Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Grootzakelijk

De markt van zakelijke energie is een krachtige met grote prijsverschillen. Een goede keuze voor een energiecontract kan een grootzakelijk verbruiker dan ook vele euro’s besparen. Bespaar direct door nu je gegevens in onze energievergelijker in te vullen. Daarna krijg je een duidelijk overzicht van alle beschikbare energiecontracten voor jouw situatie.

Vraag hier direct een offerte aan voor een grootzakelijk energiecontract

Wat is grootzakelijke energie?

Het verschil tussen klein- en grootverbruik wordt bepaald door de capaciteit van je gas- of elektriciteitsaansluiting. Je bent volgens de Elektriciteitswet grootverbruiker van stroom als je een aansluiting hebt groter dan 3×80 Ampère (ca. 100.000 kWh). Een grootverbruiker van gas ben je als je een aansluiting hebt met een gasmeter groter dan G25 en een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur.

Bij stadswarmte (en warm tapwater) ben je een grootverbruiker als je een installatie hebt die groter is dan 40 kWh en een jaarverbruik van meer dan 4.633 Gigajoule.

 

Hebben grootzakelijke energieleveranciers een NMa vergunnig nodig?

Energieleveranciers hebben voor het leveren van energie aan kleinverbruikers een vergunning nodig van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit houdt in dat kleinverbruikers van energie een stuk beter worden beschermd door wetten en regelgeving dan grootverbruikers.

 

Wat zijn mijn rechten als grootzakelijke gebruiker?

Als zakelijk afnemer word je niet beschermd door het consumentenrecht. Dit heeft tot gevolg dat je stroom eerder wordt afgesloten wanneer je niet op tijd betaalt en je een hogere boete betaalt voor het vroegtijdig opzeggen van je energiecontract.

 

Kiezen voor variabele of vaste tarieven?

Je kunt als zakelijk gebruiker veel energie besparen door voor variabele tarieven te kiezen en tijdens de daluren veel te werken. Helaas zul je wanneer je een bedrijf hebt vooral tijdens normale uren werken, en de bijbehorende normale kosten hebben. Maar als het een optie is, dan is het zeker aan te raden tijdens de daluren te werken.

Hoe worden de tarieven weergegeven?

Bij zakelijke energiecontracten worden de tarieven altijd zonder btw weergegeven. De bijkomende kosten zoals vastrecht en metingen worden er pas later bijgerekend.

 

Betaal ik als grootzakelijke verbruiker meer aan vastrecht?

Het kan zijn dat je als grootzakelijk verbruiker meer betaalt aan vastrecht. Dit komt omdat je aansluitingen een hoger vermogen hebben en hierdoor vaak meer kosten.

 

Heb ik als grootzakelijke verbruiker administratiekosten ?

Met particuliere producten worden de administratiekosten doorgaans als extra service aangeboden, bij zakelijk verbruikers worden deze daarentegen vaak in rekening gebracht.

 

Wie bepaalt de netbeheerkosten en belasting?

Energiebedrijven hebben invloed op de levering van stroom, en de prijs van stroom. Andere kosten zoals de energiebelasting en vastrecht worden niet door energieleveranciers bepaald. Hierbij is de energieleverancier afhankelijk van de overheid en de netbeheerder in de regio waar je bedrijf gevestigd is.

 

Grootzakelijk energieadvies

Heb je advies nodig over het afsluiten van een contract voor grootzakelijke energie? Vraag dan een offerte aan via onze energievergelijker, of neem contact op met onze klantenservice: 020-5317670.
 

 

 

Vraag hier direct een offerte aan voor een grootzakelijk energiecontract

 

Laatste nieuws

Energie

Coronavirus zorgt voor lage energieprijzen

Door de internationale coronacrisis zijn de energieprijzen de afgelopen weken flink gedaald. De gasprijs had eerder al zijn laagste punt in twee jaar bereikt...

Lees meer
Energie

Vraag naar duurzame energiecontracten voor het eerst in jaren gedaald

Uit onze jaarlijkse barometer, waarin wij de ontwikkelingen van de energie overstapmarkt onderzoeken, blijkt dat de vraag naar duurzame energiecontracten in...

Lees meer
Energie

Laagste gasprijs in 2 jaar

Ook dit jaar hebben we te maken met een zachte winter. Afgelopen januari is het uitzonderlijk warm geweest, waardoor de kosten van je energierekening alsmaar...

Lees meer