Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Energie aanbiedingen

Veel energieleveranciers hebben aantrekkelijke energie aanbiedingen om nieuwe klanten te werven. Maar alleen in onze vergelijker vind je exclusieve deals die je niet terug zult vinden op de site van de leverancier zelf. Omdat alle leveranciers hier openlijk met elkaar moeten concurreren, laten ze zich van hun goedkoopste kant zien! Neem een kijkje in onze vergelijker om te zien welke aanbiedingen er via ons af te sluiten zijn. Sommige leveranciers hebben speciale aanbiedingen, die je alleen via hun eigen website kunt afsluiten. Deze deals vind je terug bij de actuele energie aanbiedingen 2022.

Vergelijk alle energie aanbiedingen

Waar ben je naar op zoek?

Actuele energie aanbiedingen 2022

Het aanbod van aanbiedingen verschilt dagelijks. Maak een vergelijking in onze energievergelijker om te zien uit welke aanbiedingen je op dit moment kunt kiezen. Naast de deals in onze vergelijker bieden sommige leveranciers ook andere aanbiedingen aan die alleen via de website van de leverancier af te sluiten is. Bijvoorbeeld een aanbieding met een cadeau naar keuze. Doordat er verschillende keuzemogelijkheden zijn kunnen wij dit niet in onze vergelijker weergeven. Deze aanbiedingen kun je hieronder bekijken:

Energieleverancier Aanbieding Contractduur Aanvraag indienen
MEGA Energie  – Variabel contract, onbepaalde tijd. Ga naar vergelijker
Vattenfall  – Model contract, onbepaalde tijd. Ga naar aanbieder
Budget Energie Variabel contract, onbepaalde tijd. Ga naar vergelijker
Frank Energie Dynamisch contract. Ga naar aanbieder
Engie Variabel contract, onbepaalde tijd. Ga naar aanbieder
Pure energie Variabel contract, onbepaalde tijd. Ga naar aanbieder
Vandebron Variabel contract, onbepaalde tijd. Ga naar aanbieder
Innova Energie € 90 tot € 380 welkomstkorting 1-jarig contract, bepaalde tijd. Tijdelijk niet beschikbaar
MEGA Energie € 100 welkomstkorting 1-jarig contract, bepaalde tijd. Tijdelijk niet beschikbaar
Gewoon Energie € 100 tot € 410 welkomstkorting 1-jarig contract, bepaalde tijd. Tijdelijk niet beschikbaar

Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alert

Waar moet je op letten bij energie aanbiedingen?

De beste aanbieding kan per huishouden verschillen. Zo kan een aanbieding voor de één voordelig zijn, maar voor een ander huishouden kan er een andere deal een betere keuze zijn. Bij het vergelijken van energie aanbiedingen moet je met twee factoren rekening houden:

 

Verbruiks grafiek energie aanbiedingen
Je verbruik
Gebruik je vooral veel stroom en gas of ben je juist heel zuinig waardoor je verbruik laag is?
Je stroom en gas verbruik heeft namelijk invloed op welke aanbieding voor jou het voordeligst is. Bij een laag verbruik kan een aanbieding met hoge welkomstkorting voordeliger zijn, terwijl dit bij een hoog verbruik misschien niet zo is.
teruglevering energie aanbiedingen
De terugleververgoeding
Wanneer je zonnepanelen hebt en meer opwekt dan je verbruikt, dan is het handig om ook te kijken naar de terugleververgoeding van de energieleverancier. Als onder de streep blijkt dat je meer stroom hebt teruggeleverd dan je hebt afgenomen, dan ontvang je voor die teruggeleverde stroom een terugleververgoeding. De hoogte hiervan verschilt per leverancier.

 

Tip: weet je niet hoeveel energie je precies verbruikt? Geen probleem! Op basis van de grootte van je huishouden, kunnen wij in onze energievergelijker een inschatting maken van je energieverbruik.

Verschillende soorten energie deals

Er zijn verschillende soorten energie aanbiedingen waarmee leveranciers jou proberen over te halen om over te stappen. Zo kiezen leveranciers ervoor om hoge welkomstkortingen oftewel cashbacks aan te bieden, die je na afloop van het contract terugkrijgt. Ook kun je kiezen uit een energiecontract met een cadeau erbij. In plaats van welkomstkortingen of cadeaus kun je bij een hoog energieverbruik ook kiezen voor extra lage tarieven. Sommige leveranciers bieden in plaats van kortingen speciale actietarieven aan. Deze vind je terug in onze vergelijker!

1. Welkomstkorting of cashback op je energiecontract

Welkomstkortingen zijn verreweg de populairste aanbiedingen die leveranciers aanbieden. Dit zijn kortingen voor nieuwe klanten die kunnen oplopen tot wel € 600. Energieleveranciers willen jou graag als nieuwe klant en hebben daar hoge kortingen voor over. Houd er wel rekening mee dat je de welkomstkorting pas aan het eind van je contract ontvangt. Meestal wordt dit verrekend op de eindafrekening.

2. Een gratis cadeau

Een energiecontract met gratis tablet, slimme thermostaat of cadeaubon: zomaar enkele voorbeelden van cadeaus die energieleveranciers geven bij een nieuw energiecontract. Dit klinkt als een goede deal, maar let op: je krijgt vaak hoge tarieven, geen korting en een langlopend contract. Wanneer je het uitrekent, betaal je vaak voor je eigen cadeau.

3. Speciale actietarieven

Met speciale actietarieven zorgen leveranciers ervoor dat zij als goedkoopste leverancier in onze vergelijker naar voren komen. Hierdoor krijgen zij veel nieuwe klanten en als klant profiteer je dan van de laagste energierekening! Bekijk de actietarieven snel in onze vergelijker.

Let op! In de algemene voorwaarden van je contract staat vaak dat je pas recht hebt op de korting of cashback als het volledige contract is uitgezeten. Mocht je leverancier failliet gaan voordat het contract afgelopen is dan kun je hier geen aanspraak meer op maken.

 

Verschillende soorten contracten

Je kunt kiezen uit twee soorten contracten, namelijk een vast of variabel contract. Bij vaste contracten heb je de keuze uit verschillende looptijden. Zo kun je kiezen uit een 1-jarig contract of voor een langere periode van bijvoorbeeld 2, 3 of 5 jaar. Een variabel contract is direct opzegbaar, je zit dus nergens aan vast. Echter, kunnen energieleveranciers de tarieven in regel maar twee keer per jaar aanpassen. Wanneer er in de algemene voorwaarden van het contract vermeld staat dat dit vaker mag veranderen, dan is dit toegestaan. Bij stijgende energieprijzen kan dit dus een flinke tegenvaller zijn.

driejarig energiecontract
3-jarige contracten
Als je liever voor langere tijd zekerheid wilt, kun je kiezen voor een 3 jarig contract. Gedurende de looptijd staat het tarief dan vast. Dat houdt in dat zelfs als de prijzen in de markt stijgen of dalen, jij gedurende de looptijd dezelfde tarieven blijft betalen. Je kunt echter meer besparen door jaarlijks over te stappen en zo ieder jaar weer opnieuw te profiteren van korting. Let op! Op dit moment zijn de prijzen erg hoog. Wij adviseren om je contract niet te lang vast te leggen. Zo heb je toch zekerheid en kun je overstappen zodra de tarieven weer gedaald zijn.
eenjarig energiecontract
1-jarige contracten
Ga je voor zekerheid, maar wil je niet te lang aan een contract vastzitten? Dan is een 1-jarig energiecontract een verstandige keuze. Na dit jaar kun je opnieuw kijken voor een contract. Het is verstandig om jaarlijks te vergelijken en te kijken of je nog steeds de beste aanbieding hebt. Ook bij 1-jarige contracten gelden er aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers die nieuwe klanten willen. Wil je het een keer niet zelf regelen? Dan kun je ons gewoon bellen en dan zoeken wij dat het goedkoopste energiecontract voor jou uit. Hoef jij er verder niet meer naar om te kijken!

 

variabele energiekosten
Variabel contract
Bij variabele energiecontracten gelden er meestal geen speciale aanbiedingen. Mochten wij wel acties tegenkomen voor een variabel contract, dan zullen wij dat op deze pagina vermelden. Voor vaste contracten zijn er gelukkig altijd aanbiedingen te vinden!
Alleen gas of energie aanbiedingen
Alleen stroom of alleen gas
Ben je op zoek naar een aanbieding voor alleen stroom of alleen gas, bijvoorbeeld omdat jouw woning verwarmd wordt met stadsverwarming? In de meeste gevallen wordt de korting dan gehalveerd. Vul de vergelijker in en geef aan dat je alleen stroom of alleen gas wilt en je ziet direct welke deals er worden aangeboden.

 

Zakelijke energie aanbiedingen

Bij zakelijke energie dien je eerst na te gaan of je een kleinzakelijk of grootzakelijk verbruiker bent. Dit ligt aan de capaciteit van je stroom en gas aansluitingen.
Tip: Heb je de capaciteit van de aansluitingen niet bij de hand? Geef dan in de vergelijker aan voor welk soort bedrijf je een energiecontract zoekt.

  • Kleinzakelijk: de capaciteit van je stroomaansluiting is minder dan 3×80 ampère en voor gas minder dan 40m3 per uur.
    Vul je gegevens in bij onze vergelijker en zie direct welke zakelijke acties beschikbaar zijn.
  • Grootzakelijk: de capaciteit van je stroomaansluiting is groter dan ​​3×80 ampère is en voor gas groter dan 40m3 per uur.
    Voor grootverbruikers zijn er geen standaard acties. Je dient offertes op te vragen bij leveranciers waarna zij een aanbod op maat doen.

 

Een energie aanbieding afsluiten

Als je na het vergelijken van de aanbiedingen in onze vergelijker een keuze hebt gemaakt dan kun je deze direct via ons afsluiten. Wij verzorgen de overstap, zodat je zonder problemen overgaat naar je nieuwe leverancier! Kies je een aanbieding op de website van de leverancier? Dan verloopt de overstap niet via ons maar via de leverancier zelf.

Vergelijk Energie aanbiedingen

Twijfel je over een energie aanbieding?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij kunnen jou onafhankelijk advies geven over de beste keuze voor jouw situatie.

Energieleverancier kiezen

Laatste nieuws

Blog

Prinsjesdag 2022: wat verandert er voor jou?

Prinsjesdag 2022 staat net als voorgaande jaren in het teken van het nieuwe werkjaar van de regering en de vele wijzigingen die dit met zich mee brengt. Dit...

Lees meer
Energie

Onderzoek: Starter dubbel gestraft door energiemarkt

Nieuwe klanten betalen honderden euro’s per jaar meer voor energiecontract dan al bestaande klanten   Amsterdam, 12 september 2022 – Het eind van...

Lees meer
Energie

Variabele energietarieven laten lichte daling zien, forse stijging verwacht vanaf augustus

Er komt voorlopig nog geen eind aan de onstuimige energiemarkt. De prijzen van energie zijn nog steeds ongekend hoog, maar de variabele energietarieven per 1...

Lees meer