Kan ik stroom en gas afnemen bij twee verschillende energieleveranciers?

Kan ik stroom en gas afnemen bij twee verschillende leveranciers?

Overstappen

Ja, dat is mogelijk!

Als je bij één leverancier stroom wil afsluiten en bij een ander gas, dan kan je in onze vergelijker aangeven dat je een contract voor alleen stroom of alleen gas wilt.

Bijvoorbeeld: Je hebt nu een contract voor stroom én gas bij energieleverancier A, maar je wilt voor de levering van stroom naar een nieuwe energieleverancier. Voor de levering van gas wil je gewoon bij leverancier A blijven. Je vraag bij leverancier B een contract voor alléén stroom aan. Leverancier B zegt dan bij leverancier A het contract voor de levering van stroom op. Energieleverancier A blijft dan gewoon het gas leveren en energieleverancier B zal voortaan de levering van stroom verzorgen.

Maar het is meestal niet voordeliger om bij twee verschillende energieleveranciers producten af te nemen. Veel energieleveranciers bieden via onze vergelijker namelijk korting wanneer je een energiecontract bij ze afsluit. Deze kortingen zijn vaak een stuk hoger als je stroom én gas bij ze afneemt dan wanneer je alleen stroom of alleen gas afneemt.