Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Qwint Energie? Alle informatie over Qwint Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Qwint energie staat voor 100% groene energie en persoonlijke aandacht voor de klant. De energieleverancier streeft naar een hoge klanttevredenheid en is een van de weinige energieleveranciers die nog écht Nederlands is. Vergelijk via onze energievergelijker of Qwint het beste past bij jouw wensen, tegen een scherpe prijs.

 

Over Qwint energie

Qwint zet de klant centraal en streeft ernaar om groene energie tegen een voordelig tarief te leveren. Qwint heeft een klantenservice met ervaren medewerkers op het gebied van energie, die je kunnen helpen met al jouw vragen over je energiecontract. Naast het leveren van groene stroom, streeft Qwint er ook naar om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit doen zij onder andere door het bieden van een klantenservice waarbij je snel wordt geholpen door ervaren medewerkers.

 

Energie vergelijken »

Hoe duurzaam is Qwint energie?

De energie die Qwint levert bestaat uitsluitend uit groene energie, opgewekt uit waterkracht en windenergie. Dit maakt Qwint een duurzame energieleverancier. Door gebruik te maken van de vormen van energie raken bronnen met fossiele brandstoffen minder snel uitgeput. Daarnaast is dit een vorm van energie die nooit op gaat, waardoor je zeker weet dat je altijd van stroom bent voorzien in de toekomst.

 

Qwint tarieven

  • Standaard Model Contract = Voor particulieren biedt Qwint standaard het modelcontract aan. Dit is een contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand. In dit contract worden variabele prijzen gehanteerd, wat wil zeggen dat de energieprijs mee gaat met marktprijs.
  • Vast contract = Wanneer je meer zekerheid wilt, kun je kiezen voor een vast contract. In dat geval betaal je gedurende de looptijd van het contract een vaste prijs voor energie. Dit contract kan worden afgesloten voor een looptijd van 1, 2 of 3 jaar.

Wanneer geldt het laag- en wanneer het normaal tarief

Als je thuis een elektriciteitsmeter hebt met twee telwerken geldt er een dubbeltarief, dit houdt in dat de prijs die je betaalt voor elektriciteit afhankelijk is van het uur van de dag. Het lage tarief geldt van 23:00 tot 07:00 op doordeweekse dagen, het gehele weekend en op de volgende feestdagen: 1 januari, 2e paasdag, koningsdag, hemelvaartsdag, 2 pinksterdag, 1e en 2e kerstdag. In sommige delen van het land geldt het daltarief van 21:00 tot 07:00. Deze tijden worden vastgesteld door je netbeheerder.

 

Slimme thermostaat van Qwint

Energieleverancier Qwint maakt geen gebruik van een slimme thermostaat.

 

De slimme meter bij Qwint

De slimme meter vervangt de oude meter en is een nieuwe digitale manier van het elektriciteits- en gasverbruik meten. Doordat de nieuwe slimme meter digitaal is, kunnen de meterstanden automatisch worden uitgelezen, waardoor het makkelijker wordt om je verbruik bij te houden. Door nauwkeurig bij te houden wanneer je het meeste energie gebruikt, wordt het ook inzichtelijker hoe je energie kunt besparen. In de komende jaren zullen alle oude meters worden vervangen door de slimme meter. Op het moment dat jouw buurt aan de beurt is, word je hiervan op de hoogte gebracht. Wanneer je de slimme meter eerder wilt hebben, kan de netbeheerder hiervoor kosten in rekening brengen.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Naast de groene energie die Qwint levert, kun je er ook voor kiezen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Energie kan echter (nog) niet opgeslagen worden. Op de momenten dat je wel energie opwekt maar niet gebruikt, gaat de energie terug naar het energienetwerk. Dit teveel aan energie wat je terug levert aan het openbare net, wordt door Qwint vergoed (de terugleververgoeding).

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Wek je meer energie op dan je zelf verbruikt? De hoeveelheid extra energie die je opwekt wordt teruggeleverd aan het openbare net. De terugleververgoeding hiervoor is bij Qwint gelijk aan het leveringstarief.

 

Contactgegevens Qwint

Qwint staat je graag te woord bij vragen of opmerkingen. Er zijn een aantal manieren waarop je contact kunt opnemen met de medewerkers van Qwint:

Contactgegevens Qwint
E-mail: info@qwint.nl
Telefoon 074 – 2500608
Bereikbaarheid Ma t/m Vr van 8:30 tot 17:00 uur.
Website: www.Qwint.nl

Gas- en stroomstoringen bij Qwint

Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met een stroomstoring. Deze stroomstoring kan plaatselijk zijn, in dit geval is het in je eigen huis op te lossen. In sommige gevallen is het een storing van grotere omvang, je kunt dit terugvinden door te kijken op gasenstroomstoringen.nl, hier staan alle actuele storingen die op dat moment bekend zijn. Heb je tijdelijk geen toegang tot internet, dan kun je bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op het nummer: 0800-9009. Zij kunnen contact opnemen met de netbeheerder.

 

Betalingen aan Qwint

Wil jij een energiecontract afsluiten bij Qwint? Dan wordt er op basis van jouw huis en huishouden een inschatting gemaakt van je energiegebruik. Maandelijks wordt een vastgesteld bedrag automatisch van je rekening afgeschreven door Qwint, dit kan worden gezien als een voorschot en is gebaseerd op het geschatte verbruik. Aan het eind van het jaar wordt bekeken hoeveel energie je daadwerkelijk hebt verbruikt. Je krijgt dan de jaarafrekening. Afhankelijk van jouw verbruik krijg je geld terug of moet je geld bijbetalen.

 

Wat te doen bij een verhuizing?

Ga je verhuizen en wil je jouw energiecontract van Qwint meenemen naar je nieuwe adres? Dit kun je regelen via de klantenservice. Zij kunnen je helpen om het contract over te zetten naar je nieuwe adres. In de tussentijd zal je nooit zonder stroom zitten. Bij een verhuizing kan het zijn dat jouw huidige contract niet meer het meest voordelige contract is. Dit kun je controleren door je nieuwe adres in te voeren in de energievergelijker van EasySwitch.nl.

 

Opzeggen contract bij Qwint

Als jouw contract bij Qwint afloopt, of een andere energieleverancier biedt een voordeliger tarief, dan kun je het contract opzeggen. Dit kun je bij Qwint doen door de klantenservice te bellen. Voordat je opzegt is het belangrijk dat je controleert of er sprake is van een opzegtermijn. De contracten voor een onbepaalde tijd kunnen iedere maand opgezegd worden, maar voor contracten met een looptijd van 1, 2 of 3 jaar geldt dit niet. Als jij een contract met een bepaalde looptijd te vroeg beëindigd rekent Qwint een opzegboete.

 

Neemt Qwint mijn opzegboete over?

Nee. Als je overstapt naar Qwint terwijl jouw contract bij je oude energieleverancier nog niet is afgelopen, kan het zijn dat je hiervoor een opzegboete moet betalen. Qwint neemt deze boete niet over.

 

Overstappen van energieleverancier

Wil jij besparen op je vaste lasten? Dit kan door over te stappen van energieleverancier. Veel energieleveranciers bieden namelijk een welkomstpremie aan voor mensen die een nieuw contract afsluiten. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je gemakkelijk berekenen welke energieleveranciers de voordeligste energietarieven bieden voor jouw huishouden. Als Qwint als goedkoopste uit de vergelijking komt en voldoet aan al jouw wensen, stap dan over. EasySwitch.nl neemt contact op met Qwint, zij regelen je nieuwe contract en zeggen je oude contract op.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Qwint?

Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je energieleveranciers met elkaar vergelijken en krijg je een overzicht met de meest voordelige tarieven aangepast aan jouw huishouden. Je kunt hier ook een aantal voorkeuren aangeven, zoals de termijn van je contract of de voorkeur voor groene stroom. De vergelijker houdt rekening met jouw wensen en past het aanbod van leveranciers hierop aan. Wanneer Qwint als goedkoopste energieleverancier uit de vergelijking komt, stap je over. EasySwitch.nl stuurt je gegevens door naar Qwint en zij zeggen je oude energiecontract op.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Qwint. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Qwint

 

Wat is het Nieuwe Markt Model?

Sinds 1 augustus 2013 is er een verandering doorgevoerd op het gebied van energierekeningen. Vroeger kreeg je te maken met zowel je energieleverancier als de netbeheerder, dit is afgeschaft. Vanaf nu krijg je alleen nog een energierekening van je energieleverancier. Voor alle zaken rondom jouw energiegebruik kun je terecht bij je energieleverancier.  

Zit ik tijdelijk zonder stroom als ik overstap van leverancier?

Nee, het zal nooit gebeuren dat je zonder stroom komt te zitten wanneer je overstapt van energieleverancier. Dit is namelijk bij wet vastgelegd. Als je overstapt dan verandert er niets aan de aansluiting van de energie, je hebt ook geen nieuwe meters nodig. Het overstappen is alleen een administratieve handeling. Het kan ongeveer 4 tot 6 weken duren voordat de overstap helemaal rond is, in de tussentijd word je op de hoogte gehouden van het verloop van het overstapproces. Thuis zal je niets van de overstap merken.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je stroom en gas aan je energieleverancier. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Het kan zijn dat het termijnbedrag hoger lag dan de werkelijke verbruikskosten, en je veel geld terug krijgt van je energieleverancier, maar het kan ook zijn dat het termijnbedrag laag lag en je aan het eind van het jaar moet bijbetalen.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Ben jij het niet eens met de hoogte van het maandelijkse termijnbedrag? Neem dan contact op met je energieleverancier. De meeste energieleveranciers bieden de mogelijkheid om het termijnbedrag via de persoonlijke online omgeving aan te passen. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.  
0

Contactgegevens

Adres
Hazenweg 70
7556BM, Hengelo
Telefoonnummer
074-2500608
Ben jij op zoek naar meer informatie over Qwint Energie? Alle informatie over Qwint Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt