Zonneplan | Tarieven, Beoordelingen & Cashback l Easyswitch
Wil jij meer weten over Zonneplan? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Zonneplan bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over Zonneplan

Zonneplan is een IT-bedrijf dat door middel van innovaties in de energiemarkt bijdraagt aan de elektrificatie van Nederland. Zonneplan is opgericht in 2012 en heeft tot nu toe meer dan 100.000 woningen voorzien van zonnepanelen. Met een hoofdkantoor in Zwolle telt de onderneming tussen de 201 en 500 werknemers.

Zonneplan Tarieven

Zonneplan biedt contracten met een dynamisch tarief aan. Bij een contract met een dynamisch tarief betaal je de energieprijs per uur. De tarieven worden een dag van tevoren bekend gemaakt, zodat jij van tevoren weet waar je de dag erna aan toe bent. Omdat de tarieven per uur veranderen, kunnen wij geen actueel tarief laten zien. Op onze energieprijzen pagina vind je de tarieven van andere energieleveranciers.

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 6,25
Opslag stroom p/kWh* € 0,02000
Vastrecht gas p/m* € 6,25
Opslag gas p/m3* € 0,08000
Opzegtermijn Geen

*Dit tarief is inclusief 21% btw.
Laatste update: 5 juni 2024

variabele tarieven Zonneplan

Daluren van Zonneplan

Het dynamische tarief zorgt ervoor dat per uur de tarieven verschillen, hierdoor wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen het verbruik tijdens dal- en/of piekuren.

Voor de energieleveranciers zonder dynamisch tarief geldt het volgende. Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont, kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Let op: Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie Zonneplan

Terugleververgoeding van Zonneplan

Bij Zonneplan krijg je als terugleververgoeding de daadwerkelijke marktprijzen voor de stroom die je gebruikt en zelf opwekt. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Zonneplan. Bij Zonneplan mag je onbeperkt blijven terugleveren.

Cashback of Korting

Energieleveranciers bieden via vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl cashback of korting aan, deze worden aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Voorheen waren dit welkomstkortingen, maar met de komst van de nieuwe opzegboete is er ook een wijziging in de regels rondom een welkomstkorting. Energieleveranciers zijn nu verplicht de welkomstkorting binnen 2 maanden uit te keren. Om voor jou toch het goedkoopste contract aan te kunnen bieden en ervoor te zorgen dat je minimaal een jaar bij de leverancier blijft, bieden ze nu kortingen (loyaliteitsbonussen) aan. De korting die je bij ons op de website vindt, zal je niet tegenkomen op de website van Zonneplan zelf.


Welke contracten heeft Zonneplan

Zonneplan biedt alleen contracten met een dynamisch tarief zonder einddatum aan. Na de opzegtermijn kun je dus altijd je contract opzeggen. Daarbij maken ze wel gebruik van een modelcontract om met een gemiddeld tarief jouw voorschotbedrag te kunnen berekenen. Dit tarief zal elke maand aangepast worden en na een jaar wordt er gekeken wat het daadwerkelijke tarief was over dat gehele jaar.

Waar haalt Zonneplan de energie vandaan?

Soort product Soort energie
Groen uit Nederland 100% Zonne-energie
% duurzaamheid 100%

Bron: Stroometiket 2021 Zonneplan

groen Zonneplan

Hoe ziet WISE de energieleverancier Zonneplan?

WISE heeft NextEnergy (nog) niet meegenomen in het onderzoek van 2021. De verwachting is dat ze volgend jaar wel meegenomen worden door WISE.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is. Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij Zonneplan als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan Zonneplan je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe woning doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
Zonneplan ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe woning. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaarden en resterende looptijd. Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal Zonneplan op beide adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige woning moet je zelf dat contract opzeggen.

contract Zonneplan

Opzeggen Zonneplan

Opzeggen bij Zonneplan kan schriftelijk, digitaal of telefonisch. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van Zonneplan.

Zonneplan vergelijken met andere energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Zonneplan? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Vergelijk Energie


Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Zonneplan?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat Zonneplan de goedkoopste energieleverancier is, dan kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij Zonneplan. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Welke opzegboete hanteert Zonneplan?

Bij een dynamische energieleverancier zijn opzegboetes niet van toepassing. Alleen met een contract met een vaste looptijd kan je een opzegboete krijgen. Heb je nu een vast contract? Op onze pagina over opzegboetes lees je precies wat er is veranderd en wat het voor jou betekent.

Neemt Zonneplan je opzegboete over?

Nee, Zonneplan neem je opzegboete niet over.

Hoe verlopen betalingen aan Zonneplan?

De betalingen aan Zonneplan kan verlopen via een automatische incasso of via een betaallink.

Hoe gaat Zonneplan om met de terugleververgoeding?

Bij Zonneplan wordt de terugleververgoeding verrekend op de jaarrekening. Je betaalt dus elke maand het vaste bedrag wat je zelf hebt afgesproken. Het maandbedrag kan je na een contractduur van één maand handmatig aanpassen.

Wat is de verwerkingstijd van mijn aanvraag bij Zonneplan?

Als jij een contract-aanvraag bij Zonneplan hebt gedaan, moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 4-6 weken.

Van wie krijg ik een bevestiging?

Heb je via ons een aanvraag gedaan? Dan krijg je van Zonneplan een bevestiging van je aanvraag.

kan je het maandbedrag aanpassen bij Zonneplan?

Op basis van de door jou ingevoerde gegevens wordt de hoogte van je maandbedrag bepaald. Je kan dus niet je maandbedrag zelf aanpassen.

Is een spoedaanvraag mogelijk bij Zonneplan?

Nee, Zonneplan accepteert geen spoedaanvragen.

Wordt er een kredietcheck gedaan Zonneplan?

Bij ons is het niet bekend of Zonneplan een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Ja, Zonneplan heeft een app. Naast de app hebben ze ook een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens (aanpasbaar), overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
Burgemeester Roelenweg 13 D
8021EV, Zwolle
Telefoonnummer
088 020 3030
Website
Wil jij meer weten over Zonneplan? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en kortingen van Zonneplan bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt