VanHelder | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l EasySwitch.nl
Wil jij meer weten over VanHelder? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van VanHelder bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over VanHelder

VanHelder is opgericht in 2013 en levert alleen energie aan zakelijke klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Woerden, met ongeveer 12 werknemers. Ze hebben als doel om in 2030 producten, diensten en het inzicht te leveren waardoor het voor de zakelijke klant mogelijk is om geen CO2 meer uit te stoten.

VanHelder Tarieven

VanHelder biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen.

De variabele tarieven zijn gebaseerd op het modelcontract van vanHelder van het tarief tot 10.000 kWh en voor gas G1A en G2A. Alle tarieven zijn exclusief btw en energiebelasting.
Als je instapt kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze zakelijke energie vergelijker.

Product Tarief
Stroom enkel € 0,153
Stroom normaal € 0,143
Stroom dal € 0,163
Gas € 0,600
Terugleververgoeding € 0,087

Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven VanHelder

Loyaliteitsbonus of cashback

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl loyaliteitsbonussen of cashbacks aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft bieden ze nu loyaliteitsbonussen aan. De loyaliteitsbonus die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van VanHelder zelf.


Welke contracten heeft VanHelder

VanHelder biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt VanHelder de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
Standaard 8,2% Zonne-energie
1,1% Windenergie
17,4% Waterenergie
73,3% Kernenergie
26,7% duurzaam
groen VanHelder

Hoe ziet WISE de energieleverancier VanHelder?

WISE geeft VanHelder een 2,5 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. VanHelder heeft niet meegewerkt aan het onderzoek, dus er is geen duidelijk advies gegeven vanuit WISE.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


VanHelder Zakelijk contract afsluiten

Wanneer jij een VanHelder Zakelijk contract wil afsluiten is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

actietarief VanHelder

 • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
 • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
 • BTW: De zakelijke energietarieven van VanHelder zijn zowel exclusief als inclusief.
 • Annuleren: Is alleen voor een kleinzakelijk energiecontract mogelijk. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door het online formulier in te vullen.
  Na het aanvragen van een klein zakelijk energiecontract bij VanHelder heb je 14 dagen om te annuleren.

Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij VanHelder als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit digitaal via het online formulier doorgeven. Je moet minimaal 30 dagen voor de verhuizing dit hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf werkdagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe pand doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
VanHelder ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal VanHelder op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij het oude pand moet je dit contract zelf opzeggen.

contract VanHelder

Opzeggen VanHelder

Opzeggen bij VanHelder kan digitaal via het online formulier. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van VanHelder.


VanHelder vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe zakelijke energieleverancier en overweegt een overstap naar VanHelder ? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet VanHelder?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat VanHelder de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij VanHelder. Alleen bij kleinverbruikers zorgt VanHelder ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar VanHelder. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn. Grootverbruikers moeten zelf hun oude energiecontract opzeggen.

Wat zijn de daluren van VanHelder?

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.
Provincie Daluren
Groningen 23:00 - 07:00
Friesland 23:00 - 07:00
Drenthe 23:00 - 07:00
Overijssel 23:00 - 07:00
Gelderland 23:00 - 07:00
Flevoland 23:00 - 07:00
Utrecht 23:00 - 07:00
Noord-Holland 23:00 - 07:00
Zuid-Holland 23:00 - 07:00
Noord Brabant 21:00 - 07:00
Limburg 21:00 - 07:00

Wat is de terugleververgoeding van VanHelder?

Bij VanHelder krijg je geen vast tarief als terugleververgoeding. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.

Welke opzegboete hanteert VanHelder?

1 juni 2023 zijn de opzegboetes door de ACM gewijzigd: De hoogte van je opzegboete wordt dan bepaald aan de hand van het verlies dat VanHelder maakt door de voortijdige beëindiging van je energiecontract. VanHelder heeft namelijk energie voor jou ingekocht, die jij niet meer zal afnemen. De geleden schade wordt berekend aan de hand van de energietarieven die in jouw contract staan, de resterende hoeveelheid kWh stroom en/of m3 gas die je nog zou afnemen (dit wordt berekend op basis van het geschatte verbruik wat in je contract staat) en de tarieven die VanHelder nu hanteert wanneer iemand een nieuw vergelijkbaar energiecontract afsluit. De berekening gaat dan als volgt:  
 • Opzegboete elektriciteit: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte kWh stroom tot het einde van je contract.
 • Opzegboete gas: Het prijsverschil tussen de huidige tarieven en de contracttarieven (huidige tarieven - nieuwe tarieven) x de hoeveelheid geschatte M3 gas tot het einde van je contract.
Wil je graag een rekenvoorbeeld zien? Ga dan naar onze pagina over de opzegboete. Wil je voortijdig overstappen? Vraag dan eerst wat de (geschatte) hoogte van je opzegvergoeding is. VanHelder is verplicht dit aan jou te vertellen. Bereken aan de hand van de inschatting of de overstap het waard is. Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer VanHelder geen opzegboete mag hanteren:
 1. Je zegt binnen 7 dagen voordat je contract eindigt op.
 2. De tarieven van een nieuw energiecontract zijn op het moment van opzeggen hoger dan de tarieven die in jouw contract staan.
 3. VanHelder brengt later dan 6 weken na het beëindigen van je contract de opzegboete in rekening.
0

Contactgegevens

Adres
Haven 11
3441AS, Woerden
Telefoonnummer
020-2050485
Website
Wil jij meer weten over VanHelder? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de zakelijke leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en loyaliteitsbonussen van VanHelder bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt