Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energiecollectief

Normaal gesproken stap je over naar een andere energieleverancier als je een goedkoper energiecontract wil. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je aan te sluiten bij een energiecollectief? Wil je weten welke optie het beste bij jouw situatie past? Wij helpen je graag! Op deze pagina lees je wat een energiecollectief precies inhoudt en kun je je aanmelden voor ons eigen energiecollectief.

Pluspunten van ons energiecollectief

 • Scherpe energiedeal

  Altijd een scherpe energiedeal

  Na de energieveiling samen de beste energiedeal binnenslepen, dat is ons doel.

 • Vrijblijvend inschrijven

  Vrijblijvend inschrijven

  Je kunt je gratis en geheel vrijblijvend voor ons energiecollectief inschrijven.

 • Samen energie inkopen

  Samen energie inkopen

  Door samen met een grote groep energie in te kopen, hebben we een betere onderhandelingspositie voor een mooie energiedeal.

 • Gratis overstapservice

  Gratis overstapservice

  Wij regelen je gehele overstap gratis. Hierdoor lopen je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over.

Schrijf je hieronder in voor ons energiecollectief!

Wil jij tijdens deze energiecrisis besparen op je energiekosten? Schrijf je dan via onderstaand formulier in voor ons energiecollectief. Iedereen kan zich aansluiten bij ons energiecollectief. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter de kans op een scherpe energiedeal!

Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail met meer informatie. Daarnaast houden we je via e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent ons energiecollectief.

EasySwitch.nl energiecollectief

Waarom organiseert EasySwitch.nl een energiecollectief?

De beste energiedeal voor jouw persoonlijke situatie, dat is waar we ons bij EasySwitch.nl elke dag voor inzetten. Door de huidige energiemarkt en het beperkte aanbod is het echter lastig om nog een energiecontract af te sluiten. Dit is dan ook de reden waarom we ons eigen energiecollectief organiseren. Hiermee kun je zelfs in de huidige energiecrisis profiteren van een scherpe energiedeal.

Tom Schlagwein

Energie Expert

Tom Schlagwein, Energie-expert

Wat is een energiecollectief?

Kort gezegd is een energiecollectief een grote groep mensen die samen energie inkoopt. Hoe meer mensen zich inschrijven voor een energiecollectief, hoe aantrekkelijker het voor energieleveranciers wordt om deze groep een speciaal aanbod te doen. De collectieve inkoop van energie is dus gebaseerd op het idee dat energieleveranciers graag zoveel mogelijk nieuwe klanten willen binnenhalen.

Wat is een energiecollectief?

Hoe werkt het EasySwitch.nl energiecollectief?

In het volgende stappenplan leggen we uit hoe ons energiecollectief precies werkt, zodat je straks precies weet waar je aan toe bent.

 • Energiecollectief

  1. Schrijf je in voor ons energiecollectief

  De eerste stap is je inschrijving voor ons energiecollectief via bovenstaand inschrijfformulier. Deze inschrijving is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast.

 • Energieveiling

  2. De energieveiling begint

  Nadat we genoeg deelnemers voor ons energiecollectief hebben verzameld, wordt de energieveiling gestart. Tijdens de energieveiling kunnen verschillende energieleveranciers elkaar onderbieden voor het goedkoopste energiecontract. De energieleverancier die het beste aanbod doet, wint de veiling.

 • Persoonlijk aanbod

  3. Je ontvangt een persoonlijk aanbod

  Wanneer de energieveiling is afgelopen ontvang je een persoonlijk aanbod op basis van jouw persoonlijke verbruiksgegevens. Tot op dit moment kun je als deelnemer nog vrijblijvend beslissen of je het contract wel of niet wil afsluiten. Accepteer je het bod? Dan stap je definitief over naar je nieuwe energieleverancier.

 • Accepteer aanbod

  4. Accepteer het aanbod

  Vul op onze website het aanvraagformulier in en accepteer het aanbod.

 • Overstappen energiecollectief

  5. Tijd om te switchen

  Ben je tevreden met het persoonlijke aanbod? Dan kun je overstappen naar de energieleverancier van het winnende bod. Je nieuwe energieleverancier zegt dan je huidige contract op. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Het duurt ongeveer 4 tot 8 weken voordat alles geregeld is.

  Schrijf je nu in!

Wanneer is een energiecollectief een goede keuze?

Als je een energiecontract wil afsluiten dan heb je drie opties:

 1. je sluit het contract direct bij de energieleverancier af;
 2. je vergelijkt verschillende leveranciers met behulp van een energievergelijker;
 3. of je meld je aan voor een energiecollectief.

Door de huidige energiecrisis is het aanbod van energiecontracten beperkt. Hierdoor is het lastiger om een energiecontract af te sluiten via een energieleverancier of vergelijkingswebsite. Een energiecollectief is dan een goede keuze. Je kunt je altijd inschrijven voor ons collectief aangezien dit geheel vrijblijvend is. Door je aan te melden voor ons collectief en daarnaast energie te vergelijken via onze vergelijker, krijg je een goed beeld van de huidige energieprijzen en kun je mogelijk besparen op je energiekosten.
 
 

Is het persoonlijke aanbod van ons energiecollectief niets voor jou?

Stel: je hebt een persoonlijk aanbod ontvangen, maar dit voldoet niet aan jouw eisen. Wat nu? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de energieleverancier die de energieveiling heeft gewonnen niet duurzaam is, terwijl jij dat wel belangrijk vindt. Je kunt dit aanbod dan gewoon afwijzen aangezien je niet verplicht bent om het te accepteren. Daarnaast kun je altijd nog een vergelijking maken voor je energie om te kijken of je in onze vergelijker toch nog een betere deal vindt.

Belangrijk om te weten

Omdat dit de eerste keer is dat we een energiecollectief organiseren, kunnen we geen garantie bieden voor het doen van een scherpe aanbieding op de korte termijn. Nadat we genoeg deelnemers hebben verzameld, gaan we ons best doen om zoveel mogelijk energieleveranciers te verzamelen voor de energieveiling. Het aanbod is echter altijd afhankelijk van de energieleveranciers en de huidige energiemarkt.

Veelgestelde vragen energiecollectief

Kun je altijd overstappen naar ons energiecollectief?

Wat gebeurt er als je ervoor kiest om over te stappen?

Wat is een energieveiling?

Hoe weet je of je bespaart met ons energiecollectief?

Wie kan meedoen aan ons energiecollectief?

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Kan ik voortijdig uit het energiecollectief stappen?

Laatste nieuws

Blog

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor jou?

Prinsjesdag 2022 staat net als voorgaande jaren in het teken van het nieuwe werkjaar van de regering en de vele wijzigingen die dit met zich mee brengt. Dit...

Lees meer
Energie

Onderzoek: Starter dubbel gestraft door energiemarkt

Nieuwe klanten betalen honderden euro’s per jaar meer voor energiecontract dan al bestaande klanten   Amsterdam, 12 september 2022 – Het eind van...

Lees meer
Energie

Variabele energietarieven laten lichte daling zien, forse stijging verwacht vanaf augustus

Er komt voorlopig nog geen eind aan de onstuimige energiemarkt. De prijzen van energie zijn nog steeds ongekend hoog, maar de variabele energietarieven per 1...

Lees meer