Gas Water Licht Vergelijken | Welke is de Beste van Nederland?

 • 100% onafhankelijk
 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Gas water licht

Via onze vergelijker sluit je gemakkelijk een contract af voor jouw gas en licht. Overstappen is een fluitje van een cent met onze gratis overstapservice.

Vergelijk je energie

Trustpilot 9 uit 9397 reviews

 • Al 13 jaar jouw energie-expert
 • Vergelijk gratis energiecontracten
 • Een jaarlijkse overstapherinnering

Waarom gas en licht vergelijken via EasySwitch.nl?

 • Energie experts

  Al 13 jaar jouw energie-expert

  Wij voorzien onze klanten al 13 jaar van advies over hun energiecontract. Wij worden dan ook gezien als dé energie-expert van Nederland.

 • energiecontracten vergelijken

  Vergelijk gratis je energiecontract

  Maak gratis een vergelijking om te zien of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Besparen is een fluitje van een cent!

 • Persoonlijk advies

  Persoonlijk advies

  Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Onze energie-experts staan 5 dagen per week voor je klaar! Bereik ons gemakkelijk via de chat, telefoon of per e-mail.

 • Jaarlijkse overstapherinnering

  Een jaarlijkse overstapherinnering

  Wij sturen je een reminder zodra je weer over kan stappen, zodat je ieder jaar profiteert van de beste deal.

icon

Gas, water en licht afsluiten

Als je gaat verhuizen of samenwonen dan wil je natuurlijk gas, water en licht in je huis hebben. Gas en licht kun je via ons vergelijken, maar de waterlevering zul je via het waterbedrijf in jouw regio moeten regelen. Als je gas en licht geleverd wilt hebben, dan heb je de vrijheid om zelf een leverancier te kiezen. Je kunt gemakkelijk de goedkoopste leverancier vinden dankzij onze vergelijker. Hiermee zie je in één oogopslag de beste deals op basis van jouw persoonlijke voorkeuren

Sluit direct af


gas water licht afsluiten

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot

Veelgestelde vragen

  Hoelang duurt aansluiten gas, water en licht?

  Het verschilt per energieleverancier hoelang het duurt voordat je bent aangesloten. De overstap aanvragen heb je in een paar minuten bij ons geregeld. Voordat je daadwerkelijk bent overgezet naar een nieuwe leverancier duurt het gemiddeld 6 tot 8 weken. Deze tijd is inclusief de 14 dagen bedenktijd.

  Hoe duur is gas, water en licht?

  Een gemiddeld Nederlands huishouden van 2 personen betaalt maandelijks ongeveer € 140 aan gas, € 16 aan water en € 55 aan kosten voor licht. Een eenpersoonshuishouden is gemiddeld € 167 per maand aan gas, water en licht kwijt.

  Wanneer gas, water en licht regelen?

  Het regelen van gas, water en licht hangt af van je persoonlijke situatie.

  Als je een huis koopt dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk gas, water en licht in je nieuwe huis ontvangen. Het transport van stroom en gas wordt door je netbeheerder geregeld. Het is van belang om zo snel mogelijk een leverancier te kiezen, zodat je stroom en gas van de leverancier krijgt. Het verschilt per leverancier hoelang het duurt voordat ze gaan leveren, maar de meeste doen dit na de 14 dagen bedenktijd.

  Als je gaat verhuizen en je huidige vaste contract nog loopt, dan dien je dit mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Je kan dit gewoon bij je leverancier doorgeven en zij maken dan een nieuwe berekening voor je nieuwe woning. Heb je een vrij opzegbaar contract? Dan kan je het contract meenemen of nieuw contract afsluiten als er goedkopere deals beschikbaar zijn.

  Hoe regel ik gas, water en licht?

  Je kunt gas en licht eenvoudig regelen via onze vergelijker. Voor water is dit niet mogelijk, omdat je waterleverancier bepaalt wordt op basis van de regio waarin je woont. Water moet je altijd rechtstreeks afsluiten bij de waterleverancier in jouw regio. Dit kan helaas niet via onze vergelijker. Heeft je huis stadsverwarming? In dat geval heb je meestal geen gas nodig. Je hoeft dan alleen een contract voor stroom en een contract voor water af te sluiten.

  Welke waterleverancier heb ik?

  Je waterleverancier is afhankelijk van de regio waarin je woont. Bekijk ons overzicht van waterleveranciers en check eenvoudig van welk bedrijf jij water ontvangt. voor. De hoogte hiervan tonen wij ook per contract in onze vergelijker.

  Moet ik zelf gas, water en licht regelen bij nieuwbouw?

  Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouw woning? Dan is het slim om na te gaan of de aannemer of projectontwikkelaar de aansluiting van nutsvoorzieningen regelt, of dat je dit zelf moet doen. Zelf een aansluiting voor gas, water en licht aanvragen kan via mijnaansluiting.nl. Als de aansluiting al geregeld is kun je een vergelijking voor gas en licht maken om een leverancier te kiezen.

  Je energieverbruik schatten

  Tijdens het maken van een vergelijking vragen wij je om je energieverbruik. Als je naar een nieuwbouwwoning gaat verhuizen dan kan het lastig zijn om een inschatting van je verbruik te maken. Zo is je woning waarschijnlijk een stuk beter geïsoleerd en is het oppervlakte anders dan je huidige woning. Je kunt dan een inschatting maken op basis van de grootte van je huishouden. Of bekijk de pagina over gemiddeld energieverbruik voor meer informatie.

Gas water licht

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook veruit de belangrijkste voorzieningen in huis. Gas, water en licht zijn echter niet in een alles-in-één pakket aan te vragen. Water krijg je van een leverancier die afhankelijk is van de regio waarin je woont. Voor gas en licht kun je wel zelf een leverancier kiezen.

 • Gas

  Gas

  Met gas verwarmen we eten, water en onze huizen. Je neemt gas meestal samen met stroom af van een energieleverancier. Gas is voor de meeste woningen een onmisbaar product, maar is wel behoorlijk kostbaar. Voor gas betaal je bijvoorbeeld al snel vier keer zoveel als voor stroom. Je kunt hier dan ook flink op besparen! En dat kan het makkelijkst met onze gas licht vergelijker. Heb je een gasloze woning? Dan hoef je alleen licht (stroom) te vergelijken. Ook dat kan in onze vergelijker, daarvoor kies je ‘alleen stroom’ bij type energie.

 • water

  Water

  Water ontvang je van een van de tien Nederlandse waterleveranciers. In tegenstelling tot energieleveranciers kun je waterleveranciers niet zelf uitkiezen. Je krijgt water via de leverancier die verantwoordelijk is voor de voorziening in jouw regio. Dit moet je wel zelf aanvragen bij de betreffende leverancier. Verder hanteert iedere waterleverancier zijn eigen prijzen voor het drinkwatertarief per m3 en de kosten voor het vastrecht.

 • licht

  Licht

  De stroom waar we onze wereld mee verlichten, gebruiken we tegenwoordig voor bijna alles. Licht (stroom) is dan ook een flinke kostenpost waar je een hoop op kunt besparen. Gelukkig vind je met onze vergelijker gemakkelijk en snel de beste deals.

Top 10 bespaartips gas, water en licht

Je kunt op verschillende manieren je water- en energiekosten verlagen.
Met deze 10 tips dalen je vaste lasten, terwijl je maar weinig hoeft te veranderen aan je dagelijkse gewoontes.

 • Doe het licht uit als je een kamer uitloopt, ook al is het maar voor even.
 • Vervang gloeilampen door LED-lampen. Als je er 15 vervangt dan kun je tot €101,18 per jaar besparen.
 • Laat je was drogen aan een wasrek. Door minder gebruik te maken van je droger bespaar je flink op je energiekosten.
 • Doe ‘s avonds of als je van huis gaat, je gordijnen dicht om de kou en tocht tegen te houden.
 • Zet de verwarming een uur voordat je gaat slapen alvast lager; je huiskamer blijft dan nog even warm.
 • Zet apparaten die je niet gebruikt uit. Zo voorkom je sluipverbruik van apparaten die in standby modus staan.
 • Koop een waterbesparende douchekop. Je bespaart hiermee ongeveer € 85,- per jaar.
 • Zorg dat je huis goed geïsoleerd is. Denk hierbij niet alleen aan dubbel glas, maar ook aan tochtstrips bij de deuren of de brievenbus.
 • Maak gebruik van zonne-energie. Je kunt bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen of tuinverlichting die werkt op zonne-energie.
 • Maak elk jaar een overzicht van je gas water licht kosten. Zo weet je precies hoeveel je hebt bespaard op je energiekosten.

Hulp nodig of heb je een vraag?

Twijfel je bij het kiezen van een nieuw energiecontract of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze energie-experts. We helpen je graag! Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30 uur.

bellen

Bel

Binnen: 10 minuten

whatsapp

App

Binnen: 15 minuten

e-mail

Mail

Binnen: 2 werkdagen

chat

Chat

Binnen: 4 minuten