Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar meer informatie over VanHelder? Je vindt hier alle informatie over VanHelder: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

VanHelder is een energieleverancier die zich alleen richt op de zakelijke energiemarkt. De energieleverancier biedt een efficiënte service aan zakelijke klanten met weinig tijd voor energiezaken.

 

Over VanHelder

De oprichters van energieleverancier VanHelder hebben ruime kennis en ervaring binnen de zakelijke markt en hebben hierdoor veel begrip voor de zakelijke klant. Van Helder onderscheidt zich door jou erop attent te maken dat je de maximale capaciteit van je energieaansluiting kunt verlagen: iedere energieaansluiting heeft een bepaalde maximale capaciteit waar in de meeste gevallen niet voor is gekozen, vaak omdat het gebouw bijvoorbeeld al een grotere aansluiting had. Deze capaciteit is in de meeste gevallen een stuk hoger dan je daadwerkelijk nodig hebt. Je netbeheerder rekent hoge maandelijkse kosten voor deze aansluiting. Je kunt een hoop besparen door je aansluiting af te stemmen op je verbruik.

 

Vergelijk Energie »

 

Je energieaansluiting verkleinen

Elke energieaansluiting heeft een bepaalde maximale capaciteit. Deze capaciteit wordt begrensd door een zekering. Bij veel bedrijfspanden is er door een vorige eigenaar gekozen voor de capaciteit van de energieaansluiting. Dit hoeft niet overeen te komen met de capaciteit die je nu nodig hebt voor energie. Met het verlagen van de maximale capaciteit kun je dan ook een hoop besparen. Je netbeheerder rekent voor het verlagen van je maximale capaciteit wel eenmalige kosten.

 

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er?

Als ZZP’er met een kantoor aan huis is het handig energiecontracten te vergelijken voor consumenten met energiecontracten voor kleinzakelijk gebruikers. Energieleveranciers hebben liever dat je een energiecontract afsluit als zakelijk gebruiker dan als consument, omdat je op die manier minder makkelijk over kunt stappen naar een andere energieleverancier. Ook ben je als zakelijke klant minder goed beschermd wanneer je vroegtijdig wilt overstappen of wanneer je een geschil hebt met je energieleverancier. Daarnaast is een consumentencontract voor veel ZZP’ers een stuk voordeliger.

 

Hoe duurzaam is VanHelder?

De stroom die VanHelder levert is grijze stroom, vergroend met certificaten. Dit betekent dat de stroom die de energieleverancier levert grijs is, maar dankzij de aankoop van certificaten uit Scandinavië als groen wordt gezien. Deze elektriciteit is namelijk opgewekt met waterkracht. Hiermee stimuleert VanHelder de transitie naar een meer duurzame maatschappij niet.

 

Tarieven van VanHelder

VanHelder rekent met drie verschillende tarieven: tarief 1 jaar, tarief 3 jaar en tarief 5 jaar. Binnen deze energiecontracten kan nog gekozen worden voor het enkeltarief of het dubbeltarief. De leveringstarieven van deze contracten staan gedurende de leveringsovereenkomst vast.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Neem jij energie af tegen het dubbeltarief, dan betaal je in de nacht en in de weekenden minder voor je elektriciteit. Het tarief per kWh is dan verdeeld in een hoog- en laagtarief. Het hoge tarief geldt op werkdagen tussen 7.00 en 23.00 en het lage tarief geldt op werkdagen van 23.00 tot 7.00 uur. Ook in het weekend en op nationale feestdagen geldt het lage tarief voor energie. Een aantal regio’s kennen een andere grens, namelijk 23.00 uur ipv 21.00 uur. De netbeheerder in jouw regio bepaalt de tijden van het hoog- en laagtarief.

 

Slimme thermostaat van VanHelder

VanHelder beschikt niet over een slimme thermostaat. Wil jij wel gebruikmaken van een slimme thermostaat of een energiebesparende app? Neem dan contact op met de klantenservice van VanHelder om te vragen of je hier gebruik van kunt maken.

 

De slimme meter bij VanHelder ook voor zakelijke afnemers

Net als alle huishoudens die nog niet over een slimme meter beschikken, zullen ook bedrijfspanden de komende jaren een slimme meter geïnstalleerd krijgen. Deze slimme meter zal de analoge meter die vroeger in huizen werd geïnstalleerd vervangen. Energieleveranciers en je netbeheerder kunnen met de slimme meter het energieverbruik automatisch uitlezen, waardoor je geen meterstanden meer door hoeft te geven. De netbeheerder injouw regio installeert de slimme meters per wijk/regio. Een spoedaanvraag is eventueel mogelijk, al dien je hier wel voor te betalen.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Bij VanHelder is het mogelijk energie terug te leveren aan het openbare net. Het verrekenen met de afgenomen energie wordt salderen genoemd. Bij VanHelder kun je salderen tot 100% van het volume. Ben je van plan energie terug te leveren aan de leverancier? Neem hier dan vooraf contact over op via 020 205 0405.

 

Contactgegevens VanHelder

Heb je vragen aan de energieleverancier die op deze pagina niet beantwoord worden? Via onderstaande contactgegevens kun je de leverancier bereiken.

Contactgegevens VanHelder
E-mail: vraag@vanhelder.nl
Telefoon: 020 – 205 04 85
Website: www.vanhelder.nl

 

 

Gas- en stroomstoringen bij VanHelder

Ben jij de enige in de wijk of buurt zonder stroom? Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je dit controleren. Ben jij de enige zonder stroom, of ruik je gas, bel dan snel het nationale storingsnummer: 0800 – 9009. Dit nummer is gratis en altijd bereikbaar.

 

Betalingen

Als afnemer van energie bij VanHelder krijg je jouw factuur maandelijks via de e-mail binnen. Wil je het factuur liever per post ontvangen? Dan kun je dit aangeven.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Met wijzigingen wat betreft je gegevens kun je contact opnemen met de klantenservice van VanHelder.

 

Opzeggen contract bij VanHelder

Heb jij een contract bij VanHelder lopen en wil je deze opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van de energieleverancier. Stap je over naar een nieuwe leverancier, dan zegt jouw nieuwe energieleverancier de oude voor je op. Opzegging van je contract bij VanHelder is kosteloos. Omdat VanHelder van mening is dat je zonder problemen over moet kunnen stappen van energieleverancier.

 

Opzegtermijn VanHelder

VanHelder hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is mogelijk via vraag@vanhelder.nl.

 

Neemt VanHelder mijn opzegboete over?

De opzegboetes die sommige energieleveranciers rekenen voor een zakelijke overstap is niet gering. Je betaalt dan vaak voor de energie die je eigenlijk gedurende je looptijd nog af had kunnen nemen. De reden hiervan is dat energieleveranciers deze hoeveelheden energie al in hebben gekocht en omdat het om grote aantallen gaat krijgen zij dit niet zomaar meer verkocht. Op de website van Vanhelder wordt niets genoemd over het overnemen van een opzegboete. Hier kun je het beste contact over opnemen met de klantenservice van VanHelder (zie contactgegevens).

 

Overstappen van energieleverancier

Wil jij weten wat je als zakelijk afnemer van energie kunt besparen op energie? Door een vergelijking te maken via onze energievergelijker zie je binnen een paar simpele stappen bij welke energieleverancier je kunt besparen.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet VanHelder?

Wanneer je voor een energiecontract kiest bij VanHelder, zal EasySwitch.nl de gegevens die je hebt ingevuld doorsturen naar de energieleverancier. Voor vragen over deze overstap kun je bij onze klantenservice terecht: 020 531 76 70. Wanneer de overstap afgerond is, verloopt het contact verder via VanHelder.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van VanHelder. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Haven 11
3441AS, Woerden
Telefoonnummer
020-2050485
Website
Op zoek naar meer informatie over VanHelder? Je vindt hier alle informatie over VanHelder: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt