Fenor vraagt faillissement aan, ACM trekt leveringsvergunning in

FENOR failliet

Op 17 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat
de leveringsvergunning van energieleverancier FENOR wordt ingetrokken. De ACM was hiertoe genoodzaakt, omdat FENOR faillissement heeft aanvraagt bij de rechtbank in Noord Nederland. De intrekking betekent dat het energiebedrijf geen energie meer mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd. De 36.000 klanten van FENOR blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier. Welke leverancier dit is en tegen welke tarieven is nog niet bekend.

Extreem hoge energieprijzen eisen weer hun tol

FENOR is al de vijfde energieleverancier die omvalt als gevolg van de hoge energieprijzen. Eerder vielen Welkom Energie, Enstroga, SEPA Green Energy en Anode energie ook om. Door de hoge inkoopprijzen van energie en gas hebben energieleveranciers het de laatste tijd erg zwaar. Vooral kleinere leveranciers komen hierdoor steeds vaker in financiële problemen. Zij moeten nu vaak energie inkopen die een stuk duurder is, dan wat hun klanten ervoor betalen.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je nog vragen hebt over het faillissement en het intrekken van de leveringsvergunning van FENOR.

Tip: bekijk ook onze algemene pagina over wat je kunt doen als je energieleverancier failliet is gegaan.

Is je vraag nog niet beantwoord?

We raden aan om eerst de informatie op de leverancierspagina door te nemen. Heb je daarna nog een vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice via 020 – 531 76 70. Zij helpen je graag.

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: