Energie Aanbiedingen 2024 | Met cadeau of loyaliteitsbonus

Energie aanbiedingen

Veel energieleveranciers hebben aantrekkelijke energie aanbiedingen om nieuwe klanten te werven. Maar alleen in onze vergelijker vind je exclusieve deals die je niet terug zult vinden op de site van de leverancier zelf. Omdat alle leveranciers hier openlijk met elkaar moeten concurreren, laten ze zich van hun goedkoopste kant zien! Neem een kijkje in onze vergelijker om te zien welke aanbiedingen er via ons af te sluiten zijn. Sommige leveranciers hebben speciale aanbiedingen, die je alleen via hun eigen website kunt afsluiten. Deze deals vind je terug bij de actuele energie aanbiedingen 2024.

Vergelijk alle energie aanbiedingen

Waar ben je naar op zoek?

Vergelijk actuele aanbiedingen

De energie aanbiedingen verschillen dagelijks. Maak een vergelijking in onze energievergelijker om te zien uit welke aanbiedingen je op dit moment kunt kiezen. Naast de deals in onze vergelijker bieden sommige leveranciers ook andere aanbiedingen aan die alleen via de website van de leverancier af te sluiten zijn. Bijvoorbeeld een aanbieding met een cadeau naar keuze. Doordat er verschillende keuzemogelijkheden zijn kunnen wij dit niet in onze vergelijker weergeven.

Top 5 energie aanbiedingen

Energieleverancier Type contract Korting Kosten per maand*
Vrijopnaam Variabel contract € 140 € 157,79
Vattenfall Vast contract € 315 € 158,11
Frank Energie Variabel contract € 150 € 160,69
Budget Energie Vast contract € 400 € 161,62
United Consumers Vast contract € 275 € 162,07

Laatste update: 13 juni 2024

*Maandelijkse kosten op basis van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1100 m3. Inclusief eventuele korting of loyaliteitsbonus.

Hoogste korting of loyaliteitsbonus

Leverancier Korting Contractduur Afsluiten
Budget energie € 400 1-jarig contract Naar vergelijker
Innova Energie € 350 1-jarig contract Naar vergelijker
Gewoon energie € 345 1-jarig contract Naar vergelijker
Mega Energie € 338 1-jarig contract Naar vergelijker
Powerpeers € 330 1-jarig contract Naar vergelijker
Vattenfall € 315 1-jarig contract Naar vergelijker
Vandebron € 300 1-jarig contract Naar vergelijker
Eneco € 290 1-jarig contract Naar vergelijker
Coolblue energie € 285 1-jarig contract Naar vergelijker
UnitedConsumers energie € 275 1-jarig contract Naar vergelijker
Delta € 260 1-jarig contract Naar vergelijker
ENGIE € 250 1-jarig contract Naar vergelijker
Oxxio € 240 1-jarig contract Naar vergelijker
Pure Energie € 190 1-jarig contract Naar vergelijker
Greenchoice € 185 1-jarig contract Naar vergelijker
Budget energie € 180 Dynamisch contract Naar vergelijker
Frank energie € 170 Dynamisch contract Naar vergelijker
Frank energie € 150 Variabel contract Naar vergelijker
Vrijopnaam € 140 Variabel contract Naar vergelijker
NextEnergy € 130 Dynamisch contract Naar vergelijker

Laatste update: 13 juni 2024

*Op basis van een gemiddeld 2-persoons energieverbruik van 2500 kWh en 1100 m3.

 
Vergelijk alle energiedeals

Waar moet je op letten bij energie aanbiedingen?

De beste aanbieding kan per huishouden verschillen. Zo kan een aanbieding voor de één voordelig zijn, maar voor een ander huishouden kan er een andere deal een betere keuze zijn. Bij het vergelijken van energie aanbiedingen moet je met twee factoren rekening houden:

 

Verbruiks grafiek energie aanbiedingen
Je verbruik
Gebruik je vooral veel stroom en gas of ben je juist heel zuinig waardoor je verbruik laag is?
Je stroom en gas verbruik heeft namelijk invloed op welke aanbieding voor jou het voordeligst is. Bij een laag verbruik kan een aanbieding met hoge korting voordeliger zijn, terwijl dit bij een hoog verbruik misschien niet zo is.
teruglevering energie aanbiedingen
De terugleververgoeding
Wanneer je zonnepanelen hebt en meer opwekt dan je verbruikt, dan is het handig om ook te kijken naar de terugleververgoeding van de energieleverancier. Als onder de streep blijkt dat je meer stroom hebt teruggeleverd dan je hebt afgenomen, dan ontvang je voor die teruggeleverde stroom een terugleververgoeding. De hoogte hiervan verschilt per leverancier. We nemen ook altijd eventuele terugleverkosten mee in de berekening.Dit hebben wij vermeld als apart prijscomponent.

 

Tip: weet je niet hoeveel energie je precies verbruikt? Geen probleem! Op basis van de grootte van je huishouden, kunnen wij in onze energievergelijker een inschatting maken van je energieverbruik.

Verschillende soorten energie deals

Er zijn verschillende soorten energie-aanbiedingen waarmee leveranciers jou proberen over te halen om over te stappen. Zo kiezen leveranciers ervoor om hoge loyaliteitsbonussen oftewel kortingen aan te bieden, die je na afloop van het contract terugkrijgt. In plaats van kortingen kun je bij een hoog energieverbruik ook kiezen voor extra lage tarieven. Sommige leveranciers bieden in plaats van kortingen speciale actietarieven aan. Deze vind je terug in onze vergelijker! We raden zelf altijd om niet te veel te kijken naar alleen de korting. De netto-jaarprijs inclusief alle kosten en opbrengsten is een veel nuttigere prijsindicatie voor het maken van je vergelijking.

1. Korting of cashback op je energiecontract

Kortingen zijn verreweg de populairste aanbiedingen die leveranciers aanbieden. Dit zijn kortingen voor nieuwe klanten die kunnen oplopen tot wel € 500. Energieleveranciers willen jou graag als nieuwe klant en hebben daar hoge kortingen voor over. Houd er wel rekening mee dat je de korting pas aan het eind van je contract ontvangt. Meestal wordt dit verrekend op de eindafrekening. Voorheen werd dit welkomstkorting genoemd. Sinds juni 2023 wordt dit loyaliteitsbonus genoemd: dat houdt in dat je de korting aan het einde van je contract pas krijgt.

2. Een gratis cadeau

Een energiecontract met gratis tablet, slimme thermostaat of cadeaubon: zomaar enkele voorbeelden van cadeaus die energieleveranciers geven bij een nieuw energiecontract. Dit klinkt als een goede deal, maar let op: je krijgt vaak hoge tarieven, geen korting en een langlopend contract. Wanneer je het uitrekent, betaal je vaak voor je eigen cadeau. We noemen dit ook wel vaak een sigaar uit eigen doos. Mocht je echt graag die nieuwe Playstation willen, kunnen we vaker aanraden om een heel goedkoop contract te nemen en dan de Playstation er zelf bij aan te schaffen (die je betaalt vanuit je besparing)! Overigens komen deze contracten vandaag de dag steeds minder voor.

3. Speciale actietarieven

Met speciale actietarieven zorgen leveranciers ervoor dat zij als goedkoopste leverancier in onze vergelijker naar voren komen. Hierdoor krijgen zij veel nieuwe klanten en als klant profiteer je dan van de laagste energierekening! Bekijk de actietarieven snel in onze vergelijker.

Let op! In de algemene voorwaarden van je contract staat vaak dat je pas recht hebt op de korting of cashback als het volledige contract is uitgezeten. Mocht je leverancier failliet gaan voordat het contract afgelopen is dan kun je hier geen aanspraak meer op maken. Het is daarom goed om je bewust te zijn van de risico’s van een hoge korting.


 

Verschillende soorten contracten

Je kunt kiezen uit twee soorten contracten, namelijk een vast of variabel contract. Bij vaste contracten heb je de keuze uit verschillende looptijden. Zo kun je kiezen uit een 1-jarig contract of voor een langere periode van bijvoorbeeld 2, 3 of 5 jaar. Een variabel contract is direct opzegbaar, je zit dus nergens aan vast. Echter, kunnen energieleveranciers de tarieven in regel maar twee keer per jaar aanpassen. Wanneer er in de algemene voorwaarden van het contract vermeld staat dat dit vaker mag veranderen, dan is dit toegestaan. Bij stijgende energieprijzen kan dit dus een flinke tegenvaller zijn.

driejarig energiecontract
3-jarige contracten
Als je liever voor langere tijd zekerheid wilt, kun je kiezen voor een 3 jarig contract. Gedurende de looptijd staat het tarief dan vast. Dat houdt in dat zelfs als de prijzen in de markt stijgen of dalen, jij gedurende de looptijd dezelfde tarieven blijft betalen. Je kunt echter meer besparen door jaarlijks over te stappen en zo ieder jaar weer opnieuw te profiteren van korting.
eenjarig energiecontract
1-jarige contracten
Ga je voor zekerheid, maar wil je niet te lang aan een contract vastzitten? Dan is een 1-jarig energiecontract een verstandige keuze. Na dit jaar kun je opnieuw kijken voor een contract. Het is verstandig om jaarlijks te vergelijken en te kijken of je nog steeds de beste aanbieding hebt. Ook bij 1-jarige contracten gelden er aantrekkelijke aanbiedingen van leveranciers die nieuwe klanten willen. Wil je het een keer niet zelf regelen? Dan kun je ons gewoon bellen en dan zoeken wij dat het goedkoopste energiecontract voor jou uit. Hoef jij er verder niet meer naar om te kijken!

 

variabele energiekosten
Variabel contract
Bij variabele energiecontracten gelden er meestal geen speciale aanbiedingen. Mochten wij wel acties tegenkomen voor een variabel contract, dan zullen wij dat op deze pagina vermelden. Voor vaste contracten zijn er gelukkig altijd aanbiedingen te vinden!
Alleen gas of energie aanbiedingen
Alleen stroom of alleen gas
Ben je op zoek naar een aanbieding voor alleen stroom of alleen gas, bijvoorbeeld omdat jouw woning verwarmd wordt met stadsverwarming? In de meeste gevallen wordt de korting dan gehalveerd. Vul de vergelijker in en geef aan dat je alleen stroom of alleen gas wilt en je ziet direct welke deals er worden aangeboden.

 

Zakelijke energie aanbiedingen

Bij zakelijke energie dien je eerst na te gaan of je een kleinzakelijk of grootzakelijk verbruiker bent. Dit ligt aan de capaciteit van je stroom en gas aansluitingen.
Tip: Heb je de capaciteit van de aansluitingen niet bij de hand? Geef dan in de vergelijker aan voor welk soort bedrijf je een energiecontract zoekt.

 

Een energie aanbieding afsluiten

Als je na het vergelijken van de aanbiedingen in onze vergelijker een keuze hebt gemaakt dan kun je deze direct via ons afsluiten. Wij verzorgen de overstap, zodat je zonder problemen overgaat naar je nieuwe leverancier! Kies je een aanbieding op de website van de leverancier? Dan verloopt de overstap niet via ons maar via de leverancier zelf.

Vergelijk Energie aanbiedingen

Twijfel je over een energie aanbieding?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij kunnen jou onafhankelijk advies geven over de beste keuze voor jouw situatie. Die service bieden wij altijd gratis aan.

Energieleverancier kiezen

Laatste update: 13 juni 2024
Gecontroleerd door: Tom Schlagwein

Laatste nieuws

Blog

DSW maakt zorgpremie 2024 bekend!

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd dat de zorgpremie voor 2024 aanzienlijk zal stijgen. De nieuwe premie van € 149,- per maand is een toename van €...

Lees meer
Blog

Prinsjesdag 2023: Wat verandert er in 2024 voor jou?

Gisteren was het weer zover: de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag spreekt onze Koning de Troonrede uit. Hij vertelt dan hoe het...

Lees meer

Onrust bij zonnepanelenbezitters om mogelijke terugleveringskosten door energieleveranciers

Bij onze klantenservice merken we dat de vragen van bezorgde zonnepanelenbezitters hierover met de dag toenemen. We verwachten dat meerdere energieleveranciers...

Lees meer
Meer nieuws