Menu
call-icon
8,2 uit 10
ENGIE is positief over energie. De energieleverancier richt zich op positieve energie. Hierbij gaat het niet meer om wat er niet mag, maar over wat er allemaal kán. GDF SUEZ verandert vanaf 1 januari 2016 langzaam in ENGIE. ENGIE zoekt naar efficiëntere energie-oplossingen die het dagelijks leven veranderen.  

ENGIE

Verschillende bedrijfsonderdelen die onder GDF SUEZ vielen zijn in het eerste kwartaal van 2016 overgaan op de nieuwe naam ENGIE. De leverancier wil voorop lopen in de verandering van energie. Dit doet ENGIE door de eigen energiebronnen stapsgewijs te verduurzamen en door bijvoorbeeld digitalisering in te zetten. Een belangrijk doel van ENGIE is dat klanten de regie in handen krijgen en hun eigen energiekosten kunnen managen en optimaliseren. ENGIE is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt.

Tarieven ENGIE

Maak om de meest actuele energietarieven van ENGIE te bekijken een vergelijking. De energietarieven worden twee keer per jaar opnieuw vastgesteld en kunnen verschillen per regio. Wij raden je aan om jaarlijks te kiezen voor een 1-jarige contracten met mooie.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Je profiteert het meest van acties en kortingen door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Je ontvangt deze welkomstkortingen en actietarieven alleen via EasySwitch.nl. De welkomstkorting ontvang je wanneer je contract is afgelopen.

Energie vergelijken Budget Energie

 

Ben je benieuwd welk actietarief Budget Energie je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is de energie van ENGIE?

ENGIE is verantwoordelijk voor twee kolencentrales in Nederland. Toch groeit het aandeel groene energie de laatste jaren. Dit kwam met name door vergroening met certificaten uit het buitenland. De internationale productie van energie van ENGIE komt voor bijna de helft uit gascentrales. Met de nieuwe naam zet ENGIE zich neer als producent die positief over energie is; er wordt steeds meer geïnvesteerd in wind, biomassa, zon en waterkracht. Ook wordt er steeds minder geïnvesteerd in kolen.

ENGIE biedt klanten de mogelijkheid zelf te kiezen waar de energie die zij afnemen vandaan komt. Zo biedt ENGIE zon uit Nijmegen, wind uit Eemshaven en Waterkracht uit Frankrijk.

 

Energiecontracten van ENGIE

ENGIE biedt meerdere tarieven. Zo kun je kiezen voor een contract van één jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of voor Helder 3 jaar, een 3-jarig contract waarmee je drie jaar een vaste prijs betaalt voor energie en dus drie jaar klant blijft. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een Modelcontract, waarmee je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

Ben je benieuwd naar de huidige acties van ENGIE? Maak dan gebruik van onze vergelijker.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Heb jij een dubbele meter, dan kun je gebruikmaken van het dubbeltarief. Hierdoor betaal je tijdens bepaalde uren op de dag een lagere prijs voor energie. Wanneer dit is, verschilt per regio. In Noord-Brabant en Limburg geldt tussen 7.00 en 21.00 op werkdagen het normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het normaaltarief op werkdagen tussen 7.00 en 23.00. Buiten deze tijden betaal je het laagtarief. Het laagtarief betaal je dus ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

 

ENGIE en de slimme thermostaat

ENGIE biedt zelf geen slimme thermostaat aan. Vind jij het fijn om meer controle te hebben over je energieverbruik, dan kun je wel altijd een slimme thermostaat los aanschaffen. Bekijk hier welke apps er bestaan om je energiegebruik bij te houden.

 

ENGIE en de slimme meter

De slimme meter is een digitale energiemeter waarmee het verbruik van gas en energie wordt gemeten. Het verschil met de gewone meter is dat de slimme meter van een afstand is uit te lezen. Hierdoor hoef je niet meer handmatig de meterstanden door te geven. Tussen 2015 en 2020 bieden alle netbeheerders in Nederland huishoudens deze slimme meters aan. Dit gebeurt per wijk. Wanneer jouw wijk aan de beurt is krijg je vanzelf bericht van je netbeheerder.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op het dak? Of overweeg je het nemen van zonnepanelen? ENGIE bied een persoonlijk en vrijblijvend advies over zonnepanelen. Bij ENGIE krijg je voor het terugleveren van opgewekte stroom een vergoeding. Voor de duurzaam opgewekte stroom die je teruglevert aan het net, krijg je bij ENGIE gedurende de looptijd van de overeenkomst onbeperkt de leveringskosten terug. Ook de overheidsheffingen krijg je terug voor de stroom die je teruglevert aan het net. Je krijgt alleen nooit meer terug dan je aan overheidsheffingen hebt betaald. Belangrijk is dat je netbeheerder er van op de hoogte is dat jij zelf energie opwekt. Je brengt je netbeheerder op de hoogte via energieleveren.nl.

 

Contactgegevens ENGIE

Telefoon088 – 444 66 66
Kostenlokaal tarief
Bereikbaarwerkdagen 8.00 – 18.00 uur
Websitewww.engie-energie.nl

 

 

Gas- en stroomstoringen bij ENGIE

Mocht je te maken krijgen met een gas- en/of stroomstoring, probeer dan eerst te achterhalen of jij de enige bent zonder gas of stroom. Op de website gasenstroomstoringen.nl kun je snel zien of er iets aan de hand is bij jou in de buurt. Ook kun je altijd het nationale storingsnummer bellen: 0800-9009. Dit is een gratis nummer en is altijd bereikbaar. Ruik je  een gaslucht? Bel dit nummer dan meteen.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Wanneer je als klant van ENGIE gaat verhuizen, kun je dit doorgeven via ‘MijnENGIE‘. Dit is je persoonlijke omgeving op de website van ENGIE. Hier kom je door in te loggen.

 

Neemt ENGIE je opzegboete over?

Als je overstapt van een andere energieleverancier naar ENGIE, wordt de boete die je vorige leverancier je in rekening brengt door ENGIE vergoedt. Hier zijn echter wel voorwaarden aan verbonden. Zo is de totale boetevergoeding altijd maximaal € 125 per product (inclusief btw). Krijg je bijvoorbeeld een boete van een leverancier voor gas én stroom, dan vergoedt ENGIE maximaal €250. Bekijk de exacte voorwaarden van deze vergoeding op de website van ENGIE.

 

 

Overstappen van energieleverancier

Je bent op zoek naar een andere energieleverancier en je overweegt een overstap naar ENGIE? Maak gebruik van onze energievergelijker om de energieproducten van ENGIE te vergelijken met de producten van andere leveranciers. Door het maken van een vergelijking weet je zeker bij welke leverancier je terecht kunt voor de beste voorwaarden en de scherpste prijs.

 

Vergelijk Energie

 

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet ENGIE?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van alle energieleveranciers in de energiemarkt. Met de door ons ontwikkelde energievergelijker zie je binnen een paar minuten welke energieleverancier het scherpst geprijsde energiecontract aanbiedt tegen de beste voorwaarden. Komt ENGIE bij jou uit de vergelijker als beste leverancier? Dan kun je via de vergelijker van EasySwitch.nl overstappen. Je wordt dan aangemeld bij ENGIE en wij regelen verder je overstap. Zo stap je snel en makkelijk over en hoef je zelf niets te doen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van ENGIE. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere leveranciers via de energievergelijker.

ENGIE tarieven vergelijken

Energietarieven energieleveranciers 2017
Greenchoice tarieven | Energie Direct tarieven | Westland Energie tarieven | Dong Energie tarieven | Oxxio tarieven | Nederlandse Energie Maatschappij tarieven | Anode Energie | Cogas Energie | RENDO energie | RWE tarieven | Nuon tarieven | Main Energie tarieven | Delta Energie | Eneco tarieven | Essent tarieven | Eon tarieven | Innova Energie tarieven


Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
8,2 uit 10

Klantervaringen

16 March, 18:09 C.P.M. Gijsbers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik weet het nog niet ben er een maand bij
Ik raad ENGIE aan.
11 March, 21:52 J. Olsman Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
8
Ik raad ENGIE aan.
04 March, 11:58 A. Vries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik tevreden ben hoe alles verlopen is.
Ik raad ENGIE aan.
04 March, 11:48 A.D. Nijkamp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzicht heb ik eigenlijk nog niet naar gekeken wegens omstandigheden en online hulp en klantenservice heb ik nog geen gebruik van gemaakt, de rest is prima
Ik raad ENGIE aan.
03 March, 18:56 G.H. Verlijsdonk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden.
Ik raad ENGIE aan.
02 March, 10:41 D.E. Hamel Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik geef deze beoordelingen omdat ik vind, dat elk bedrijf de waardering nodig heeft die het verdient.
Ik raad ENGIE aan.
22 February, 14:50 B.F.L. Zandbergen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe uitermate tevreden over Engie. Duurzaamheid boeit mij niet.
Ik raad ENGIE aan.
29 January, 11:20 W.J. Dijkstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice heb ik niet nodig gehad, de website was duidelijk. Duurzaamheid geld niet voor gas.
Ik raad ENGIE aan.
27 January, 15:16 M. Yamanyilmaz Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben zeer tevreden.
Ik raad ENGIE aan.
26 January, 13:22 I.M. Bakker Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen verloopt niet goed, electra meting is anders dan hun opgevraagde info. Foto gemaakt van de meter, gebeld, maar het komt maar niet door.
Ik raad ENGIE af.
16 March, 18:09 C.P.M. Gijsbers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik weet het nog niet ben er een maand bij
Ik raad ENGIE aan.
11 March, 21:52 J. Olsman Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
8
Ik raad ENGIE aan.
04 March, 11:58 A. Vries Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik tevreden ben hoe alles verlopen is.
Ik raad ENGIE aan.
04 March, 11:48 A.D. Nijkamp Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijsinzicht heb ik eigenlijk nog niet naar gekeken wegens omstandigheden en online hulp en klantenservice heb ik nog geen gebruik van gemaakt, de rest is prima
Ik raad ENGIE aan.
03 March, 18:56 G.H. Verlijsdonk Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden.
Ik raad ENGIE aan.
02 March, 10:41 D.E. Hamel Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik geef deze beoordelingen omdat ik vind, dat elk bedrijf de waardering nodig heeft die het verdient.
Ik raad ENGIE aan.
22 February, 14:50 B.F.L. Zandbergen Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe uitermate tevreden over Engie. Duurzaamheid boeit mij niet.
Ik raad ENGIE aan.
29 January, 11:20 W.J. Dijkstra Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantenservice heb ik niet nodig gehad, de website was duidelijk. Duurzaamheid geld niet voor gas.
Ik raad ENGIE aan.
27 January, 15:16 M. Yamanyilmaz Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben zeer tevreden.
Ik raad ENGIE aan.
26 January, 13:22 I.M. Bakker Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstappen verloopt niet goed, electra meting is anders dan hun opgevraagde info. Foto gemaakt van de meter, gebeld, maar het komt maar niet door.
Ik raad ENGIE af.
26 January, 07:46 J. Ruis Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Slordig met offerte en definitieve prijzen
Ik raad ENGIE aan.
24 January, 07:30 H.J.M. Knippers Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlekkeloze overstap.
Ik raad ENGIE aan.
18 January, 20:48 Ad en Willy Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstapproces verliep foutloos en de informatie hierover was duidelijk.
Ik raad ENGIE aan.
16 January, 14:04 H.B.J.M. Ploemen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik tevreden
Ik raad ENGIE aan.
15 January, 09:49 F.C. Krüger Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is goed verlopen
Ik raad ENGIE aan.
08 January, 09:54 R. Slijper Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep vlekkeloos
Ik raad ENGIE aan.
07 January, 07:08 W.E.F. Middleton Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben zeer tevreden
Ik raad ENGIE aan.
28 November, 10:24 C.W. Okel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Klantvriendelijk
Ik raad ENGIE aan.
01 November, 16:21 M. Driel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overzichtelijke jaarafrekening en je wordt altijd vriendelijk en hulpvaardig te woord gestaan bij vragen.
Ik raad ENGIE aan.
19 September, 06:18 B. van der Graaf Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ondanks een driejarig vast contract heeft Engie de prijs tot tweemaal toe verlaagd!!
Ik raad ENGIE aan.
28 August, 10:33 N.S. Mearns Beoordeling: 2,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
waren pas aantal weken klant, huis verkocht en ingetrokken, helaas moest ik een boete van 100 euro betalen ivm vervroeg beëindigen contract, wist niet dat het bij verhuizen ook gold. Klantenservice/Engie had er geen horen naar en moesten gewoon de boete betalen. Zeer kort zichtig. Zeker niet aanbieden en gaan nooit met deze partij meer in zee.
Ik raad ENGIE af.
11 July, 09:04 J.M. Janbroers Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben overgestapt voor de korting die ik kreeg. Snelle antwoorden op vragen en elektra is groen.
Ik raad ENGIE aan.
09 July, 15:09 H. Timmer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima en soepel verlopen
Ik raad ENGIE aan.
05 July, 14:10 M. Beens Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog weinig ervaring mee. Nieuw contract op 16 mei j.l. afgesloten en op basis van heel laag geschat verbruik heel laag geschat verbruik opgevoerd. Echter het maandbedrag wordt gewoon op €163,00 gezet en kan de eerste 4 maanden niet aangepast worden. Dus....hopelijk een spaarpotje aan het opbouwen bij Engie....
Ik raad ENGIE af.
05 July, 08:05 Rob Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlekkeloze overstap
Ik raad ENGIE aan.
28 June, 02:01 N. Van der Wel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tevreden
Ik raad ENGIE aan.
18 June, 07:32 PJJ Schr Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima en duidelijk verlopen. Pluspunt is dat bestaande klanten bij verlenging ook korting krijgen !! Online hulp en klantenservice niet beoordeeld, deze nog niet nodig gehad
Ik raad ENGIE aan.
17 June, 06:00 W. Zijderveld - v/d Hoek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap naar Engie is soepen en vlot verlopen. De korting voor nieuwe klanten is zeer aantrekkelijk en kan ik iedereen aanbevelen. Met de klantenservice of online hulp heb ik nog niets te maken gehad en daar kan ik, evenals over de duurzaamheid, dan ook nog niets over zeggen.
Ik raad ENGIE aan.
06 May, 17:33 P.A.M. Relou Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat u met een tevreden klant contact heeft
Ik raad ENGIE aan.
06 May, 07:23 R. Talen Beoordeling: 3,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het betreffende leveringsadres werd aangemeld voor de levering van gas en elektriciteit. Voor elektriciteit is tot op heden geen contract aangeboden. Het waarom niet is niet mee- gedeeld. Graag alsnog de reden melden.
Ik raad ENGIE af.
05 May, 14:35 B. Hartog Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe geen probleemen en ben ik zeer positief!
Ik raad ENGIE aan.
30 April, 13:17 WJ Meer Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen problemen gehad
Ik raad ENGIE aan.
24 April, 11:22 B Pardon Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed produkt
Ik raad ENGIE aan.

Veelgestelde vragen aan ENGIE

 

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt aan je energieleverancier voor je energieverbruik. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van je contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat jouw termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat jouw termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. 

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben je het niet eens met de hoogte van je maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Je termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar. 

Hoe zit het met het termijnbedrag bij ENGIE

Energieleverancier ENGIE baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat ENGIE bekijkt wat jij, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en hierop wordt vervolgens het termijnbedrag gebaseerd.    
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energie

Je huidige leverancier

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}
Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Helaas is het door jou ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor jou een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice op: 020- 531 76 70.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Zojuist overgestapt