichtelijk en verder hebben wij hen niet nodig gehad.
Ik raad Vandebron aan.

Veelgestelde vragen Vandebron

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je stroom en gas. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat je termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Van de Bron?

Energieleverancier Van de Bron baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat Van de Bron bekijkt wat jij, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en hierop wordt vervolgens het termijnbedrag gebaseerd.
7,3

Contactgegevens

Adres
Herengracht 545
1017BW, Amsterdam
Telefoonnummer
0880444555
Website
Wil je meer weten over energieleverancier Vandebron? Wij hebben alle informatie voor je verzameld wat betreft de tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Mocht je meer vragen hebben of ergens niet uitkomen, neem dan contact op met onze experts.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt