Naked Energy vraagt ook faillissement aan - Easyswitch

Naked Energy vraagt ook faillissement aan

naked energy

Op 23 december heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt dat
de leveringsvergunning van Naked Energy wordt ingetrokken. De ACM was hiertoe genoodzaakt, omdat Naked Energy faillissement heeft aanvraagt bij de rechtbank. De intrekking betekent dat het energiebedrijf geen energie meer mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd. De klanten van Naked Energy blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier. Welke leverancier dit is en tegen welke tarieven is nog niet bekend.

Zevende energieleverancier die omvalt

Naked Energy is alweer het zevende energiebedrijf dat in korte tijd faillissement aanvraagt. Van deze zeven energiebedrijven zijn er in totaal zes omgevallen als gevolg van de hoge energieprijzen: Naked Energy, FENOR, Welkom Energie, Enstroga, SEPA Green Energy en Anode energie. Allure energie is in dit geval een uitzondering en ging in november failliet vanwege een juridisch conflict tussen de aandeelhouders.

Door de hoge inkoopprijzen van energie en gas hebben energieleveranciers het de laatste tijd erg zwaar. Vooral kleinere leveranciers komen hierdoor steeds vaker in financiële problemen. Zij moeten nu vaak energie inkopen die een stuk duurder is, dan wat hun klanten ervoor betalen.

Wat gebeurt er nadat Naked Energy failliet wordt verklaard?

Als Naked Energy failliet wordt verklaard, dan wijst de rechtbank een curator aan. Die zal vervolgens op zoek gaan naar een leverancier die de klanten van Naked Energy wil overnemen. De curator krijgt hier tot en met 5 januari 2022 de tijd voor. Lukt dat niet, dan verdeelt de ACM de klanten vóór 19 januari 2022 over alle andere energieleveranciers.

Kan ik overstappen?

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 19 januari 2022 duurt, kun je niet overstappen naar een andere energieleverancier. Je krijgt automatisch bericht van je nieuwe leverancier over je energiecontract. Daarna kun je zelf besluiten of je bij die leverancier wil blijven of dat je alsnog wilt overstappen naar een andere leverancier. Je nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Zit ik straks zonder stroom of gas?

Nee, je blijft gelukkig gewoon stroom en gas ontvangen. Het intrekken van de vergunning heeft geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit. Je blijft klant bij Naked Energy tot een nieuwe leverancier gaat leveren.

Wat zijn de financiële gevolgen voor mij als klant?

Wanneer Naked Energy failliet gaat, kan dit financiële gevolgen voor jou hebben. Bijvoorbeeld als je nog geld tegoed hebt van het bedrijf. Als je een hoog termijnbedrag vooruit hebt betaald, dan is de kans groot dat je dit geld gedeeltelijk of niet terugkrijgt. Lees hier onze uitleg over wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice via 020 – 531 76 70. Zij helpen je graag.

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: