Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Gas Water Licht

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook veruit de belangrijkste voorzieningen in huis. Gas, water en licht zijn echter niet in een alles-in-één pakket aan te vragen. Water krijg je van een leverancier die afhankelijk is van je regio. Gas en licht neem je wel af bij één leverancier en bij EasySwitch.nl vind je de goedkoopste.

gas water licht

Gas

Met gas verwarmen we ons eten, ons water en onze huizen. Een onmisbaar product, dat wel behoorlijk kostbaar is. Voor gas betaal je bijvoorbeeld al snel 4 keer zoveel als voor stroom. Het is dan ook de NUTS-voorziening bij uitstek om op te besparen. Dat kan het makkelijkst door de goedkoopste leverancier te vinden in onze vergelijker.

gas en licht

Water

Water koop je bij een van de 10 Nederlandse waterleveranciers. In tegenstelling tot energieleveranciers kun je waterleveranciers niet zelf uitkiezen. Je krijgt automatisch water van de leverancier die verantwoordelijk is voor de voorziening in jouw regio. Gelukkig kan water dan ook niet veel goedkoper ;-).

gas water licht vergelijken

Licht

Licht is natuurlijk al lang niet meer zomaar licht. De stroom waar we onze wereld mee verlichten, gebruiken we tegenwoordig voor bijna alles. Het is dan ook een flinke kostenpost waar je een hoop op kunt besparen. Met onze vergelijker vind je makkelijk en snel het goedkoopste licht.

Vergelijk gas en licht

Gas Water Licht

Aardgas kun je goed gebruiken om te koken, de verwarming op te stoken en voor een warme douche. Als je gas verbrandt komt er namelijk warmte vrij. Het nadeel van gas is dat het een fossiele brandstof is, wat betekent dat het op een gegeven moment opraakt. Daarnaast is de verbranding van gas schadelijk voor het milieu. Er wordt veel onderzoek gedaan om een duurzaam alternatief te vinden voor aardgas, zodat je in de toekomst ook voor een groene variant kunt kiezen. Gas neem je meestal samen met stroom af van een energieleverancier. Je kunt ervoor kiezen gas en stroom van verschillende leveranciers af te nemen, maar dat is vaak een stuk duurder. Gas is tot wel 4 keer duurder dan stroom dus je kunt er veel op besparen. Bekijk onze tips om te zien hoe je zuiniger om kunt gaan met gas.

Gas Water Licht

Je hebt thuis water nodig, maar dit regel je apart van je gas- en lichtvoorziening. Omdat drinkwater zo’n essentiële levensbehoefte is, heeft de Nederlandse overheid nog steeds veel controle over de watervoorziening. Waterleveranciers zijn dan ook in veel mindere mate geprivatiseerde ondernemingen dan energieleveranciers. De energiemarkt is een echte concurrentiemarkt waar je zelf je leverancier kunt kiezen, maar welke waterleverancier je hebt, is afhankelijk van waar je woont. Iedereen in jouw regio heeft dezelfde waterleverancier. In ons overzicht zie je precies welke waterleverancier in jouw regio actief is.

Gas Water Licht

Licht is één van de dingen die we bereiken met elektriciteit. Hoe meer we ons omgeven met technologie, hoe meer we afhankelijk worden van stroom. In tegenstelling tot gas is elektriciteit op veel manieren duurzaam op te wekken. En hoewel stroom een stuk goedkoper is dan gas kun je, naast het milieu, ook je portemonnee sparen. Je mag in Nederland helemaal zelf weten van welke leverancier je stroom afneemt. Of je nu geld, service of duurzaamheid belangrijk vindt, de keuze is reuze :-). Wij tonen je op basis van jouw voorkeuren precies welke leverancier voor jou de beste match is.

Gas en licht kies je zelf

Voor water ben je dus afhankelijk van de waterleverancier in jouw regio, maar van welke energieleverancier je gas en stroom wilt ontvangen mag je zelf kiezen. De energie die je krijgt is altijd hetzelfde, maar hoe groen de energie is, welke service je van een leverancier verwacht en natuurlijk hoeveel je ervoor betaalt is volledig aan jou. Wij vergelijken de gehele Nederlandse markt voor je en laten je zien waar jij het beste je gas en licht vandaan kunt halen.

gas en licht vergelijken

Vergelijk gas en licht

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Wij staan voor je klaar en beantwoorden graag al je vragen op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bel ons op 020 – 5317670
Whatsapp: 06-23709984
Stuur ons een mail

Andere tips om te besparen op gas, water en licht

Je kunt op verschillende manieren je water- en energiekosten verlagen. Met deze 8 tips dalen je vaste lasten terwijl je maar weinig hoeft te veranderen aan je dagelijkse gewoontes:

  • Tip 1: Doe het licht uit als je een kamer uitloopt, ook al is het maar voor even.
  • Tip 2: Kies voor een wasrek en neem afscheid van je droger (of neem er geen).
  • Tip 3: Verzamel je was en laat de wasmachine draaien als deze vol zit.
  • Tip 4: Doe de gordijnen dicht als het ‘s avonds afkoelt, dat maakt het binnen nog gezelliger.
  • Tip 5: Zet de verwarming een uur voordat je gaat slapen alvast lager; je huiskamer blijft dan nog even warm.
  • Tip 6: Geef de planten water met een gieter in plaats van met een tuinslang.
  • Tip 7: Koop een waterbesparende douchekop, daar wordt de douche ook nog eens lekkerder van. Nu opletten dat je er niet te lang onder blijft staan.
  • Tip 8: Zorg dat je huis goed geïsoleerd is. Denk hierbij niet alleen aan dubbel glas, maar ook aan tochtstrips bij de deuren of de brievenbus.

Wil je graag meer informatie? Bekijk dan ook eens onze gas water licht kosten pagina.

Laatste nieuws

Energie

Helft Nederlanders weet energielabel eigen woning niet

Vanaf 2021 veranderen de regels rondom het energielabel, maar wat houden deze veranderingen precies in? En zijn Nederlanders daarvan op de hoogte? Wij...

Lees meer
Energie

Hittegolf: zo houd je je hoofd koel tijdens de warme dagen

Deze week krijgen we te maken met tropische temperaturen. Heerlijk als je ergens aan het water zit, maar minder prettig als je thuis aan het werk bent of ‘s...

Lees meer
Energie

Een derde Nederlanders weet niet dat energietarieven historisch laag zijn

Ruim 1,7 miljoen mensen stapten in het afgelopen jaar over van energieleverancier, een stijging van meer dan 6 procent. Door de coronacrisis zitten mensen meer...

Lees meer