Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
 • 100% laagsteprijsgarantie
 • 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Gas Water Licht

Vergelijk binnen 1 minuut gas en licht met onze meest complete vergelijker. Kies gegarandeerd de beste deal met onze 100% laagsteprijsgarantie en bespaar tot € 450,- per jaar.

Vergelijk je energie

Trustpilot 9 uit 9398 reviews
 • Bespaar tot €450,- per jaar
 • Je zit nooit zonder stroom of gas
 • Gemakkelijk overstappen, zonder gedoe

Waarom gas en licht vergelijken via EasySwitch.nl?

 • gas water licht

  Vergelijk op prijs én kwaliteit

  Bij ons ben je altijd verzekerd van de laagste prijs en check je eenvoudig beoordelingen van gas- en lichtleveranciers.

 • gas water licht vergelijken

  Gratis overstapservice

  Via onze vergelijker stap je gemakkelijk over, zonder gedoe. Onze klantenservice helpt je graag met het beantwoorden van al je vragen.

 • gas water licht

  100% onafhankelijk

  Het maakt voor ons niet uit welke energieleverancier je kiest; we krijgen van elke leverancier dezelfde vergoeding.

 • gas water licht vergelijken

  Al 44.485 vergelijkingen deze maand

  Elke dag helpen wij onze klanten met het vinden van de beste gas en licht deals. Stap over en profiteer vandaag nog!

icon

Gas, water en licht afsluiten

Als je gaat verhuizen of samenwonen dan wil je natuurlijk gas, water en licht in je huis hebben. Gas en licht kun je via ons vergelijken, maar de waterlevering zul je via het waterbedrijf in jouw regio moeten regelen. Als je gas en licht geleverd wilt hebben, dan zul je zelf een leverancier moeten kiezen. Dit kun je gemakkelijk doen met onze vergelijker. Hiermee zie je in één oogopslag de beste deals op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.


Sluit direct af
gas water licht afsluiten

Vertrouwen moet je verdienen

Onze klanten over EasySwitch.nl via Trustpilot
Afgelopen 30 dagen energie overstappers
9398 reviews op Trustpilot

Veelgestelde vragen

  Hoelang duurt aansluiten gas, water en licht?

  Het verschilt per energieleverancier hoelang het duurt voordat je bent aangesloten. Gemiddeld duurt het drie weken voordat je bent aangesloten, maar het kan bij sommige leveranciers ook al binnen twee dagen geregeld zijn.

  Hoe duur is gas, water en licht?

  Een gemiddeld Nederlands huishouden betaalt maandelijks ongeveer € 115,- aan gas, € 36,- aan water en € 56,- aan kosten voor licht. In totaal ben je voor een eenpersoonshuishouden gemiddeld € 181,40 aan gas, water en licht kwijt.

  Wanneer gas, water en licht regelen?

  Het regelen van gas, water en licht hangt af van je persoonlijke situatie.

  Als je een huis koopt dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk gas, water en licht in je nieuwe huis ontvangen. Het transport van stroom en gas wordt door je netbeheerder geregeld. Het is van belang om zo snel mogelijk een leverancier te kiezen, zodat je stroom en gas van de leverancier krijgt. Het verschilt per leverancier hoelang het duurt voordat ze gaan leveren, maar de meeste doen dit na 2 weken bedenktijd.

  Als je gaat verhuizen en je huidige contract loopt nog, dan dien je dit mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Je kan dit gewoon bij je leverancier doorgeven en zij maken dan een nieuwe berekening voor je nieuwe woning. Heb je een vrij opzegbaar contract? Dan kan je het beter opzeggen en voor je nieuwe woning een nieuwe vergelijking maken.

  Hoe regel ik gas, water en licht?

  Je kunt het goedkoopste gas en licht eenvoudig regelen via onze vergelijker. Voor water is dit niet mogelijk, omdat je waterleverancier bepaalt wordt op basis van de regio waarin je woont. Heeft je huis stadsverwarming? In dat geval heb je meestal geen gas nodig. Je hoeft dan alleen een contract voor stroom af te sluiten.

  Welke waterleverancier heb ik?

  Je waterleverancier is afhankelijk van de regio waarin je woont. Bekijk ons overzicht van waterleveranciers en check eenvoudig van welk bedrijf jij water ontvangt.

Gas water licht

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook veruit de belangrijkste voorzieningen in huis. Gas, water en licht zijn echter niet in een alles-in-één pakket aan te vragen. Water krijg je van een leverancier die afhankelijk is van je regio. Voor gas en licht kun je wel zelf een leverancier kiezen.

 • Gas

  Gas

  Met gas verwarmen we eten, water en onze huizen. Je neemt gas meestal samen met stroom af van een energieleverancier. Gas is een onmisbaar product, maar is wel behoorlijk kostbaar. Voor gas betaal je bijvoorbeeld al snel vier keer zoveel als voor stroom. Je kunt hier dan ook flink op besparen. En dat kan het makkelijkst met onze gas licht vergelijker.

 • water

  Water

  Water ontvang je van een van de tien Nederlandse waterleveranciers. In tegenstelling tot energieleveranciers kun je waterleveranciers niet zelf uitkiezen. Je krijgt automatisch water van de leverancier die verantwoordelijk is voor de voorziening in jouw regio. Verder hanteert iedere waterleverancier zijn eigen prijzen.

 • licht

  Licht

  De stroom waar we onze wereld mee verlichten, gebruiken we tegenwoordig voor bijna alles. Licht is dan ook een flinke kostenpost waar je een hoop op kunt besparen. Gelukkig vind je met onze vergelijker gemakkelijk en snel de beste deals.

Top 10 bespaartips gas, water en licht

Je kunt op verschillende manieren je water- en energiekosten verlagen. Met deze 10 tips dalen je vaste lasten, terwijl je maar weinig hoeft te veranderen aan je dagelijkse gewoontes.

 • Doe het licht uit als je een kamer uitloopt, ook al is het maar voor even.
 • Vervang gloeilampen door LED-lampen. Als je er 15 vervangt dan kun je tot €101,18 per jaar besparen.
 • Laat je was drogen aan een wasrek. Door minder gebruik te maken van je droger bespaar je flink op je energiekosten.
 • Was op 30 graden in plaats van 60. Hiermee bespaar je bijna € 30,- per jaar.
 • Zet de verwarming een uur voordat je gaat slapen alvast lager; je huiskamer blijft dan nog even warm.
 • Zet apparaten die je niet gebruikt uit. Zo voorkom je sluipverbruik van apparaten die in standby modus staan.
 • Koop een waterbesparende douchekop. Je bespaart hiermee ongeveer € 85,- per jaar.
 • Zorg dat je huis goed geïsoleerd is. Denk hierbij niet alleen aan dubbel glas, maar ook aan tochtstrips bij de deuren of de brievenbus.
 • Maak gebruik van zonne-energie. Je kunt bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen of tuinverlichting die werkt op zonne-energie.
 • Maak elk jaar een overzicht van je gas water licht kosten. Zo weet je precies hoeveel je hebt bespaard op je energiekosten.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30 uur.

bellen

Bel

020 - 531 76 70
Binnen: 1 minuut
whatsapp

App

Binnen: 15 minuten
e-mail

Mail

klantenservice@easyswitch.nl
Binnen: 2 uur
chat

Chat

Binnen: 4 minuten